Resa till Indien Sundarban tigerreservat
Resa till Indien Sundarban tigerreservatResa till Indien Kolkata Blomstermarknad

Indien – Kolkata & safari i Sundarbans, 7 dagar

Prisexempel: 20 900 kr

Följ med på ett indiskt äventyr i den orörda vildmarken i Sundarbans tigerreservat i nordöstra Indien. Efter en inledande guidad tur i Kolkata bär det av med båt ut i världens största mangroveskog Sundarbans för att beskåda naturen och djurlivet. En av höjdpunkterna är att få se den majestätiska bengaliska tigern som lever här. Ni bor på en lodge i hjärtat av Sundarbans och gör dagsutflykter med båt på floderna och spännande promenader i regnskogen. Resan sker med privat chaufför och guide.

Artikelnr: SIT13 ,

Kolkata & safari i Sundarbans

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras alla dagar året om. Programmet nedan är ett förslag som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi en resa som passar dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Resan sker på privat basis med egen engelsktalande lokal chaufför/guide med stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper anlitas andra lokala engelsktalande guider, och den aktiviteten/utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Detta ingår i resan till Indien

  • Flyg Skandinavien–Kolkata t/r i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • Boende i dubbelrum/stuga, 3 nätter på hotell i Kolkata inkl. frukost, och 3 nätter på Sundarbans Tiger Camp inkl. helpension (exkl. dryck, te och tilltugg).
  • Flygtransfer och all transfer inom programmet.
  • Lokala engelsktalande guider i Kolkata och Sundarbans.
  • Privat engelsktalande guide som följer med till Sundarbans.
  • Båt 4 dagar i Sundarbans.
  • Inträden och avgifter för lokala guider i Sundarbans.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Kolkata
En representant från vår lokala arrangör möter dig på Kolkatas internationella flygplats och följer med dig till hotellet där du checkar in. Återstoden av dagen spenderar du som du vill.
Boende: Peerless Inn eller  The Fern Residency – Green Hotel eller likvärdigt.
Måltider: 

Dag 2: Kolkata
Efter frukost får du en guidad heldags rundtur i Kolkata. Ni besöker bland annat Dalhousie Square, en blomstermarknad med utsikt över Howrathbron, indiska museet och Victoria Memorial. Ni passerar också Fort William och Kalighattemplet. Ni återvänder sedan till hotellet.
Boende: Peerless Inn eller  The Fern Residency – Green Hotel eller likvärdigt.

Dag 3: Kolkata – Sundarbans Tiger Reserve
Efter frukost beger ni er med bil till Godkhali för en båttur till ert boende i Sundarbans nationalpark och tigerreservat. Under de kommande dagarna utforskar ni en av världens största mangroveskogar och dess vilda djurliv med flera utrotningshotade arter. Här lever bland annat de majestätiska bengaliska tigrarna och andra kattdjur, hjortar, rhesusapor, krokodiler, varaner, ormar och en stor mängd fågelarter.

Ni anländer till Godkhali Jetty mitt på dagen och hälsas välkomna av er lokala guide som också förser er med förfriskningar ombord på båten. Båtturen går via olika floder, och ni når till slut resorten som ligger på flodstranden med utsikt över Sunderbans tigerreservat. Vid ankomst blir ni välkomnade och incheckade i era stugor och äter därefter lunch. Total restid är cirka fyra timmar, varav två landvägen och två med båt.

Eftermiddagen ägnar ni åt att beskåda reservatets rika fågelliv och de övriga vilda djuren. Båten tar er längs kanalerna i skogarna runt tigerreservatet för att slutligen komma till utsiktstornet i Sajnekhali och Mangrove Interpretation Centre. Under turen serveras tilltugg ombord på båten. Medan solen går ner i horisonten återvänder ni till resorten där ni får te och snacks vid brasan. Ni får också titta på adibasidans utförd av Sundarbans stamfolk som genom dansen berättar om sitt liv och sin uråldriga kultur. Man kan också gå till resortens utsiktstorn och beskåda fågellivet.
Boende: Sundarbans Tiger Camp.
Måltider: helpension.

Dag 4: Sundarbans
Efter att du vaknat av sprudlande fågelsång, eller väckarklockan, serveras te på balkongen. Pigga och fräscha går ni sedan ombord på båten för en spännande tur till utsiktstornet Dobanke som ligger inne i tigerreservatets djupa vildmark. Frukost serveras ombord. Vid utsiktstornet tar ni en hisnande promenad längs inhägnade hängbroar varifrån man har möjligheten att se tigrar och andra djur. Ni besöker också ett rehabiliteringscenter för rådjur innan ni fortsätter båtturen. På väg tillbaka till resorten för lunch passerar ni genom Matla, varifrån man kan se Bengaliska viken.

Under eftermiddagen får ni uppleva det verkliga Sundarbans när ni besöker ursprungsbefolkningen i byn Dayapur inte långt från resorten. Ni kommer att ta del av deras sätt att leva, deras hantverk och matlagningskonst. Intressant är att se hur människa och tiger har lärt sig samexistera i denna svåra terräng. Ni får på nära håll se det inhemska jordbruket och hur de har byggt sina lerhus. Ni tar också en sväng förbi marknadsplatsen innan ni går hem igen där ni får förfriskningar och tittar på en naturfilm innan ni avslutar dagen med middag.
Boende: Sundarbans Tiger Camp.
Måltider: helpension.

Dag 5: Sundarbans
Dagen inleds med en promenad runt resorten för att beskåda områdets artrika fågelliv. Frukosten intas sedan på Fisherman’s Wharf innan båten avgår till utsiktstornet i Netidopani. Om ni inte kan gå upp i tornet på grund av vädret eller andra orsaker erbjuds i stället en båttur i djungeln inne i tigerreservatet. Här finns ett 300 år gammalt Bon Bibitempel, en skogsgudinna som byns fiskare och honungssamlare ur alla kast tillber för att beskyddas från tigrar och krokodiler. Lunchen serveras ombord medan vi åker tillbaka till resorten.
Boende: Sundarbans Tiger Camp.
Måltider: helpension.

Dag 6: Sundarbans – Kolkata
Efter att du ännu en morgon vaknat av fågelsång serveras te på din balkong. Passa på att njuta av alla vackra fåglar i fruktträden vid din stuga. Ni tar en sista tur med båt in i tigerreservatet genom åar och floder upp till utsiktstornet Sudhayakhali. Ni vandrar på den inhägnade gångbron för att försöka få en glimt av den svårfångade tigern. Håll ett öga på vattenhålet; kanske får du se ett rådjur släcka törsten eller en vattenödla som värmer sig i solen. Det finns också apor och vildsvin i området. Frukosten serveras ombord på båten medan ni återvänder till resorten. Efter en tidig lunch får ni transfer tillbaka till Kolkata där ni checkar in på hotellet för övernattning.
Boende: Peerless Inn The Fern Residency – Green Hotel.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Hemresa
Ni får i god tid transfer till flygplatsen för att flyga hem eller fortsätta resan. Du kan mot pristillägg bland annat kombinera denna resa med solsemester i Goa eller Maldiverna. Hör av dig med dina önskemål så återkommer vi med ett reseförslag.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 20 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 6 000 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta bokningsklass på flyget. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SIT13

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Indien – Kolkata & safari i Sundarbans, 7 dagar”