Paket: Indien – Gyllene triangeln med Ranthambore, 9 dagar

Prisexempel: 13 900 kr

Klassiska Gyllene triangeln i Indien, är en mycket populär rundresa i Indien. Men vi har lagt in lite mer, fler nätter och fler upplevelser! Bland annat djurskådning i Ranthambore nationalpark som är känt för sitt stora bestånd av tigrar. Denna rundresa går med fördel att förlänga med valfritt antal nätter på Maldiverna! Resan går att genomföra alla dagar året runt men vi rekommenderar er att undvika sommarmånaderna som är mycket varma. Resan sker på privat basis (ej gruppresa). Ni väljer hotellstandarden själva; 3*, 4* eller 5* boende. Resans höjdpunkter är Delhi, Agra, Ranthambore och Jaipur. Resan genomförs på privat basis, med minimum 2 deltagare.

Artikelnr: KENIND2 , , ,

Detta ingår:
– Flyg Skandinavien-Delhi t o r med Turkish Airlines, Qatar Airways eller annat liknande flygbolag (möjlighet från flertalet flygplatser i Skandinavien). Inkl. flygskatter
– Nedan program med allt boende i standard enligt eget val. Resan sker på privat basis.
– Måltider enligt beskrivning.
– Engelsktalande lokal guidning.
– Alla transporter i fordon enligt beskrivning.
– Alla inträdesavgifter enligt beskrivning.

Dagspresentation:

Flyg Skandinavien-Delhi, ankommer dag 1.

Dag 1: Ankomst Delhi
Ni möts upp av den lokala representanten utanför ankomstterminalen och får transfer till ert hotell. Efter incheckningen är resten av dagen fri för vila eller egna aktiviteter.
Boende inkl. frukost:
3* – Haut Monde (standard rum)
4* – Lemon Tree Premier (Gurgaon) (superior rum)
5* – Pullman Gurgaon (superior rum)

Dag 2: Delhi
Efter frukosten gör ni en heldagstur i det gamla och nya Delhi. Ert besök börjar i den gamla delen med ett besök till Raj Ghat, ett enkelt minnesmärke över Mahatma Gandhi.
Ni åker förbi Red Fort och fortsätter till Jama Masjid, en av Asiens största moskéer. Det är den sista av mogulhärskaren Shahjahans påkostade arkitekturer som byggdes 1656 med hjälp av 5 000 hantverkare. Moskén är också känd som Masjid-I-Jahanuma som betyder ”moské med överblick över världen”. Moskén har måtten 65m x 35 m och har kapacitet att rymma upp till 25 000 anhängare.
Njut av en rickshaw-tur i Chandani chowks bazaarer. Sedan besöker ni det nya Delhi. I turen ingår ett besök till Qutub Minar, det största stentornet i Indien, som Qutub-ud-din Aibak började bygga 1199. Ni besöker sedan Humayun’s grav som byggdes av den andra mogulhärskaren Humayuns änka. Det är ett enastående monument i indo-persisk stil, en föregångare till Taj Mahal. Ni passerar det imponerande India Gate, parlamentsbyggnaden och Rastrapati Bhawan, presidentens residens. Ni återvänder sen till hotellet.
Boende inkl. frukost:
3* – Haut Monde (standard rum)
4* – Lemon Tree Premier (Gurgaon) (superior rum)
5* – Pullman Gurgaon (superior rum

