Resa till Indien
Resa till Indien Taj MahalResa till Indien Agra FortResa till Indien elefant man med turbanResa till Indien Kerala ceremonibåtResa till indien elefanter

Indiens kultur och historia med safari & natur eller sol & bad, 17 dagar

Prisexempel: 26 400 kr

Det finns enormt mycket att upptäcka i Indien! Här får du se norra Indiens största sevärdheter i Delhi, Agra, Jaipur, Jodhpur, Bhenswara, Udaipur, Mumbai och Kochi. Du kommer att få en bra bild av Indiens historia och kultur som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Under resans sista del väljer du mellan två alternativ. Antingen kan ni åka till Goa med massor av sol och fantastiska stränder, eller åka på tigersafari i Kerala i södra Indien och övernatta på en stämningsrik husbåt. Resan är totalt 18 dagar.

Artikelnr: SIT5 , ,

Indiens kultur och historia med safari eller sol & bad

Datum

Bästa tiden för denna resa är från mitten av oktober till slutet av mars. Resan har inga fasta datum.

Detta ingår i resan till Indien

 • Internationellt flyg och inrikesflyg i Indien inkl. flygskatter.
 • Boende 16 nätter.
 • All transfer inklusive assistans vid ankomst och avresa. Alla bilar har AC.
 • Engelsktalande lokala guider på alla utflykter.
 • Inträdesavgifter till monument ni besöker enligt programmet.
 • Frukost alla dagar.
 • Tur med rickshaw i Chandni Chowk i Old Delhi (om det är möjligt).
 • Kamelridning i Bhenswara.
 • Jeepsafari i Bhenswara.
 • Solnedgångskryssning med båt på Picholasjön i Udaipur.
 • Kathkali dansföreställning i Kochi.
 • Alternativ 1 dag 11–17: kryssning med övernattning på husbåt Kumarakom–Alleppey inkl. helpension.
 • Alla serviceskatter.

Detta ingår ej

 • Andra måltider än de som är specificerade.
 • Drycker.
 • Dricks.
 • Avgifter för fotografering och filmning vid monument.
 • Eventuella lokala flygplatsskatter.

Dagsprogram

Dag 1: Delhi
Vid ankomsten till Delhi får ni transfer från flygplatsen till hotellet. Resten av dagen spenderar ni på egen hand. Delhi är huvudstad i världens största demokrati och är en miniatyr av landets drygt tre miljoner km² hoppressat på 1 500 kvadratkilometer. Genom århundraden har staden lockat både härskare och plundrare och dess historia är lång och detaljrik. Delhi har bevarat ett avundsvärt rikt kulturarv samtidigt som den är en internationell storstad i ständig utveckling. Delhi har alltid varit landets politiska maktcenter. I början var det center för kungamakt, sedan för kolonimakt och idag för parlament och regering. Det mest fascinerande med Delhi är dess kosmopolitiska karaktär.

Dag 2: Delhi
På morgonen väntar en rundtur i New Delhi. Ni besöker minareten Qutab Minar som byggdes på 1100-talet. Ni besöker också Humayuns grav som är en praktfull palatsbyggnad i röd sandsten med vit marmor. Gravens byggnadsstil är karakteristisk för mogularkitekturen, och anses vare en föregångare till Taj Mahal. Ni tittar också på India Gate som är ett minnesmärke över Första världskriget, och fortsätter med presidentens residens som flankeras av parlamentet och regeringskansliets byggnader.

På eftermiddagen åker ni på en rundtur i Old Delhi. Där besöker ni det Röda fortet, shah Jahans eleganta citadell i röd sandsten. Ni tittar också på Jama Masjid, Indiens största moské som också byggdes av shah Jahan. Därefter åker ni rickshaw genom de smala gränderna där det känns som om tiden har stannat. Här får ni uppleva vardagen på Delhis gator med köpmän, små mat- och hantverksstånd och det myllrande folklivet när invånarna utför sina dagliga sysslor. Ni kommer också att besöka Raj Ghat, Mahatma Gandhis minnesmärke, innan ni återvänder till hotellet.

Dag 3: Delhi – Agra
På morgonen fortsätter resan till Agra (23,5 mil / 5 timmar). Under mogulperioden på 1500-1600-talen var Agra Indiens huvudstad. Staden är mest känd för det vackra Taj Mahal som hela världen förknippar med Indien. Taj Mahal byggdes av mogulhärskare Shah Jahan med start år 1630 och tog 22 år att slutföra. Monumentet byggdes för att förvara hans älskade hustru Mumtaz Mahals kvarlevor och som en symbol för evig kärlek. Taj Mahal anses vara ett av världens sju moderna underverk och är utsett till världsarv av UNESCO.

Agra har utöver Taj många monument som representerar det bästa av mogulkulturens arkitektur. Här ligger bland annat Agra Fort, även kallat Röda Fortet. Fortet började byggas år 1565 av mogulhärskaren Akbar den store. Innanför de mäktiga röda fästningsvallarna finns flera spektakulära byggnader som palats i röd sandsten och vit marmor, en marmormoské och paviljonger i vit marmor med inlagda ädelstenar. Ni kommer att besöka både Agra Fort och Taj Mahal under eftermiddagen och kvällen. Övernattning i Agra.

Dag 4: Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur
På morgonen åker ni vidare till Jaipur (23 mil / 6 timmar). På vägen dit besöker ni den övergivna staden Fatehpur Sikri som utsetts till världsarv av UNESCO. Staden byggdes av Akbar den store 1569 men övergavs 14 år senare. Staden byggdes i röd sandsten och har bevarats i samma skick som då den övergavs. Det är en speciell upplevelse att vandra omkring bland stadens fort, palats och moskéer som är i nästintill perfekt skick.

Ni fortsätter sedan till Jaipur. På vägen passerar ni avlägsna byar och den fridfulla bergskedjan Aravalli. Jaipur är en stad där kungamakten fortfarande finns närvarande i palatsens pompa och ståt. Här har respekten för klanen alltid varit en självklarhet, och det är en tradition sedan urminnes tider att behandla gäster mycket väl. Alla hus i den gamla staden är målade rosa och det har gett Jaipur dess alternativa namn Den rosa staden. Övernattning i Jaipur.

Dag 5: Jaipur
På morgonen åker ni till utkanten av Jaipur för att besöka världsarvet Amber Fort. På vägen dit åker ni förbi Hawa Mahal som i folkmun kallas för Vindpalatset. Denna smala arkad byggdes på 1800-talet för att ge hovets kvinnor möjlighet att titta på stadens gatuliv utan att själva synas. Det magnifika, honungsfärgade Amber Fort byggdes på 1500-talet och ligger på en kulle ovanför staden. Här får ni besöka några av de olika komplexen och beskåda dess enastående arkitektur.

På eftermiddagen väntar en rundtur i Jaipur. Ni besöker The City Palace som förut var ett kungligt residens byggt i en blandning av rajasthansk och mogulsk stil. Här finns ett museum med en enastående samling av kläder och vapen från mogulernas och rajputernas tid. Här finns även en utsökt samling av miniatyrmålningar, mattor, kunglig rekvisita och sällsynta astronomiska verk. Ni besöker även Jantar Mantar, ett astronomiskt observatorium som byggdes på 1700-talet. Jantar Mantar är ännu ett av Indiens många världsarv. Övernattning i Jaipur.

Dag 6: Jaipur – Jodhpur
På morgonen åker ni till Jodhpur (32,5 mil / 7 timmar). Den färgsprakande kejsarstaden Jodhpur ligger i utkanten av Tharöknen. Staden grundades 1459 av Rao Jodha som huvudstad i Marwarstaten. På 1500-talet var fästningsstaden Jodhpur ett större handelscenter, och idag är det Rajasthans näst största stad. De eleganta palatsen, forten och templen som ligger utspridda i staden ger en känsla av den historiska storhetstiden. Folkdans, musik och invånarnas konstnärligt designade och färggranna dräkter ger staden en romantisk glans. Övernattning i Jodhpur.

