Resa till Indien Kerala ceremonibåt
Resa till Indien tiger safariResa till Indien Neyyar Wildlife Sanctuary LejonIndien Chinnar viltreservat elefant

En historisk resa i södra Indien, 13 dagar

Prisexempel: 28 590 kr

Om du är intresserad av historia, arkitektur, djur och vackra landskap är vår resa till södra Indien något för dig. På den här spännande rundresan får du en möjlighet att besöka många tempel och palats med unika målningar och statyer. I Eddakals grottor kan du se 5 000 år gamla hällristningar, på Chamundiberget finns ett tempel från 1100-talet och i Sravanabelagola finns en 17 meter hög staty av en indisk gud. Dessutom får du möjlighet att åka på safari i Wayanad, Coorg och Kabini. Följ med oss till Indien på en intressant resa i historiens tecken.

Artikelnr: SIT2 , ,

En historisk resa i södra Indien

Detta ingår i resan till Indien

 • Flyg Skandinavien–Kochi och Bangalore–Skandinavien.
 • Alla flygskatter.
 • Boende 12 nätter i dubbelrum på nämnda eller likvärdiga hotell inkl. frukost.
 • Daglig frukost. Lunch och middag i Wayanad, Kabini och Coorg.
 • Nedanstående program med utflykter och sightseeingturer, inkl. inträden till de sevärdheter ni besöker.
 • En inträdesbiljett till Kathakali dansuppvisning i Cochin.
 • Två jeepsafaris i Kabini.
 • All transfer i luftkonditionerade fordon och inrikesflyg.
 • Engelsktalande guide som specificeras i programmet.
 • Assistans av vår lokala representant vid ankomster och avresor.
 • Lokala skatter.

Detta ingår ej

 • Övriga måltider som inte omnämns i vad som inkluderas.
 • Personliga kostnader för dricks, tvätt, telefonsamtal, fax, alkoholhaltiga drycker, kamera- och videoavgifter vid sevärdheter, kostnader för sjukvård, flygplatsskatter etc.
 • Alla andra tjänster som inte finns omnämnda i det som inkluderas.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Kochi
Vår lokala representant möter dig på Kochis internationella flygplats. Ni åker sedan till Ramada Lake Resort där ni får ett traditionellt indiskt välkomnande med blomsterkrans och en alkoholfri välkomstdrink. Ni checkar sedan in.

Dag 2: Kochi
Efter frukost åker ni på en sightseeingtur runt Kochi. Ni kommer att besöka Mattancherry som är Indiens äldsta synagoga, byggd på 1500-talet. Ni besöker även det holländska palatset från 1555 som är känt för sin kröningssal och sina väggmålningar. Ni fortsätter till de kinesiska fiskenäten som utmärker hamninloppets siluett. Kinesiska handelsmän introducerade näten på 1300-talet. Ni fortsätter sedan till St. Francis kyrka som byggdes i början av 1500-talet i europeisk stil.

På kvällen åker ni till ett danscentrum för att titta på kathakali, en av de klassiska, indiska dansstilarna. Kerala är berömt för den här 300 år gamla dansstilen som blandar balett, opera, masker och pantomim som dramatiserar indiska historier. Danserna framförs vid templet efter skymningen och inleds med trumrytmer och en gonggong. Efter föreställningen återvänder ni till hotellet.

Dag 3: Cochin – Kolkata 
Ni äter frukost på hotellet och åker sedan vidare till Kolkata (21 mil, restid cirka sex timmar). När ni kommer fram checkar ni in på The Peerless Inn. Kolkata är en livlig kuststad i Kozhikode som ligger i norra Kerala. Staden har en stor historisk betydelse då det var här som portugiserna, ledda av Vasco de Gama först landsteg i Indien år 1498. Han var den första europé som tog sig runt Godahoppsudden i södra Afrika och som nådde Indien via havsvägen. Han följdes av holländarna, fransmännen och britterna, och det blev början på kolonialtiden i Indien.

På eftermiddagen har ni fri tid för egna aktiviteter. Ni kan till exempel koppla av på hotellet eller promenera ned till stranden i Kolkata för att se den färgsprakande solnedgången.

Dag 4: Kolkata – Wayanad
Ni fortsätter idag resan till Wayanad (9 mil, restid cirka 1,5 timme). Ni checkar in på Vythiri Hotel och har sedan fri tid resten av dagen för att utforska omgivningen på egen hand.

