Efter en lång vandring uppför Kilimanjaro är målet med trekkingen nått.
Många har vandrat uppför Kilimanjaro för att uppfylla en dröm.Synen av målet, Kilimanjaros topp, kan ge förnyade krafter under den långa vandringen uppför Afrikas högsta berg.Under vandringen mot Kilimanjaros topp belönas man med en magisk utsikt.

Kilimanjaro trekkingresa med svensk färdledare

Prisexempel: 28 900 kr

Följ med Kenzan Tours egen Peter Persson och vår 100 %-ige guide Eli på en oförglömlig vandring upp till Kilimanjaros topp! Tillsammans vandrar vi Machamerutten som är den vackraste vägen upp på Kilimanjaro. Vi vandrar där genom storslagna landskap och passerar längs vägen hela fem klimatzoner. Väl på toppen väntar en makalös utsikt över Afrikas vidsträckta landskap. Vandringen upp till Kilimanjaros topp är en utmaning, men du behöver inte vara vältränad för att klara det.

Kilimanjaro trekkingresa med svensk färdledare

Följ med vår egen Peter Persson på en oförglömlig trekking upp till Kilimanjaros topp! Peter har själv bestigit Kilimanjaro och vill nu ta er med upp till toppen längs den vackra Machamerutten.

Vandringen leds av vår erfarne guide Eli som har fått upp 100 % av våra resenärer till Kilimanjaros topp.

Program

Machamerutten: 8 dagar/7 nätter.

Läs om Machamerutten här.

Datum

2–9 mars.

Avresa från Skandinavien 1 mars.

Antal deltagare

8–15 personer.
Endast skandinaviska deltagare från Kenzan Tours.

Detta ingår

 • Flyg t/r Arlanda-Kilimanjaro med Ethiopian Airlines.
  Andra flygbolag eller flyg från andra avreseorter är möjlig mot pristillägg.
 • Flygskatter.
 • Transfer t/r från Kilimanjaro flygplats till Arusha.
 • Boende i tält (2-3 personer per tält).
 • Helpension under vandringen och frukost i Arusha.
 • Svenske färdledaren Peter Persson från Kenzan Tours som har gjort vandringen tidigare.
 • Vår erfarne guide Eli som hittills har fått upp 100 % av våra deltagare till toppen.
 • Alla parkavgifter och räddningsavgifter.
 • Flying Doctorsförsäkring som täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Informationsträff

Cirka fyra veckor innan avresan träffas vi i Stockholm då ni får träffa Peter och de andra deltagarna. Peter kommer att ha en genomgång av trekkingen, packlistan och annat ni behöver veta inför resan.

Pris

Totalpris per person: 28 900 SEK.

Priset avser del i tvåmannatält.

Om Peter PerssonPeter Persson vilar benen efter att ha vandrat upp till Kilimanjaros topp.

Peter Persson är delägare i Kenzan Tours och har ett stort intresse för natur och äventyr. Här berättar han lite om sig själv och sina tidigare erfarenheter av att vandra i berg.

– Jag älskar naturen och tycker om att vandra såväl kortare, enklare leder som längre och tuffare. Jag har kört Vasaloppet två gånger och tycker att längd slår utför.
Det första berget jag besteg var Kebnekaise, och det gav mersmak. De storslagna landskapen och naturupplevelserna är en av starkaste drivkrafterna att fortsätta med trekking. Att vandra på drygt 3 000 meters höjd i Himalaya och se alla snöklädda bergstoppar torna upp sig som kulisser är fantastiskt. Dessutom är människorna så vänliga.
Jag har bestigit Kilimanjaro förut och vill väldigt gärna göra om det. Det var en mäktig känsla att få stå där på toppen med Kenya bakom ryggen och se Tanzanias vidsträckta landskap breda ut sig så långt ögat når medan solen går upp i horisonten.

 

Artikelnr: Kiligrupp

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Kilimanjaro trekkingresa med svensk färdledare”