Resa till mexico Cholula
resrutt rundresa klassiska MexikoResa till Mexiko Sumidero CanyonResa till Mexiko UxmalResa till Mexico Santo Domingokyrkan OaxacaResa till Mexiko Agua azul

Klassiska Mexiko, 10 dagar

Prisexempel: 24 900 kr

Denna gruppresa tar dig till några av södra Mexikos största sevärdheter varav flera är utsedda till världsarv av UNESCO. Ni besöker de antika mayastäderna Palenque, Uxmal och Chichén Itzá med sina imponerande pyramider och tempel. Ni utforskar vackra koloniala städer som Oaxaca, San Cristóbal och Campeche och besöker städer där ursprungsbefolkningens traditioner lever. Du får också fina naturupplevelser med turer till den imponerande Cañón del Sumidero och Mexikos vackraste vattenfall Agua Azul. Du som vill kan komplettera denna resa med några dagar vid Riviera Mayas stränder eller andra resmål.

Artikelnr: TMT1 Kategori: Etiketter: ,

Klassiska Mexiko

Denna resa är en gruppresa med internationellt anslutna deltagare och engelsktalande färdledare. Resan har fasta avresedatum, och alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra!

Ni som vill kan kombinera detta program med fler aktiviteter och resmål före eller efter programmet. Hör av er med era önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Antal deltagare: minst 2 och max 12 personer.

Datum

Denna resa går året runt, cirka två gånger per månad.

Detta ingår i resan till Mexiko

  • Flyg Skandinavien–Mexico Ciy och Cancun–Skandinavien.
  • Flygskatter.
  • Boende 9 nätter på bra medelklasshotell i standard dubbelrum, inkl. frukost.
  • Måltider: frukost.
  • Nedanstående dagsprogram.
  • Engelsktalande guide.
  • Transfer i bil eller van med AC.
  • Entréavgifter till sevärdheter ni besöker inom programmet.

Tillkommer

  • Måltider utöver frukost.
  • Dricks till chaufförer och guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Mexico City
Vid ankomst till Mexico City Intl. flygplats får ni transfer till ert hotell i huvudstaden.

Dag 2: Mexico City – Puebla – Oaxaca
Er guide hämtar upp er vid hotellet och tar er till den koloniala staden Puebla. På vägen stannar ni vid Cholulapyramiden som började byggas av Aztekerna redan cirka 300 år f.Kr. I dag är den helt övertäckt och liknar mer en grönskande kulle än en pyramid. Aztekerna täckte pyramiden redan under byggnationen för att göra den svårupptäckt, och man fick därför behålla sin heliga plats för sig själva under mer än 1 000 år. När Cortés och hans män erövrade Cholula 1519 förstördes många heliga byggnader. Man rörde dock inte pyramiden av den enkla anledningen att man inte hittade den. Däremot byggde de 1594 en kyrka på kullen, ovetandes om att den stod på toppen av pyramiden. Pyramiden hittades först tidigt 1900-tal i samband med utgrävningar inför byggandet av en klinik.

I Pueblo finns fler än 70 kyrkor och 1 000 byggnader i kolonial stil. Här besöker ni bland annat det stora torget, katedralen och Rosary Chapel, ett av Mexikos vackraste barockkapell. Efteråt fortsätter ni till Oaxaca som är en annan juvel i kolonial stil i Mexiko. Ni kommer fram under sen eftermiddag. Övernattning på Hotel Oaxaca Real.
Måltider: frukost.

Dag 3: Oaxaca
Ni utforskar idag Oaxaca och dess omgivningar. Efter en kort biltur kommer ni till Monte Albán, som ligger på en platå med utsikt över Oaxacadalen. Denna plats var under 2 000 år centrum för zapotek- och mixtekkulturerna. Zapotekerna blomstrade mellan cirka år 100 f.Kr. till 100 e.Kr., och erövrade och koloniserade boplatser långt utanför Oaxacadalen. Mixtekerna var utmärkta hantverkare och deras produkter var mycket populära i grannländerna. De producerade färgglad keramik, skapade dyrbara turkosa mosaiker och var mästare i metallbearbetning, speciellt guldsmide. Under eftermiddagen återvänder ni till Oaxaca där ni besöker barockkyrkan Santo Domingo och dess kloster och museum. Övernattning på Hotel Oaxaca Real.
Måltider: frukost.

Dag 4: Oaxaca – Tule – Mitla – Tehuantepec
I dag åker ni till den arkeologiska platsen Mitla, som betyder ’De dödas stad’. Mitla var ett viktigt precolumbiskt religiöst centrum som både zapotekerna och mixtekerna härskat över. På vägen dit passerar ni det tvåtusenåriga Tuleträdet, ett av världens största träd i sitt slag. Det unika med Mitla är de reliefer av olika geometriska mönster som täcker en del av fasaderna. Mönstren är antingen uthuggna ur stenblocken eller uppbyggda av små stenbitar som mosaik. När ni beskådat denna för Mexiko viktiga historiska plats åker ni vidare över Sierra Madrebergen till Tehuantepec. Övernattning på Hotell Calli.
Måltider: frukost.