Wayanad är en av de mest betydelsefulla platserna i Malabarregionen. Detta bergiga, gröna område i norra Kerala har en egen speciell kultur och tradition. Här finns ett varierat djurliv, plantager, resorter, spa och ayurvedisk läkekonst. Med sina ekologiska och geografiska särdrag erbjuder platsen en förtrollande upplevelse för vandrare och naturälskare, med vackra vyer och ett underbart klimat.

Dag 5: Wayanad
Idag kommer ni att besöka Eddakalgrottorna. De förhistoriska hällristningarna på grottornas väggar har väckt stor uppmärksamhet bland arkeologer och historiker över hela världen. Hällristningarna är från tre olika tidsperioder, och de äldsta är 5 000 år gamla. Grottorna är uppdelade i två olika nivåer. Det lägre grottrummet är fem meter långt, 3,5 meter brett och tre meter högt. Det finns en liten öppning i taket som leder in till det övre, större grottrummet som är cirka 29 meter långt, sju meter brett och 5,5 meter högt. Ljuset kommer in i grottan genom ett hål i taket. Efter besöket i grottan åker ni på jeepsafari Wayanads vildmarksfristad. Därefter återvänder ni till hotellet.

Dag 6: Wayanad – Kabini
Efter frukost fortsätter ni till Kabini (15 mil, restid cirka fyra timmar). Vid ankomsten checkar ni in på The Serai. Rajiv Gandhi nationalpark är definitivt det perfekta resmålet i södra Indien för alla som älskar vilda djur. Här lever bland annat elefanter, tigrar, leoparder, vildsvin, gaur, sambar- och chitalhjortar. Parken är också alla fågelskådares dröm. Här finns över 300 fågelarter, varav flera är unika för Kabini. På eftermiddagen åker ni ut på jeepsafari i parken för att skåda efter djuren och se dem i deras naturliga miljö. Efter safarin åker ni tillbaka till resorten där ni ser en vildmarksfilm.

Dag 7: Kabini
Tidigt på morgonen åker ni på en utflykt med båt. Ni återvänder sedan till resorten för frukost, och har fri tid fram till eftermiddagen då ni åker ut på en jeepsafari. Övernattning på The Serai.

Dag 8: Kabini – Coorg
Efter frukost åker ni vidare till Coorg där ni checkar in på Orange County (12 mil, restid cirka 3,5 timmar). Coorg ligger vackert beläget i en klyfta av gröna dalgångar och Cauveryflodens porlande vatten. Det är som ett paradis på jorden med sina dimhöljda kullar smyckade med små källor. Till skillnad från andra platser har Coorg bevarat sin ursprungliga charm. Här finns frisk luft, täta tropiska skogar, många krydd- och kaffeplantage, en artrik flora och ett rikt fågelliv.

På eftermiddagen ger ni er ut på en tre timmars vandring genom djungeln då er guide kommer att berätta om skogens flora och fauna. Om man har tur kan man träffa på en hjord elefanter, vildsvin, hjortar eller till och med en leopard. Vandringen sker i ett kuperat landskap med en ganska tuff terräng. Om du inte vill vandra kan du i stället följa med och fiska vid Cauveryfloden som rinner intill resorten.

Dag 9: Coorg – Mysore
Ni fortsätter idag till Mysore (10 mil, restid cirka tre timmar). Mysore var tidigare huvudstad i furstendömet med samma namn. Staden har fortfarande en aura av elegans med sina magnifika palats. Mysore kallas ibland för Karnatakas ädelsten för dess konst, kultur, byggnader, festivaler, trädgårdar, parker och heliga tempel som skvallrar om ett storslaget förflutet och den gamla tidens charm. Här finns även många institutioner för klassisk musik och dans. När ni anländer till Mysore checkar ni in på Hotel Southern Star.

På kvällen åker ni på en utflykt till Brindavans trädgårdar som ligger i utkanten av staden. Trädgårdarna ligger vid KR Sagardammen och är en av de mest sevärda i hela södra Indien. Området sträcker sig över 6 000 m², och den största sevärdheten i parken är de dansande fontänerna. Parken är vackrast att besöka på kvällarna. Dolda lampor i blombäddarna och fontänerna slås då på och skapar en sagolik känsla i trädgården. Efter besöket i trädgårdarna återvänder ni till hotellet.