Dag 3: Delhi-Agra
Efter frukosten åker ni till Agra (ca 205 km och tar ca 4 timmar). Vid ankomsten checkar ni in på hotellet. På eftermiddagen en halvdags stadsrundtur med besök till Taj Mahal (stängt på fredagar). Taj Mahal är allt det som berättats om det och mer där till. Det tog 22 år för 20 000 män att bygga, den vita marmorn bröts mer än 320 km bort och transporterades till området med en flotta på ca 1 000 elefanter. Det byggdes av mogulhärskaren Shah Jahan, som ett uttryck för hans kärlek till hans fru Mumtaz Mahal, i första halvan av 1600-talet. Taj Mahal är verkligen ett av världens underverk! Fast Taj Mahal verkar vara perfekt från nästan alla vinklar så är det inläggen i marmorn, som syns på nära håll, som är det verkligt häpnadsväckande. Ni kommer ha gott om tid att bli hänförda av den enastående arkitekturen.
Sen besöker ni Agra Fort som är ett enastående exempel på mogularkitekturen. Agra Fort var Mogulrikets säte och högborg under flera generationer där de hade sin administration. Den nuvarande strukturen har sitt ursprung från Akbar som reste väggarna och portarna och de första byggnaderna på Yamunaflodens östra strand. Shah Jahan la till de imponerande bostäderna och moskén medan Aurangzeb byggde till de yttre vallarna. Ni besöker dess ”Hall of Public Audience” och dess ”Royal Pavilions”. När turen är över återvänder ni till hotellet.
Boende inkl frukost:
3* – Atulya Taj (standard rum)
4* – Clarks Shiraz (standard rum)
5* – Jaypee Palace (standard rum)

Dag 4: Agra-Fatehpur Sikri-Ranthambore
Efter bufféfrukosten på hotellet blir ni körda till Ranthambore (247 km och tar ca 6½ timme). På vägen gör ni ett besök till Fatehpur Sikri, den övergivna röda sandstensstaden, byggd i slutet av 1500-talet av den store mogulhärskaren Akbar, det skulle vara hans huvudstad. Fatehpur Sikri övergavs en kort tid efter att det byggdes, då brunnarna torkade ut, och det är idag i ungefär samma skick som det var för över 300 år sedan. Staden är komplett med palats och moskéer och var större än London när det byggdes. Nu är det en extraordinär plats att vandra runt i, med byggnader som nästan är i perfekt skick. Ni fortsätter resan till Ranthambore och checkar in på hotellet vid ankomsten. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Boende inkl helpension:
3* – Ranthambhore Forest Resort (standard rum)
4* – Ranthambhor Regency (standard rum)
5* – Dev Vilas (standard svit)

Dag 5: Ranthambore
Ni åker tidigt på morgonen till Ranthambore nationalpark för en game drive. Ranthambore är mest känd för sitt stora bestånd av tigrar. I takt med att turismen i parken ökade, ökade även befolkningen i grannbyarna. Detta ledde till ett större antal av dödliga möten mellan människor och tigrar och tjuvjakt. Den Indiska regeringen startade projekt Tiger 1972 med ett område på 60 kvm som senare expanderade till det som idag heter Ranthambore National Park.
Utöver tigrarna har reservatet en blomstrande fågelpopulation med fler än 270 olika fågelarter. 2005 fanns det 26 tigrar i Ranthambore. Detta var betydligt färre än populationen i reservatet 1982 då det fanns 44 tigrar. Under 2008 registrerades det fler än 14 tigerungar. Detta var till stor del ett resultat av de ihållande insatserna som gjordes för att stävja tjuvjakt. Byborna i regionen uppmuntrades att hålla sig borta från parken och övervakningskameror monterades upp i reservatet. Indiska regeringen avsatte också 153 miljoner USD till insatserna som har varit framgångsrika. Ranthambore deltar nu i omlokaliseringsarbetet av tigrar som Sariska Tiger Reserve gör.
Efter game driven återvänder ni till hotellet för frukost och resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Buffélunchen serveras på hotellet.
Sent på eftermiddagen/tidig kväll gör ni en andra game drive i Ranthambore nationalpark.
Boende inkl. helpension:
3* – Ranthambhore Forest Resort (standard rum)
4* – Ranthambhor Regency (standard rum)
5* – Dev Vilas (standard svit)

Dag 6: Ranthambore – Jaipur
Efter frukost åker ni till Jaipur (185 km och tar ca 3½ timme). Incheckning vid ankomsten och resten av dagen är fri för egna aktiviteter.
Boende inkl. frukost:
3* – Libra (standard rum)
4* – Lemon Tree Premier (superior rum)
5* – Hilton Jaipur (gästrum)

