Resa till Indien safari tiger
Resa till Indien safari tigerResa till tigersafari Indien Påfågel

Tigersafari i Indiens djungel, 10 dagar

Prisexempel: 23 500 kr

Denna resa passar dig som vill åka på safari i Indiens djungel och få möjligheten att se bengaliska tigrar och andra djur i det vilda. Resan går till några av centrala Indiens finaste nationalparker och tigerreservat, bland annat Kanha som är skådeplatsen för Rudyard Kiplings Djungelboken. Under safariturer i parkerna och reservaten får du uppleva den vackra naturen med en mångfald av växter och djur. Du får också en inblick i Indiens kultur då resan inleds med en rundtur i Delhi. Resan sker med privat chaufför och guide.

Artikelnr: SIT12 ,

Tigersafari i Indiens djungel

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum, och kan genomföras alla dagar året om. Programmet nedan är ett förslag som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi en resa som passar dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Resan sker på privat basis med egen engelsktalande lokal chaufför/guide med stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper anlitas andra lokala engelsktalande guider, och den aktiviteten/utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Detta ingår i resan till Indien

 • Flyg Skandinavien–Delhi t/r i ekonomiklass.
 • Flygskatter.
 • Boende 9 nätter på hotell i dubbelrum.
 • Måltider: frukost ingår i Delhi, helpension ingår i Pench, Kanha och Bandhavgarh.
 • Flygtransfer och all transfer inom programmet. Fordonen har AC.
 • Inträdesavgifter till nationalparker, reservat och världsarvsmonument i Delhi.
 • Privat chaufför/guide.
 • Engelsktalande lokala guider i nationalparkerna och reservaten.
 • 2 turer med delad jeep i Pench nationalpark.
 • 4 turer med delad jeep i Kanha tigerreservat.
 • 2 turer med delad jeep i Bandhavgarh tigerreservat.
 • Assistans med transfer från den lokala arrangören vid ankomst och avresa.
 • Skatter.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomt Delhi
Efter ankomst till New Delhis Internationella flygplats blir ni mötta av vår lokala representant för transfer till hotellet. Efter incheckning och frukost på hotellet får ni en guidad rundtur i både Old och New Delhi. Turen inleds med ett besök på Raj Ghat, ett enkelt minnesmonument över Mahatma Gandhi. Ni kommer sedan att åka förbi palatset Röda fortet när ni fortsätter till Jama Masjid, en av Asiens största moskéer. Mogulhärskaren Shah Jahan lät bygga den mellan år 1644 och 1656, och det är en fantastisk byggnad i röd sandsten och vit marmor.

Rundturen fortsätter till New Delhi och inkluderar bland annat ett besök till minareten Qutab Minar, som är Indiens högsta torn byggt i sten. Tornet började byggas år 1199 av resterna från 27 olika tempel. Ni besöker också Humayuns grav, ett fantastiskt gravmonument som änkan efter den andra mogulhärskaren Humayun lät bygga efter hans död. Monumentet anses vara en förlaga till Taj Mahal. Ni får också se den imponerande triumfbågen India Gate, parlamentsbyggnaden och Rastrapati Bhawan, den indiske presidentens residens. Efter rundturen åker ni tillbaka till hotellet.
Boende: Radisson Blu Paschim Vihar alt. Mantra Amaltas – Boutique eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 2: Delhi – Nagpur – Pench Tiger Reserve
Tidigt på morgonen blir ni upphämtade på hotellet av den lokala representanten för transfer till flygplatsen. Flyget till Nagpur tar cirka 1½ timme och direkt efter ankomsten beger ni er till Pench National Park, cirka 16 mil och fyra timmars bilresa. När ni kommer fram till Pench checkar ni in på ert hotell.

Pench tigerreservat består av Indira Priyadarshini Pench National Park, the Mowgli Pench Sanctuary och ett stort grönområde. Parken böljar nedför de södra sluttningarna av Satpuras kullar i centrala Indien. Floden Pench delar nationalparken i två delar och utgör livlinan i parken. Återstoden av dagen spenderar ni som ni vill.
Boende: hotell Tuli Tiger Corridor eller likvärdigt.
Måltider: helpension.

