Resa till Peru Colca Valley kondorer
Resa till Peru Machu PicchuResa till Peru Lima stadshusetResa till Peru Cusco CuzcoTiticacasjön Peru

Klassiska Peru, rundresa 14 dagar

Prisexempel: 28 400 kr

Drömmer du om att se spåren av uråldriga civilisationer och lära dig om olika kulturer? Följ med på ett sydamerikanskt äventyr i tryggt sällskap av en svensktalande färdledare. Resan går till många av Perus klassiska sevärdheter, och längs vägen får vi uppleva landets storslagna natur. Vi åker bland annat till den magnifika Colca Canyon där de andiska kondorerna svävar fram över dalen. Vi besöker Titicacasjön och de flytande vassöarna, och åker genom inkafolkets Heliga dal och förtrollas av den förlorade gamla inkastaden Machu Picchu. Följ med oss till ett land där två av världens största kulturer kolliderade, och upplev Perus skatter.

Klassiska Peru

Gruppstorlek: minst 15, max 25 deltagare.
Minst 15 deltagare krävs för att gruppresan ska genomföras. Vid färre antal anmälda genomförs resan utan svensk färdledare.

Datum 2020

12 – 26 mars
13 – 27 april
29 juni – 13 juli
28 september – 12 oktober
23 oktober – 06 november

Avresa från flera flygplatser i Skandinavien med KLM.

Detta ingår i resan till Peru

 • Flyg Skandinavien–Lima t/r med KLM.
  Avreseorter: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Linköping, Oslo och Bergen.
 • Inrikesflyg Lima–Arequipa och Cuzco–Lima.
 • Alla flygskatter.
 • Busstransport under Colca Canyon-turen.
 • Buss till Puno.
 • Busstransport till Cusco.
 • Tåg Cusco–Aguas Calientes (Machu Picchu).
 • Båttur på Titicacasjön.
 • Boende 13 nätter på hotell. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Måltider enligt programmet.
 • Svensktalande färdledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Lokala professionella buss- och båtförare.

Lokala turer och aktiviteter

 • Stadsrundtur i Lima.
 • Stadsrundtur i Arequipa.
 • Två dagars tur till Colca Canyon.
 • Två dagars tur på Titicacasjön.
 • Stadsrundtur i Cuzco.
 • Tur till inkafolkets Heliga dal.
 • Två dagars tur till Machu Picchu och Aguas Calientes.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Lima
Vid ankomsten till Jorge Chavez internationella flygplats får ni transfer till hotellet som ligger i Mirafloresdistriktet i Lima. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel el Reducto 3*
Måltider: –

Dag 2: Lima
På morgonen får vi en guidad tur genom Limas historiska centrum. Vi besöker bland annat stora torget, den imponerande katedralen, Plaza San Martin och ett museum. Vi äter lunch i Larcomar där vi har utsikt över Stilla havet. Kvällen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Hotel el Reducto 3*
Måltider: frukost, lunch.

Peru Lima Resa Upplevelse

Dag 3: Lima – Arequipa
Morgonen börjar med en kort flygresa till den eleganta koloniala staden Arequipa, cirka 2 300 m ö.h. Staden ligger vackert inbäddad mellan tre vulkaner varav den högsta är över 6 000 meter hög. Vulkanerna tronar upp sig som jättelika väktare över staden och minner om den gigantiska kraft som format Anderna.

Efter incheckning väntar en guidad tur till Arequipas historiska guldkorn som det vackra stora torget, katedralen och det vackra Santa Catalinaklostret. Vi besöker också Yanahuaratorget för att få en bra överblick över stadens vulkaniska omgivningar. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel Tierra Sur 3*
Måltider: frukost.

Peru resa upplevelse

Dag 4: Arequipa – Colca Canyon
Vi hämtas tidigt för att med buss fortsätta vår resa till Colca Canyon. Färden går genom en vidsträckt och scenisk högplatå som sträcker sig upp emot 4 000 m ö.h. Längs vägen passerar vi små byar och samhällen, och kanske får vi också se lamadjur, alpackor och vikunjor. På eftermiddagen anländer vi till Chivay på 3 633 m ö.h. som är entréporten in till Colca Canyon. Stadens silhuett domineras av de två spektakulära vulkanerna Sabancaya och Ampato (6 288 m). Efter en lång dag i buss beger vi oss till Chivays tempererade bad för att koppla av och bli av med resdammet.
Boende: Hotel Colca Inn 3*
Måltider: frukost, lunch.

