Machu Picchu PeruStadshuset i Lima Peru.Cusco PeruTiticacasjön Peru

Erbjudande: Gruppresa Klassiska Peru, 15 dagar

Prisexempel: 31 500 kr

Drömmer du om att se spåren av uråldriga civilisationer och lära dig om olika kulturer? Drömmer du om ett sydamerikanskt äventyr men vill inte riktigt ge dig ut på egen hand? Eller vill du helt enkelt stifta nya bekantskaper? Då är denna resa säkert något för dig. I tryggt sällskap av en grupp och svensktalande reseledare erbjuder denna resa många av Perus klassiska sevärdheter blandat med vacker natur.

Häpnas över den vackra och kraftfulla naturen i Colca Canyon och se de andiska kondorerna sväva fram över dalen. Beundra Vicuñan och de fortfarande aktiva vulkanerna. Besök Titicacasjön och de flytande vassöarna, samt förundras av Quechua- och Aymarakulturerna. Färdas genom inkafolkets Heliga dal och förtrollas av den förlorade gamla inkastaden Machu Picchu. Ta chansen och följ med oss till ett land där två av världens största kulturer kolliderade. Välkommen att uppleva Perus skatter i tryggt sällskap av en grupp och svensktalande reseledare!

Gruppresa Klassiska Peru, 15 dagar

Datum 2018

28 sept – 12 okt
23 okt – 5 nov

Avresa från flera flygplatser i Skandinavien med KLM.

Dagsprogram

(F=Frukost, L=Lunch, M=Middag)

Dag 1: Skandinavien – Lima
Vid ankomsten till Jorge Chavez internationella flygplats får vi transfer till hotellet som ligger i Mirafloresdistriktet i Lima. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel San Augustin Exclusive Lima 4*
Måltider: –

Dag 2: Lima
På morgonen får vi en guidad tur genom Limas historiska centrum. Vi besöker bland annat stora torget, den imponerande katedralen, Plaza San Martin och ett museum. Vi äter lunch i Larcomar där vi har utsikt över Stilla havet. Kvällen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Hotel San Augustin Exclusive Lima 4*.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 3: Lima – Arequipa
Morgonen börjar med en kort flygresa till den eleganta koloniala staden Arequipa, cirka 2 300 m ö.h. Staden ligger vackert inbäddad mellan tre vulkaner varav den högsta är över 6 000 meter hög. Vulkanerna tronar upp sig som jättelika väktare över staden och minner om den gigantiska kraft som format Anderna.

Efter incheckning väntar en guidad tur till Arequipas historiska guldkorn som det vackra stora torget, katedralen och det vackra Santa Catalinaklostret. Vi besöker också Yanahuaratorget för att få en bra överblick över stadens vulkaniska omgivningar. Vi återvänder sedan till hotellet där vår guide ger en kort introduktion till vår kommande tvådagars expedition till Colca Canyon. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel Tierrasur Arequipa 3+*
Måltider: frukost.

Dag 4: Arequipa – Colca Canyon
Vi hämtas tidigt för att med buss fortsätta vår resa till Colca Canyon. Färden går genom en vidsträckt och scenisk högplatå kallad ”altiplano”, ett område som sträcker sig upp emot 4 000 m ö.h. Längs vägen passerar vi små byar och samhällen, och kanske får vi också se lamadjur, alpackor och vikunjor. På eftermiddagen anländer vi till Chivay på 3 633 m ö.h. som är entréporten in till Colca Canyon. Stadens silhuett domineras av de två spektakulära och vulkanerna Sabancaya och Ampato (6 288 m). Efter en lång dag i buss beger vi oss till Chivays tempererade bad för att koppla av och bli av med resdammet.
Boende: Hotel Casa Andina Classic Colca 3+*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 5: Colca Canyon – Puno, Titicacasjön
Efter en tidig start beger vi oss till Cruz del Condor där man har en utmärkt utsikt över en av Colca Canyons djupaste dalgångar. Härifrån har man en god chans att få se de majestätiska kondorerna segla över den djupa dalen då de tidigt på morgonen ger sig ut för att leta efter föda. Efter detta underbara natursceneri återvänder vi till hotellet för att äta lunch. Vi fortsätter sedan med buss till Puno vid den högt belägna Titicacasjön där vi övernattar.
Boende: Hotel Hacienda Puno 3+*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Puno – Amantani Island, Titicacasjön
Vi checkar ut från hotellet och fortsätter resan med båt ut på Titicacasjön. Vårt första stopp blir på de berömda flytande vassöarna där urosfolket lever. Vi möter befolkningen där och får lära oss hur de lever i harmoni med naturen.  Vi fortsätter sedan till den lugna och sceniska ön Amantani där vi också övernattar. Under en guidad tur lär vi oss om öns precolumbianska historia och får sedan njuta av den vackra solnedgången över sjön. Vi övernattar hos lokala familjer som ger oss inblick i deras kultur och livsstil på ön.
Boende hos lokala familjer.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Amantani – Puno
Vi lämnar Amantani och stannar till på Taquile Island som domineras av antika inkaterrasser. Vi får en demonstration av öns traditionella vävtekniker och äter sedan lunch bestående av nyfångad forell och lokalt odlade frukter och grönsaker. Sen eftermiddag återvänder vi till Puno och hotellet. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel Hacienda Puno 3+*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: Puno – Cuzco
Idag fortsätter vi till Cuzco, inkarikets gamla huvudstad som idag är en vacker och pulserande mångkulturell stad. Resan tar cirka nio timmar och går genom ett spektakulärt landskap. Längs vägen stannar vi på flera intressanta platser som de unika begravningstornen i Sullustani, det höga La Rayapasset (drygt 4 300 m ö.h.) och ruinerna av templet Viracocha, ett av inkarikets heligast platser. Vid ankomsten till Cuzco checkar vi in och får en kort introduktion av staden och morgondagens färdplan. Kvällen är fri.
Boende: Hotel Casa Andina Plaza Cusco 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 9: Cuzco
Förmiddagen är fri att på egen hand utforska Cuzco. På eftermiddagen följer vi med en lokal guide på en tur till de största sevärdheterna i och omkring staden. Turen ger oss en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500-talet då de spanska erövrarnas och det inhemska inkafolkets kulturer kolliderade. Under turen besöker vi katedralen Santo Domingo och Koricancha, inkafolkets magnifika soltempel. Vi besöker också det imponerande ceremoniella centret Sacsayhuaman och de välbevarade inkastäderna Quenco, Puka Pukara och templet Tambo Machay. Turen tar cirka 4 ½ till 5 timmar. Kvällen är fri.
Boende: Hotel Casa Andina Plaza Cusco 4*
Måltider: frukost.

