Resa till Indonesien Bali Mengwitemplet
Resa till Indonesien Borneo Tarjung Puting National Park OrangutangerResa till Indonesien Borneo Kalimantan Tanjung Puting nationalpark flod safariResa till Bali Kalimantan natur risfältResa till Indonesien Bali Tanah Lot tempelResa till Indonesien Bali mat kök kurs i matlagningResa till Indonesien Bali by

Indonesien – natur- och kulturresa till Borneo & Bali, 14 dagar

Prisexempel: 29 900 kr

Indonesien är ett bra resmål för dig som både vill ha stora naturupplevelser och genuina kulturmöten. Denna resa går först till Tanjung Puting nationalpark på södra Borneo. Här bor du tre nätter på en ekolodge mitt ute i den artrika regnskogen och får chansen att se vilda orangutanger, näsapor och andra djur. Du fortsätter sedan till Bali där du får många genuina kulturupplevelser. Du besöker historiska tempel, vandrar och cyklar på landsbygden, besöker byar och marknader, möter lokalbefolkningen och går på matlagningskurs. Resan går att göra året runt.

Artikelnr: Kelana1 , ,

Natur- och kulturresa till Borneo & Bali

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa som passar dina önskemål.

Datum

Denna resa är en fristående resa som kan genomföras året runt.

Detta ingår i resan till Indonesien

  • Internationellt flyg Skandinavien–Jakarta och Denpasar–Skandinavien i ekonomiklass.
  • Inrikesflyg Jakarta–Pankalanbun, Pankalanbun–Surabaya–Denpasar.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 13 nätter i dubbelrum inkl. frukost.
  • Nedan program med guidade utflykter.
  • Måltider enligt programmet. I Tanjung Puting nationalpark ingår helpension inkl. alkoholfria drycker. Övriga luncher är exkl. dryck.
  • Inträdes- och parkeringsavgifter samt sedvanliga donationer.
  • All transfer inom programmet i privata luftkonditionerade fordon om inget annan anges.
  • I Tanjung Puting nationalpark ingår båtturer med en privat husbåt/klotok inkl. lunch ombord.
  • Engelsktalande lokala guider vid utflykter och transfer.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Jakarta
Vid ankomst till Soekarno-Hatta International Airport i Jakarta får ni transfer till hotellet. Resten av dagen kan ni koppla av och vila ut efter flygresan.
Boende: FM7 Resort Hotel 4*
Måltider: –

Dag 2: Jakarta – Pankalanbun – Tanjung Puting nationalpark
Transfer till flygplatsen och flyg till Pangkalanbun på den indonesiska delen av Borneo, även kallad Kalimantan. Från flygplatsen åker ni till Kumai som ligger vid Sekonyerfloden. Därifrån tar ni en traditionell husbåt, klotok, till Rimba Ecolodge där ni ska bo tre nätter. Lodgen ligger i regnskogen, alldeles intill den 300 000 hektar stora Tanjung Puting nationalpark. Här både somnar ni och vaknar upp till ljudet av regnskogens fåglar, apor och andra djur. Redan innan ni checkat in på lodgen får ni ett första möte med några föräldralösa orangutanger som lever i området. Lunchen serveras på båten.

Regnskogen i Tanjung Puting nationalpark har en unik biologisk mångfald. Parken är mest känd för att vara en av de få platser där orangutanger lever vilt i sin naturliga miljö. Över 4 000 individer finns här, vilket gör det till en av Borneos största populationer av orangutanger. I parken finns flera rehabiliterings- och forskningscenter som tar hand om föräldralösa och vilsegångna orangutanger och återanpassar dem till det vilda. I Tanjung Puting lever också den utrotningshotade näsapan och andra primater, liksom djur som trädleoparder, sibetdjur, malajbjörnar, olika hjortar och över 220 fågelarter.
Boende: Rimba Ecolodge Tanjung Puting
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 3: Tanjung Puting nationalpark
Ni spenderar dagen med att utforska nationalparken och dess djurliv. Från lodgen tar ni en privat husbåt till det område ni ska utforska till fots. Från däck har ni en fin utsikt över floden och den omgivande regnskogen. Båten kommer att stanna till då och då för att ni ska kunna titta på djurlivet. Lunchen serveras ombord på båten.

Området ni besöker idag består i huvudsak av sumpmarksskog, och man tar sig fram via utlagda spångar eller med mindre kanoter. En av dagens höjdpunkter är besöket på det berömda Camp Leakey Orangutang Rehabilitation Centre. Här får ni chansen att se orangutangerna när de kommer till matstationen för att äta. Ni återvänder sedan med båten till lodgen.
Boende: Rimba Ecolodge Tanjung Puting
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 4: Tanjung Puting nationalpark
Idag tar ni husbåten några kilometer uppströms till en annan del av parken som heter Pondok Tanggui. Här kommer ni att besöka områdets rehabcenter för unga orangutanger. Därefter åker ni vidare till Pasalat där ni får se hur man återplanterar regnskogen efter tidigare skövlingar. Ni vandrar sedan en bit in i djungeln för att se växt- och djurlivet. Därefter återvänder ni till båten och åker till byn Tanjung Harapan där ni får se hur folkgruppen dajakerna lever. Lunchen serveras på båten.
Boende: Rimba Ecolodge Tanjung Puting
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Pangkalabun – Denpasar – Jimbaran
Efter frukost tar ni båten ner till Kumai, åker till flygplatsen och flyger till Denpasar på Bali (mellanlandning i Surabaya på Java). Väl framme får ni transfer till ert hotell i Jimbaran.
Boende: Keraton Jimbaran Beach Resort 4*
Måltider: frukost.

Dag 6: Jimbaran – Salamadeg
Förmiddagen är programfri. På eftermiddagen åker ni med en guide till de södra sluttningarna av Batukaru, Balis näst högsta berg. Detta område på centrala Bali anses vara Balis kärna. Här bor ni i en vackert designad ekolodge som är helt integrerad i den fantastiska naturen med risfält, djungel och vattenfall. Det är verkligen en grön fristad i hjärtat av Bali där man kan uppleva det traditionella balinesiska livet.
Boende: Bali Eco Stay
Måltider: frukost.

Dag 7: Trekking i östra Salamadeg
Idag vandrar ni genom ett område med stora risfält till byn Sesandan och det lokala templet. Under vandringens gång berättar er guide om områdets tropiska växt- och djurliv. Efter vandringen återvänder ni till lodgen för en god lunch. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Bali Eco Stay
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: Salamadeg – Ubud
Ni lämnar lodgen och besöker det närliggande templet Tanah Lot innan ni reser vidare mot centrala Bali. Tanah Lot ligger på en klippa nära stranden och byggdes till minne av hinduismens spridning från Java till Bali för många århundraden sedan.

Efter lunch fortsätter ni till tempelkomplexet Taman Ayun i Mengwi. De kungliga 1600-talstemplen är vackra exempel på Balis traditionella tempelarkitektur. Ni åker sedan vidare till Ubud dit ni kommer fram på eftermiddagen.
Boende: Green Field Hotel & Restaurant
Måltider: frukost, lunch.

Dag 9: Ubud, matlagningskurs
Idag får ni delta i ett kulinariskt äventyr. Under en matlagningskurs får ni lära er hemligheterna bakom äkta balinesisk matlagning och hur man använder traditionella ingredienser och olika tillagningsmetoder. Ni börjar tidigt med att besöka en av Ubuds marknader där ni handlar ingredienserna. Ni får också se hur den viktiga basfödan riset sås, odlas och skördas. Ni fortsätter sedan till det välutrustade lokala köket där kursen hålls. Med hjälp av er ledare lagar ni tillsammans olika rätter som ni sedan smakar av. Efter kursen har ni resten av dagen fri.
Boende: Green Field Hotel & Restaurant
Måltider: frukost, lunch.

Dag 10: Ubud – Sidemen
Efter frukost åker ni längs en naturskön väg till Sideman på östra Bali. Längs vägen gör ni flera stopp för att uppleva det autentiska vardagslivet på ön. Ni stannar först vid Gianyars marknad cirka en mil nordost om Ubud. Att promenera runt på marknaden är ett bra sätt att lära känna landets kultur. Här samlas familjer för att äta delikatesser som stekt gris, söta tårtor, tempeh och tofu.

Efter marknaden åker ni vidare till en by i bergen. Ni stannar vid ett tempel i utkanten av byn och tar en kort promenad in till byns centrum. Längs vägen får ni se ett mycket vackert landskap med risterrasser, små helgedomar och bostadshus där vardagslivet har sin gilla gång. Efter lunch besöker ni en av byns healer. Där får ni lära er hur han praktiserar sin läkekonst och om healerns roll i den balinesiska kulturen. Ni åker sedan till ert hotell.
Boende: Surya Shanti Villas 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 11: Sidemen
Dagen är fri från aktiviteter. Utforska området på egen hand eller koppla bara av vid hotellets faciliteter.
Boende: Surya Shanti Villas 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 12: Sidemen – Sanur
Idag får ni utforska östra Bali ytterligare. Första stoppet blir vid Goa Lawatemplet, även kallat Fladdermustemplet. Ingen vet riktigt varför, men hundratals fladdermöss har valt att bosätta sig i en grotta bakom en av de mest heliga platserna på Bali. Därefter åker ni till den vackra, kungliga vattenträdgården Tirta Gangga i byn Ababi. Trädgården skapades 1948 av kungen av Karangasem, och här finns gott om dammar, fontäner och statyer att titta på.

Efter lunch besöker ni Puri Agung Karangasem vars palats byggdes under 1800-talet. Arkitekturen är en blandning av balinesisk, europeisk och kinesisk stil. Ni fortsätter sedan till Sanur dit ni kommer under sen eftermiddag.
Boende: Griya Santrian 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 13: Sanur, cykeltur
Tidig morgon åker ni till norra Sanur för en cykeltur. Ni kommer att cykla på lugna vägar längs stränderna för att utforska Sanurs kust och mangrovereservatet. Längs vägen passerar ni historiska tempel, risfält, marknader och andra intressanta platser. Under turen besöker ni en obelisk från 800-talet vars inskriptioner är Balis äldsta text. Ni får också se platsen där de holländska trupperna invaderade Bali 1906. Efter cykelturen äter ni frukost och återvänder sedan till hotellet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter eller avkoppling.
Boende: Griya Santrian 3*
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Transfer till flygplatsen i Denpasar och flyg hem.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 29 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på att ni är fyra personer i sällskapet, resa under billigaste säsongen och flyg i lägsta bokningsklass. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: Kelana1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Indonesien – natur- och kulturresa till Borneo & Bali, 14 dagar”