Resa till Grekland Poros ö
Resa till Grekland Delfi ruinerResa till Grekland Epidauros amfiteater

Klassiska Grekland med Aten, Peloponnesos & Poros, rundresa 11 dagar

Prisexempel: 13 900 kr

Följ med på en spännande rundresa till det historiska Grekland där du sveps tusentals år tillbaka i tiden. Resan inleds med fyra nätter på Atens riviera där dagsutflykter till Aten och den antika staden och världsarvet Delfi ingår. Resan fortsätter sedan till halvön Peloponnesos där flera av Greklands största historiska sevärdheter finns. Ni besöker här de forntida städerna Olympia, Mykene och Epidauros som alla är UNESCO världsarv. Därefter väntar tre nätter på den lilla pittoreska ön Poros med sin mysiga stad och vackra stränder som sträcker sig runt hela ön.

Klassiska Grekland med Aten, Peloponnesos & Poros

Gruppstorlek: 34–45 personer.

Datum

18–28 september 2019

Flygtider

18 sept
28 sept
Arlanda–Aten
Aten–Arlanda
17.15–21.55
22.15–00.50 (+1)
SAS
SAS

Vill du flyga från en annan ort än Arlanda ordnar vi även anslutningsflyg från andra flygplatser.

Detta ingår

  • Flyg Stockholm–Aten t/r i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • Boende 10 nätter på hotell 4* i dubbelrum. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Halvpension.
  • Guidade turer till Aten, Delfi, Olympia, Kalamata stad, Nafplio, Epidauros och runt Poros.
  • Alla inträdesavgifter till de sevärdheter ni besöker under utflykterna.
  • All transfer som sker med luftkonditionerad buss.
  • Engelsktalande guide.

Dagsprogram

18 sept: Ankomst till Aten
Ankomst till Atens internationella flygplats och transfer till hotellet.
Boende: Evereden Beach Resort Hotel 4*
Måltider: –

19 sept: Aten rundtur
Idag väntar en sightseeingtur då ni får se de centrala delarna av Aten och rivieran. Ni besöker också världsarvet Akropolis med Parthenon och Akropolismuseet. På eftermiddagen återvänder ni till hotellet.
Boende: Evereden Beach Resort Hotel 4*
Måltider: halvpension.

20 sept: Dagstur till Delfi
På morgonen åker ni till den forngrekiska staden Delfi som finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Under antiken ansågs Delfi vara världens mittpunkt. Här får ni se de berömda arkeologiska lämningarna, bland annat Apollontemplet där oraklet satt och gav människor råd. Förutom de historiska lämningarna får ni också se den fantastiska utsikten över de omgivande bergen. Ni åker sedan vidare till Aráchova eller Livadeia för en god lunch och återvänder så småningom till hotellet tidig kväll.
Boende: Evereden Beach Resort Hotel 4*
Måltider: halvpension.

21 sept: Aten
Spendera dagen på egen hand. Gratis busstransfer in till Aten erbjuds för dig som vill åka dit.
Boende: Evereden Beach Resort Hotel 4*
Måltider: halvpension.

22 sept: Aten – Olympia
Ni lämnar hotellet på morgonen och reser vidare till Olympia som ligger på halvön Peloponnesos. På vägen dit stannar ni till vid den imponerande Korinthkanalen som delar Greklands fastland och Peloponnesos. Kanalen började grävas ut år 67 e.Kr. men färdigställdes först 1893. Olympia är ännu ett av Greklands UNESCO världsarv, och är känd för de olympiska spelen som startade här år 776 f.Kr. Ni får här se den berömda stadion, tempelruiner och andra lämningar. Ni besöker även det arkeologiska museet. Efter lunch checkar ni in på ert hotell.
Boende: Amalia Hotel Olympia 4*
Måltider: halvpension.

23 sept: Olympia – Kalamata
Ni lämnar Olympia på morgonen och åker söderut till Kalamata. Efter en stadsrundtur checkar ni in på hotellet.
Boende: Hotel Akti Taygetos 4*
Måltider: halvpension.

24 sept: Kalamata – Nafplio
På Peloponnesos ligger också den vackra hamnstaden Nafplio, vilket blir ert nästa stopp på resan. På vägen dit besöker ni den arkeologiska platsen och världsarvet Mykene beläget högt uppe på en kulle. Här får ni bland annat se den antika borgen med dess välbevarade huvudingång Lejonporten som har daterats till cirka 1250 f.Kr.

Väl framme i Nafplio går ni på en stadsvandring i denna gamla charmiga stad. Nafplio har genom tiderna styrts av olika kulturer vilket också syns i arkitekturen. Här finns en välbevarad, medeltida gamla stan med smala gränder och venetiansk arkitektur. Vid det stora marmorbelagda torget ligger en turkisk moské från 1500-talet. Staden har också tre gamla borgar varav den äldsta grundlades på bronsåldern. Här finns också en fin strandpromenad med många kaféer och tavernor. Ni övernattar i Tolo strax söder om Nafplio.
Boende: Amalia Hotel Nafplio 4*
Måltider: halvpension.

25 sept: Nafplio – Epidauros Poros
Idag åker ni vidare till den lilla pittoreska och genuina ön Poros i Saroniska bukten. På vägen dit besöker ni Epidauros som var en viktig hamnstad och helig kurort under antiken. Dess viktigaste byggnader uppfördes på 300-talet f.Kr. Bland dem finns resterna av det heliga Asklepiostemplet och den välbevarade och imponerande amfiteatern, ett av Greklands största arkitektoniska mästerverk. Teatern har en fantastisk akustik, och antikens pjäser spelas fortfarande här sommartid. Epidaurus finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Ni fortsätter sedan till Poros där ni övernattar.
Boende: Xenia Poros Image Hotel 4*
Måltider: halvpension.

26 sept: Poros
Dagens utflykt är en tre timmar lång tur runt Poros. Under turen besöker ni Russian Bay, en vacker liten bukt och historisk plats uppkallad efter den ryska flottbas som tidigare låg här. Ni besöker också resterna av Poseidontemplet som tros ha börjat byggas på 600-talet f.Kr. Ni fortsätter sedan till vackra och pittoreska Poros stad med sina smala gränder och mysiga hamnpromenad. Den största sevärdheten är klocktornet från 1927 som står på stadens högsta punkt. Härifrån har man en fantastisk utsikt över staden och Peloponnesos kust. Kvällen spenderar ni på egen hand.
Boende: Xenia Poros Image Hotel 4*
Måltider: halvpension.

27 sept: Poros
Spendera dagen på egen hand. Runt hela ön finns vackra stränder att koppla av på. Vill du besöka Poros stad finns gratis transport dit morgon och kväll.
Boende: Xenia Poros Image Hotel 4*
Måltider: halvpension.

28 sept: Hemresa
Ni checkar ut efter lunch åker till Atens flygplats för hemresa. På vägen dit stannar ni till i en liten by i Epidaurus.
Måltider: frukost.

Pris

Totalpris per person i dubbelrum: 13 900 SEK.

En lokal grekisk hotellskatt för nätterna i Aten tillkommer med 3 euro per rum och natt. Skatten betalas direkt till hotellet vid incheckning.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, ändrade valutakurser och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer PAX1. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: PAX1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Klassiska Grekland med Aten, Peloponnesos & Poros, rundresa 11 dagar”