Resa till Madurai Meenakshi Temple
Resa till Indien Mahabalipuram Shore TempleResa till Indien Rockfort Temple TrichyResa till Indien St. Thomas Church Chennai

Södra Indiens kulturskatter, 9 dagar

Prisexempel: 18 900 kr

Denna kulturresa går till södra Indiens pärlor med start i Chennai. Under resan besöker ni sevärdheter som visar upp regionens historia, kultur och många arkitektoniska skatter. Södra Indien är känt för sina många bevarade antika, rikt utsmyckade tempel, och ni besöker några av dem. Den kända tempelstaden Kancheepuem, världsarvet Mahabalipurams klipptempel och Madurais berömda färggranna tempel tillhör höjdpunkterna. Andra inslag är den pittoreska franskinspirerade staden Ponticherry. Resan sker med privat chaufför och guide.

Artikelnr: SIT16

Södra Indiens kulturskatter

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum, och kan genomföras alla dagar året om. Programmet nedan är ett förslag som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi en resa som passar dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Resan sker på privat basis med egen engelsktalande lokal chaufför/guide med stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper anlitas andra lokala engelsktalande guider, och den aktiviteten/utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Detta ingår i resan till Indien

  • Flyg Skandinavien–Chennai och Madurai–Chennai–Skandinavien.
  • Flygskatter.
  • Assistans av våra lokala representanter vid ankomst och avresa.
  • Boende 8 nätter i dubbelrum inkl. frukost. Välj mellan 4* hotell alt. privatägda ekohotell/boutiquehotell.
  • Nedanstående program.
  • Måltider: frukost.
  • All transfer. Alla fordon har AC.
  • Inträden till sevärdheter.
  • Lokala engelsktalande guider.
  • Rickshawtur i Madurai.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Chennai
Efter ankomst till Chennais internationella flygplats möts ni av vår lokala representant som tar er till hotellet. På eftermiddagen får ni en halvdags rundtur i Chennai.
Boende: Residency Towers alt. Rain Tree St. Merrys – Green Hotel eller likvärdigt.

Dag 2: Chennai – Kancheepuem – Mahabalipuram
Efter frukost åker ni till templen i Kancheepuem som är en av Indiens mest kända tempelstäder. De olika templen representerar olika sekter inom hinduismen. Idag är staden endast ett mål för pilgrimer och en sevärdhet där man kan beskåda de fantastiska arkitektoniska monumenten. Under antiken utgjorde staden en mer betydelsefull plats i södra Indien, under 600- till 800-talen var det den politiska huvudstaden för Pallavadynastin. Efter detta åker ni till Mahabalipuram, en resa på 6,6 mil vilket tar cirka 1,5 timme. Vid framkomst checkar ni in på ert hotell.
Boende: Ideal Beach Resort eller likvärdigt.
Måltider som ingår: frukost.

Dag 3: Mahabalipuram
Efter frukost åker ni på en rundtur till Shore Temple som utsetts till världsarv av UNESCO. Det är känt som landet med de sju pagoderna, trots att det i dag endast återstår en. Ni besöker också Arjunas Penance, en klippa på 29×7 meter med fantastiska uthuggna figurer, som är den största i sitt slag i världen. Klippan har fått sitt namn efter asketen och hjälten Arjuna, som enligt sägnen gjorde sin botgöring här för att söka blidka Lord Shiva.

Ni fortsätter sedan till Mandapams och grottemplen. Templen är utsökt skulpterade med uthuggningar av pelare och figurer i klippan. Efter en intressant dag återvänder ni till hotellet.
Boende: Ideal Beach Resort eller likvärdigt.
Måltider som ingår: frukost.

Dag 4: Puducherry
Efter frukost beger ni er till Puducherry (tidigare Pondicherry), en bilresa som tar cirka 3 timmar. Direkt vid ankomst checkar ni in på ert hotell.

Under eftermiddagen får ni en guidad rundtur i Puducherry. Staden är en återuppbyggd och vacker stad som tidigare utgjorde en fransk koloni, och den utstrålar en medelhavskänsla med sina pittoreska gator, vitkalkade hus och utsmyckade trädgårdar. Förutom den charmiga atmosfären och de fantastiska restaurangerna i Puducherry vill de flesta besökare även hinna med ett besök i närliggande Sri Aurobindo Ashram med dess utlöpare Auroville. Sri Aurobindo Ashram, vars spirituella grundsatser är att kombinera yoga och modern vetenskap, är ett av de mest populära i Indien. Efter turen återvänder ni till hotellet.
Boende: Atithi alt. Le Duplex – Heritage Hotel eller likvärdigt.
Måltider som ingår: frukost.

