Resa till Kuba Trinidad
Resa till Kuba HavannaResa till Kuba CigarrfabrikResa till Kuba Viñalesdalen julresaResa till Kuba Varadero strand

Upplev Kuba – Karibiens pärla, 14 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

I mörka och kalla november ordnar vi en resa från Göteborg till underbara Kuba! Här får ni tillsammans med en engelsktalande kubansk guide uppleva den historiska atmosfären och den kubanska kulturen som kännetecknas av värme, glädje, musik och dans. Ni lär känna Havanna och följer i Hemingways fotspår, åker till den lilla kolonialstaden Viñales, besöker ekosamhället Las Terrazas och en tobaksplantage där de berömda cigarrerna blir till. Ni fortsätter till den lilla kustorten Playa Larga i Grisbukten och pittoreska Trinidad med sina färgglada hus. Till sist väntar Varaderos karibiska vita stränder för sol och bad. Avresa från Landvetter 19 november.

Artikelnr: CTR11 , ,

Upplev Kuba – Karibiens pärla

Gruppstorlek: 10–14 personer + färdledare.

Datum

19 november – 2 december

Flygtider

19 november: Landvetter–Paris 06.10–08.30
19 november: Paris–Havanna 14.10–18.35

2 december: Havanna–Amsterdam 19.15–10.30 (+1)
3 december: Amsterdam–Landvetter 15.05–16.35

Detta ingår i resan till Kuba

  • Flyg Göteborg–Havanna t/r med Air France/KLM, ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 13 nätter i dubbelrum på hotell eller Casa Particular* (privat boende). Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedanstående program inkl. inträden.
  • Måltider enligt dagsprogrammet. En dryck ingår i luncherna och middagarna.
  • All transfer i luftkonditionerade bussar.
  • Engelsktalande lokal guide 19–27 november.
  • 24 timmars lokal jourservice i Kuba av svensktalande personal.
  • Visum (värde 400 SEK/person).

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Dagsprogram

19 nov: Ankomst till Havanna
Avresa från Skandinavien och ankomst till Havanna. Transfer till hotellet i Gamla Havanna.
Boende: Hotel Deauville 2* eller likvärdigt.
Måltider: middag.

Resa kuba havanna

20 nov: Rundtur i Havanna
Ni träffar er guide som berättar om dagens stadsrundtur som startar i Havannas historiska hjärta, Gamla Havanna. Denna del av staden grundades år 1515 och finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Ni strosar över Plaza de Armas och Plaza de la Catedral, och stannar till vid El Templete, platsen där Havanna grundades. Ni fortsätter till Hotel Ambos och besöker Ernest Hemingways rum. Ni besöker också en cigarrfabrik innan ni äter lunch på en lokal restaurang.

Tidig eftermiddag fortsätter stadsturen i de för Kuba så karaktäristiska klassiska amerikanska bilarna. Ni hämtas upp vid Plaza de Armas och åker först till det magnifika Capitolium där ni gör ett kort fotostopp. Ni fortsätter med en hänförande panoramisk åktur längs Havannas populära strandpromenad. Turen fortsätter längs 5:e avenyn upp till John Lennon-parken. Ni stannar också till vid Revolution Square, och forten Castillo del Morro och San Carlos de La Cabaña. Stadsturen avslutas vid den kolossala statyn av Cristo de la Habana. Ni återvänder till hotellet och har fri tid fram till kvällens middag med show på Café Taberna.
Boende: Hotel Deauville 2* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

21 nov: I Hemingways fotspår
Efter frukost får ni en tur i Hemingways fotspår. Turen går först till Hemingways museum i hans bostad Finca La Vigía. Ni fortsätter till San Francisco de Paula och får längs vägen bland annat se hamnen. Därefter fortsätter ni till Cojimar, en liten fiskeby strax utanför Havanna som inspirerade Hemingway att skriva sin berömda novell Den gamle och havet. Här får ni bland annat se Hemingways minnesmonumentet och fortet. Ni stannar till på Las Terrazas bar för att ta en Don Gregorio, cocktailen som Hemingway skapade. Ni besöker också Hemingways rum på hotell Ambos Mundos liksom restaurangerna La Bodeguita och El Floridita. Ni äter lunch på en lokal restaurang och återvänder sedan till hotellet.
Boende: Hotel Deauville 2* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

22 nov: Havanna − Viñales
Ni lämnar i dag Havanna och reser västerut mot den lilla koloniala staden Viñales i dalen med samma namn. Viñalesdalen är utnämnd till världsarv av UNESCO för sitt unika landskap, de gamla jordbrukstraditionerna och sin multikultur. På vägen dit gör ni en utflykt till ekosamhället Las Terazzas. Ni äter lunch på en lokal restaurang.
Boende: Hotel Los Jazmines 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa Kuba Viñalesdalen vinalesdalen lantbruk

23 nov: Viñales
I dag väntar en rundtur i Viñales med ett besök på en lokal tobaksplantage. Här får ni se vardagslivet på plantagen där traditionella metoder fortfarande används i jordbruket. En typiskt kreolsk lunch ingår.
Boende: Hotel Los Jazmines 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

24 nov: Viñales − Playa Larga
Resan fortsätter idag till Playa Larga längst in i Grisbukten. Ni äter lunch på en lokal restaurang.
Boende:Hotel Playa Larga 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

25 nov: Playa Larga − Trinidad
Efter frukost tar ni en tur till Punta Perdiz med snorkling och bad. Efter lunch fortsätter ni till Trinidad, och stannar på vägen i Playa Giron på östra sidan av Grisbukten. Det lilla museet Museo Giron är väl värt ett besök. Det visar invasionen i Grisbukten 1961 med fotografier, dokument, vapen, en stridsvagn och vraket från det flygplan som deltog i den sista striden. Du kan också se filmer tagna under invasionen. Ni fortsätter sedan till Trinidad för övernattning.
Boende: Casa Particular
Måltider: frukost, lunch, middag (på Casa Particular).

26 nov: Trinidad
Efter frukost gör ni på en rundtur i Trinidad som är utsett till världskulturarv av UNESCO. Staden var en av de första städerna som den spanska kronan grundade på tidigt 1500-tal. Det är en av Kubas mest pittoreska städer med kullerstensgator och färggranna koloniala byggnader. Här besöker ni Historiska museet och baren La Canchanchara där ni smakar på den lokala drinken gjord på rom, honung och citron. Ni äter lunch och middag på lokala restauranger i Trinidad.
Boende: Casa Particular
Måltider: frukost, lunch, middag på lokal restaurang.

Resa Kuba Trinidad

27 nov − 2 dec: Trinidad − Varadero
Ni reser idag tvärs över landet till Varadero, ett strandparadis med långa vita stränder utanför Kubas norra kust. På vägen besöker ni Santa Clara som är en av de viktigaste platserna i Kubas revolutionära historia. Här får ni se flera fascinerande historiska platser, bland annat det stora monumentet och mausoleet där Che Guevara vilar. Ni äter lunch på en lokal restaurang och fortsätter sedan till Varadero.
Boende: Starfish Las Palmas 3* (standardrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Resa till Costa Rica Varadeo

2 dec: Varadero − Havanna
På eftermiddagen får ni transfer från hotellet till flygplatsen. Ankomst till Göteborg den 3 december.
Måltider: frukost.

Pris

Totalpris per person i dubbelrum: 25 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 600 SEK.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Vincent Engström samt artikelnummer CTR11. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: CTR11

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Upplev Kuba – Karibiens pärla, 14 dagar”