Resa till Italien Venedig
Resa till Slovenien Bled sjöResa till Italien GardasjönResa till Italien VeronaResa till Slovenien Ljubljana

Upplev Italien & Slovenien, rundresa 8 dagar

Prisexempel: 15 900 kr

Följ med på en naturskön rundresa till Slovenien och Italien. I Slovenien får ni förutom mysiga huvudstaden Ljubljana också se de sagolikt vackra Juliska alperna då ni besöker Bled och landets största alpina sjö Bohinj. Ni fortsätter sedan till Italien. Här besöker ni den lilla pärlan Bolzano och magiska Verona. Övernattningarna sker vid Gardasjön med sitt pittoreska landskap, och i Venedig där ni får se de största sevärdheterna. Under resan får ni både guidade turer och tid att själva utforska platserna ni besöker. Flera datum finns under 2019-2020.

Upplev Italien & Slovenien

Gruppstorlek: 2–20 personer.

Datum 2020

21–28 februari
28 mars – 4 april
16–23 maj
20–27 juni
18–25 juli
15–22 augusti
12–19 september
17–24 oktober

Detta ingår

  • Flyg Arlanda–Ljubljana t/r i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • Boende sju nätter på hotell i dubbelrum på 3*/4* inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Tre luncher.
  • Nedan program med guidade utflykter i Ljubljana, Bled, Bohinj, Bolzano, Verona och Venedig. Inkl. inträden.
  • Linbana och inträdesavgift till Ljubljana slott, linbana till Mt Vogel och inträde till slottet i Bled.
  • Båttur i Venedig.
  • All transfer inom programmet.
  • Engelsktalande guide.
  • Turistskatter.

Dagsprogram

Dag 1: Ljubljana – Juliska alperna
Välkomna till Sloveniens huvudstad! Från flygplatsen åker ni till Bled där ni möter er guide och får mer information om den kommande resan.
Boende: Hotel Bohinj 3* eller Rikli Balance 4*
Måltider: –

Dag 2: Bled – Bohinj
Idag får ni se de sagolikt vackra Juliska alperna. Bled rankas som en av de vackraste alpina platserna i världen. Den smaragdgröna Bledsjön med sin lilla ö bidrar till det, liksom slottet på klipporna varifrån man har en fantastisk utsikt. Den som vill besöka ön kan göra det med den traditionella båten pletna.

Efter lunch fortsätter ni till Sloveniens största alpina sjö Bohinj. Sjön ligger vid foten av berget Vogel, och ni tar linbanan upp till toppen för att se den otroliga utsikten över Triglav nationalpark. Ni får sedan tid att njuta av vyerna och koppla av nere vid strandkanten på egen hand. På eftermiddagen återvänder ni till hotellet.
Boende: Hotel Bohinj 3* eller Rikli Balance 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 3: Bolzano – Gardasjön
Ni lämnar idag Slovenien och reser vidare till Dolomiterna i Italien. På vägen passerar ni de österrikiska Alperna innan ni kommer in i Sydtyrolen. Ni stannar till i Bolzano för lunch och sightseeing till stadens historiska sevärdheter. Sedan åker ni vidare till Gardasjön där ni har resten av dagen fri.
Boende: Hotel la Carica di Pastrengo 3*, Savoy Palace Gardone Riviera 4* eller Villa Luisa San Felice del Benaco 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 4: Gardasjön
Spendera dagen på egen hand vid Gardasjön. Här kan ni till exempel njuta av stranden eller besöka någon av de många aktivitetsparker som finns i närheten.
Boende: Hotel la Carica di Pastrengo 3*, Savoy Palace Gardone Riviera 4* eller Villa Luisa San Felice del Benaco 4*
Måltider: frukost.

Dag 5: Gardasjön – Verona – Venedig
Efter frukost åker ni vidare till Venedig. På väg dit gör ni ett stopp i Verona, en mysig UNESCO världsarvsstad och känd för den romantiska historien om Romeo och Julia. Ni får en guidad tur i staden och får se platser som den vackra piazzan Delle Erbe, amfiteatern och Julias hus. Efter lunch åker ni vidare till Venedig dit ni ankommer sen eftermiddag.
Boende: Hotel Poppi 4*
Måltider: frukost.

Dag 6: Venedig
Välkommen till världens mest romantiska stad! Här får ni gå ombord på en taxibåt och åka på en guidad tur längs kanalerna. Ni får se Markusplatsen, den vackra Markuskyrkan och klocktornet Kampanilen. Turen tar er också till Dogepalatset och den berömda Rialtobron. Under tiden får ni lyssna på historierna om stadens berömda personer. På eftermiddagen får ni utforska staden på egen hand. Ni återvänder till hotellet på kvällen.
Boende: Hotel Poppi 4*
Måltider: frukost.

Dag 7: Venedig – Ljubljana
Ni lämnar Venedig på morgonen och åker tillbaka till Ljubljana där ni får en guidad rundtur. Er guide visar er till stadens största sevärdheter, bland annat Preserentorget, Trippelbron, fiskmarknaden och stadshuset. För att avrunda er resa tar ni linbanan upp till Castle Hill där ni får lära er mer om Sloveniens historia och njuta av den fantastiska utsikten. Ni äter lunch och spenderar sedan eftermiddagen på egen hand.
Boende: Hotel Park 3* eller Radisson Blu Plaza 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg till Arlanda.
Måltider: frukost

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum på hotell 3*: 15 900 SEK
Enkelrumstillägg: 3 500 SEK
Tillägg för halvpension: 1 900 SEK

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer Palma4. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: Palma4

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Upplev Italien & Slovenien, rundresa 8 dagar”