Dag 5: Puducherry – Thanjavur
Efter frukost blir ni upphämtade för en cirka 4 timmar lång bilresa till Thanjavur. På vägen stannar ni vid Chola- och Chidambaramtemplen för att bevittna deras extravaganta och pulserande ceremonier. Ni besöker också Darasasuramtemplet, en intressant och tyst plats långt bort från de högljudda massorna. Här finns fantastiska ristningar i de monolitiska pelarna. Ni hinner också stanna till i Gangaikonda Cholapuram och Darusuram. När ni kommer fram till Thanjavur checkar ni in på ert hotell.

På eftermiddagen fortsätter ni med ett besök till Brihadeeshwaratemplet. Templet uppfördes under 1000-talet av Raja Chola och anses vara ett fantastiskt exempel på Cholas geniala arkitektur. Templet dedikerades till Nandi, en hinduisk gud som avbildas som en tjur. Man kan beskåda en väldig skulptur av Nandi som är huggen ur ett enda granitblock. Ni hinner också med ett besök på Tanjore konstgalleri som innehåller många religiösa målningar i tanjorestilen, en populär konstform i södra Indien. Ni återvänder sedan till hotellet.
Boende: Ideal River View Resort alt. Tanjore Hight – Boutique Hotel eller likvärdigt.
Måltider som ingår: frukost.

Dag 6: Thanjavur – Trichy
Efter frukost åker ni till Trichy, en bilresa på cirka 4 mil som tar omkring 1 timme. Vid framkomst checkar ni in på hotellet.

Eftermiddagen ägnar ni åt en rundtur i Trichy. Första stoppet blir vid fortet Rock Fort, ett av Trichys landmärken. Klippan är en av världens äldsta klippor, och med sina cirka 3,8 miljarder år är den äldre än Himalaya. Efter en klättring på 434 trappsteg kommer ni upp till det antika Ganapatitemplet på kullens topp. Efter ytterligare klättring är ni framme vid ett Shivatempel. Den kanske mest fascinerande med Thrichy är att ta en tur till ön Srirangam. Marknader, skolor och bostäder ryms alla i templet, och det är ett levande exempel på de gamla tempelstäderna i södra Indien.
Boende: Sangam alt. Tranquility – Homestay eller likvärdigt.
Måltider som ingår: frukost.

Dag 7: Trichy – Madurai
Efter frukost blir ni hämtade med bil för att åka de 14 milen till Madurai, vilket tar cirka 3–4 timmar. Efter incheckning på ert hotell besöker ni en aarticeremoni. Aarti kommer från ett ord i sanskrit och betyder ’något som undantränger mörkret’. Denna ritual sägs ha sitt ursprung i Vedaskrifterna, och den kan gå till på många olika sätt. Gemensamt för dem alla är att det alltid förekommer någon form av eld eller ljus. Ni återvänder sedan till hotellet.
Boende: Sangam alt. Tranquility – Homestay eller likvärdigt.
Måltider som ingår: frukost.

Dag 8: Madurai
Efter frukost besöker ni Meenakshitemplet, som ligger i hjärtat av gamla staden. Detta är ett utsvävande, barockt exempel på dravidisk arkitektur med torn dekorerade från botten till toppen med ett enastående överflöd av mångfärgade skulpterade gudar, gudinnor, djur och andra mytomspunna figurer. Hela tempelområdet är som en stad i staden, och man kan tillbringa hur lång tid som helst med att utforska dess labyrinter, hallar och gårdar. En annan sevärdhet är Thirumalai Nayakpalatset från 1636. Här uppförs dagliga teateruppträdanden med musik och dans. Efter turen åker ni tillbaka till hotellet.
Boende: Sangam alt. Tranquility – Homestay eller likvärdigt.
Måltider som ingår: frukost.

Dag 9: Madurai – Chennai – Skandinavien
Frukost på hotellet. Fram till utcheckning kl. 12.00 är dagen fri. Ni får sedan transfer till flygplatsen för att flyga till Chennai och därifrån vidare till Skandinavien.
Måltider som ingår: frukost.

Vill ni kombinera denna resa med sol och bad kan ni förlänga resan till exempelvis Goa eller Maldiverna. Kontakta oss med önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 18 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 500 SEK

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta bokningsklass på flyget. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SIT16

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Södra Indiens kulturskatter, 9 dagar”