Resa till Indien Safari Manas nationalpark elefant
Resa till Indien Kaziranga nationalpark noshörningResa till Indien Kaziranga nationalparkResa till Indien Manas nationalpark påfågelResa till Indien Nameri nationalpark fågelskådningResa till Indien Assam Teodlingar

Indien – safari i Assams nationalparker, 10 dagar

Prisexempel: 23 900 kr

Följ med på en oförglömlig safariresa till nordöstra Indiens nationalparker. Resan går till delstaten Assam där flera nationalparker breder ut sig vid foten av Himalaya, varav två av dem har utsetts till världsarv av UNESCO. Ni åker ut i jeepar för att beskåda det rika och varierade djurlivet med många utrotningshotade arter. Här finns bland annat möjligheten att se den bengaliska tigern, enhornade noshörningar, elefanter, bufflar, flodhästar, fåglar och många andra djurarter. Resan sker med privat chaufför och guide.

Artikelnr: SIT15 ,

Safari i Assams nationalparker

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum, och kan genomföras alla dagar året om. Programmet nedan är ett förslag som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi en resa som passar dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Resan sker på privat basis med egen engelsktalande lokal chaufför/guide med stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper anlitas andra lokala engelsktalande guider, och den aktiviteten/utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Detta ingår i resan till Indien

 • Flyg SkandinavienKolkata t/r.
 • Flyg Kolkata–Guwahati t/r.
 • Alla flygskatter.
 • All transfer, luftkonditionerade fordon.
 • Boende 9 nätter i dubbelrum, inkl. frukost.
 • Nedan dagsprogram.
 • 1 trekkingtur i Nameri nationalpark
 • 1 forsränningstur i Nameri nationalpark.
 • 4 jeepsafaris i Kaziranga nationalpark.
 • 2 jeepsafaris i Manas nationalpark.
 • Alla inträden till Nameri, Manas och Kaziranga nationalparker. (Ev. fotoavgifter tillkommer.)
 • Assistans av engelsktalande representant vid ankomst i Guwahati dag 2 och avresa dag 9.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Kolkata
Flyg från Skandinavien och ankomst i Kolkata. Vår representant möter dig på flygplatsen och tar med dig till ditt hotell där du checkar in. Resten av dagen spenderar du som du vill.

Kolkata, förr Calcutta, är huvudstaden i den indiska delstaten Västbengalen, och känd som Indiens kulturella huvudstad. Kolkata var huvudstad under den brittiska kolonialtiden fram till 1911, och man kan än idag se många vackra koloniala byggnader som Victoria Monument och St. Paul’s Cathedral.
Boende: The Peerless Inn alt. The Fern Residency eller likvärdigt.

Dag 2: Kolkata – Guwahati – Manas nationalpark
Efter frukost följer vår representant med till Kolkata flygplats där du tar flyget till Guwahati, den största staden i delstaten Assam. Flyget ankommer Guwahati vid lunchtid och vår lokala representant möter dig då på flygplatsen. Tillsammans åker ni till Manas nationalpark där ni checkar in på hotellet.
Boende: Musa Jungle Retreat eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 3: Manas nationalpark
Tidig uppstigning för en jeepsafari i Manas nationalpark. Manas är utsedd till världsnaturarv av UNESCO för sitt rika djurliv, den fantastiska naturen och det spektakulära landskapet vid foten av Himalaya. Manas har en rik biologisk mångfald, varav många utrotningshotade djurarter som bengalisk tiger, indisk noshörning, indisk elefant och dvärgsvin.

Efter safarin återvänder ni till lodgen för frukost, och därefter beger ni er till en av de närliggande byarna för att uppleva kulturen och traditionen hos bodofolket. Ni återvänder till lodgen för lunch, och därefter väntar ännu en jeepsafari. Denna gång åker ni till Mathanguri – Uchila road som går genom tät skog, savann och gräslandskap. Därefter återvänder ni till hotellet för övernattning.
Boende: Musa Jungle Retreat eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 4: Manas – Nameri
Efter frukost åker ni österut där ni imorgon kommer att besöka Nameri nationalpark. Kvällen fri för avkoppling, och ni övernattar på en ekocamping under två nätter.
Boende: Eco Camp Nameri alt. Jia Bhoroli Resort eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 5: Nameri nationalpark
Efter frukost åker ni på en utflykt i Nameri nationalpark, där ni får gå på fågelskådning och åka forsränning. Nameri är fågelskådarens paradis och ett måste att besöka om man är fågelintresserad. De fåglar man kan se här inkluderar vitvingad skogsanka, fyra specifika arter av näshornsfåglar, blåskäggiga biätare, pratmakare och strandpipare. Efter utflykten återvänder ni till campingen. På eftermiddagen väljer ni om ni vill koppla av vid campingen eller om ni vill följa med till en by för att besöka urbefolkningen.
Boende: Eco Camp Nameri alt. Jia Bhoroli Resort eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 6: Nameri – Kaziranga nationalpark
Efter frukost åker ni till nationalparken i Kaziranga och checkar in på ert hotell. Efter lunch åker ni på en jeepsafari i de centrala delarna av parken. Kaziranga nationalpark är boplats för ett stort antal flodhästar. Förutom flodhästar finns här också ett stort antal andra djurarter, som bufflar, hjortar och elefanter. Har du tur kan du även se tigrar. I parken finns också många fåglar, som den utrotningshotade större adjutantstorken, pelikan, havsörn och svarthalsad stork. Ni återvänder till hotellet vid skymningen för övernattning.
Boende: Iora The Retreat alt. Borgos Resort eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 7: Kaziranga nationalpark
Efter frukost åker ni på jeepsafari och utforskar Kaziranga nationalpark. Ni återvänder till lodgen för lunch, och fortsätter under eftermiddagen att utforska västra delen av parken. Ni kommer tillbaka till lodgen vid solnedgången.
Boende: Iora The Retreat alt. Borgos Resort eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 8: Kaziranga nationalpark
Efter frukost åker ni på jeepsafari till de östra delarna av parken, och under eftermiddagen utforskar ni de centrala delarna. Vid skymning återvänder ni till hotellet.
Boende: Iora The Retreat alt. Borgos Resort eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 9: Kaziranga – Guwahati – Kolkata
Efter frukost påbörjar ni er resa tillbaka till Guwahati, cirka 22 mil och 7 timmar. I Guwahati flyger ni tillbaka till Kolkata dit ni kommer på kvällen. På flygplatsen möter vår lokala representant er och kör er till hotellet.
Boende: The Peerless Inn alt. The Fern Residency, eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 10: Avresa Kolkata
Ni får transfer från hotellet till Kolkata flygplats i god tid innan ert flyg avgår till Skandinavien eller till nästa destination. Vill du inte resa hem efter programmets slut kan du mot pristillägg förlänga resan med valfritt antal dagar i till exempel Goa eller Maldiverna. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i delat dubbelrum: 23 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 5 000 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta bokningsklass på flyget och mellanklasshotell. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SIT15

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Indien – safari i Assams nationalparker, 10 dagar”