Resa till Indonesien Sumatra Bukittinggi ceremoni kvinnor
Resa till Indonesien Sumatra Medan Stora moskénResa till Indonesien Sumatra rafting Tangkahan flodResa till Indonesien Sumatra Leuser nationalpark orangutangerResa till Indonesien Sumatra Samosir Island lokalbefolkningResa till Indonesien Sumatra Sipisopiso vattenfallResa till Indonesien Sumatra Harau Canyon

Fair Trip-resa till Sumatra, 14 dagar

Prisexempel: 18 900 kr

En resa till Sumatra innebär genuina upplevelser av en mycket vacker natur och öns kulturella mångfald. Denna resa startar i Medan och fortsätter till de artrika regnskogarna i Tangkahan och Leuser nationalpark. Här bor du på djungellodger och gör vandringar där du får chansen att se orangutanger och många andra djur. En annan häftig naturupplevelse är vandringen på en vulkan. Resan går vidare till Samosir i den vackra Tobasjön, till Bukittinggi och upp i Minangkabaus högländer. Under denna del av resan får du många tillfällen att lära känna kulturen och traditionerna hos några av Sumatras folkgrupper med besök i traditionella byar och städer.

Artikelnr: RAV4 Kategorier: , Etiketter: ,

Fair Trip-resa till Sumatra

Denna resa är en fristående resa med privat guide som kan genomföras alla dagar året om.

Resan ingår i vårt Fair Trip-koncept. Det innebär att den har strikta hållbarhetskriterier och att man kommer nära det lokala livet på resmålet. Man bor till exempel hos lokalbefolkningen och på ekolodger, gör eko-aktiviteter och deltar i olika lokala kulturella aktiviteter. Utflykterna stödjer också lokala projekt på resmålen.

I Fair trip-resorna ingår även klimatreduktion via Fly Green Fund och en donation till ett lokalt projekt. I denna resa ingår en donation med 50 USD per person till en skola i Bukit Lawang vars mål är att hjälpa barn från fattiga familjer att få en bra utbildning.

Detta ingår i resan till Sumatra

 • Flyg Skandinavien–Medan och Padang–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Flygskatter.
 • 13 nätter på hotell/lodge i dubbelrum inkl. frukost.
 • Privat transfer under resan.
 • Färja Parapat–Samosir Island t/r.
 • Halvdagstrekking i Tangkahans regnskog med lokal guide.
 • Flodtur med gummiring i Tangkahan inkl. picknicklunch.
 • Halvdagstrekking i Leuser nationalpark inkl. lokal guide och parktillstånd.
 • Trekking på Sibayakvulkanen med lokal guide.
 • Privat rundtur på Samosir.
 • Engelsktalande privat färdledare.
 • Klimatreduktion.
 • Donation till en skola i Bukit Lawang.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Medan
Ankomst till Medan Kualanamu flygplats där guiden väntar och kör er till hotellet. Eftermiddagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Hotel Deli River 3* (deluxe cottage)
Måltider: –

Dag 2: Medan – Tangkahan
På morgonen tar ni en guidad rundtur i Medan som är Sumatras största stad. Ni kommer bland annat att besöka Sultanpalatset, Stora moskén och Kinesiska templet. Efter det åker ni vidare till Tangkahan via Binjai och Batang Serangan. Resan tar cirka 4–5 timmar. I Tangkahan bor ni på en enkel lodge vid en flod i regnskogen med djurlivet inpå knuten.
Boende: Mega Inn Lodge
Måltider: frukost.

Dag 3: Flodtur och djungelvandring i Tangkahan
Efter frukost går ni till floden och sätter er tillrätta i stora gummiringar. Ni flyter sedan nerför floden där ni kan spana efter olika djur. Ni tar paus vid det vackra vattenfallet Buluh för en uppfriskande naturdusch, ett dopp i floden och picknicklunch på flodstranden. Därefter fortsätter ni med en tre timmars djungeltrekking för att utforska den tropiska regnskogens flora och fauna. Här finns chansen att se många olika djur, bland annat apor, reptiler och fåglar. På eftermiddagen återvänder ni till lodgen.
Boende: Mega Inn Lodge
Måltider: frukost.

Dag 4: Tangkahan – Bukit Lawang
I dag fortsätter resan till Bukit Lawang med jeep. Färden tar cirka tre timmar och går genom regnskogen och förbi plantager. Vid ankomst till den lilla rofyllda byn Bukit Lawang checkar ni in på en ekolodge. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Ecolodge Bukit Lawang Cottages 2*
Måltider: frukost.

Dag 5: Djungelvandring i Leuser nationalpark
Direkt efter frukost startar en tre timmar lång trekking i Leuser nationalpark. Regnskogen här har en unik biologisk mångfald, och parken finns med på UNESCO:s världsarvslista tillsammans med två andra nationalparker på Sumatra. Här finns chansen att se orangutanger i vilt tillstånd som en av få platser i världen. Det finns också möjlighet att se andra djur som bladapor, gibbonapor och makaker för att nämna några få. Vid lunchtid återvänder ni till lodgen och spenderar resten av dagen på egen hand.
Boende: Ecolodge Bukit Lawang Cottages 2*
Måltider: frukost.

