Resa till Laos Luang Prabang munkar morgonritual
Resa till Laos Luang Prabang Royal Palace Museum Golden TempleResa till Vietnam Halong Bay kryssningResa till Vietnam Hoi An gatulivRes till Kambodja Angkor BayontempletResa till Kambodja Phnom Pehn

Stora upplevelseresan i klassiska Indokina, 23 dagar

Prisexempel: 40 900 kr

Följ med på en fullspäckad rundresa i det forna Indokina med start i Thailand. Era lokala guider kommer att visa er sina länders sevärdheter, kultur och vackra natur. Thailand bjuder bl.a. på myllrande Bangkok. I Laos besöker ni bl.a. historiska staden Luang Prabang och huvudstaden Vientiane. Bland Vietnams höjdpunkter finns världsarvet Halong Bay, mysiga Hoi An och Ho Chi Minh City. I Kambodja får ni bl.a. se de ökända Killing fields och Tonle Sap-sjön med sina flytande byar. En tillvalstur finns till mäktiga Angkor, något du inte bör missa.

 

Artikelnr: ASI18 , , , ,

Stora upplevelseresan i klassiska Indokina

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar ni på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill ni ha en privat guide för utflykterna kan vi även arrangera det. Programmet nedan är ett förslag som kan ändras om ni har andra önskemål. Hör av er till oss så skräddarsyr vi en resa som passar just er.

Resan kan genomföras med sällskap om minst två personer.

Datum

Resan har kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i resan till Indokina

 • Flyg Skandinavien–Bangkok och Siem Reap–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Alla lokala flyg inom programmet i ekonomiklass.
 • Alla flygskatter.
 • Boende 22 nätter på hotell i dubbelrum inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
 • Nedan program med utflykter inkl. inträden.
 • Privat transfer. Alla fordon har AC.
 • Engelsktalande färdledare och guider.
 • Två flaskor mineralvatten per person och dag.

Detta ingår ej

 • Visumkostnader.
 • Måltider ej nämnda i programmet.
 • Dricks.

Dag 1: Ankomst till Bangkok
Vid ankomst till Bangkoks internationella flygplats välkomnas ni av en lokal guide som tar er till hotellet. Efter incheckning har ni resten av dagen fri för återhämtning efter den långa flygresan.
Boende: Navalai River Resort 4*  (serene cornerrum).
Måltider: –

Dag 2: Stadstur i Bangkok
Efter frukost åker ni på en stadstur i Bangkok. Ni får besöka tre av de mest spektakulära buddisttemplen i Bangkok. Wat Trimitr har en ovärderlig Gyllene Buddha av 5,5 ton rent guld. Wat Po är det till ytan största templet i Bangkok och har en enorm liggande Buddha. Wat Benhamaborpit är det vita marmortemplet som anses vara ett av de vackraste exemplen på thailändsk arkitektur. Ni besöker även The Grand Palace, ett forntida men väl bevarat och storslaget tempelkomplex där kungarna av Siam en gång bodde. Idag är det i första hand är en plats för tillbedjan. Här får ni se de olika palatsen, inklusive det vackra Emerald Buddha Temple. Efter detta återvänder ni till hotellet.
Boende: Navalai River Resort 4* (serene cornerrum).
Måltider: frukost.

Dag 3: Bangkok – Chiang Rai – Chiang Khong
Efter frukost transfer till flygplatsen och flyg till Chiang Rai. Där möter er guide upp er, och ni åker till den lilla staden Chiang Khong som ligger längs Mekongfloden, vid gränsen till Laos. Här kan ni promenera i byn eller längs floden.
Boende: Baan Sakuna Resort Chiang Khong 4* (superiorrum).
Måltider: frukost.