Dag 7: Jaipur
Efter hotellfrukosten åker ni till den antika staden Amber, strax utanför Jaipur, för att se det fantastiska Amber Fort. Mogulhärskaren Akbars mest framgångsrika general Maharajda Mansingh startade bygget av Amber Fort på 1600-talet. Innan palatset i Jaipur byggdes var Amber sätet för makten. Fortet omges av förstärkta murar och har en utsikt över Moatsjön. Ruiner och lämningar är utspridda över Aravallis kullar.
En jeep tar er upp till fortet. När ni väl är uppe på toppen kan ni promenera genom det stora komplexet med innergårdar och hallar. Många av rummen har förtjusande väggmålningar med inläggningar av ädelstenar och speglar.
Det som kanske är mest fascinerande är Sheesh Mahal (spegelhallen) där det enda lampskenet återspeglas i de många speglarna och lyser upp hela rummet. På vägen till Amber gör ni ett stopp vid Palace of Winds, också känt som Hawa Mahal. Det har en omsorgsfullt utarbetad fasad, som dolde hovets kvinnor när de beskådade det dagliga livet på gatan nedanför. Sniderierna i den röda sandstensväggen är extremt detaljerade. Ni fortsätter sedan till Jaipur för en stadsrundtur. En av höjdpunkterna att besöka i staden är Stadspalatset som är ett överväldigande komplex av utsökta palats, trädgårdar och innergårdar, dekorativ konst och snidade dörröppningar. Muséet i palatset har samlingar av sällsynta manuskript, vapen, kläder, mattor och miniatyrmålningar.
Ni promenerar till det närliggande Jantar Mantar, det astronomiska observatoriet, som uppfördes 1726 av Maharadjan av Jaipur. Det är en av fem astronomiska underverk som byggts av Sawai Jai Singh. Ni får också möjlighet att vandra omkring på de lokala marknaderna.
Boende inkl. frukost:
3* – Libra (standard rum)
4* – Lemon Tree Premier (superior rum)
5* – Hilton Jaipur (gästrum)

Dag 8: Jaipur – Delhi
Efter frukosten åker ni tillbaka till Delhi (255 km och ca 6-7 timmars resa). Vid ankomsten checkar ni in på hotellet för övernattning.
Boende inkl. frukost:
3* – Haut Monde (standard rum)
4* – Lemon Tree Premier (Gurgaon) (superior rum)
5* – Pullman Gurgaon (superior rum

Dag 9: Utresa från Delhi
Ni får i god tid transfer till flygplatsen för ert flyg.
Möjlighet att med fördel förlänga med vistelse på Maldiverna, valfritt antal nätter, på valfri standard! Fråga oss om alternativ om intresse finns!

Detta ingår:
8 hotellnätter enligt beskrivning ovan
Frukost alla dagar enligt ovan
Helpension i Ranthambhore
Transfers i fordon med AC
Engelsktalande guide enligt programmet
En jeeptur vid Amber Fort
Två besök i Ranthambores nationalpark i delad jeep
Representant från den lokala arrangören för hjälp på flygplatsen med transfers
Alla nu gällande skatter

Detta tillkommer:
Personliga kostnader som t.ex. dricks, tvätt, telefon m.m.
Andra tjänster som inte nämns i programmet

Totalpris per person (i dubbelrum): Från 13 900 SEK med 3* boende. Från 14 700 SEK med 4* boende. Från 16 500 SEK med 5* boende.

Möjlighet för tillägg på Maldiverna:
Inkl. flyg Delhi-Maldiverna. Hemresa från Maldiverna.
6 nätters boende på Eco-resorten: Hanimadhoo ”The Barefoot” 4*
SEASIDE ROOM dubbelrum inkl. helpension.
Inkl. inrikesflyg (dagtid) inklusive personlig assistans på flygplatsen vid ankomst och inför hemresan. Inkl. biltransfers på ön.
I helpension ingår: Frukostbuffé (inkl te, kaffe, mjölk, färska juicer, vatten), lunch och middag. Vatten till måltiderna.
Följande aktiviteter ingår: Volleyboll, pool, gym, kanoter, board games, yogalektioner, dagliga snorklings-båtturer i husrevet.
– 24 timmars lokal jour-service på plats (engelsktalande)

Tillägg per person (i dubbelrum): från 8 900 SEK
Möjlighet att gradera upp rumskategorin på Maldiverna, eller välja annan resort mot pristillägg. Fråga oss för mer information!

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Indien – Gyllene triangeln med Ranthambore, 9 dagar”