Dag 6: Bukit Lawang – Brastagi
Idag fortsätter resan med bil till Brastagi. På vägen stannar ni vid Sembahefloden, kyrkan Annai Velankannai, en fruktmarknad i Brastagi och Gundaling Hill. Boende: Hotel Grand Mutiara 4* (superiorrum)
Måltider: frukost.

Dag 7: Trekking på Sibayaks vulkan – Samosir
Tidigt på morgonen åker ni till den aktiva vulkanen Sibayak för att vandra upp till dess topp. Ni stannar en stund och beskådar den otroligt vackra utsikten över landskapet innan ni vänder tillbaka till hotellet. På vägen passerar ni Lau Debukdebuks varma källor. Hela vandringsturen tar 2–3 timmar.

På eftermiddagen fortsätter ni till ön Samosir i Tobasjön. På vägen dit stannar ni vid det spektakulära 120 meter höga vattenfallet Sipisopiso. Ni besöker också byn Pematang Purba för att titta på det historiska långhuset från Purbadynastin.
Boende: Tabo Cottages 2* (deluxerum)
Måltider: frukost.

Dag 8: Biltur runt Samosir
Idag väntar en innehållsrik biltur runt Samosir. Ni kommer att besöka flera traditionella Batak Tobabyar för att se vardagslivet hos denna folkgrupp och besöka historiska sevärdheter. I Tomok besöker ni Sidabutarkungarnas gravkammare, och i Amarika får ni se Sialagankungarnas stenmöbler. I Simanindo får ni se en uppvisning av traditionella danser och besöker ett utomhusmuseum. Längs vägen får ni också se utsikten över den vackra Tobasjön. Ni återvänder till hotellet på eftermiddagen.
Boende: Tabo Cottages 2* (deluxerum)
Måltider: frukost.

Dag 9: Samosir – Sipirok
Ni lämnar Samosir och reser vidare till Siporok. På vägen stannar ni i byn Tarutung och på den gigantiska marknaden i Balige med sina traditionella hus. Väl framme i Sipirok checkar ni in på ert hotell och spenderar resten av dagen på egen hand.
Boende: Tor Sibohi Hotel 2* (deluxerum)
Måltider: frukost.

Dag 10: Sipirok – Bukittinggi
I dag fortsätter resan till Bukittinggi. På vägen passerar ni naturreservatet Rimbo Panti. Ni kommer att stanna i Sihepeng för besöka en kryddträdgård där peppar, vanilj, kardemumma och kanel odlas. Ni stannar också i Usor Talang som befolkas av manailingfolket. Ni kommer fram till den charmiga staden Bukittinggi under sen eftermiddag.
Boende: Grand Rocky Hotel 4* (deluxerum)
Måltider: frukost.

Dag 11: Heldagstur kring Bukittingi
Dagens utflykt går till Batu Sangkar i det höglänta området Minangkabau. På vägen besöker ni en by och lär er mer om traditionella metoder för kaffemalning. Ni fortsätter till Pagaruyung där ni får beskåda replikan av Minangkabaupalatset med dess ståtliga arkitektur. På vägen tillbaka till Bukittinggi åker ni förbi sjön Singkarak och byn Padang Panjang. Tillbaka i Bukittinggi går ni på den färgglada lokala marknaden. Ni besöker också det stora klockhuset Jam Gadang och utsiktspunkten över Sianok canyon. Därefter åker ni tillbaka till hotellet.
Boende: Grand Rocky Hotel 4* (deluxerum)
Måltider: frukost.

Dag 12: Dagstur till Haraudalen
Idag åker ni till Haraudalen för att utforska den fantastiska naturen som finns här. På vägen dit besöker ni flera byar för att se minangkabaufolkets vardagsliv och kultur. Ni återvänder sedan till hotellet i Bukittinggi.
Boende: Grand Rocky Hotel 4* (deluxerum)
Måltider: frukost.

Dag 13: Bukttinggi – Padang
Förmiddagen spenderar ni på egen hand. På eftermiddagen åker ni vidare till Padang via Ani Valley. På vägen stannar ni till för att titta på vattenfallet i Anai och det omgivande vackra landskapet. Väl framme i Padang får ni en kort sighseeingtur innan ni åker till hotellet.
Boende: Pangeran Beach Hotel 4* (deluxerum)
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Transfer till Padangs flygplats för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 18 900 SEK (gäller vid 4 personer i sällskapet).

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste perioden, med lägsta flygpris och att fyra personer reser tillsammans. Skicka in en förfrågan med önskat avresedatum och antal personer så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: RAV4

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Fair Trip-resa till Sumatra, 14 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm