Urosöarna i Titicacasjön.Cusco, Peru

Flex: Klassiska Peru, 14 dagar

Prisexempel: 23 900 kr

Den här resan har fått sitt namn av att den är en klassisk rundresa i Peru samtidigt som den är anpassningsbar till era önskemål. Ni får välja när ni vill åka (resan går att genomför alla dagar hela året), ni väljer själva om ni vill lägga på flera dagar med ytterligare aktiviteter, och ni väljer själva hur ni vill bo under resan! Vi erbjuder nämligen förutom hotellboende, det unika alternativet att bo hos lokalbefolkningen – så kallad ”Homestay”. Vill ni blanda de två boendeformerna så går det också utmärkt! Det kallar vi för att kunna erbjuda flexibla och skräddarsydda rundresor till Peru! Grundprogrammet är på 14 dagar/13 nätter men går att förlänga enligt önskemål.

Artikelnr: ALL1 , ,

Flex: Klassiska Peru, 14 dagar

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper men övrig tid spenderar ni enbart med eget sällskap. Vill ni däremot ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det! Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom för platserna ni besöker. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar!

Detta ingår

– Flyg Skandinavien-Lima t o r med KLM eller liknande, från flera möjliga flygplatser i hela Skandinavien.
– Alla flygskatter
– Alla inrikes transporter (buss, flyg) och alla transfers
– 24 timmars lokal jourservice på plats i Lima av svensktalande personal
– Lokal inrikes mobiltelefon för att alltid kunna kommunicera lokalt inom Peru.
– Program enligt nedan beskrivning med möjligheten att välja att bo hos lokalbefolkningen (homestays) eller på 3-4* hotell, eller att mixa båda standarderna. Möjligt att förlänga vistelsen med tilläggsprogram.
– Måltider som ingår är frukost, halvpension, helpension enligt beskrivning i programmet.
– Alla utflykter sker i grupp (med internationellt anslutna deltagare) och med engelsktalande lokal guidning. I Machu Picchu tycker vi att det är viktigt att ni får en privat guide, därför är guidningen i Machu Picchu helt privat.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Flygplatsen i Lima – Hotellet
Dagflyg från Skandinavien till Lima med ankomst samma dag. På Jorge Chavez Airport i Lima möts vi av en representant och transporteras med en privat bil till vårt boende där vi får en programgenomgång samt information om restauranger och det lokala affärsdistriktet. Peruaner är kända för sin gästfrihet och vänlighet. De flesta människor kommer att vara beredda att hjälpa dig och även erbjuda sina råd och tips om hur peruansk kultur upplevs bäst. Vi är medvetna om att även er fria tid i Peru är ytterst värdefull. Därför föreslår vi att ni utforskar och njuter av omgivningarna i Lima samtidigt som ni ser fram emot att uppleva färgstarka äventyr på denna 14-dagarsresa. Övernattning inkl frukost (homestay eller 3-4* hotell).

Dag 2: Lima (havsnivå) halvdagstur i centrum – Arequipa
Stadsguidningen Lima börjar på förmiddagen. Vi börjar med att utforska Miraflores där vi bl a ser ruinen ”Huaca Pucllana”. Därefter beger vi oss mot havet där vi besöker parken ”Parque del Amor”, med sin fina utsikt över Stilla Havet. Vi fortsätter till centrala Lima och San Martin-torget. Torget är uppkallat efter Perus nationalhjälte, frihetskämpen Don Jose De San Martin. Därefter besöker vi Plaza Mayor (stadens största torg) där vi ser Limas katedral, regeringspalatset och stadshuset, vilka ger oss en aning om varför Lima har kallats ”Kungarnas stad”. Vi besöker museét ”Museo del Banco Central de Reserva del Peru” (stängt måndagar) där vi i den arkeologiska avdelningen får se keramik, textilier samt guldföremål från olika kulturer. Vi besöker också San Francisco-klostret med dess katakomber. Därefter lämnar vi Limas centrum och beger oss mot bussen i Lima med destination Arequipa (2 380 m.ö.h.). Vi åker lyxbuss i business-klass, med säten 180° och egen TV-skärm, och med måltider inkluderade. Vi anländer Arequipa följande dags förmiddag. Möjlighet att välja flyg i stället för buss Lima-Arequipa (inkl boende 1 extra natt i Arequipa) för 1 500 SEK i tillägg per person.

Dag 3: Arequipa stadsvandring
Vi börjar stadsvandringen i Arequipa med att promenerar till Arequipas stortorg där Arequipas katedral är belägen. Vid katedralen flyger Vatikanens flagga och katedralen har många föremål från Vatikanen i Rom. Vi fortsätter turen och besöker Santa Catalina-klostret som är ett 20 000 kvm stort kloster färdigställt år 1580, där omkring 20 nunnor fortfarande bor i den norra delen av byggnaden. Senare besöker vi den lokala marknaden där vi kan se alla exotiska frukter. Turen varar ca 3 timmar. Övernattning inkl frukost (homestay eller 3-4* hotell).

Dag 4: Arequipa
Ledig dag i Arequipa, även kallad ”den vita staden” på grund av alla byggnader som är gjorda av vit vulkansten. Njut av den soliga vackra staden med evig vår, ät en middag eller lunch på någon av stadens kända restauranger. Övernattning inkl frukost (homestay eller 3-4* hotell).