Dag 5: Tehuantepec Cañon del Sumidero San Cristobal de las Casas
Ni åker idag genom ett subtropiskt landskap till högländerna i Chiapas. Vid lunchtid kommer ni fram till Cahuare som ligger vid den mäktiga floden Grijalva. Ni tar här en hisnande båttur på den imponerande 30 km långa Sumidero Canyon med sina över 1 000 meter höga klippväggar. Under eftermiddagen åker ni vidare till San Cristóbal de las Casas. Övernattning på Casa Vieja.
Måltider: frukost.

Dag 6: San Cristóbal de las Casas
Dagen ägnas åt San Cristóbal de las Casas, en vacker stad i kolonial stil med smala gator, spanska bostadshus och skuggiga torg. Ni besöker indianmarknaden, Santo Domingotemplet och bärnstensmuseet. Under eftermiddagen åker ni till San Juan Chamula och Zinacantán, som till stor del befolkas av trotzils. Trotzilfolket är en förgrening av mayafolket och har ett eget språk och egen kultur. Kvällen är ledig, och då kan du passa på att njuta av staden på egen hand. Övernattning på Casa Vieja.
Måltider: frukost.

Dag 7: San Cristobal de las Casas – Agua Azul – Palenque
Ni fortsätter i dag till Palenque. På vägen stannar ni till vid Mexikos vackraste vattenfall Agua Azul och det imponerande Misol-Ha-fallet. Agua Azul består av många mindre vattenfall efter varandra. Misol-Hafallet har en fallhöjd på 35 meter och vattnet är klarblått på grund av sitt rika innehåll av mineraler. Innanför fallet har berget gröpt ur en grotta som sträcker sig 20 meter in i berget. Efter detta fortsätter ni till Palenque. Övernattning på Hotel Plaza Palenque.
Måltider: frukost.

Dag 8: Palenque – Campeche
I dag besöker ni den magiska ruinstaden Palenque som ligger i regnskogen. Fyndplatsen är inte särskilt stor, men den innehåller något av det bästa mayaindianerna producerade i form av arkitektur, skulpturer och reliefer. En av byggnaderna, Inskriptionstemplet, är ett gravmonument för härskaren Pacal den Store och innehåller hans sarkofag. Detta tempel är med dess 600 den näst längsta av de kända mayainskriptionerna. Ruinerna har funnits på UNESCO:s världsarvslista sedan 1987. Ni fortsätter sedan resan ut mot kusten, och kommer under eftermiddagen fram till hamnstaden Campeche vid Mexikanska golfen, som även det utsetts till världsarv av UNESCO. Övernattning på Hotel Mision Campeche.
Måltider: frukost.

Dag 9: Campeche – Uxmal – Mérida
Dagen inleds med en stadsrundtur i Campeche där ni bland annat ser de gamla, för staden typiska, fästningarna. Ni fortsätter sedan till Uxmal som tidigare var en handelsplats för mayafolket. Här besöker ni Trollkarlens pyramid som är ovanlig på flera sätt. Pyramidens enskilda lager är ovala, i motsats till den gängse rektangulära eller kvadratiska formen. Fortsätt till Nunneklostret, som var spanjorernas namn på fyra längor runt ett torg som egentligen visade sig vara regeringspalatset. Det är den mest stilfulla av Uxmals fyrlängade byggnader med otroligt vackert utsmyckade fasader, både på in- och utsidan. Ett annat ’måste’ är Guvernörspalatset, en långsträckt, låg byggnad ovanpå en enorm plattform med den längsta fasaden i det prekolumbianska Mesoamerika. På eftermiddagen reser ni vidare till Mérida, provinsen Yucatans huvudstad där. Ni utforskar denna levande kolonialstad med en guidad stadsvandring. Övernattning på Hotel Del Gobernador.
Måltider: frukost.

Dag 10: Mérida – Chichén Itzá – Cancun
Ni lämnar Mérida och åker till ruinstaden och världsarvet Chichén Itzá. Här besöker ni mayas största och mest kända pyramid Kukulkan med sina fjäderprydda ormar. Ni beskådar också Krigartemplet, Los Guerreros, rikligt dekorerad med ansiktsmasker, och observatoriet Caracol med det karaktäristiska snäcktornet. Ni får sedan transfer till Cancun där resan avslutas. Vill ni utforska mer av Mexiko eller koppla av på stränderna i Playa del Carmen eller Cancun kan ni mot pristillägg lägga till valfritt antal dagar på önskad ort. Hör av er med era önskemål så tar vi fram ett reseförslag.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 24 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TMT1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Klassiska Mexiko, 10 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm