Resa till Indien Agra Taj Mahal
Resa till Indien Amber FortResa till Indien TigersafariIndien Chinnar Wildlife Sanctuary elefant

Paket: Indien – Gyllene triangeln med Ranthambore, 9 dagar

Prisexempel: 13 900 kr

Klassiska Gyllene triangeln är en mycket populär rundresa i Indien. Vi har dock lagt till fler upplevelser och fler nätter i resan, bland annat djurskådning i Ranthambore nationalpark som är känt för sitt stora bestånd av tigrar. Resans höjdpunkter är Delhi, Agra, Ranthambore och Jaipur. Välj mellan 4-5* hotell eller privatägda ekohotell/boutiquehotell.

Resan går att genomföra alla dagar året runt, men vi rekommenderar er att undvika sommarmånaderna som är mycket varma. Resan genomförs på privat basis, med minimum 2 deltagare. Denna rundresa går med fördel att förlänga med valfritt antal nätter på Maldiverna.

Artikelnr: KENIND2 ,

Indien – Gyllene triangeln med Ranthambore

Resrutt: Delhi – Agra – Ranthambore – Jaipur – Delhi.

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien-Delhi t o r med Turkish Airlines, Qatar Airways eller annat liknande flygbolag (möjlighet från flertalet flygplatser i Skandinavien).
 • Flygskatter.
 • Boende i dubbelrum 8 nätter på hotell. Välj mellan 4-5* eller privatägda ekohotell/boutiquehotell (ej i Ranthambore).
 • Måltider: daglig hotellfrukost samt helpension i Ranthambore.
 • Nedan program på privat basis.
 • Transfer som beskrivet i programmet. Fordonen har AC.
 • En jeeptur vid Amber Fort.
 • Två besök i Ranthambores nationalpark i delad jeep.
 • Engelsktalande lokal guidning.
 • Alla inträdesavgifter som beskrivet i programmet.
 • Alla nu gällande skatter.

Dagsprogram

Flyg Skandinavien – Delhi, ankomst dag 1.

Dag 1: Ankomst Delhi
Ni möts upp av den lokala representanten utanför ankomstterminalen och får transfer till ert hotell. Efter incheckningen är resten av dagen fri för vila eller egna aktiviteter.
Boende inkl. frukost: Radisson Blue Pascham Vihar alt. Mantra Amaltas Boutique.

Dag 2: Delhi
Efter frukosten gör ni en heldagstur i gamla och nya Delhi. Turen börjar i den gamla delen med ett besök till Raj Ghat, ett enkelt minnesmärke över Mahatma Gandhi. Ni åker förbi Red Fort och fortsätter till Jama Masjid, en av Asiens största moskéer som kan rymma upp till 25 000 besökare. Det är den sista av mogulhärskaren Shahjahans påkostade arkitekturer som byggdes 1656 med hjälp av 5 000 hantverkare.

Ni fortsätter med en tur med rickshaw i Chandani chowks bazaarer innan ni besöker nya Delhi. I turen ingår ett besök till Qutub Minar, Indiens största stentorn, som byggdes år 1199. Ni besöker sedan Humayuns grav. Det är ett enastående monument i indo-persisk stil, en föregångare till Taj Mahal. Ni passerar det imponerande India Gate, parlamentsbyggnaden och Rastrapati Bhawan, presidentens residens. Ni återvänder sedan till hotellet.
Boende inkl. frukost: Radisson Blue Pascham Vihar alt. Mantra Amaltas Boutique.

Dag 3: Delhi – Agra
Efter frukosten åker ni de cirka 20 milen till Agra. Vid ankomsten checkar ni in på hotellet. På eftermiddagen väntar en halvdags stadsrundtur med besök till det magnifika Taj Mahal (stängt på fredagar). Taj Mahal är ett av världens mest kända monument. Det byggdes under första halvan av 1600-talet av mogulhärskaren Shah Jahan som ett uttryck för hans kärlek till hans fru Mumtaz Mahal. Taj Mahal är verkligen ett av världens underverk och ni kommer ha gott om tid att utforska det fantastiska monumentet.

Ni besöker sedan Agra Fort som är ett enastående exempel på mogularkitekturen. Agra Fort var mogulrikets säte och högborg under flera generationer där de hade sin administration. Den nuvarande strukturen har sitt ursprung från Akbar den store som reste väggarna och portarna och de första byggnaderna på Yamunaflodens östra strand. När turen är över återvänder ni till hotellet.
Boende inkl. frukost: Hotel Clarks Shiraz alt. The Coral Tree – Home Stay.

Dag 4: Agra – Fatehpur Sikri – Ranthambore
Efter frukosten på hotellet får ni transfer de 25 milen till Ranthambore, vilket tar cirka 6½ timmar. På vägen gör ni ett besök till Fatehpur Sikri, den övergivna röda sandstensstaden, byggd i slutet av 1500-talet av den store mogulhärskaren Akbar. Det skulle vara hans huvudstad, men Fatehpur Sikri övergavs en kort tid efter att det byggdes då brunnarna torkade ut. Staden är komplett med palats och moskéer, och var större än London när den byggdes. Nu är det en extraordinär plats att vandra runt i med byggnader som nästan är i perfekt skick, som för 300 år sedan. Ni fortsätter resan till Ranthambore och checkar in på hotellet vid ankomsten. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Boende inkl. helpension: Abhyaranya Resort.

