Program: Kenya Tanzania Wildlife Safari, 9 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

Om ni vill uppleva det bästa av både Kenyas och Tanzanias nationalparker är detta safarin för er.
Ni startar i Masai Mara, åker vidare till Viktoriasjön, därefter fortsätter ni till Serengeti med efterföljande dagar i såväl Ngorongoro-kratern som Lake Manyara nationalpark.
Boendet sker i 3 – 4* lodger och tältcamper.
Artikelnr: NBOTNZ1 , ,

Kenya Tanzania Wildlife Safari, 9 dagar

Våra safariupplägg är mycket inriktade på djurskådning/game drives och att vara på rätt platser redan från början, under safarin, så att man undviker att slösa mycket tid på onödiga transporter från området man bor i, till själva områdena där det bästa djurlivet finns. Vi fokuserar på så sätt, på att visa upp ett fantastiskt djurliv utan att förlora värdefull safaritid på onödiga transporter.

Detta ingår i vår safari i Kenya och Tanzania

 • Boende och måltidsplan enligt dagsprogrammet. Helpension förutom i Lake Victoria.
 • Alla parkavgifter.
 • 4×4 minivan och 4×4 landcruiser med fönsterplats till alla. 2-5 personer i varje minivan/landcruiser.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Flying doctors försäkring som täcker kostnaderna för en transport (vid sjukdom eller olycka) med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Detta tillkommer

 • Flyg till Nairobi från Kilimanjaro / Arusha.
 • Övriga drycker.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Försäkringar.
 • Visum och personlig utrustning.

Dagsprogram

Dag 1: Nairobi – Masai Mara, Kenya
Efter frukost hämtas ni av er chaufför som kör er till Maasai Mara Game Reserve. Ni anländer till lägret i god tid för en lagad lunch. Efter lunch drar vi i väg på en halv dags game drive i Masai Mara National Reservat. Middag och övernattning på Nature Camp Masai Mara (helpension).

Dag 2: Masai Mara
Efter frukost åker vi ut på en heldags game-drive i Masai Mara Game reservat och äter den medhavda lunchen på vägen. Middag och övernattning på Nature Camp Masai Mara (helpension).

Dag 3: Masai Mara
Efter frukost åker vi ut på en heldags game-drive i Masai Mara Game reservat och äter den medhavda lunchen på vägen. Middag och övernattning på Nature Camp Masai Mara (helpension).

Dag 4: Maasai Mara – Ikoma
Efter frukost åker vi till gränsen till Tanzania och efter passkontroll får ni träffa er Tanzanianska chaufför som skjutsar er till Kenzan Wildlife Camp 3*, där ni äter middag och övernattar (helpension).

Dag 5: Serengeti
Under dessa dagar blir det en heldags game drives i Serengeti National Park. Medhavd picknick lunch i parken. Middag och övernattning på Kenzan Wildlife Camp 3*. (Helpension).

Dag 6: Serengeti
Under dessa dagar blir det en heldags game drives i Serengeti National Park. Medhavd picknick lunch i parken. Sent på eftermiddagen skjutsas ni till Kisura Serengeti Camp 3* där ni checkar in för natten (Helpension).

Dag 7: Serengeti – Ngorongoro
Efter frukost åker vi till Ngorongoro kratern. Där har vi en halv dags game drive. Picknick-lunch med på turen. Middag och övernattning på Bougainvillea Lodge 4* (Helpension).

Dag 8: Ngorongoro – Lake Manyara nationalpark
Efter frukost åker vi till Lake Manyara nationalpark där ni spenderar resten av dagen med gamedrive. Picknick-lunch i parken. Sen eftermiddag åker ni till Sangaiwe tented lodge 4* för middag och övernattning. (Helpension).

Dag 9: Lake Manyara/Tarangire – Arusha
Sista dagen är det utcheckning kl. 10.00 och därefter transport till Arusha för vidare arrangemang.

