Resa till Indien safari hjortar
Resa till Indien getterResa till Indien tiger safariResa till Indien Taj MahalResa till Indien Chinnar Langur

Indien – en resa till djungeln, 14 dagar

Prisexempel: 26 190 kr

Följ med till Indien för en oförglömlig resa till Djungelbokens hemtrakter. I den Indiska djungeln får du möjlighet att möta vilda djur som tigrar, hjortar, fåglar, leoparder, indiska bisonoxar, björnar, vildsvin och antiloper. Mötena sker under safariturer i nationalparkerna Kanha, Banghavgarth, Keoladeo och Ranthambore. I de djupa skogarna återfinns också de kända Chandelatemplen som byggdes för mer än 1000 år sedan. De är ett fascinerande exempel av tempelarkitektur i norra Indien. Givetvis erbjuder resan också ett besök vid det ojämförbara Taj Mahal och sightseeingturer i Jaipur och Delhi.

Artikelnr: SIT4 ,

Indien – en resa till djungeln

Detta ingår i resan till Indien

 • Flyg Skandinavien–Delhi t/r i ekonomiklass.
 • Alla inrikesflyg inom programmet.
 • Alla flygskatter.
 • Nedanstående program.
 • Boende 13 nätter på nämnda hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • All transfer inom programmet.
 • Frukost på alla platser. På hotellen i Kanha, Bandhavgarth och Ranthambore ingår även lunch och middag.
 • Alla transfers, utflykter och sightseeingturer sker med luftkonditionerade fordon.
 • Entréavgifter vid alla nationalparker/reservat som nämns i resplanen, vägskatter, parkeringsavgifter, bränsleavgifter och skatter inom staterna.
 • Tillgång till en engelsktalande naturguide under safariturerna i nationalparkerna och reservaten. Tillgång till en engelsktalande lokal guide under sightseeingrundturerna och utflykterna.
 • 4 safariturer med jeep i Kanha tigerreservat.
 • 3 safariturer med jeep i Bandhavgarh tigerreservat.
 • 2 safariturer med icke luftkonditionerad AC Canter i Ranthambore nationalpark.
 • 1 tur med cykeltaxi under fågelskådningen i Bharatpur.
 • En jeeptur vid Amber Fort i Jaipur.
 • En resa med tåg mellan Jhansi och Agrai i luftkonditionerad kupé.
 • Lokala representanter möter och lämnar dig vid ankomsten och avresan mellan olika platser.
 • Alla skatter som tillämpas i dagsläget.

Detta ingår inte

• Alla personliga kostnader för dricks, alkoholhaltiga drycker, kamera- och videokameraavgifter vid sevärdheter.
• Tigersafari/elefantsafari vid Kanha eller Bandhavgarh.
• Försäkringar.
• Alla övriga måltider som inte omnämns i Detta ingår.
• Alla andra tjänster som inte finns omnämnda.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Delhi
Vår lokala representant möter dig på Indira Gandhis internationella flygplats i Delhi och tar med dig till hotell Sarovar Park Inn där du checkar in.

Indiens huvudstad är en inkörsport till resten av landet som blandar det antika med det moderna. Dagens Delhi är både en metropol med höga hus och en minnesplats med gamla monument som påminner om regionens antika arv. I Delhi finns också många fina parker att besöka.

Dag 2: Delhi – Jabalpur – Kanha 
Tidigt på morgonen får du transfer till flygplatsen för att flyga till Jabalpur. Vid ankomst åker ni till Kanha nationalpark och checkar in på Tuli Tiger Resort. (Cirka 28 mil, 6 timmar). Ni har fri tid under resten av dagen.

Dag 3 & 4: Kanha nationalpark
Under två dagar kommer ni att åka på safari runt den 1 945 km² stora nationalparken. Kanha ligger i hjärtat av Kiplinglandet och är den miljö som skildras i Djungelboken. I parken lever djurarter som den utrotningshotade träskhjorten, indisk bisonoxe och dhole, en asiatisk vildhund som kallas den “visslande jägaren”.

Kanha nationalpark och tigerreservat anses vara några av Asiens mest välbevarade platser. Det är även den bästa platsen i världen för att se vilda tigrar. Kanha har varit en fristad för vilda djur sedan 1933 och en nationalpark sedan 1955, och det är ett av nio tigerreservat. Parken har olika vegetationstyper med lövträd, dalgångar och ängar. Ni övernattar på hotellet.

Dag 5: Kanha – Bandhavgarh nationalpark
Efter frukost åker ni till Bandhavgarh (cirka 25 mil, 6 timmar). Vid ankomst checkar ni in på Tiger Den och har fri tid resten av dagen.

