Resa till Indien Humayun's Tomb
Resa till Indien Taj MahalResa till Maldiverna The Barefoot Eco Hotel

Indiens Gyllene triangel & paradiset Maldiverna, 14 dagar

Prisexempel: 28 900 kr

Denna resa är en perfekt kombination av Indiens mest kända sevärdheter längs Gyllene triangeln, och sol och bad på en av Maldivernas paradisöar. Som en av få researrangörer i Skandinavien erbjuder vi denna underbara kombinationsresa för er som vill uppleva Indiens kulturella och historiska skatter och samtidigt avsluta med svårslagna paradisstränder på Maldiverna. Resan innehåller 6 nätter i Indien och 8 nätter på Maldiverna. Tiden på Maldiverna går att förlänga eller förkorta enligt önskemål.

Artikelnr: SIT+NOM1 , , ,

Indiens Gyllene triangel & paradiset Maldiverna

Resan genomförs på privat basis med minst två personer i sällskapet. En professionell, lokal engelsktalande guide följer med er under hela resan i Indien.

Datum

Denna resa går att genomföra alla dagar året runt, men vi rekommenderar er att undvika sommarmånaderna som är mycket varma.

Detta ingår i resan till Indien & Maldiverna

  • Flyg Skandinavien–Delhi, Delhi–Maldiverna och Maldiverna–Skandinavien i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • Boende i dubbelrum 6 nätter i Indien. Välj mellan 4–5* hotell eller privatägda ekohotell/boutiquehotell. Inkl. frukost
  • Boende i dubbelrum 7 nätter på Maldiverna på The Barefoot Eco Resort 4* inkl. helpension.
  • All transfer.
  • Nedanstående program i Indien med privat engelsktalande, lokal guide. Lokala skatter och inträdesavgifter ingår.
  • Assistans av de lokala arrangörerna i Indien och Maldiverna vid ankomst och avresa.
  • I Maldiverna ingår 24 timmars lokal jourservice (engelsktalande personal) och biltransfers på ön.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Delhi
Flyg Skandinavien–Delhi. Vid ankomsten blir ni mottagna och välkomnade av vår lokala representant som ordnar transfer till ert hotell. Efter incheckning har ni återstoden av dagen fri för egna aktiviteter.
Boende inkl. frukost: Radisson Blue Paschim Vihar alt. Mantra Amaltas – Boutique.

Dag 2: Rundtur i Delhi
Efter frukost åker ni till Gamla Delhi för en rundtur. Turen inleds med ett besök på Raj Ghat, ett enkelt minnesmonument över Mahatma Gandhi. Ni kommer sedan att passera det Röda Fortet på vägen till Jama Masjid, en av Asiens största moskéer. Mogulhärskaren Shah Jahan lät bygga den mellan år 1644 och 1656, och det är en fantastisk byggnad i röd sandsten och vit marmor.

Under eftermiddagen gör ni en rundtur i New Delhi. Turen inkluderar bland annat ett besök till Qutub Minar, Indiens högsta torn byggt i sten. Tornet började byggas år 1199 av resterna från 27 olika tempel. Ni besöker också Humayun’s tomb, ett fantastiskt gravmonument som änkan efter den andra mogulhärskaren Humayun lät bygga efter hans död. Monumentet anses vara en förlaga till Taj Mahal. Under turen passerar ni även den imponerande triumfbågen India Gate, parlamentsbyggnaden och Rastrapati Bhawan, den indiske presidentens residens. Efter turen återvänder ni till hotellet.
Boende inkl. frukost: Radisson Blue Paschim Vihar alt. Mantra Amaltas – Boutique.

Dag 3: Delhi – Agra
Efter frukost och utcheckning gör ni en cirka fyra timmar lång resa till Agra. Ni checkar in och åker på eftermiddagen till det storslagna Taj Mahal (stängt på fredagar). Ett besök på Taj Mahal lever verkligen upp till allt som berättats om det, och mer därtill! Det tog 22 år och 20 000 man att bygga denna magnifika byggnad. Man hämtade den vita marmorn i brott som låg 320 km bort och fraktade den med hjälp av 1 000 elefanter. Det byggdes av mogulhärskaren Shah Jahan som en kärleksgåva till hans fru Mumtaz Mahal under mitten av 1800-talet, och räknas som ett av världens sju underverk. Även om Taj Mahal är fantastiskt på håll så är det inläggen i marmorn som syns på nära håll som är det verkligt häpnadsväckande. Ni kommer ha gott om tid att bli hänförda av den enastående arkitekturen.

Efter Taj Mahal åker ni vidare till Agrafortet som var centret för mogulernas styre och administration. Även detta är ett fantastiskt exempel på mogulernas arkitektur. Efter besöket vid Agra Fort återvänder ni till ert boende.
Boende inkl. frukost: Hotel Clarks Shiraz alt. The Coral Tree – Home Stay.

Dag 4: Agra – Jaipur
Efter frukost går färden vidare till Jaipur, en cirka sex timmar lång resa. På vägen gör ni ett besök till Fatehpur Sikri. Den övergivna röda sandstensstaden byggdes i slutet av 1500-talet av den store mogulhärskaren Akbar som skulle göra det till sin huvudstad. Fatehpur Sikri övergavs en kort tid efter att det byggdes då brunnarna torkade ut, och det är idag i ungefär samma skick som det var för över 300 år sedan. Staden är komplett med palats och moskéer, och var större än London när det byggdes. Nu är det en extraordinär plats att vandra runt i, med byggnader som nästan är i perfekt skick. Ni fortsätter sedan er resa till Jaipur. Väl framme checkar ni in på ert hotell och spenderar resten av dagen på egen hand.
Boende inkl. frukost: Park Regis alt. ITC Rajputana.

Dag 5: Jaipur
Efter en härlig frukostbuffé blir ni upphämtade för en kort resa till den gamla huvudstaden Amber. Här får ni utforska det fantastiska fortet som byggdes på 1800-talet av Maharaja Mansingh. Innan palatset i Jaipur var färdigt låg maktens centrum i Amber. Ni åker jeep upp till fortet, och väl där kan ni promenera runt i hallarna. Många av rummen är dekorerade med vackra väggmålningar, dyrbar mosaik och speglar. Mest fascinerande är nog Sheesh Mahal, spegelsalen, där en enda lampas ljus reflekteras i de många speglarna så att hela rummet lyses upp. På vägen till Amber stannar ni till vid Hawa Mahal, Vindarnas Palats. Palatset byggdes till kvinnorna i palatset, så att de från de över 950 fönstren och burspråken osedda kunde beskåda torghandeln.

Ni återvänder sedan till Jaipur för en stadsrundtur. En av höjdpunkterna där är City Palace. Det är ett överväldigande komplex av utsökta mindre palats, trädgårdar, dekorativ konst och utsmyckade dörrar. Palatsets museum innehåller samlingar av ovanliga manuskript, vapen, dräkter, mattor och miniatyrmålningar. Ta en promenad till det gamla Jantar Mantar, det astronomiska observatoriet som byggdes 1726 av Maharajan av Jaipur. Det finns också möjlighet att vandra runt på de lokala marknaderna. Ni återvänder efter turen till hotellet.
Boende inkl. frukost: Park Regis alt. ITC Rajputana.

Dag 6: Jaipur – Delhi
Efter frukost på hotellet reser ni tillbaka till Delhi, vilket tar 5-6 timmar. Vid ankomst checkar ni in på hotellet och spenderar resten av dagen på egen hand.
Boende inkl. frukost: Radisson Blue Paschim Vihar alt. Mantra Amaltas Boutique hotel.

Dag 7–13: Maldiverna
På morgonen dag 7 får ni transfer till flygplatsen i Delhi för att ta morgonflyget till Maldiverna. Här väntar en härlig semester i lugn och ro på den fina ekoresorten The Barefoot Eco Hotel 4* på ön Hanimadhoo. Hotellet ligger på den kritvita stranden alldeles intill Indiska oceanen. Vid ankomsten får ni en välkomstdrink och en uppfriskande handduk att tvätta bort resdammet med.

The Barefoot drivs på ett ekovänligt sätt för att minimera sin påverkan på miljön och gynna lokalbefolkningen. De erbjuder ett brett utbud av gratis aktiviteter för sina gäster. För dig som vill röra på dig finns ett fullt utrustat gym, dagliga yogapass, volleyboll, bowlingbana, kajaker och cyklar för barn och vuxna. Det finns också olika brädspel, bibliotek och ett teleskop.

Hotellet har en saltvattenpool, och på stranden finns solstolar, parasoller och strandhanddukar att låna. Du som vill snorkla är välkommen att följa med marinbiologen ut till det fantastiska husrevet. Du har också möjlighet att delta i deras biologilektioner och prova på att vistas under vatten med tuber. I rumspriset ingår gratis wifi på hela hotellet och en stor flaska vatten per rum och dag.

Eftersom The Barefoot ligger på en bebodd ö får de enligt Maldivernas gällande lagar inte servera alkohol. Hotellet har dock en barbåt i lagunen utanför hotellet dit de kör sina gäster.

Boende inkl. helpension: The Barefoot Eco Hotel 4*, seaside room, dubbelrum.
I helpension ingår frukostbuffé (inkl. te, kaffe, mjölk, färska juicer, vatten), lunch och middag. Vatten som måltidsdryck till lunch och middag.

Dag 14: Hemresa
Inrikesflyg till huvudön och därifrån flyg hem till Skandinavien.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 28 900 SEK.
Enkelrumstillägg tillkommer.

Prisexemplet gäller under billigaste reseperiod och med det lägsta flygpriset. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakursen. Kontakta oss med en förfrågan så återkommer vi med aktuellt pris.

Förläng resan eller välj annan resort

Möjlighet finns att mot prisjustering förlänga vistelsen på Maldiverna eller ändra rumstyp. Vi erbjuder också andra boenden i Maldiverna i olika prisklasser, från enkelt till lyx.

Innan eller efter vistelsen på Maldiverna finns också möjlighet att mot pristillägg lägga till några nätter i Dubai eller Doha, om du flyger med Emirates eller Qatar Airways. Flyger du med Turkish Airlines kan du lägga till valfritt antal nätter i Istanbul. Även transfers och aktiviteter kan bokas till.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SIT+NOM

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Indiens Gyllene triangel & paradiset Maldiverna, 14 dagar”