Resa till Island Kryssning
Resa till Island Kryssning M/S PanoramaResa till Island Strokkur GejserResa till Island Raudasandur kryssningResa till Island Kryssning LunnefågelResa till Island Dynjandi vattenfall

Segelkryssning runt Island med Variety Cruises, 8 dagar

Prisexempel: 30 900 kr

Upplev spännande Island på en oförglömlig segelkryssning med Variety Cruises! Färden går runt landets västra och norra kust. Där får du se Islands dramatiska, fascinerande och ibland utomjordiska natur med vulkaner, gejsrar och svarta och gyllenröda stränder. I hamn finns möjlighet att följa med på utflykter till gejsrar och andra mäktiga naturfenomen. Andra utflykter går till byar, städer och museum som berättar om Islands natur, kultur och historia. Du bor bekvämt ombord på det eleganta segelfartyget M/S Panorama där helpension ingår.

Artikelnr: VarCruise02 , ,

Segelkryssning runt Island med Variety Cruises

Följ med på en oförglömlig kryssning runt Island! Här kan du se en inspirerande film om kryssningen.

Rutt
Reykjavik – Grundafjordur – Patreksfjordur – Isafjordur – Holmavik – Siglufjordur – Akureyri

Antal dagar
8 dagar/7 nätter

Fartyg
M/S Panorama

Avresedatum 2019

Juni: 8, 22
Juli: 6
Augusti: 3, 31
September: 14

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien–Reykjavik och Akureyri–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Sju nätters kryssning med Variety Cruises i dubbelhytt med eget badrum och AC.
 • Alla flygskatter.
 • Helpension (frukostbuffé, lunch och middag), välkomstcocktail, en temakväll, en BBQ-måltid (om vädret tillåter) och Captain’s dinner. Obegränsat med kaffe, te och vatten.
 • Fiske- och snorklingsutrustning.
 • Engelsktalande personal.

Detta ingår ej

 • Övriga drycker än ovan nämnda.
 • Valfria utflykter och aktiviteter i land. Betalas ombord.
 • Hamnavgifter.
 • Dricks.
 • Wi-Fi.

Dagsprogram

Dag 1: Ombordstigning i Reykjavik
Ombordstigning klockan 15.00–16.00. Övernattning i hamnen.

Dag 2: Reykjavik
Fartyget ligger i hamn. Du som vill har möjlighet att följa med på en valfri utflykt. Turen går först till Thingvellir nationalpark, ett UNESCO världsarv. Här får du lära dig om både Islands geologi och historia. Turen fortsätter till Gulfoss som är Islands vackraste vattenfall. Därefter åker ni till Geysir, ett geotermiskt område där gejsrar likt fontäner sprutar upp kokande vatten i ett fantastiskt naturskådespel.  Den mest aktiva gejsern Strokkur sprutar upp sitt heta vatten var tredje till femte minut. Ni stannar sedan i byn Hveragerdi, känd för sina växthus som värms upp av vatten från en vulkan. Ni besöker också det geotermiska kraftverket Hellisheidi. Ni återvänder sedan till fartyget. Övernattning till havs.

Dag 3: Grundafjordur
Ankomst till Grundafjordur, en småstad på västra Island. Dagens valfria utflykt går till halvön Snaefellsnes. I närheten av Grundafjordur ligger det vackra berget Kirkjufell, också kallat Church Mountain. Det är ett av de mest fotograferade bergen på Island. Ni åker vidare till Olafsvik och det fantastiska vattenfallet Baejarfoss. Turen fortsätter till byarna Arnarstapi och Hellnar och avslutas med ett besök i nationalparken Snaefellsjokull. Njut sedan av en avkopplande eftermiddag och kväll på fartyget medan ni seglar mot Patreksfjordur. Övernattning till havs.

Dag 4: Patreksfjordur
På morgonen ankommer ni Patreksfjordur i Västfjordarna. Du som vill kan följa med på en valfri äventyrlig exkursion i land. Turen tar er till Islands västligaste punkt, Latrabjarg. Här finns norra Atlantens största sjöfågelkoloni. Klipporna är hem till miljontals fåglar, bland annat lunnefåglar. Bredvid ligger stranden Raudasandur (Röd sand), känd för dess gyllene röda sand (de flesta stränder på Island är svarta). På stranden finns även en sälkoloni som ni får möjlighet att komma nära. På eftermiddagen kryssar ni runt Harnafjordur och lägger till vid det majestätiska vattenfallet Dynjandi. Ni seglar sedan vidare mot Isafjordur. Övernattning till havs.

Bli inspirerad med en video från Harnafjordur.
Här kan du se en video från fascinerande Raudasandur.

Dag 5: Isafjordur
Ankomst till Isafjordur. Här finns möjlighet att följa med på utflykt till byn Thingeyri för ett besök på det interaktiva Vikingamuseet. Ni besöker även Sjöfartsmuseet i Isafjordur som visar detta fiskesamhälles rika kulturhistora. På eftermiddagen seglar ni till Holmavik. Övernattning till havs.

Dag 6: Holmavik
På morgonen ankommer ni Holmavik, en liten by i de orörda Västfjordarna. Efter frukost väntar en valfri heldagsutflykt. Turen startar med ett besök på museet för trolldom och häxkonst där du får ta del av de gamla vikingatraditionerna och kulturen. Ni äter lunch på en lokal restaurang som ligger i byns äldsta hus. Turen avslutas med ett besök på en fårfarm där du får ta del av farmarnas vardagsliv. På kvällen återvänder ni till skeppet och seglar mot Siglufjordur. Övernattning till havs.

Dag 7: Siglufjordur
På morgonen ankommer ni till Siglufjordur som är Islands nordligaste stad. Siglufjordur ligger mycket nära polcirkeln och är förmodligen den mest pittoreska hamnen på Island. Här finns två valfria utflykter, se nedan. Passagerare som väljer att inte delta i någon av utflykterna stannar kvar ombord och seglar från Siglufjordur till Akureyri. Ni ankommer Akureyri på kvällen och äter då en avslutningsmiddag. Övernattning ombord.

Stadsrundtur till fots
Ni promenerar genom staden till hamnen, besöker Sillmuseet och centret för folkmusik som ligger i stadens äldsta hus.

Myvatnsjön och Godafoss vattenfall
Ni åker till Namaskard, ett område med heta källor och kokande lerpölar. Ni fortsätter sedan till Dimmuborgir, ett lavaområde öster om den vackra sjön Myvatn. Området är fullt med lavalabyrinter och grottor. Efter lunch åker ni utmed Myvatn till Skutustadir och dess fantastiska kratrar. Ni stannar också vid det spektakulära vattenfallet Godafoss. Turen avslutas i Akureyri där ni åter går ombord på fartyget.

Dag 8: Akureyri
Kryssningen har nått sitt slut och det är dags att stiga av fartyget. Avstigning sker mellan klockan 06.00 och 10.00.

Observera att resrutter och dagsprogram kan ändras på grund av väder och vind.

M/S Panorama

M/S Panorama är en elegant tremastad motorseglare. Fartyget har 24 hytter med plats för 49 passagerare. Hytterna är fördelade på tre däck. Alla hytter har eget badrum, AC, tv, litet kylskåp och säkerhetsbox. Hytterna på de övre däcken har fönster, på det nedre däcket har de en fönsterventil.

Den eleganta och rymliga matsalen omges av stora fönster så att du kan njuta av den vackra utsikten under måltiderna. Maten serveras vid bordet eller som en härlig buffé. Fartyget har flera salonger där du kan ta en drink och njuta av utsikten från de stora fönstren. På soldäck finns solstolar där du kan njuta av naturen och koppla av med en god bok.

När vädret tillåter stannar ni till vid olika vikar och öar där du kan simma och snorkla. Utrustning finns att låna.

Pris

Prisexempel per person i dubbelhytt, kategori C: 30 900 SEK.

Priset är ordinarie pris under billigaste reseperioden. Priset kan dock bli lägre vid kampanjerbjudanden från rederiet. Vi erbjuder samma priser som rederiet, och du får alltid aktuellt pris när du begär en offert från oss.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, välkommen att skicka in en förfrågan, maila till info@kenzantours.se eller ringa oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: VarCruise02

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Segelkryssning runt Island med Variety Cruises, 8 dagar”