Dag 5: Ranthambore nationalpark
Tidigt på morgonen åker ni till Ranthambore nationalpark för en game drive med djurskådning. Ranthambore är mest känd för sitt stora bestånd av tigrar. I takt med att turismen i parken ökade, ökade även befolkningen i grannbyarna. Detta ledde till ett större antal dödliga möten mellan människor och tigrar, och tjuvjakt. Den Indiska regeringen startade 1972 projekt Tiger på ett område om 60 km². Senare utökades reservatet till det som i dag heter Ranthambore nationalpark. Utöver tigrarna har reservatet en blomstrande fågelpopulation med fler än 270 olika fågelarter.

Efter game driven återvänder ni till hotellet för frukost, och resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Buffélunchen serveras på hotellet. Sent på eftermiddagen/tidig kväll gör ni en andra game drive i Ranthambore nationalpark.
Boende inkl. helpension: Abhyaranya Resort. 

Dag 6: Ranthambore – Jaipur
Efter frukost åker ni cirka 18 mil till Jaipur vilket tar cirka 3½ timmar. Incheckning vid ankomsten, och resten av dagen är fri för egna aktiviteter.
Boende inkl. frukost: Park Regis alt. ITC Rajputana – Green Hotel.

Dag 7: Jaipur
Efter frukosten åker ni till den antika staden Amber strax utanför Jaipur för att se det fantastiska Amber Fort. Fortet började byggas omkring år 1600 och byggdes ut och renoverades av olika kungar under cirka 200 år. En jeep tar er upp till fortet där ni kan promenera genom det stora komplexet med innergårdar och hallar. Många av rummen har vackra väggmålningar med inläggningar av ädelstenar och speglar. Det kanske mest fascinerande i Amber Fort är spegelhallen Sheesh Mahal med sina många små infattade speglarna. Ljuset från ett enda ljus återspeglas i speglarna som lyser upp hela rummet.

På vägen till Amber gör ni ett stopp vid Palace of Winds, också känt som Hawa Mahal. Det har en omsorgsfullt utarbetad fasad som dolde hovets kvinnor när de beskådade det dagliga livet på gatan nedanför. Sniderierna i den röda sandstensväggen är extremt detaljerade. Ni fortsätter sedan till Jaipur för en stadsrundtur. En av höjdpunkterna att besöka i staden är Stadspalatset som är ett överväldigande komplex av utsökta palats, trädgårdar och innergårdar, dekorativ konst och snidade dörröppningar. Museet i palatset har samlingar av sällsynta manuskript, vapen, kläder, mattor och miniatyrmålningar.

Ni promenerar sedan till det närliggande astronomiska observatoriet Jantar Mantar, som uppfördes 1726 av Maharadjan av Jaipur. Det är en av fem astronomiska underverk som byggts av Sawai Jai Singh. Ni får också möjlighet att vandra omkring på de lokala marknaderna.
Boende inkl. frukost: Park Regis alt. ITC Rajputana – Green Hotel.

Dag 8: Jaipur – Delhi
Efter frukosten åker ni tillbaka till Delhi, cirka 25 mil och 6-7 timmars resa. Vid ankomsten checkar ni in på hotellet.
Boende inkl. frukost: Radisson Blue Pascham Vihar alt. Mantra Amaltas Boutique.

Dag 9: Avresa från Delhi
Ni får i god tid transfer till flygplatsen för att flyga hem eller fortsätta resan. Ni kan till exempel förlänga resan till Maldiverna med valfritt antal nätter. Se förslag nedan eller kontakta oss för andra alternativ.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 13 900 SEK.

Prisexemplet avser resa med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den lägsta boendestandarden. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Förläng resan till Maldiverna

Ni som vill kan förlänga resan till Maldiverna. Nedan är ett förslag med boende på ekoresorten The Barefoot Eco Hotel 4* på ön Hanimadhoo. Kontakta oss gärna för andra förslag på boende.

Detta ingår i resan till Maldiverna:

 • Flyg Delhi–Malé, inrikesflyg Malé–Hanimadhoo t o r och Malé–Skandinavien.
 • Personlig assistans på flygplatsen vid ankomst och inför hemresan.
 • Biltransfers på ön.
 • 6 nätters boende i dubbelrum på ekoresorten The Barefoot Eco Hotel. Seaside room, inkl. helpension*. Läs mer om The Barefoot (pdf).
 • 24 timmars lokal jourservice (engelsktalande).

*I helpension ingår frukostbuffé (inkl. te, kaffe, mjölk, färska juicer, vatten), lunch och middag. Vatten till måltiderna.
Följande aktiviteter ingår på resorten: volleyboll, pool, gym, kanoter, board games, yogalektioner, dagliga båtturer till husrevet för snorkling.

Pris för Maldiverna
Prisexempel per person i dubbelrum: 8 900 SEK.

Möjlighet finns att uppgradera rumskategorin på Maldiverna eller välja annan resort mot pristillägg. Fråga oss för mer information.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: KENIND2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Indien – Gyllene triangeln med Ranthambore, 9 dagar”