Resa kryssning till Indonesien Bali tempel Variety Cruises Bali
Resa kryssning till Indonesien Variety Cruises fartyg Panorama IIResa kryssning till Indonesien Komodo Island Variety CruisesResa kryssning till Indonesien Flores Island vulkan kratersjöResa kryssning till Indonesien Bali risfält invånareResa kryssning till Indonesien Padar Island Komodo nationalparkResa till Indonesien kryssning Variety Cruises snorkling korallrev

Kryssning i Indonesien med Variety Cruises, 8 dagar

Prisexempel: 28 500 kr

Upplev Indonesiens natursköna arkipelag på en 8-dagars kryssning med Variety Cruises. Ni startar på Bali och seglar sedan till flera öar där turismen fortfarande är i sin linda. Ni ankrar såväl i hamnar som vid små obebodda öar, och går i land för att uppleva den fantastiska naturen, se traditionellt byliv och bada vid orörda stränder. På vissa öar finns valbara utflykter, bl.a. på Rinca Island där ni får se de jättelika komodovaranerna. Mellan strandhuggen kopplar ni av och äter gott ombord på den bekväma motorseglaren Panorama II.

Artikelnr: VarCruise05 ,

Kryssning i Indonesien med Variety Cruises

Rutt
Bali – Saringi – Keramat–  Satonda – Flores, Rinca/Komodo nationalpark – Padar  – Moyo – Lombok – Bali

Resa kryssning till Indonesien Bali karta

 

 

 

 

 

Antal dagar
8 dagar/7 nätter

Fartyg
M/S Panorama II

Avresedatum 2019

Augusti: 17, 24
September: 7, 14, 21

Avresedatum 2020

Juni: 13, 27
Juli: 4, 11, 25
Augusti: 1, 15, 22, 29
September: 12, 19

Detta ingår i kryssningsresan till Indonesien

 • Flyg Skandinavien–Denpasar t/r i ekonomiklass.
 • Alla flygskatter.
 • Sju nätters kryssning med Variety Cruises i dubbelhytt med eget badrum och AC.
 • Helpension (frukostbuffé, lunch och middag), välkomstcocktail, en temakväll, en BBQ (om vädret tillåter) och kaptensmiddag. Obegränsat med kaffe, te och vatten.
 • Lån av fiske- och snorklingsutrustning.
 • Engelsktalande personal.

Detta ingår ej

 • Övriga drycker än ovan nämnda.
 • Valbara utflykter och aktiviteter i land. Dessa betalas ombord.
 • Hamnavgifter.
 • Dricks.
 • Wi-Fi (betalas på plats).

Dagsprogram för kryssningen

Dag 1: Ombordstigning i Benoa, Bali
Ombordstigning kl. 15.00–16.00. Båten avgår kl. 20.00.

Dag 2: Saringi & Keramat
Cirka kl. 09.00 anländer ni till öarna Saringi och Keramat. Dessa öar är obebodda och sammankopplas med en sandbank. Ni kommer att spendera morgonen med att gå mellan öarna och njuta av olika aktiviteter som simning, snorkling och kajakpaddling. Om vädret tillåter grillar ni på stranden. Övernattning ombord.

Dag 3: Keramat – Satonda – Flores
På morgonen seglar ni vidare mot den obebodda ön Satonda Island. Denna spektakulära, ringformade ö fick sitt namn från dess vilande vulkan med sin extraordinära kratersjö i mitten. Ni kommer att promenera till kanten av kratern och till en utsiktsplats på ön. Längs vägen kommer ni att gå förbi önsketräd fulla med fiskesänken, snäckor och bitar av korall. Du som vill kan önska dig något och lämna ditt eget snäckskal här.

Senare återvänder ni till stranden där ni kan njuta bad och snorkling i detta undervattensparadis. Vid skymningen lämnar ni Satonda och sätter segel mot Flores Island. Övernattning till havs.

Dag 4: Flores – Rinca
Ni ankommer till Flores tidigt på morgonen. Du som vill har då möjlighet att följa med på en valbar utflykt. Flores är bland de grönaste öarna i denna arkipelag. Första delen av utflykten går till Ruteng som är omringat av skogbeklädda vulkanberg och risfält. Marknaden här är mötesplatsen för folkgruppen manggarai. De talar ett eget språk och har en egen kultur vilket framförallt märks på deras traditionella hus. Ni fortsätter sedan till Cancar för att se på de unika spindelnätsformade risfälten.