Dag 6: Bandhavgarh nationalpark
I dag åker ni på morgon- och eftermiddagssafari i nationalparken. Reservatet ligger mellan Vindhyanbergen och Satpurabergen i Madhya Pradesh. I mitten av reservatet ligger det 807 meter höga Banghavgarhberget som är känt för sin tigertäthet. Parken har en tuff terräng med många berg, skogar och savanner som kallas chaurs. I denna terräng trivs många vilda djur som fåglar, tigrar, leoparder, indiska bisonoxar, läppbjörnar, hjortar, antiloper och vildsvin. Efter safariutflykterna återvänder ni till hotellet.

Dag 7: Bandhavgarh –Khajuraho
På morgonen åker ni ut på ännu en safari i Bandhavgarh. Ni återvänder sedan till hotellet för att äta frukost. Mätta och belåtna fortsätter ni till Khajuraho där ni checkar in på Ramada Khajuraho (cirka 23 mil, 6 timmar).

1838 upptäckte Kapten T.S. Burt ett stort tempel som stack upp ur Khajurahos djungel. Templet byggdes mellan 950 och 1050 av Chandeladynastin, som säger sig härstamma från månguden. Varje tempel har spiror i nedstigande ordning som representerar människans ambitioner att nå spirituella mål. De är fantasirikt utskurna, och varje skulptur avspeglar människorna som skapade dem. Khajuraho kan inte beskrivas i ord, utan måste upplevas i verkliga livet. Resten av dagen är fri.

Dag 8: Khajuraho – Jhansi – Agra
Efter en tidigt frukost åker ni på en halvdags utflykt till Chandela Tempel Complex. Rundturen i Khajuraho koncentrerar sig på de kända erotiska templen som representerar några av de finaste exemplen av tempel arkitektur i norra Indien. Templen har klarat sig bra genom åren och de invecklade sniderierna är i väldigt gott skick. Av de 22 tempel som återstår är Kandariya Mahadeva, Chatrabhuj, Parswanath och Ghantai de mest sevärda.

Efter rundturen åker ni från Khajuraho till Jhansi järnvägsstation (15 mil, 3 timmar) för att ta tåget till Agra. Vid ankomst möter vår lokala representant er vid stationen, och ni åker till hotell Mansingh Palace och checkar in.

Dag 9: Agra – Bharatpur
Det sägs att den bästa tiden att besöka Taj Mahal är vid soluppgången. Därför åker ni dit tidigt på morgonen med häst och vagn för att gå på en rundtur i det ojämförbara Taj Mahal. Detta vackra mausoleum upprättades av kejsare Shah Jahan till minnet av hans andra fru Mumtaz Mahal som dog i barnsäng 1631. Hennes död gjorde enligt sägen kejsaren så förkrossad att hans hår blev grått över natten. Det tog 22 år och 20 000 man att bygga Taj Mahal. De vita marmorblocken bröts 32 mil bort och transporterades av 1 000 elefanter till platsen. Taj Mahal är perfekt från alla vinklar, och på nära håll kan man se det fantastiska marmorarbetet. Ni kommer att ha gott om tid att beskåda och hänföras av byggnadens arkitektur.

Efter besöket vid Taj Mahal återvänder ni till hotellet för frukost. Därefter åker ni till Agra Fort som är ett utmärkt exempel på mogulhärskarnas arkitektur. Ni kommer att besöka salarna för audienser med allmänheten och de kungliga paviljongerna. Ni fortsätter sedan till Bharatpur (6 mil, 1.5 timme där ni checkar in på Laxmi Vilas Palace.

På eftermiddagen åker ni på fågelskådning med cykeltaxi i Keoladeo nationalpark, Indiens mest kända plats för fågelskådning. I den 29 km² stora parken finns cirka 400 fågelarter, och man kan se upp till 180 olika arter under samma dag. Några av arterna som man hittar här är vattenfåglar, småfåglar och ett 20-tal olika arter av rovfåglar. Parken består av grunda sjöar som omges av skogar, savanner och buskvegetation. Om man har tur kan man se den starkt utrotningshotade sibiriska tranan i parken. Man kan inte åka på fågelskådning i Indien utan att besöka denna park. Efter turen återvänder ni till hotellet.

Dag 10: Bharatpur – Ranthambore
Efter frukosten åker ni till Ranthambhore nationalpark (cirka 22 mil, 4,5 timmar). När ni kommer till Sawai Madhopur åker ni till Ranthambore Regency och checkar in.