Pris

Prisexempel per person: 25 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Angående Kenzan Mobile Tented Camp

Vår tältcamp (med eco-policy) i Serengeti är mobil och flyttas två gånger per år, till de områdena där djurlivet är som bäst. Juni-november är den i norra Serengeti (Ikoma området). Ikoma ligger strax utanför parkgaten till Serengeti. Därifrån har ni också möjlighet att åka till Mara river området för att få chansen att uppleva migrationen! Under perioden december-april är den i södra Serengeti (Ndutu-området) strax norr om Ngorongoro reservatet. Djurlivet är i särklass bäst där eftersom områdena är som frodigast under dessa perioder och lockar till sig hjordar av savannens djur. Därför är ni alltid säkra på att vara i rätt område i Serengeti, under rätt period på året. Serengeti nationalpark är större än man tror och då gäller det att hamna på ett boende i rätt område när ni är på er safari, för att slippa onödigt åkande till de djurrika områdena. Värdefull tid som vi vill att ni spenderar med att skåda ett fantastiskt djurliv i de djurrikaste delarna av nationalparken!

Varför safari med Kenzan Tours?

Safariarrangörerna har alltid sina argument varför ni ska välja just dem. Därför vill vi göra klart för er vad som skiljer oss från flertalet andra arrangörer och vilka fördelar som finns om ni bokar er safariresa med Kenzan Tours! Här är våra 10 punkter!

1) Vi har en lokal organisation som tar hand om er resenärer på bästa sätt enligt tydliga riktlinjer som passar just den skandinaviska marknaden. Organisationen heter Kenzan Wildlife safaris och är grundat av Kenzan tours tillsammans med en lokal arrangör. Våra lokala baser är i Arusha och Nairobi.

2) Ni resenärer tas omhand från början till slut. Alla transfers ingår alltid. Ni har alltid möjlighet att nå både den lokala arrangören och oss i Sverige med dygnet runt jouren.

3) Vår personal är engelsktalande och har lång erfarenhet och den utbildning som krävs för att ha hand om er resenärer. Vi har en god personal policy. All personal får en rimlig lön för sitt arbete.

4) Rekommenderad miniminivå på dricks är redan inkluderat i priset. Men givetvis om ni uppskattar er safari extra mycket, så får ni mer än gärna ge mer dricks till er guide!

5) Våra fordon är i gott skick och vi ser alltid till att kontrollera alla fordon regelbundet för att hålla en bra komfort och hög säkerhetsnivå.

6) Våra chaufförer är inte påtryckta att snåla med bränslet under er safari (till skillnad från våra lokala konkurrenter som inte ger chaufförerna/guiderna någon flexibilitet i hur mycket de får köra under safarin, för att hålla budgeten). Om tiden tillåter så finns möjligheten att vara ute längre på game drive än angivet i programmet. Vi är mycket flexibla när det gäller upplägget av game drives under er safari.

7) Alla våra Afrikasäljare åker till östra Afrika en gång per år i syfte att uppdatera sig och uppleva det vi själva säljer till er. Samt för att i samarbete med vår lokala organisation utveckla och förbättra våra resor. Vi kan försäkra er att ni alltid får bra information och hjälp att hitta en resa som passar just era behov och budget. Vi är experter i det vi erbjuder!

8) Våra lodger och tältcamper är handplockade. Vi vill vara säkra på att boendena håller den kvalitet i såväl mat, service och standard som utlovas. Vi är säkra på att deras personalpolicy överensstämmer med vår egna organisations hårda policy. Vi vet att de även driver boendena i harmoni med både natur och människorna i närheten. Vi är säkra på att ägarna av boendena är lokala och att inkomsterna därför också stannar kvar i landet.

9) Vi driver också i egen regi vår egen tältcamp (med eco-policy) i Serengeti. Den är mobil och flyttas två gånger per år, till de områdena där djurlivet är som bäst.

10) Vi deltar i samarbete med AddTruly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

 

Artikelnr: NBOTNZ1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Kenya Tanzania Wildlife Safari, 9 dagar”