Resa till Indonesien Sumatra Kerinci Seblat nationalpark vandring
Resa till Indonesien Sumatra Sianok CanyonResa till Indonesien Sumatra Bukittinggi marknadResa till Indonesien Sumatra Kerinci Seblat nationalpark trekking campingResa till Indonesien Sumatra Bukit Duabelas nationalpark kubu stamfolkResa till Indonesien Sumatra Pagar Alam teplantage vulkanResa till Indonesien Sumatra Pagar Alam megalit skulpturer

Äventyrsresa på Sumatra, 14 dagar

Prisexempel: 20 900 kr

Följ med på ett äventyr på Indonesiens största ö Sumatra. Här väntar en unik naturupplevelse under en tre dagars vandring med tältcamping i Sumatras största nationalpark Kerinci Seblat. Rundresan fortsätter sedan till bl.a. Bengkulu på västkusten, Pagar Alam i högländerna och öns näst största stad Palembang. Under resans gång åker ni genom det vackra landskapet, besöker byar och marknader liksom den primitiva folkgruppen Orang Rimba som lever i regnskogen. Ni bekantar er också med Indonesiens historia och kultur, från forntiden via kolonisationen fram till nutid.

Äventyrsresa på Sumatra

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i resan till Sumatra

  • Flyg Skandinavien–Padang och Palembang–Skandinavien i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • Boende 11 nätter på hotell inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Vandring i Kerinci Seblat nationalpark (3 dagar/2 nätter). Inkl. lokal guide, tillstånd, campingutrustning och måltider.
  • Besök hos kubustammen i Bukit Duabelas nationalpark. Inkl. lokal guide och tillstånd.
  • Entréavgifter.
  • All transfer.
  • Engelsktalande guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Padang – Bukittinggi
Ankomst till Minangkabau International Airport Padang och transfer till hotellet i Bukittinggi. På vägen dit passerar ni det cirka 60 meter höga vattenfallet Anai Valley. Innan ni kommer till Bukittinggi stannar ni i byn Pandai Sikat för att titta på traditionella vävda hantverk och träsniderier. Vid ankomsten till Bukittinggi besöker ni den mycket vackra och frodiga Sianok Canyon, Fort-de-Kock, ett museum och marknaden. På eftermiddagen åker ni till ert hotell.
Boende: Royal Denai Hotel 3*
Måltider: –

Dag 2: Bukittinggi – Kersik Tuo
Efter frukost åker ni till Kersik Tuo som ligger vid Kerinci Seblat nationalpark. På vägen stannar ni vid sjöarna Diatas och Dibawah. Ni besöker också det imponerande vattenfallet Telun Berasap. Längs vägen kommer ni att åka förbi flera minangkabaubyar och teplantage. Ni kommer så småningom fram till den lilla staden Sei Penuh och åker då till hotellet för middag och övernattning.
Boende: Subandi Guesthouse 1* (homestay)
Måltider: frukost.

Dag 3: Kersik Tuo – Kerinci Seblat nationalpark
Ni åker idag vidare till Mount Tujuhs sluttningar* för att börja er vandring i Kerinci Seblat nationalpark. Parken är en av Indonesiens största nationalparker och en av Sydostasiens viktigaste viltreservat. Här finns ett artrikt växt- och djurliv med flera utrotningshotade djur som tapir, trädleopard, sumatranoshörning och sumatratiger. Här lever också bland annat apor, hjortar, ormar och ett stort antal fågelarter. Kerinci Seblat nationalpark är tillsammans med två andra nationalparker ett UNESCO världsarv för sin utbredda och artrika regnskog. Ni övernattar i tält nära den natursköna kratersjön Tujuh.

*Har ni särskilda önskemål om vad ni vill se under vandringen kan dagens trekking flyttas till ett annat område i parken. Vill ni till exempel skåda efter tigrar tar er guide med er till Ladeh Panjang där det är större chans att få se dem.

Boende: camping i tält.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Kerinci Seblat nationalpark
Efter frukost fortsätter ni vandringen i nationalparken för att utforska den djupa regnskogen.
Boende: camping i tält.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Kerinci Seblat nationalpark – Kersik Tuo
Sista dagen av vandring i Kerinci Seblat nationalpark. Under eftermiddagen återvänder ni till Kersik för övernattning.
Boende: Subandi Guesthouse 1*
Måltider: frukost.

Dag 6: Kersik Tuo – Bangko
På morgonen åker ni vidare till Bangko via den lilla staden Sungai Penuh. Ni kommer att stanna till vid den pittoreska Kerincisjön som är Sumatras näst största sjö. Längs vägen passerar ni också Batang Masaifloden och flera byar. Ni kommer fram till ert hotell i Bangko under eftermiddagen.
Boende: Permata Hotel 2*
Måltider: frukost.

Dag 7: Bukit Duabelas nationalpark
Efter frukost åker ni cirka två timmar till Bukit Duabelas nationalpark. Där vandrar ni in i regnskogen för att besöka Orang Rimba-folket som har en primitiv livsstil och lever av det naturen ger. Under eftermiddagen återvänder ni till hotellet.
Boende: Permata Hotel 2*
Måltider: frukost.

Dag 8: Bangko – Bengkulu
Frukost och fortsatt färd till den trevliga staden Bengkulu på västkusten. Längs vägen stannar ni till för att med lite tur se världens största blomma rafflesia vars diameter kan bli hela en meter. Ni kommer fram till ert hotell i Bengkulu under eftermiddagen.
Boende: Grage Horison Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 9: Bengkulu
Efter frukost åker ni på en guidad tur i Bengkulu. Ni besöker det gamla brittiska fortet Marlborough från 1700-talet och den långa, vackra Panjangstranden. Ni åker sedan till Soekarnohuset som nu är museum. Här levde Indonesiens första president Sukarno i husarrest 1938-41 under holländarnas styre. På eftermiddagen återvänder ni till hotellet.
Boende: Grage Horison Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 10: Bengkulu – Pagar Alam
På morgonen lämnar ni Bengkulu för att åka söderut till Pagar Alam. På vägen dit stannar ni till i olika byar, på traditionella marknader och teplantager. Ni kommer fram till Pagar Alam på eftermiddagen. Hotellet ligger vid sluttningen av vulkanen Mount Dempo där vidsträckta teplantager klär landskapet likt en grön matta.
Boende: Wisma Seganti Setungguan 2*
Måltider: frukost.

Dag 11: Pagar Alam – Lahat
Efter frukost besöker ni de närbelägna, mystiska megaliterna. Här finns stenskulpturer av människor och djur, gravar och andra strukturer som är över 2 000 år gamla. Ni besöker också en teplantage och tefabrik i området. Under eftermiddagen åker ni vidare till Lahat för övernattning.
Boende: Hotel Cendrawasih Lahat 2*
Måltider: frukost.

Dag 12: Lahat – Palembang
Ni lämnar Lahat efter frukost för att åka österut till Sumatras näst största stad Palembang. På vägen dit besöker ni det vackra, 30 meter höga vattenfallet Bidadari. Ni gör också ett fotostopp vid Bukit Serelo, ett berg med en säregen konformad topp. Ni kommer fram till Palembang på eftermiddagen.
Boende: Swarna Dwipa Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 13: Palembang
Programfri dag för egna aktiviteter. Bland Palembangs sevärdheter finns Amperabron som går över Musifloden. Från bron har man en fin utsikt över floden, stylthusen och den flytande marknaden. Andra sevärdheter är 1600-talsfortet Kuto Besak, museet Sultan Mahmud Badaruddin II som visar Palembangs historia och den lilla ön Kamaro som har flera pagoder och kinesiska tempel. Det finns också guidade turer på Musifloden, dessa bokas och betalas på plats.
Boende: Swarna Dwipa Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Transfer till internationella flygplatsen Sultan Mahmud Badaruddin II för flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum i 3* boende: 20 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 500 SEK.

Prisexemplet gäller för då ni är fyra personer i ert privata resesällskap. Pristillägg för utresa under högsäsong samt om ni är 2–3 personer i sällskapet. Minst två personer krävs för att genomföra resan.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: RAV5

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Äventyrsresa på Sumatra, 14 dagar”