Dag 4: Chiang Khong – Houay Xai (via Friendship Bridge) – Pak Beng
Idag korsar ni gränsen till Laos och åker till Houay Xai. Här går ni ombord på en båt som tar er på upptäcksfärd längs Mekongfloden till Pak Beng. Den lilla staden är ett vanligt stopp längs vägen för dem som är på väg till Luang Prabang. Sätt er till rätta, slappna av och njut av turen.
Boende: Pakbeng Lodge 3* (superiorrum) eller Le Grand Pakbeng 4* (superiorrum).
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 5: Pak Beng – Pak Ou – Luang Prabang
På morgonen kliver ni ombord på båten igen och fortsätter resan till Luang Prabang. Längs vägen får ni se Pak Ous berömda grottor som bara går att nå från vattnet. I grottemplet Tham Thing och i Tham Phoum-grottan finns tusentals buddhastatyer i alla former, storlekar och åldrar. Troende har under århundraden kommit hit för att resa statyer. Redan innan grottorna ansågs vara en buddistisk helgedom tillbad lokalborna flodgudarna här. Ni fortsätter sedan båtturen till Luang Prabang där ni övernattar.
Boende: My Dream Resort 3* (classicrum) eller Maison Dalabua 4*(grand deluxerum).
Måltider: frukost och lunch.

Resa till Laos kultur munkar

Dag 6: Luang Prabang
Spendera dagen på egen hand. Om ni vaknar tidigt kan ni se munkarnas tusenåriga gåvoritual. Det är en riktigt fascinerande upplevelse. Klockan halv sex varje morgon vandrar hundratals munkar längs gatorna för att ta emot gåvor från de troende. Antalet tempel och pagoder i det här området är ett bevis på folkets starkt religiösa tro.
Boende: My Dream Resort 3* (classicrum) eller Maison Dalabua 4* (grand deluxerum).
Måltider: frukost.

Dag 7: Sightseeing i Luang Prabang och Kuang Sis vattenfall
Efter frukost besöker ni Kungliga palatsmuseet som har en rad intressanta fornfynd. Nästa stopp i staden är det magnifika templet Wat Xiengthong med sitt låga, nedåtsvepande tak som representerar klassisk laotisk arkitektur. Därefter åker ni till det mycket vackra vattenfallet Kuang Si där ni spenderar eftermiddagen. Där ni kan svalka er med ett uppfriskande dopp eller promenera längs regnskogens stigar. Längs en av stigarna ligger ett räddningscenter för björnar, och där man kan se asiatiska björnar på nära håll.

Väl tillbaka i Luang Prabang går ni de 329 trappstegen upp till toppen av berget Phousi Hill för att se solnedgången över staden och dess glödande återspegling i Mekongfloden.
Boende: My Dream Resort 3* (classicrum) eller Maison Dalabua 4* (grand deluxerum).
Måltider: frukost.

Dag 8: Luang Prabang – Nahm Dong Park – Vientiane
Ni lämnar hotellet på morgonen och åker till Nahm Dong Park. Här kommer ni att spendera en dag full av äventyr. Ni börjar med zipline som låter er sväva fram över den frodiga, gröna djungeln och vattenfallen. Denna tur tar cirka en timme. Sedan promenerar ni tillbaka på leden genom regnskogen, över några hängbroar, små bäckar och naturliga källor med klart vatten. Du som vill kan passa på att ta ett uppfriskande dopp. Ni äter picknick-lunch vid en utsiktsplats. Här har ni en fin utsikt över landskapet och kan bland annat se Mount Phousi i stadens centrum.

Resten av eftermiddagen kan ni promenera i parken, ta det lugnt vid någon av hyddorna på campen eller njuta av de naturliga källornas klara vatten. Därefter fortsätter ni till Luang Prabangs flygplats och flyger till huvudstaden Vientiane. Vid ankomst välkomnas ni av en lokal guide och åker till ert hotell.
Boende: Vientiane Plaza Hotel 3* (superiorrum) eller Mercure Hotel 4* (standardrum).
Måltider: frukost och lunch.

Resa till Laos Vientiane Patuxay

Dag 9: Rundtur i Vientiane
Ni börjar dagen med att besöka buddisttemplet Wat Si Muang, känt för dess mystiska, övernaturliga krafter. Ni åker sedan vidare till Buddha Park vid Mekongflodens strand. Här finns en förtrollande samling av buddistiska och hinduiska skulpturer och ungefär 200 religiösa bilder. Bilderna är över 500 år gamla och skapades av en munk som ville sprida sin livsfilosofi och syn på universum.

