Resa till Kroatien Dubrovnik hav
Resa till Italien Venedig broResa till Kroatien Istrien RovinjResa till Kroatien Istrien RovinjResa till Kroatien Plitvice nationalparkResa till Kroatien Split solnedgång

Adriatiska pärlor – rundresa i Italien, Slovenien & Kroatien, 10 dagar

Prisexempel: 20 900 kr

Utforska Adriatiska havets pärlor på en rundresa till Italien, Slovenien och Kroatien. Ni får bland annat se Venedigs största sevärdheter under en båttur på kanalerna. I Slovenien besöker ni de mysiga kuststäderna Piran och Koper. Ni fortsätter till kroatiska Istrien med besök i såväl pittoreska städer som på en agriturismgård. Stora naturupplevelser väntar i världsarvet Plitvice nationalpark. Ni besöker också vackra Zadar, Split och Dubrovnik med sina historiska sevärdheter, myllrande folkliv och fina kust. Flera datum finns under 2020.

Adriatiska pärlor – rundresa i Italien, Slovenien & Kroatien

Resan är en gruppresa med fasta avresedatum. Utflykterna sker med lokalt sammansatta turistgrupper och engelsktalande guider. Övrig tid spenderar du på egen hand.

Gruppstorlek: 2–20 personer.

Datum 2020

15–24 februari
28 mars – 6 april
11–20 april
30 maj –8 juni
4–13 juli
15–24 augusti
12–21 september
10–19 oktober

Detta ingår

  • Flyg Skandinavien–Venedig och Dubrovnik–Skandinavien i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • Boende 9 nätter på hotell 3*/4* inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedan program med guidade sightseeingturer i Venedig, Piran, Koper, Rovinj, Porec, Plitvice nationalpark, Zadar, Trogir, Split och Dubrovnik.
  • Taxibåt i Venedig och inträden till Plitvice nationalpark, Diocletianus palats, Rektorspalatset och Eufrasiusbasilikan i Porec.
  • All transfer inom programmet.
  • Engelsktalande guide.
  • Måltider enligt programmet.
  • Turistskatter.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Venedig
Välkomna till Adriatiska havets pärla – Venedig! Från flygplatsen får ni transfer till ert hotell. Där får ni en välkomstdrink och information om den kommande resan.
Boende: Hotel Poppi 4*
Måltider:-

Dag 2: Venedig
Efter en god frukost får ni en guidad tur i den sagolika staden. En vattentaxi tar er runt bland sevärdheterna och ger er möjligheten att se staden från kanalerna. Under turen får ni se Markusplatsen, den vackra Markuskyrkan och klocktornet Kampanilen. Ni passerar även Suckarnas bro och den berömda Rialtobron. På eftermiddagen får ni utforska staden på egen hand innan ni på kvällen återvänder till hotellet.
Boende: Hotel Poppi 4*
Måltider: frukost.

Dag 3: Venedig – Piran – Koper – Optaijas riviera
Ni fortsätter idag resan till Slovenien. Här besöker ni Piran, en mysig gammal stad vid havet. Stadens färgglada centrum har en intressant historia och påminner på många sätt om Venedig eftersom den under många år tillhörde den venetianska republiken. Ni ser bland annat Tartinitorget, St. Georges kyrka och den imponerande stadsmuren. Ni fortsätter sedan till pittoreska Koper som är Sloveniens största hamnstad. Här får ni en guidad rundtur och äter lunch. Efter lite tid på egen hand i Koper fortsätter ni till den fashionabla badorten Opatija på Kroatiens kust.
Boende: Amadria Park 3* alt. Park Lovran 4*
Måltider: frukost och lunch.

Dag 4: Istrien
Istrien är Adriatiska havets största halvö och delas av Italien, Slovenien och Kroatien. Ni får idag en guidad rundtur på den kroatiska delen av halvön. Första stoppet är Rovinj som är en Kroatiens mest populära turistorter. Den medeltida staden är också en av de mest pittoreska och romantiska städerna kring hela Medelhavet. Ni fortsätter sedan till en agroturismgård där ni får smaka på lokala produkter. Turen fortsätter därefter till den populära semesterorten Porec. Här promenerar ni genom staden med dess medeltida stadskärna och smala, förtrollande kullerstensgator. På eftermiddagen återvänder ni till hotellet.
Boende: Amadria Park 3* alt. Park Lovran 4*
Måltider: frukost och provsmakning.

Dag 5: Optaija – Plitvice nationalpark
Idag lämnar ni havet för Kroatiens inland. Ni besöker där Plitvice nationalpark, en av de vackraste platserna i Europa. Nationalparken finns med på UNESCO:s världsarvslista och består av 16 insjöar som alla är anslutna via vattenfall. Här finns också flera kilometer av träbroar och skogsstigar. Ni övernattar i närheten av parken.
Boende: Hotel Macola 3* alt. Hotel Mirjana 4*
Måltider: frukost och lunch.

Dag 6: Zadar – Trogir – Split
Ni börjar dagen med en stadsrundtur i Zadar med dess antika monument. Förr var Zadar den viktigaste staden i det Kroatiska kungadömet. Idag är det norra Dalmatiens kulturella huvudstad. Här ser ni bland annat den gamla kyrkan St. Donat och katedralen St. Anastasia. Ni får också den unika upplevelsen att lyssna till musik från den berömda havsorgeln. På eftermiddagen åker ni vidare till Split. På väg dit stannar ni till i Trogir, en antik stad vars stadskärna finns med på UNESCO:s världsarvslista. 
Boende: Hotel Slavija 3* alt. Hotel Rotondo 4*
Måltider: frukost och lunch.

Dag 7: Split
Idag väntar en guidad rundtur i Split som är Dalmatiens huvudort. I de gamla delarna i centrum ligger det romerska Diocletianus palats som är ett UNESCO världsarv. Palatset är omgivet av gamla, smala gator med många caféer och små butiker att upptäcka. Ni utforskar stadens centrum och får utöver palatset se Dujekatedralen, Golden Gate och Splits riviera. På eftermiddagen får ni egen tid till att utforska staden.
Boende: Hotel Slavija 3* alt. Hotel Rotondo 4*
Måltider: frukost.

Dag 8: Split – Dubrovnik
Den unika staden Dubrovnik är verkligen en av Adriatiska kustens pärlor. Det är också en av de mest ikoniska städerna i världen. Dubrovnik var en gång en av den Adriatiska regionens viktigaste handelsstäder. Här kan ni promenera på den medeltida ringmuren som omger gamla stan. I den välbevarade gamla stadskärnan får ni bland annat se sevärdheter som Franciskanklostret och Rektorspalatset. Eftermiddagen spenderar ni på egen hand. Du som vill kan istället följa med på en tur ut till ön Lokrum som är känd för sin borg Fort Royal, botaniska trädgård och sitt kloster (turen betalas på plats).
Boende: Hotel Ivka 3* alt. Hotel Albatros 4*
Måltider: frukost.

Dag 9: Dubrovnik
Programfri dag så att ni kan se mer av Dubrovnik på egen hand. Du som vill kan även ta en båttur till Elafitiöarna i den vackra kroatiska skärgården.
Boende: Hotel Ivka 3* alt. Hotel Albatros 4*
Måltider: frukost.

Dag 10: Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg tillbaka till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 20 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 700 SEK.
Tillägg för halvpension: 2 500 SEK.

Prisexemplet är beräknat på lägsta flygpris och hotell 3*. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: Palma2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Adriatiska pärlor – rundresa i Italien, Slovenien & Kroatien, 10 dagar”