Dag 7: Jodhpur – Bhenswara
Ni börjar morgonen med en rundtur i Jodhpur. Ni besöker först det imponerande Mehrangath Fort som tronar på en kulle ovanför staden. Inne i fortet finns mycket fina palats med underbart uthuggna stenpaneler och fönster med fint skulpterade gallerverk i sandsten som liknar spets. I palatsen finns en fantastisk samling av kungliga indiska symboler och utstyrslar. Ni besöker även Jaswant Thada, en kunglig minnesgravvård från 1800-talet av vit marmor som hedrar minnet av Maharaja Jaswant Singh. Här finns också sällsynta porträtt av Jodhpurs härskare.

Sent på eftermiddagen åker ni till Bhenswara (13 mil / 3 timmar). Vid ankomsten checkar ni in på hotellet.

Dag 8: Bhenswara
Fri tid fram till eftermiddagen då ni följer med på en spännande kamelsafari genom de omgivande byarna. Det är en mycket speciell upplevelse där ni får möjlighet att se vardagslivet på landsbygden. Om ni inte vill rida kamel kan ni istället åka i en kamelkärra. På kvällen åker ni ut på safari i djungeln för att skåda efter vilda djur som leoparder, antiloper, djungelkatter, hyenor, vargar, sjakaler och rävar. Övernattning i Bhenswara.

Dag 9: Bhenswara – Udaipur
Ni fortsätter idag till Udaipur (18,5 mil / 4 timmar). Udaipur, Gryningsstaden, är Mewars juvel. Mewar var ett kungarike som styrdes i 1 200 år av Sisodiadynastin. Här finns palats, sjöar, tempel, trädgårdar och smala gränder med salustånd som skapar en atmosfär av ett heroiskt förflutet fylld av hjältemod och ridderlighet. Här är förföriskt vackert när stadens byggnader speglar sig i Picholasjöns lugna vatten. Övernattning i Udaipur.

Dag 10: Udaipur
Efter frukost väntar en sightseeingtur i Udaipur. Ni besöker först City Palace som ligger på en kulle och tornar upp sig över Picholasjön. Palatset är ett majestätiskt, arkitektoniskt underverk och består av innergårdar, paviljonger, terrasser, korridorer och hängande trädgårdar. Ni besöker även museet Bharatiya Lok Kala som har en intressant samling av indisk folkkonst med kläder, prydnadsföremål, marionettdockor, masker, musikinstrument och gudomar. Därefter besöker ni trädgården Saheliyon-ki-bari som är full av grönska och vackra fontäner och skulpturer.

Eftermiddagen är fri, och på kvällen åker ni på en kryssning på Picholasjön där det majestätiska Lake Palace Hotel ligger. Vi kommer att se de stora trapporna med badplatser som går ned i sjön och de intressanta byggnaderna som ligger längs stränderna. Från sjön får man en otroligt fin vy av City Palace. Ni lägger till vid Jagmandir Island där Udaipurs maharaja en gång i tiden gav Shah Jahan en fristad. Övernattning i Udaipur.

Dag 11: Udaipur – Mumbai – Kochi / Goa
På morgonen får ni transfer till flygplatsen för att flyga till Mumbai. Ni kan nu välja att tillbringa resans sista sju dagar i Kerala med safari och natur, eller i Goa med sol och strand.

Alternativ 1, dag 11–17 i Kerala:

Dag 11: Mumbai – Kochi
Flyg till Kochi där ni får transfer till hotellet.

Dag 12: Kochi – Periyar tigerreservat
På morgonen åker ni till Periyar tigerreservat (10,5 mil / 3 timmar). Reservatet  är 777 km² stort och består av frodig, blandad lövskog och öppna områden med högt gräs. Periyar har också en fantastisk konstgjord sjö som lockar sjöfåglar och andra fågelarter. Reservatet är ett av de bästa områdena för att skåda elefanter som uppehåller sig vid sjön. Den enda transportmöjligheten i reservatet är med båt. Vid ankomsten till Periyar checkar ni in på hotellet. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.