Dag 10: Cuzco, inkafolkets Heliga dal
Vår resa genom det klassiska Peru går idag till inkafolkets Heliga dal. Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac som vaktas av en imponerande inkafästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo, en charmerande stad i hjärtat av dalen som omges av stora vidder med inkaterrasser. Det var här som ett historiskt slag skedde under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. På väg tillbaka till Cuzco stannar vi vid den vackra byn Chinchero som ligger i högländerna mellan Cuzco och den Heliga dalen. Här besöker vi stadskärnan, kyrkan och marknaden innan vi återvänder till Cuzco och vårt hotell.
Boende: Hotel Casa Andina Plaza Cusco 4*
Måltider: frukost.

Dag 11: Cuzco – Machu Picchu
Tidig morgon tar vi tåget till Aguas Calientes, en liten stad som ligger nedanför de spektakulära inkaruinerna Machu Picchu. Längs vägen pekar vår guide ut sevärdheterna vi passerar. Vid ankomsten till Aguas Calientes får vi transfer till hotellet, och resten av dagen är fri.
Boende: Inti Inn Machupicchu Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 12: Machu Picchu – Cuzco
Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inkacitadellet Machu Picchu. Ruinerna ligger på en bergstopp cirka 2 380 m ö.h. omgiven av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Många har försökt tolka syftet och placeringen av denna forna inkastad, men det förblir ett mysterium. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Efter en fantastisk dag tar vi tåget tillbaka till Cuzco. Kvällen är fri att uppleva Cusco på egen hand.
Boende: Hotel Casa Andina Plaza Cusco 4*
Måltider: frukost.

Dag 13: Cuzco – Lima
Transfer till Cuzcos flygplats, flyg till Lima och där transfer till hotellet. Resten av dagen är fri, kanske till att göra lite sista-minutenshopping. På kvällen samlas vi och äter en gemensam avskedsmiddag.
Boende: Hotel San Augustin Exclusive Lima 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 14: Hemresa
Transfer till Limas flygplats och flyg tillbaka till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Dag 15: Ankomst till Skandinavien.

Pris

Totalpriser per person i dubbelrum: 31 500 SEK.

Enkelrumstillägg: 3 800 SEK.

Priset är baserat på lägsta bokningsklass/säsong på flygen. Högsäsongstillägg tillkommer. Priset fastställs vid en preliminär bokning, dock reserverar vi oss för valutaändringar och höjda flygskatter som påverkar det slutgiltiga priset.

Detta ingår

Lokala turer och aktiviteter

 • Stadsrundtur i Lima.
 • Stadsrundtur i Arequipa.
 • 2 dagars tur till Colca Canyon.
 • 2 dagars tur på Titicacasjön.
 • Stadsrundtur i Cuzco.
 • Tur till inkafolkets Heliga dal.
 • 2 dagars tur till Machu Picchu och Aguas Calientes.

Boende

Skulle något av nedan hotell inte vara tillgänligt ordnar vi ett hotell i samma eller bättre standard.

 • 3 nätter i Lima på San Agustin Exclusive hotel 4*.
 • 1 natt i Arequipa på Hotel Tierra Sur 3*+.
 • 1 natt i Colca på Hotel Casa Andina Colca 3*+.
 • 2 nätter i Puno på Hotel Hacienda Plaza Puno 3*+.
 • 1 natt boende med en lokal familj på Amantani Island, Lake Titicaca.
 • 4 nätter i Cusco på Hotel Casa Andina Plaza Cusco 4*.
 • 1 natt i Aguas Calientes (Machu Picchu) på Hotel Inti Inn Machu Picchu 3*+.

Transporter

 • Flyg t/r Skandinavien–Lima med KLM.
  Avreseorter: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Linköping, Oslo och Bergen.
 • Flygtransfer.
 • Alla flygskatter.
 • Inrikesflyg Lima–Arequipa och Cusco–Lima.
 • Busstransport under Colca Canyon-turen.
 • Buss till Puno.
 • Båttransport på Titicacasjön
 • Busstransport till Cusco.
 • Tåg Cusco–Aguas Calientes (Machu Picchu).

Måltider

13 frukost, 6 luncher, 2 middagar. Se dagsprogrammet för detaljer.

Obs! Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.

Personal

 • Svensktalande reseledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Lokala professionella buss- och båtförare.

Detta ingår ej

 • Reseförsäkring.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Dricks.

 

Se vår inspirationsfilm om Peru!

 

Intern kod: MAC2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Erbjudande: Gruppresa Klassiska Peru, 15 dagar”