Efter lunch åker ni på safari med jeep eller en liten lastbil i Ranthambore nationalpark. Parken är känd för sina tigrar och är en av de bästa platserna i Indien för att få se dem. Parken sträcker sig över cirka 400 km², och terrängen utgörs av djupa skogar och buskland. Branta klippor omfamnar ett nätverk av sjöar och floder, och på toppen av ett av dessa berg hittar man det imponerande Ranthamborefortet från 900-talet. Efter safarin åker ni tillbaka till hotellet.

Dag 11: Ranthambore 
I dag väntar både morgon- och eftermiddagsbesök i Ranthambore nationalpark. Bortsett från att se de vilda djuren kommer ni också att besöka Ranthambore Fort från 900-talet som har en del utsökta monument inom sina murar. Från fortet har man en panoramautsikt över tigerreservatet. I regionen finns också efterlämningar som gamla väggar, paviljongsruiner och andra antika strukturer som skvallrar om regionens glorifierade förflutna. Efter rundturen åker ni tillbaka till hotellet.

Dag 12: Ranthambore – Jaipur
Efter frukosten åker ni till Jaipur (cirka 18 mil, 4,5 timmar). När ni anländer i Jaipur checkar ni återigen in på Mansingh Palace. När ni tvättat av er resdammet åker ni på en halvdagstur i Jaipur. Ni besöker City Palace, vilket är ett överväldigande komplex av utsökta palats, trädgårdar och borggårdar som är dekorerade av konst och vackert snidade dörrar. Slottets museum har en samling ovanliga manuskript, rustningar, kostymer, mattor och miniatyrmålningar. Ni promenerar till Jaipurs Jantar Mantar, vilket är det mest kända av fem observatorier som byggdes av Sawai Jai Singh år 1726. Jantar Mantar anses vara det största stenobservatoriet i världen och gör riktiga förutsägelser även idag. Det är också utsett till världsarv av UNESCO. Ni kommer sedan att få tid att promenera runt på de lokala marknaderna i Jaipur. Efter sightseeingturen återvänder ni till hotellet.

Dag 13: Jaipur – Delhi
Efter frukosten åker ni till den antika bärnstenshuvudstaden för att se på det fantastiska Amber Fort. Fortet började byggas på 1600-talet av Maharaha Mansingh som var Mughal Kejsare Akbars mest framgångsrika general. En jeep tar er upp till fortet, och när ni nått toppen tar ni en promenad genom borggårdarna och salarna. Många av rummen har förtjusande väggmålningar som är dekorerade med värdefulla stenar och speglar. Mest fascinerande är Sheesh Mahal, spegelrummet, där ljuset från en enda lampa reflekteras i de många speglarna och lyser upp rummet.

Efter rundturen åker ni till Delhi (cirka 25 mil, 5 timmar) där ni checkar in på The Claridges.

Dag 14: Runtur i Delhi och avresa
Efter frukost på hotellet åker ni på en sightseeingtur till Old och New Delhi. Ni börjar med ett besök på Raj Ghat i Old Delhi, en enkel minnesplats till Mahatma Gandhis ära. Ni kör förbi Red Fort och fortsätter till Jama Masjid. Det är Indiens största moské och kan ta emot upp till 25 000 besökare samtidigt. Moskén är en imponerande stor byggnad gjord av röda sandstenar och vita marmorblock. Enligt sägen byggdes den av 5 000 hantverkare mellan åren 1644 och 1656. Breda röda sandstenstrappor leder upp till ingångarna från öster, norr och söder.

Efter besöket i gamla Delhi åker ni till den nya delen av staden, New Delhi, som reflekterar arvet från de brittiska kolonisatörerna. Rundturen inkluderar ett besök vid Qutub Minar, vilket är det högsta stentornet i Indien. Qutub-ud-din Aibak började bygga det 1199. Han byggde även den närliggande Quwwatul-Islam-moskén. Ni besöker också Humayuns gravplats som byggdes av änkan till den andra mughalkejsaren, Humayn. Det är ett fantastiskt monument i indisk-persisk stil, och är en föregångare till Taj Mahal. Under rundturen kör ni också förbi den dominerande India Gate, parlamentsbyggnaden och presidentens residens Rastrapathi Bhawan.

På kvällen efter rundturen får ni transfer till den internationella flygplatsen för att flyga hem eller vidare till er nästa destination.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 26 190 SEK.

Prisexemplet är beräknat på lägsta flygpris och billigaste säsongen. Priset beror bland annat på säsong och skiftningar i valutakursen. Skicka en förfrågan till oss så återkommer vi med aktuellt pris.

Mer information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, skicka in detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SIT4

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Indien – en resa till djungeln, 14 dagar”