Dag 13: Periyar
Tidigt på morgonen åker ni på kryssning på Periyarsjön för att titta på djurlivet. Resten av förmiddagen spenderar ni på egen hand. På eftermiddagen väntar en guidad tur i Periyar där ni besöker den lokala kryddträdgården som är full av aromer och färger. Där växer bland annat te, kardemumma, kanel, muskot, peppar, citron och många arter av orkidéer. Övernattning i Periyar.

Dag 14: Periyar – Kumarakom
På morgonen åker ni till Kumarakom som är en samling små öar i Vembanadsjön (6,5 mil / 1 timme). Där finns ett 5,6 km² stort fågelskyddsområde som troligen är Kumarakoms mest populära turistattraktion. Många flyttfåglar kommer dit, och det är därför ett paradis för fågelskådare. Hägrar, ormhalsfågel, gök, vildand och sibirisk stork finns bland de tusentals fåglar som slår sig ner i området. Bästa sättet att se fåglarna är på en båtkryssning bland öarna. Här finns också andra aktiviteter som naturvandringar, solnedgångskryssningar, traditionell ayurvedisk massage och simning. Övernattning i Kumarakom.

Dag 15: Kumarakom
Spendera dagen på egen hand. Några tips är att koppla av på resorten eller njuta av ayurvedisk massage som Kerala är berömd för. Du kan också utforska omgivningen som erbjuder många fina naturupplevelser. Kumarakom är ett förtrollande och pittoreskt resmål med insjöar, kanaler smyckade med vita liljor, mangroveskog, smaragdgröna risfält och dungar med kokospalmer. Övernattning i Kumarakom.

Dag 16: Kumarakom – Alleppey
Idag åker ni ut med en husbåt för att på ett avkopplande sätt uppleva Keralas insjöar, vattendrag och livet på landsbygden. Ni kommer att färdas i egen takt i en traditionell gammal rispråm som byggts om till en bekväm husbåt med sovrum, badrum, vardagsrum och soldäck. Båtens besättning tar hand om er och serverar utsökt lokal mat. Under turen kommer ni att åka genom ett landskap med djungel, palmer, fruktträd, gröna risfält och byar som ligger vid stränderna. Övernattning på husbåten.

Dag 17: Alleppey – Kochi – Skandinavien
Ni anländer med båten till Alleppey och åker därifrån till Kochis flygplats för hemresa (6,5 mil / 2 timmar).

Prisexempel för hela resan inkl. Kerala:
3-stjärnigt boende, per vuxen med del i dubbelrum: från 29 700 SEK.
4-stjärnigt boende, per vuxen med del i dubbelrum: från 34 900 SEK.
5-stjärnigt boende, per vuxen med del i dubbelrum: från 41 600 SEK.

 

Alternativ 2, dag 11–17 i Goa:

Dag 11: Mumbai – Goa
Flyg till Goa där ni får transfer till hotellet. Resten av dagen spenderar ni på egen hand. Goa ligger på västkusten halvvägs mellan Mumbai i norr och Kochi i söder. Där finns vackra landskap, strålande sol, sand och hav. Goa var en portugisisk koloni fram till 1961 och har därför en mycket särpräglad och intressant atmosfär. Dåsiga byar och myriader av vita kyrkor präglar fortfarande detta drömmande paradis där det förflutnas romantik dröjer sig kvar, och stämningen är mild och avspänd. Här finns risfält och täta kokospalmdungar och livfulla marknader med färgrika handelsbodar.

Dag 12–16: Goa
Spendera fem dagar med avkoppling vid poolen, på stranden eller utforska härliga Goa på egen hand.

Dag 17: Goa – Mumbai – Stockholm
Transfer till flygplatsen och flyg hem till Skandinavien.

Prisexempel för hela resan inkl. Goa: 
3-stjärnigt boende, per vuxen med del i dubbelrum: från 26 400 SEK.
4-stjärnigt boende, per vuxen med del i dubbelrum: från 32 000 SEK.
5-stjärnigt boende, per vuxen med del i dubbelrum: från 38 900 SEK.

Mer information och bokning

För mer information, förfrågan och bokning, skicka in detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SIT5

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Indiens kultur och historia med safari & natur eller sol & bad, 17 dagar”