Peru Resa upplevelse

Dag 5: Colca Canyon – Puno, Titicacasjön
Efter en tidig start beger vi oss till Cruz del Condor där man har en magnifik utsikt över en av Colca Canyons djupaste dalgångar. Härifrån har man en god chans att få se de majestätiska kondorerna segla över den djupa dalen då de tidigt på morgonen ger sig ut för att leta efter föda. Efter detta underbara natursceneri äter vi lunch och fortsätter sedan med buss till Puno vid den högt belägna Titicacasjön.
Boende: Hotel Qelqatani 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Puno – Amantani Island
Vi checkar ut från hotellet och fortsätter resan med båt ut på Titicacasjön. Vårt första stopp blir på de berömda flytande vassöarna där urosfolket lever. Vi möter befolkningen där och får lära oss hur de lever i harmoni med naturen. Vi fortsätter sedan till den lugna och sceniska ön Amantani där vi också övernattar. Under en guidad tur lär vi oss om öns precolumbianska historia och får sedan njuta av den vackra solnedgången över sjön. Vi övernattar hos lokala familjer som ger oss inblick i deras kultur och livsstil på ön.
Boende hos lokala familjer.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Urosöarna i Titicacasjön.

Dag 7: Amantani – Puno
Vi lämnar Amantani och stannar till på Taquile Island som domineras av antika inkaterrasser. Vi får en demonstration av öns traditionella vävtekniker och äter sedan lunch bestående av nyfångad forell och lokalt odlade frukter och grönsaker. Sen eftermiddag återvänder vi till hotellet i Puno. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel Qelqatani 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: Puno – Cuzco
Idag fortsätter vi till Cuzco, inkarikets gamla huvudstad som idag är en vacker och pulserande mångkulturell stad. Resan tar cirka nio timmar och går genom ett spektakulärt landskap. Längs vägen stannar vi på flera intressanta platser som de unika begravningstornen i Sullustani, det höga La Rayapasset (drygt 4 300 m ö.h.) och ruinerna av templet Viracocha, ett av inkarikets heligast platser. Vid ankomsten till Cuzco checkar vi in och har resten av kvällen fri.
Boende: Hotel Qosqo Wasi 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 9: Cuzco
Förmiddagen är fri att på egen hand utforska Cuzco. På eftermiddagen följer vi med en lokal guide på en tur till de största sevärdheterna i och omkring staden. Turen ger oss en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500-talet då de spanska erövrarnas och det inhemska inkafolkets kulturer kolliderade. Under turen besöker vi katedralen Santo Domingo och Koricancha, inkafolkets magnifika soltempel. Vi besöker också det imponerande ceremoniella centret Sacsayhuaman och de välbevarade inkastäderna Quenco, Puka Pukara och templet Tambo Machay. Kvällen är fri.
Boende: Hotel Qosqo Wasi 3*
Måltider: frukost.

Resa till Peru Cusco Cuzco

Dag 10: Inkafolkets Heliga dal
Vår resa genom det klassiska Peru går idag till inkafolkets Heliga dal. Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac som vaktas av en imponerande inkafästning. Efter lunch fortsätter vi till Ollantaytambo, en charmerande stad i hjärtat av dalen som omges av stora vidder med inkaterrasser. Det var här som ett historiskt slag skedde under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. Vi övernattar i Ollantaytambo.
Boende: Hotel Sol Natura 3*
Måltider: frukost, lunch

Dag 11: Ollantaytambo – Machu Picchu
Idag tar vi tåget till Aguas Calientes, en liten stad som ligger nedanför de spektakulära inkaruinerna Machu Picchu.  Vid ankomsten till Aguas Calientes visas vi till hotellet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Hotel Inka Tower 3*
Måltider: frukost.

Resa gruppresa Peru Machu Picchu

Dag 12: Machu Picchu – Cusco
Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inkacitadellet Machu Picchu, utsett till världsarv av UNESCO. Ruinerna ligger på en bergstopp cirka 2 380 m ö.h. omgiven av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Många har försökt tolka syftet och placeringen av denna forna inkastad, men det förblir ett mysterium. Vi får en guidad tur och har sedan möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Efter en fantastisk dag återvänder vi till Aguas Calientes för att ta tåget tillbaka till Cusco. Kvällen är fri att uppleva Cusco på egen hand.
Boende: Hotel Qosqo Wasi 3*
Måltider: frukost.

Dag 13: Cusco – Lima
Transfer till Cuscos flygplats, flyg till Lima och där transfer till hotellet. Resten av dagen är fri, kanske till att göra lite sista minutenshopping. På kvällen samlas vi och äter en gemensam avskedsmiddag.
Boende: Hotel el Reducto 3*
Måltider: frukost, middag.

Dag 14: Hemresa
Transfer till Limas flygplats och flyg tillbaka till Skandinavien. Ankomst dag 15.
Måltider: frukost.

Pris

Totalpriser per person i dubbelrum: 34 700 SEK.
Enkelrumstillägg: 4 680 SEK.

Priset är baserat på lägsta bokningsklass/säsong på flygen. Högsäsongstillägg tillkommer. Priset fastställs vid en preliminär bokning, dock reserverar vi oss för valutaändringar, höjda flygskatter och andra faktorer som påverkar det slutgiltiga priset.

Se vår inspirationsfilm om Peru!

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MAC2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Klassiska Peru, rundresa 14 dagar”