På eftermiddagen återvänder ni till hamnen och seglar till Kokotao, en riktig idyll nära Flores. Där får ni tid att sola och bada innan ni fortsätter till Rinca Island där ni ankrar för natten.

Dag 5: Rinca – Padar
Den obebodda Rinca är en flera öar som ingår i Komodo nationalpark. Parken finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Här lever den utrotningshotade och respektingivande komodovaranen som kan bli upp till 3,5 meter lång och väga så mycket som 136 kilo. På Rinca finns en valbar utflykt där ni tillsammans med en parkvakt vandrar längs en stig som går genom komodovaranernas hemmakvarter. Ni kommer också att stanna vid områdets bästa utsiktspost och försöka se flera varaner. Vandringen tar cirka två timmar.

Vid lunchtid återvänder ni till båten och seglar vidare till närbelägna Padar Island som också ingår i nationalparken. Ni ankrar vid Padars rosa strand för att njuta av sol, bad och snorkling. Padar är känt för sina stränder i olika färger. Ni kommer att promenera till ett utsiktspost där ni kan beskåda tre av de vackra stränderna; en vit, en svart och en rosa. På kvällen sätter ni segel mot Moyo Island. Övernattning till havs.

Dag 6: Moyo 
Moyo är ett gömt paradis som blev känt först efter att kändisar som Prinsessan Diana och Mick Jagger varit här. Ön erbjuder vackra skogar, vattenfall, floder och savanner. Fartygets gummibåtartar er iland till byn Labuhan Haji där ni välkomnas av lokalbefolkningen som utför en traditionell dans.

På Moyo finns en valbar halvdagsutflykt som börjar med en promenad runt byn. Efter det vandrar ni till vattenfallet Mata Jitu via plantager med cashewnötter. Medan ni går kan ni se fåglar, röda trollsländor och en uppsjö av andra tropiska insekter. Det vackra vattenfallet Mata Jitu består av tre nivåer där den högsta är över sju meter. Här tar ni en paus för att känna regnskogens lugn innan ni återvänder till Labuhan Haji och fartyget för att segla vidare till Lombok Island. Övernattning till havs.

Dag 7: Lombok
Ni ankrar i Pamenangs hamn på nordvästra Lombok och tar er till hamnen med gummibåt. För dig som vill se mer av Lombok finns en valbar heldagsutflykt till norra ön. Första stoppet är Malibu cliff för att beskåda den vackra panoramautsikten över Giliöarna och Agungberget på Bali. Ni fortsätter sedan till den traditionella marknaden i Tanjung innan ni åker till byn Senaru. Därifrån vandrar ni till vattenfallen Sendang Gile och Tiu Kelep som ligger 600 m ö.h. vid foten av den spektakulära vulkanen Rinjani.

Efter lunch på en lokal restaurang gör ni ett kort besök i en by där man lever enligt gamla traditioner. På eftermiddagen återvänder ni till fartyget och gör er i ordning för kvällens avskedsdrinkar och kaptensmiddag. Sent på kvällen seglar ni tillbaka till Benoa.

Dag 8: Benoa – Hemresa
Landstigning i Benoa på morgonen och transfer till flygplatsen för flyg till Skandinavien.

Vill du ha en längre resa kan du med fördel kombinera kryssningen med flera nätter och ev. arrangemang. Kontakta oss med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Om M/S Panorama II

M/S Panorama II är en 50 meter lång tvåmastad motorseglare byggd 2004. Ombord finns 25 hytter med plats för totalt 49 passagerare. Hytterna är placerade på tre däck. Hytterna har enkel- eller dubbelsängar, badrum med dusch, AC, tv, litet kylskåp och säkerhetsbox. Hytterna på de två övre däcken har fönster, de på det nedre däcket har fönsterventil.

Ombord finns två matsalar, en inomhus och en utomhus. Måltiderna serveras antingen som en buffé eller vid bordet. På menyn står internationella rätter med fokus på lokala specialiteter.

I fartygets bar och lounge kan du slå dig ner och ta en drink, träffa dina medpassagerare eller bara njuta av den vackra utsikten. På soldäck finns solstolar att koppla av i, och från baddäck kan du ta ett dopp i havet. Snorklingsutrustning finns att låna.

Pris

Prisexempel per person i dubbelhytt, kategori C: 28 500 SEK.

Priset är ordinarie pris under billigaste reseperioden. Priset kan dock bli lägre vid kampanjerbjudanden från rederiet. Vi erbjuder samma priser som rederiet, och du får alltid aktuellt pris när du begär en offert från oss.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: VarCruise05

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Kryssning i Indonesien med Variety Cruises, 8 dagar”