Resa till Indien Himalaya
Resa till Indien HimalayaResa till indien Himalaya ThikseklostretResa till Indien Himalaya Buddhistmunkar

Indien – en resa i Himalaya, 11 dagar

Prisexempel: 20 900 kr

Vill du utforska det rofyllda livet och kulturen i Himalaya? Följ med på en unik kulturresa till Ladakh, en av Indiens vackraste och mest fascinerande regioner med sitt karga bergslandskap. Efter ett besök i Delhi flyger ni norrut för att resa genom Indusdalen. Där besöker ni avlägsna städer, byar och kulturhistoriska sevärdheter som forntida fort och palats, liksom buddistiska kloster och tempel som fortfarande är i bruk. Längs vägen får ni vila ögonen på det magnifika landskapet med snötäckta berg och floddalar.

Artikelnr: SIT14 ,

Indien – en resa i Himalaya

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum, och kan genomföras alla dagar året om. Programmet nedan är ett förslag som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi en resa som passar dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Resan sker på privat basis med egen engelsktalande lokal chaufför/guide med stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper anlitas andra lokala engelsktalande guider, och den aktiviteten/utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Detta ingår i resan till Indien

  • Flyg Skandinavien–Delhi t/r i ekonomiklass.
  • Flyg Delhi–Leh t/r i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • Boende 10 nätter i dubbelrum.
  • Måltider: frukost i Delhi, helpension övriga dagar (exkl. dryck).
  • All transfer.
  • Engelsktalande färdledare under hela resan.
  • Engelsktalande guide i Laddakh.
  • Inträde till de sevärdheter ni besöker i Laddakh.
  • Alla skatter och serviceavgifter.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Delhi
Ni blir hämtade från flygplatsen och får transfer till hotellet där ni checkar in.
Boende: Radisson Blue Paschim Vihar alt. Mantra Amaltas – Boutique, inkl. frukost.

Dag 2: Delhi
Efter frukosten gör ni en heldagstur i det gamla och nya Delhi. Ni börjar i den gamla delen med ett besök till Raj Ghat, ett enkelt minnesmärke över Mahatma Gandhi. Ni åker förbi Red Fort och fortsätter till Jama Masjid, en av Asiens största moskéer som byggdes 1656 och har kapacitet att rymma upp till 25 000 besökare. Efter det besöker ni det nya Delhi. I turen ingår ett besök till Indiens högsta stentorn Qutub Minar som började byggas år 1199. Ni besöker sedan Humayun’s grav som byggdes av den andra mogulhärskaren Humayuns änka. Det är ett enastående monument i indopersisk stil, en föregångare till Taj Mahal. Ni passerar det imponerande India Gate, parlamentsbyggnaden och Rastrapati Bhawan, presidentens residens. Ni återvänder sedan till hotellet.
Boende: Radisson Blue Paschim Vihar alt. Mantra Amaltas – Boutique, inkl. frukost.

Dag 3: Delhi – Leh
Tidig uppstigning och transfer till flygplatsen för vidare resa norrut till Leh. Restiden är cirka 1,5 timme. Vid ankomsten möts ni av vår lokale representant som ordnar med transfer till ert hotell. Återstoden av dagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Lharimo, Alpine Villa, alt. Antelope, inkl. helpension.

Dag 4: Leh
Direkt efter frukost gör ni en halvdagsrundtur till Sankar Gompa, Shanti Stupa och palatset i Leh. Sankar Gompa är ett relativt modernt kloster, och här finns bland mycket annat ett stort antal ikoner i guld. Shanti Stupa, en japansk fredspagod, är byggd av en japansk religiös organisation. Den är belägen på toppen av kullen i byn Cahngspa, och härifrån har man en fantastisk utsikt över Leh och de omgivande bergstopparna. Palatset i Leh byggdes i början av 1600-talet. Det nio våningar höga palatset är numera övergivet och håller på att renoveras. Efter avslutad tur återvänder ni till hotellet.
Boende: Lharimo, Alpine Villa, alt. Antelope, inkl. helpension.

Dag 5: Leh
Efter frukosten åker ni ut på en tur till Indusdalens kloster, tempel och andra sevärdheter. Ni börjar med ett besök i byn Thiksey och Thiksey Gompa. Thikseyklostret är en imponerande komplex byggnad som reser sig varv efter varv uppför en kulle över den lilla byn. Klostret har också en vacker 30 meter hög förgylld Buddhastaty.