På eftermiddagen besöker ni huvudstadens mest populära sevärdheter. Ni ser bland annat Wat Sisaket med dess tusentals miniatyrstatyer av buddha och det före detta kungliga templet Wat Prakeo. Ni stannar sedan till vid det imponerande Patuxaymonumentet, känt som Vientianes egen triumfbåge. Turen fortsätter till Laos nationella ikon, den kända och heliga byggnaden That Luang Stupa. Dagen avslutas med en spektakulär vy över Mekongfloden i solnedgången.
Boende: Vientiane Plaza Hotel 3* (superiorrum) eller Mercure Hotel 4* (standardrum).
Måltider: frukost.

Dag 10: Vietniane – Hanoi
Frukost, utcheckning och flyg till Hanoi. Där välkomnas ni av en lokal guide som tar er till ert hotell för incheckning. Spendera resten av dagen på egen hand.
Boende: Hotel Le Carnot 3* (superiorrum) eller MK Premier Hotel 4* (luxuryrum).
Måltider: frukost.

Dag 11: Halong Bay
Idag väntar en fyra timmar lång tur på den fantastiska Halongbukten. Halong är utsett till världsarv av UNESCO och är en av Vietnams absolut vackraste platser. Här reser sig tusentals små kalkstensöar ur det smaragdgröna vattnet, och det finns grottor att utforska för den som vill. Ni äter en skaldjurslunch på båten, och återvänder till Hanoi på eftermiddagen.
Boende: Hotel Le Carnot 3* (superiorrum) eller MK Premier Hotel 4* (luxuryrum).
Måltider: frukost och lunch.

Resa till Vietnam Halong Bay

Dag 12: Hanoi – Hue
Frukost, utcheckning och flyg till Hue. Ni välkomnas där av en lokal guide som tar er till ert hotell för incheckning. Spendera resten av dagen på egen hand.
Boende: Rosaleen Hotel 3* (superiorrum) eller Eldora hotel 4* (deluxe city view-rum).
Måltider: frukost.

Dag 13: Hue stadstur
Efter frukost väntar en båttur på den vackra Perfume River. Under turen besöker ni Thien Mu-pagoden från 1601 och kejsare Ming Mangs mausoleum. Efter lunch på en lokal restaurang besöker ni det majestätiska citadellet som utsetts till världsarv av UNESCO. Här tittar ni bland annat på den utsmyckade Nhon-porten, Flaggtornet, de stora kejserliga nio urnorna, de nio heliga kanonerna och Thai Hoa-palatset.
Boende: Rosaleen Hotel 3* (superiorrum) eller Eldora hotel 4* (deluxe city view-rum).
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Hue Thien Mu pagoda

Dag 14: Hue – Da Nang – Hoi An
Idag fortsätter resan med ett första stopp i Da Nang. Vägen dit går via Hai Van-passet där ni har en fantastisk utsikt över havet. Ni tar en bensträckare på toppen av Hai Van och fortsätter sedan till Da Nang. Här i Vietnams tredje största stad besöker ni Chammuseet och de berömda marmorbergen innan ni åker vidare till Hoi An.
Boende: Kiman Hotel 3* (superiorrum) eller Belle Maison Hadana Hoi An resort & spa 4* (deluxerum).
Måltider: frukost.

Dag 15: Båttur på Thu Bonfloden
Efter frukost åker ni till Thu Bonfloden för en båttur ut på landsbygden. Längs vägen får ni se Hoi Ans små hantverksbyar som ligger utspridda längs flodbanken. Ni går även i land för att besöka några av dem. I Thanh Ha, kermikbyn, får ni se byns krukmakeri, och i möbelbyn Kim Bong får ni se handgjorda bord och stolar. Därefter fortsätter ni ner till flodmynningen i Cua Dai innan ni återvänder till hamn för lunch på en lokal restaurang.

