Resa till Kenya safari flodhästar
Resa till Kenya safari giraff bröllopsresaResa till Kenya safari buffelResa till tanzania safari KorrigumantilopResa till Tanzania Safari gnuerResa till Tanzania safari elefanter

Program: Kenya Tanzania Wildlife Safari, 9 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

Om du vill uppleva det bästa av både Kenyas och Tanzanias nationalparker är detta safarin för dig. Ni startar i Masai Mara och åker vidare till Victoriasjön. Därefter fortsätter ni till Serengeti med efterföljande dagar i såväl Ngorongorokratern som Lake Manyara nationalpark. Boendet sker i 3–4* lodger och tältcamper.
Artikelnr: NBOTNZ1 , ,

Kenya Tanzania Wildlife Safari, 9 dagar

Våra safariupplägg är mycket inriktade på djurskådning/game drives och att vara på rätt platser redan från början under safarin. På så sätt undviker vi att slösa mycket tid på onödiga transporter från området man bor i till områdena där det bästa djurlivet för säsongen finns. Vi fokuserar på så sätt på att visa upp ett fantastiskt djurliv utan att förlora värdefull safaritid på onödiga transporter.

Detta ingår i vår safari i Kenya och Tanzania

 • Boende och måltidsplan enligt dagsprogrammet. Helpension förutom i Lake Victoria.
 • Alla parkavgifter.
 • Delad safari* i 4×4 minivan och 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Varje minivan/Land Cruiser har plats för 2–7 personer.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Försäkring med Flying Doctors**.

* I priset ingår alltid privat safari. Sällskap om 2–3 personer kan i den mån det går att ordna dela safarifordon med ett annat sällskap, om ni tillsammans blir max sju personer. Vid delad safari sänks priset med 2 000 kr/person. Om delad safari kan ordnas meddelas detta senast 3–4 veckor före avresan. Reser du ensam delar du alltid safari med ett annat sällskap.

** Försäkringen med Flying Doctors täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta tillkommer

 • Flyg till Nairobi från Kilimanjaro / Arusha.
 • Övriga drycker.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Försäkringar.
 • Visum.

Dagsprogram

Dag 1: Nairobi – Masai Mara viltreservat
Efter frukost hämtas ni av er chaufför som kör er till Masai Mara Game Reserve. Ni anländer till lägret i god tid för en lagad lunch. Efter lunch åker ni ut på en halv dags game drive i reservatet. Middag och övernattning på Nature Camp Masai Mara (helpension).

Dag 2: Masai Mara
Efter frukost åker ni ut på en heldags game drive i Masai Mara och äter den medhavda lunchen längs vägen. Middag och övernattning på Nature Camp Masai Mara (helpension).

Lejon, Masai Mara Nationalpark

Dag 3: Masai Mara
Efter frukost åker ni ut på en heldags game drive i Masai Mara och äter den medhavda lunchen på vägen. Middag och övernattning på Nature Camp Masai Mara (helpension).

Dag 4: Masai Mara – Ikoma
Efter frukost åker ni till gränsen till Tanzania. Efter passkontrollen får ni tSerenräffa er tanzanianska chaufför som skjutsar er till Kenzan Luxury Mobile Camp 4* där ni äter middag och övernattar (helpension).

Elefanter i Serengeti

Dag 5: Serengeti
Under följande två dagar åker ni på heldags game drive i Serengeti nationalpark. Ni äter medhavd picknicklunch i parken. Middag och övernattning på Kenzan Luxury Mobile Camp 4* (helpension).

Dag 6: Serengeti
Ännu en heldags game drive i Serengeti med medhavd picknicklunch i parken. Sent på eftermiddagen åker ni till Kisura Serengeti Camp 3* där ni checkar in för natten (helpension).

Zebror, Ngorongoro

Dag 7: Serengeti – Ngorongorokratern
Efter frukost åker ni till Ngorongorokratern för en halv dags game drive. Ni äter picknicklunch under turen. Middag och övernattning på Bougainvillea Lodge 4* (helpension).

Resa till Tanzania safari Ngorongorokratern grå krontrana

Dag 8: Ngorongoro – Lake Manyara nationalpark
Efter frukost åker ni till Lake Manyara nationalpark där ni spenderar resten av dagen med game drive. Picknicklunch i parken. Sen eftermiddag åker ni till Sangaiwe tented lodge 4* för middag och övernattning (helpension).

Resa Safari Tanzania Lake Manyara

Dag 9: Lake Manyara/Tarangire – Arusha
Sista dagen är det utcheckning kl. 10.00 och därefter transfer till Arusha för hemresa eller vidare till nästa del av resan.

Pris

Prisexempel per person: 25 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Om Kenzan Luxury Mobile Camp

Serengeti nationalpark är större än man tror. För att slippa långa transporter från boendet till de djurrikaste delarna av Serengeti är det därför viktigt att bo i rätt område under safarin.

Vår tältcamp med ekopolicy i Serengeti är mobil och flyttas två gånger per år till de områden där djurlivet är som bäst. Under juni–november ligger den i norra delen av centrala Serengeti. Under perioden december–april ligger den i södra Serengeti strax norr om Ngorongororeservatet. Djurlivet är i särklass bäst i dessa områden eftersom växtligheten är som frodigast då, vilket lockar till sig stora hjordar av savannens djur. När ni bor på Kenzan Luxury Mobile Camp är ni alltid säkra på att vara i de för säsongen djurrikaste områdena i Serengeti och slipper lägga värdefull tid på långa transporter.

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania. 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: NBOTNZ1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Kenya Tanzania Wildlife Safari, 9 dagar”