Ni åker sedan vidare till byn Shey med sitt palats och tempelområde. Klostret här har en enorm förgylld staty av Buddha Sakyamuni med en stor silverlampa som brinner framför statyn. Ni fortsätter till Hemis för ett besök i Hemis Gompa. Det är Ladakhs största, rikaste och mest kända tempel och grundades på 1630-talet. På hemvägen stannar ni till i Stok och besöker palatset och museet. Stokpalatset var tidigare bostad åt den senare landsförvisade kungafamiljen. På museet visas fantastiska tidstypiska dräkter och kungliga smycken. Även historiskt intressanta föremål såsom mynt, vapen, dyrbara stenar och porslin kan beskådas här. Senare på kvällen återvänder ni till hotellet.
Boende: Lharimo, Alpine Villa, alt. Antelope, inkl. helpension.

Dag 6: Leh Uletokpo (Alchi)
Efter frukost åker ni till Alchi, en resa på 75 km som tar cirka två timmar. På vägen dit stannar ni till vid Magnetic Hill där gravitationslagen trotsas. Vägen innehåller så mycket metall att om en bil står parkerad i friläge kan den sakta rulla uppför backen! Ni stannar också till för att beskåda den magnifika vyn över sammanflödet av floderna Zanskar och Indus innan ni fortsätter till Basgofortet. I Basgo finns väggmålningar från 1500-talet och annan konst väl värt ett besök. Ni stannar också vid Likirklostret från 1700-talet innan ni fortsätter till Alchi.

Alchitemplet ligger på flodbanken vid Indusfloden och är cirka 1 000 år gammalt. En av väggarna innehåller tusentals miniatyrbilder av Buddha, men dess största attraktion är tre stora bilder i lera, målade i klara färger. Templet är inte längre i bruk som religiöst centrum, men munkarna i Likerklostret ser till att hålla platsen i ordning. Efter denna tur åker ni till hotellet för övernattning.
Boende: Alchi Resort alt. Namra Hotel, inkl. helpension.

Dag 7: Alchi Leh
Ni startar tidigt med en bilresa till Lamayuru som är känt för sina många gamla kloster och sin natur. Landskapet påminner om månens yta, och det är härifrån som Ladakh har fått sitt namn, Månlandet. Lamayuru Gompa är den äldsta heliga platsen i Ladakh och var böneplats innan buddhismen kom. Klostret är beläget högt uppe på en udde med en fantastisk utsikt över byn och dalen.

Ni besöker sedan Ridzong Gompa, det mest isolerade klostret i Ladakh och känt som paradiset för meditation. Man kan fortfarande finna de små grottor där de buddhistiska munkarna i åratal satt och mediterade, isolerade från omvärlden bortsett från de små öppningar genom vilka de fick mat en gång om dagen. Ni fortsätter sedan en kort bit till Chulichans nunnekloster. Här bor cirka 20 nunnor som förser munkarna med kläder och mat. Ni återvänder därefter till Leh. Rundturen är cirka 180 km och tar 5–6 timmar.
Boende: Lharimo, Alpine Villa, alt. Antelope, inkl. helpension.

Dag 8: Leh Nubra Valley
Direkt efter frukost beger ni er med bil till Nubradalen via världens högst belägna bilväg i Khardunglapasset, cirka 5 602 m ö.h. Framme i Nubra åker ni till den mycket vackra byn Hunder med sina vita sanddyner och många träd. Byn har ett litet kloster och ruinerna efter ett gammalt fort. Deskit är huvudbyn i Nubradalen. Byn har en liten affärsgata och ett cirka 500 år gammalt kloster högst upp på kullen där man har en fantastisk utsikt över dalen. I klostret bor i dag cirka 100 munkar.

Här finns möjlighet att ta en promenad över de vita sanddynerna mellan Hundar till Deskit, vilket tar cirka två timmar. Vill ni rida kamel i stället kan ni göra det på egen bekostnad. Om tiden tillåter kan ni besöka klostren i Hunder och Deskit. Efter denna tur åker ni till Delux Camp för incheckning och har resten av kvällen fri.
Boende: Apple Camp alt. Dowa Camp, inkl. helpension.

Dag 9: Nubra Leh
Efter frukost reser ni tillbaka till Leh genom Khardunglapasset. Vid ankomst checkar ni in på hotellet och tillbringar återstoden av dagen i Leh som ni vill. Förslagsvis kan ni utforska basaren, eller besöka klostret Jokhang eller moskén Jama Masjid som byggdes 1666-67.
Boende: Lharimo, Alpine Villa, alt. Antelope, inkl. helpension.

Dag 10: Leh Delhi
Efter tidig frukost blir ni upphämtade av vår representant som tar er till flygplatsen för avresa till Delhi. Vid ankomsten möts ni av vår representant som tar er till hotellet. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Radisson Blue Paschim Vihar alt. Mantra Amaltas – Boutique, inkl. frukost.

Dag 11: Avresa Delhi
Tidigt på morgonen får ni transfer till flygplatsen för att flyga hem eller fortsätta er resa.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 20 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 500 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta bokningsklass på flyget. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SIT14

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Indien – en resa i Himalaya, 11 dagar”