På eftermiddagen får ni en sightseeingtur i Hoi An. Ni tittar bland annat på Japanska bron, hantverksbutiker, det gamla huset Tan Ky med sin vackra arkitektur och den gamla samlingssalen Fujian som också är känd för sin utsmyckade arkitektur. Ni besöker även Chuc Thanh-pagodan från 1400-talet.
Boende: Kiman Hotel 3* (superiorrum) eller Belle Maison Hadana Hoi An resort & spa 4* (deluxerum).
Måltider: frukost.

Dag 16: Hoi An – Da Nang – Ho Chi Minh stadstur
På morgonen flyger ni från Da Nangs flygplats till Ho Chi Minh City. Väl där får ni en första tur i staden. Ni får se flera byggnader som uppfördes av de franska kolonisterna, bland annat Operahuset, det tidigare Hotel de Ville som numera är folkkommiténs byggnad och den imponerande katedralen Notre Dame. Ni besöker även det centrala postkontoret som influerats av renässansens arkitektur. Om ni vill kan ni också promenera längs shoppinggatan Dong Khoi.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller Eden Star Sai Gon Hotel 4* (deluxerum).
Måltider: frukost.

Dag 17: Dagstur till Tay Ninh och Cu Chi-tunnlarna
Efter frukost åker ni cirka tre timmar nordväst till Tay Ninh. Här ligger Cao Dais färggranna tempel vilket är centrum för denna religion som grundades på 1920-talet. Cao Dai är en blandning av buddism, confucism, taoism och kristen tro med inslag av islam. Mitt på dagen hålls varje dag en färgstark mässa i templet som utomstående får titta på.

Ni fortsätter sedan resan cirka 1,5 timmars bilfärd till Cu Chi-tunnlarna. Här äter ni lunch på en lokal restaurang innan ni utforskar de underjordiska tunnlarna. Det omfattande tunnelkomplexet började grävas ut 1948 för att skydda gerillan mot fransmännens attacker. Tunnlarna användes också som transportvägar, förråd av mat och vapen, sjukhus och bostäder för gerillakrigarna under Vietnamkriget. Under besöket i tunnlarna får ni en ökad förståelse för och inblick i historien och livet i tunnlarna. På kvällen återvänder ni till Ho Chi Minh.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum) eller Eden Star Sai Gon Hotel 4* (deluxerum).
Måltider: frukost.

Dag 18: Ho Chi Minh – Phnom Penh
Idag börjar ni med en halvdags sightseeingtur i Ho Chi Minh. Ni får se det som förut var presidentens palats, Sai Gons regeringshögkvarter under kriget och Krigsminnesmuseet. Efter sightseeingen åker ni till Tan Son Nhat flygplats för att flyga till Phnom Penh, Kambodjas huvudstad. Vid ankomst möts ni upp av en lokal guide och åker till ert hotell.
Boende: Cardamom Hotel 3* (superiorrum) eller Le Mont Hotel 4* (superiorrum).
Måltider: frukost.

Dag 19: Choeung Ek och Phnom Penh stadstur
Efter frukost väntar en tur till Toul Slen fängelsemuseum och de ökända Dödens fält i Choeung Ek. Dessa platser är tunga påminnelser om Kambodjas blodiga förflutna under Pol Pots tid. Det är svårt att förstå vilka grymheter som pågick i detta annars så vänliga land. Cirka 1,7 miljoner människor föll offer för hans regim under 1975–1979, och deras minne hedras vid den buddistiska minnesplatsen i Choeung Ek. Utflykten är en stark upplevelse och kan kännas otäck, men den ger en inblick i en viktig del av landets historia. Ni åker sedan tillbaka till Phnom Penh där ni besöker marknaden Psar Toul Tom Pong, även kallad den ryska marknaden. Här kan du bland annat fynda souvenirer, kuriosa och silke.
Boende: Cardamom Hotel 3* (superiorrum) eller Le Mont Hotel 4* (superiorrum).
Måltider: frukost.

