Program: Kenya Tanzania Wildlife Safari, 9 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

Om ni vill uppleva det bästa av både Kenyas och Tanzanias nationalparker är detta safarin för er. Ni startar i Masai Mara och åker vidare till Viktoriasjön. Därefter fortsätter ni till Serengeti med efterföljande dagar i såväl Ngorongoro-kratern som Lake Manyara nationalpark. Boendet sker i 3–4* lodger och tältcamper.
Artikelnr: NBOTNZ1 , ,

Kenya Tanzania Wildlife Safari

Våra safariupplägg är mycket inriktade på djurskådning/game drives och att vara på rätt platser redan från början under safarin. På så sätt undviker vi att slösa mycket tid på onödiga transporter från området man bor i till områdena där det bästa djurlivet för säsongen finns. Vi fokuserar på så sätt på att visa upp ett fantastiskt djurliv utan att förlora värdefull safaritid på onödiga transporter.

Detta ingår i vår safari i Kenya och Tanzania

 • Boende och måltidsplan enligt dagsprogrammet. Helpension förutom i Lake Victoria.
 • Alla parkavgifter.
 • Delad safari* i 4×4 minivan och 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Varje minivan/landcruiser har plats för 2–7 personer.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Försäkring med Flying Doctors**.

* Sällskap med max tre personer delar fordon med andra resenärer. Privat safari i eget fordon kan erbjudas mot tillägg. Är ni minst fyra personer i sällskapet ingår alltid privat safari i egen Land Cruiser.

** Försäkringen med Flying Doctors täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta tillkommer

 • Flyg till Nairobi från Kilimanjaro / Arusha.
 • Övriga drycker.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Nairobi – Masai Mara, Kenya
Efter frukost hämtas ni av er chaufför som kör er till Maasai Mara Game Reserve. Ni anländer till lägret i god tid för en lagad lunch. Efter lunch åker ni ut på en halv dags game drive i Masai Mara. Middag och övernattning på Nature Camp Masai Mara (helpension).

Dag 2: Masai Mara
Efter frukost åker ni ut på en heldags game drive i Masai Mara och äter den medhavda lunchen på vägen. Middag och övernattning på Nature Camp Masai Mara (helpension).

Dag 3: Masai Mara
Efter frukost åker ni ut på en heldags game drive i Masai Mara och äter den medhavda lunchen på vägen. Middag och övernattning på Nature Camp Masai Mara (helpension).

Dag 4: Maasai Mara – Ikoma
Efter frukost åker ni till gränsen till Tanzania. Efter passkontrollen får ni träffa er tanzanianska chaufför som skjutsar er till Kenzan Wildlife Camp 3* där ni äter middag och övernattar (helpension).

Dag 5: Serengeti
Under följande två dagar åker ni på heldags game drive i Serengeti nationalpark. Ni äter medhavd picknicklunch i parken. Middag och övernattning på Kenzan Wildlife Camp 3* (helpension).

Dag 6: Serengeti
Ännu en heldags game drive i Serengeti. Medhavd picknicklunch i parken. Sent på eftermiddagen åker ni till Kisura Serengeti Camp 3* där ni checkar in för natten (helpension).

Dag 7: Serengeti – Ngorongoro
Efter frukost åker vi till Ngorongorokratern för en halv dags game drive. Ni äter picknicklunch under turen. Middag och övernattning på Bougainvillea Lodge 4* (helpension).

Dag 8: Ngorongoro – Lake Manyara nationalpark
Efter frukost åker ni till Lake Manyara nationalpark där ni spenderar resten av dagen med game drive. Picknicklunch i parken. Sen eftermiddag åker ni till Sangaiwe tented lodge 4* för middag och övernattning (helpension).

Dag 9: Lake Manyara/Tarangire – Arusha
Sista dagen är det utcheckning kl. 10.00 och därefter transfer till Arusha för hemresa eller vidare arrangemang.

Pris

Prisexempel per person: 25 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Angående Kenzan Mobile Tented Camp

Vår tältcamp (med eco-policy) i Serengeti är mobil och flyttas två gånger per år, till de områdena där djurlivet är som bäst. Juni-november är den i norra Serengeti (Ikoma området). Ikoma ligger strax utanför parkgaten till Serengeti. Därifrån har ni också möjlighet att åka till Mara river området för att få chansen att uppleva migrationen! Under perioden december-april är den i södra Serengeti (Ndutu-området) strax norr om Ngorongoro reservatet. Djurlivet är i särklass bäst där eftersom områdena är som frodigast under dessa perioder och lockar till sig hjordar av savannens djur. Därför är ni alltid säkra på att vara i rätt område i Serengeti, under rätt period på året. Serengeti nationalpark är större än man tror och då gäller det att hamna på ett boende i rätt område när ni är på er safari, för att slippa onödigt åkande till de djurrika områdena. Värdefull tid som vi vill att ni spenderar med att skåda ett fantastiskt djurliv i de djurrikaste delarna av nationalparken!

Varför safari med Kenzan Tours?

På plats i Tanzania och i Kenya har vi en lokal organisation, Kenzan Wildlife Safaris, som tar väl hand om er. Våra lokala guider har lång erfarenhet, utbildning och god lokalkännedom. Självklart talar de engelska och finns där för att göra er vistelse minnesvärd. Så snart ni landat blir ni upphämtade på flygplatsen och er guide kör er till ert första boende. Väl på plats får ni andas in den afrikanska känslan, ta det pole-pole (lugnt på swahili) och acklimatisera er innan det är dags för safari. Behöver ni någon hjälp under resans gång finns alltid möjlighet att kontakta den lokala organisation eller oss i Sverige.

Boendena i nationalparkerna är handplockade, och vi kan garantera att de drivs i harmoni med naturen, djuren och människorna på plats. Men även att de anställda är lokala, vilket gör att inkomsterna stannar och gör gott i landet. Vi driver i egen regi en tältcamp med eco-policy som flyttas två gånger om året för att kunna erbjuda närhet till djurlivet. Detta innebär kortare restider och större chans att se fler djur för er när ni ska ut på safari. Ni bor därför inte bara bekvämt, utan får även en upplevelse utöver det vanliga!

När ni reser med oss ingår alla kostnader för både safari och dricks. Vi har inga bränslerestriktioner under safari och det är ni i samspel med våra chaufförer som bestämmer när, var och hur ni ska åka. Vår personal är mycket tillmötesgående och svarar på de flesta frågor med frasen: Hakuna matata – Det är inga problem! Våra fordon är i gott skick och vi utför kontroller på dem regelbundet för att garantera er säkerhet.

Vi är verkligen experter på det vi säljer, och kan hjälpa till att finna en resa som passar just era önskemål! Alla våra Afrika-säljare reser till östra Afrika en gång om året för att kunna uppleva det vi säljer till er.

Vi deltar i samarbete med AddTruly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

 

Artikelnr: NBOTNZ1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Kenya Tanzania Wildlife Safari, 9 dagar”