Dag 3: Pench Tiger Reserve
Ni kommer att ägna dagen åt både en morgonsafari och en eftermiddagssafari i parken. Detta område beskrivs som oerhört rikt och varierande när det kommer till djurlivet, och omtalas redan på 1500-talet i Deogarh. Den vackra naturen och mångfalden av både floran och faunan i det indiska höglandet dokumenterades av britterna redan på 1600-talet. Rudyard Kiplings Djungelboken och dess uppföljare har också sin handling förlagd till denna vackra plats.
Boende: hotell Tuli Tiger Corridor eller likvärdigt.
Måltider: helpension.

Dag 4: Pench – Kanha
Efter frukost blir ni upphämtade för att resa med bil från Pench till Kanha, en resa på 15 mil och cirka 4½ timmar. När ni kommer fram till Kanha checkar ni in på hotellet och spenderar resten av dagen som ni vill.
Boende: Tuli Tiger Resort eller likvärdigt.
Måltider: helpension.

Dag 5 & 6: Kanha National Park & Tiger Reserve
Under dessa två dagar åker ni på safari för att skåda efter de vilda djuren i Kanha. Kanha har utgjort en fristad för vilda djur sedan 1933, och på dess yta av 1 945 km² finns en mångfald av olika djurarter. Parken utsågs till nationalpark 1973 och blev då ett av världens första tigerreservat. Det anses vara ett av Asiens vackraste naturskyddsområden, och det är förmodligen också den bästa platsen i världen om man vill se tigrar i vilt tillstånd. Här finns också möjligheten att bland annat se indisk bison, och kanske har du turen att få se en flock indiska vildhundar, dhole, även kända som de visslande jägarna. Kanha utgör också den sista fristaden för barasingahjorten. Det finns bara cirka 400 djur kvar i världen i dag, och samtliga finns i Kanha. Det var här i Kanha som inspelningen av Djungelboken ägde rum.
Boende: hotell Tuli Tiger Resort eller likvärdigt.
Måltider: helpension.

Dag 7: Kanha – Bandhavgarh
Efter frukost blir ni upphämtade med bil för att resa till Bandhavgarh, en resa på 25 mil vilket tar cirka 6 timmar. Vid ankomst checkar ni in på ert hotell, och återstoden av dagen spenderar ni som ni vill.
Boende: Bandhav Vilas eller likvärdigt.
Måltider: helpension.

Dag 8: Bandhavgarh nationalpark
I dag blir det safari både på för- och eftermiddagen. Ni gör turer i reservatet i jeepar som ni delar med andra besökare. Bandhavgarh är en utmärkt livsmiljö för tigrar och är känt som det mest tigertäta området i världen. Reservatet är förhållandevis litet till ytan för att utgöra boplats för så många tigrar. 1997 var senaste räkningen, och då fanns här 49 tigrar. Landskapet består av skog med många berg och delvis svårframkomlig terräng, och insprängda savannliknande områden. I detta vildbevuxna landskap trivs en stor variation av vilda djur som tigrar, leoparder, indisk bison, sengångare, sambahjort, vildsvin med flera. Här finns också ett rikt fågelliv. Efter safarin får ni transfer tillbaka till hotellet.
Boende: Bandhav Vilas eller likvärdigt.
Måltider: helpension.

Dag 9: Bandhavgarh – Jabalpur – Delhi
Efter hotellfrukosten får ni transfer till flygplatsen Jabalpur för att flyga tillbaka till Delhi. Bilresan tar cirka fyra timmar. Vid ankomsten till Delhi vid 18.30 blir ni mötta av en lokal representant för transfer till hotellet. Återstoden av dagen spenderar ni som ni vill.
Boende: Radisson Blu Paschim Vihar alt. Mantra Amaltas – Boutique eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 10: Avresa Delhi
Transfer till flygplatsen för att resa hem eller fortsätta till nästa destination.
Måltider: frukost.

Vill du inte resa hem efter programmets slut kan du förlänga resan med valfritt antal dagar i till exempel Goa eller Maldiverna. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 23 500 SEK.
Enkelrumstillägg: 6 500 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta bokningsklass på flyget. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SIT12

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Tigersafari i Indiens djungel, 10 dagar”