Dag 20: Phnom Penh – Siem Reap – Tonle Sapsjön
Ni flyger idag vidare till Sieam Reap. Där lämnar ni ert bagage på hotellet och äter sedan lunch på en lokal restaurang. På eftermiddagen åker ni till Tonle Sap som är en av Asiens största sjöar. Här finns flytande byar med skolor, restauranger, sjukhus och mycket mer. Ni tar en tur på sjön med en traditionell träbåt och besöker den flytande byn Chong Khneas. På kvällen äter ni middag på en lokal restaurang där ni också får se en show med traditionell apsaradans.
Boende: Angkor Panoramic Boutique Hotel 3* (superiorrum) eller Somadevi Angkor Resort 4* (deluxerum).
Måltider: frukost.

Dag 21: Sieam Reap
Idag får ni tid att upptäcka Siem Reap på egen hand. Ni kan till exempel hyra cykel eller tuk-tuk för att se er omkring. Vi rekommenderar att ni besöker det enastående världsarvet Angkor med sina många tempelruiner. En guidad tur dit går att boka mot en extra kostnad, läs mer nedan.
Boende: Angkor Panoramic Boutique Hotel 3* (superiorrum) eller Somadevi Angkor Resort 4* (deluxerum).
Måltider: frukost.

Valfri tur: heldag i Angkor (mot extra kostand)
Ankor var Khmerrikets huvudstad mellan åren 802 och 1431. Heldagsturen börjar vid Angkors mest kända och praktfulla tempel, Angkor Wat. Det är en av världens mäktigaste byggnader och betraktas av konsthistoriker som det främsta exemplet på klassisk khmerkonst och arkitektur. Under dagen får ni också se flera andra av Angkors kända tempel och monument. Bland dem finns Prasat Kravan med dess unika reliefer och det vackra Ta Prohm som djungeln omfamnat med sina gigantiska rötter och rankor. Ni går också runt i tempelområdet Angkor Thom vars södra port är känd för sina rader av stora stenansikten. På kvällen får ni se den magiska solnedgången från toppen av berget Phnom Bakheng. Turen avslutas vid ert hotell i Siem Reap.

Turen inkluderar: privat transport, engelsktalande guide, lunch på lokal restaurang, inträdesavgift och två vattenflaskor per person.

Dag 22: Siem Reap
Spendera dagen som ni vill. Om ni redan besökt Angkor kanske ni vill ta er lite längre bort idag. Ett tips är att hyra tuk-tuk. Passa också på att besöka Banteay Samre See, templet som inspirerade till Ankor Wats arkitektur. Banteay Srei är ett annat sevärt tempel som är rikt utsmyckat med vackra reliefer. En guidad tillvalstur runt Siem Reap finns som tillval, se nedan.
Boende: Angkor Panoramic Boutique Hotel 3* (superiorrum) eller Somadevi Angkor Resort 4* (deluxerum).
Måltider: frukost.

Valfri tur: Siem Reap med omnejd (mot extra kostnad)
Denna tur går till Kulenberget som är ett populärt utflyktsmål för lokalbefolkningen. Här låg Khmerrikets första huvudstad i början av 800-talet. Ni besöker flera av områdets forntida tempel, en liggande buddhastaty, floden med de 1 000 lingas och fantastiska vattenfall där man kan bada. Därefter fortsätter ni till Mahendraparvata, en forntida stad från khmerernas imperium i Kambodja. På vägen tillbaka till Siem Reap stannar ni till vid det välbevarade templet Banteay Sreide och i den lilla byn Preah Dark. Ni hinner också med ett besök vid templet Banteay Samre som utsmyckats med imponerande inristningar föreställande Vishnu- och Krishnalegender. Turen avslutas vid ert hotell.

Turen inkluderar: privat transport, engelsktalande guide, lunch på lokal restaurang, inträden och två vattenflaskor per person.

Dag 23: Hemresa
Transfer till flygplatsen i Siem Reap och flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum på hotell 3*: 40 900 SEK
Enkelrumstillägg: 7 500 SEK

Prisexempel per person i dubbelrum på hotell 4*: 43 900 SEK
Enkelrumstillägg: 10 300 SEK

Prisexemplen avser utresa under lågsäsong och då ni är fyra personer i ert privata resesällskap. Pristillägg för utresa under mellan- och högsäsong samt om ni är 2–3 personer sällskapet. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI18

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Stora upplevelseresan i klassiska Indokina, 23 dagar”