Dag 10: Mysore 
Efter frukost åker ni på en guidad tur runt staden. Ni startar vid Maharajans palats mitt i staden. Palatset är en skattkammare med utsökta skulpturer och konstarbeten från hela världen. Palatset är byggt i indo-saracensk stil med kupoler, torn, valv och pelargångar. Bakom utsnidade dörrar döljer sig lyxigt inredda rum. Vackrast av alla rum är det majestätiska Durbar Hall med sitt utsmyckade tak och sina skulpterade pelare. Under Daserafestivalen kan man se den juvelbeströdda gyllene tronen av Wodeyars här.

Nästa stopp på sightseeingturen är Chamundis berg. Bergets topp når man antingen via den 13 kilometer långa vägen eller genom att klättra upp för en trappa med 1 000 steg som byggdes på 1600-talet. Halvvägs upp för trapporna finns en majestätisk 4,8 meter hög staty av Nandi, Shivas tjur. På toppen av berget ligger  Chamundeshwaris tempel från 1100-talet, och i närheten av templet finns en gigantisk staty av demonen Mahishasura. Från berget har man en fantastisk panoramavy över Mysors sjöar, parker och palats. Ni kommer även att besöka Rajendras konstgalleri som har en samling målningar av Raja Ravi Verma, Nicholas Roerich och traditionella målningar i mysorestil. Efter sightseeingturen återvänder ni till hotellet.

Dag 11: Mysore – Hassan
Resan fortsätter idag till Hassan via Sravanabelagola (11 mil, restid cirka tre timmar).

Sravanabelagola är jainkulturens centrum. Staden är mest känd för sin 17 meter höga staty av Gomateshwara, även kallad Lord Bahubali. Statyn är en vacker men enkel staty som förkroppsligar fridfullhet. Var 12:e år genomför man en ceremoni där man offrar tusentals krukor med mjölk, kokosvatten, smörolja, ostmassa, saffran och bananer till Gomateshwara. Sravanabelagola har varit en viktig plats historiskt sett ända sedan Chandragupta Maurya-folket bosatte sig på berget 300 år f.Kr. Efter besöket i Sravanabelagola åker ni vidare till Hassan där ni checkar in på Hoysala Village Resort.

Dag 12: Hassan – Bangalore
Efter frukost åker ni vidare till Bangalore via Srirangapatnam (19,5 mil, restid cirka 4,5 timmar).

Srirangapatnam var huvudstad under Tipu Sultans tid. Den lilla staden har spelat en viktig roll i regionen sedan den först grundades på 900-talet. Staden var centrum för södra Indiens politiska utveckling. År 1454 byggde Vijayanagars kungar ett fort här. 150 år senare lämnade den sista av Vijayanagars kungar över makten till Hindu Wodeyars of Mysore. Ni börjar med att besöka Tipu Sultans sommarpalats som nu är ett museum. Ni besöker sedan Sri Ranganathatemplet. Här kan man se Lord Vishnu som sover på den stora ormen Anantha. Templet är ett av de största i Karnataka och ett praktexemplar av både Vijayanagaras och Hoysalas arkitekturstil.

Ni åker sedan vidare till Bangalore. Staden grundades på 1500-talet och frodades under Tipu Sultans tid. Staden togs sedan över av britterna. Det är en älskvärd stad med breda vägar, öppna platser, fin arkitektur och vackra trädgårdar. Bangalore är en av de snabbast expanderande städerna i Asien. Vid ankomsten till Bangalore checkar ni in på Monarch Luxor.

På eftermiddagen åker ni på en kort sightseeingtur runt staden. Ni börjar med att besöka Lalbagh, en 1 km² stor botanisk park med många exotiska träd och plantor. Därnäst besöker ni The Vidhan Soudha som rymmer statens lagstiftande församling och en del av sekretariatet. Ni fortsätter till Tipu Sultans palats som byggdes mellan år 1781 och 1791. Slutligen besöker ni Tjurarnas palats som troligen härstammar från 1500-talet. Palatset är urkarvat av ett enda stort granitblock.
Efter sightseeingen åker ni tillbaka till hotellet. Sen kväll får ni transfer till den internationella flygplatsen.

Dag 13: Avresa från Bangalore
Flyg hem eller vidare till nästa destination.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 28 590 SEK.

Prisexemplet avser resa med lägsta flygpris under billigaste säsong. Priset beror bland annat på säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Mer information och bokning

För mer information eller bokning, maila oss på info@kenzantours.se, skicka in detta formulär eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SIT2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “En historisk resa i södra Indien, 13 dagar”