Dag 5: Arequipa – Colca Canyon
Avfärd mot Colcadalen (3 650 m över havet) genast efter frukost. Vi blir upphämtade från hotellet och tillsammans med vår guide åker vi minibuss till staden Chivay i Colcadalen. Vi reser västerut på ungefär 4 800 m över havet. Under resan kan vi njuta av panoramautsikt över Andernas slätter, kallade Altiplano (4 500 m över havet). Vi ser sydamerikanska lamadjur, alpackor, etc. och olika typer av andinska fåglar. Bergstopparna i detta område varierar från 5 000 till 6 000 m över havet. Senare på eftermiddagen anländer vi till Chivay. Därefter åker vi till termalbaden i Chivay och kopplar av i det terapeutiska vattnet. Övernattning inkl frukost (homestay eller 3-4* hotell).

Dag 6: Colca Canyon – Puno
Tidigt på morgonen åker vi med vår guide till Mirador del Condor som är en utkikspunkt för skådning av kondorer i Colca Canyon. Från denna utkikspunkt observerar vi kondorernas jakt på byte i ravinen. Efteråt tar vi en kort promenad längs ravinen och besöker små traditionella andinska byar där vi samtidigt kan se hur civilisationer från Inka och perioderna innan Inkariket, använde ravinens väggar för jordbruk. Efter vår morgontur återvänder vi till hotellet och äter lunch. Efter lunch tar vi vår buss och reser 7 timmar nordost mot Puno (3 860 m över havet.). Längs vägen kan vi skåda andinska fågelarter, lamor, alpackor och vikunjor. Puno anses vara Perus folklore-huvudstad. De flesta av Punos invånare tillhör Aymarafolket och det är från Puno som alla turer till Titicacasjön startar. Övernattning inkl frukost (homestay eller 3-4* hotell).

Dag 7: Puno, Titicacasjön, övernattning på ön Amantani
Under morgonen checkar vi ut från vårt hotell efter frukost. Tillsammas med vår guide tar vi en buss till hamnen i Puno. Vid ankomsten till hamnen i Puno stiger vi ombord på en snabbgående motorbåt för vår tur på Titicacasjön (3 860 m över havet), den högsta kommersiellt segelbara sjön i världen, mot ön Amantani. Vi börjar med att besöka de flytande öarna Uros som är gjorda av vass. Där umgås vi med Uros-folket som bor på öarna. Vår guide berättar om Uros-folkets historiska uthållighet och hur de lever i perfekt harmoni med sjön och använder områdets naturresurser för sin överlevnad. Därefter lämnar vi Uros och seglar mot ön Amantani. Vid ankomsten möts vi av lokala familjer som förser oss med dubbelrum för övernattning. Turismen utgör en stor del av lokalbefolkningens ekonomi och på detta sätt får de och vi gemensamt ett gemensamt utbyte av besöket. När vi har installerat oss beger vi oss högst upp på ön tillsammans med vår guide. På öns topp beundrar vi och fotograferar solnedgången och utforskar arkeologin.
Övernattning hos lokala värdfamiljer på ön Amantani.

Dag 8: Ön Amantani – ön Taquile – Puno
Vi äter frukost med vår värdfamilj tidigt på morgonen. Efter frukosten lämnar vi ön Amantani och seglar till ön Taquile. Vid ankomsten till ön tar vi en kort promenad för att hälsa på öns invånare. På denna fridfulla ö som domineras av terrasser på olika nivåer, beundrar vi de vackra och färgstarka textilierna och kläderna, medan vi får en demonstration av lokalbefolkningens vävtekniker. På ön äter vi en lunch bestående av färsk öring från sjön och lokalt odlad frukt. Efter lunch stiger vi ombord på motorbåten och återvänder till hamnen i Puno omkring 16:00. Vid vår ankomst väntar en buss i hamnen som tar oss till vårt boende i Puno. Övernattning inkl frukost (homestay eller 3-4* hotell).

Rundturen på Titicacasjön inkluderar:
– Bussresa till platsen.
– Tvåspråkig guide.
– Båttur för 20 personer.
– Guidade besök på Uros flytande öar, ön Amantani och ön Taquile.
– Hämtning och lämning vid boendet.
– Turen inkluderar helpension!

Dag 9: Puno – Cusco
Vi checkar ut från hotellet och beger oss till Punos busstation. Där tar vi en buss och reser till Cusco (3 300 m över havet), vilket tar omkring tio timmar. Vi stannar och äter en lunchbuffé i en liten stad mellan Puno och Cusco och besöker olika historiska och arkeologiska platser längs vägen. Några av höjdpunkterna är den arkeologiska platsen Pucara, ruinerna i Racchi, mer kända som Gudarnas tempel, samt La Raya-passet. La Raya-passet är den högsta punkten mellan Cusco och Puno. Från denna fantastiska utsiktsplats fotograferar vi omgivningarna. När vi ankommer till Cusco väntar en representant på att transportera oss till vårt boende. Övernattning inkl frukost (homestay eller 3-4* hotell).

Dag 10: Rundtur i centrala Cusco
Detta är en ledig förmiddag efter den snäva tidtabell vi har följt de senaste dagarna. Vår tur i centrala Cusco börjar omkring 14:00. Tillsammans med vår guide tar vi oss till rundturens startpunkt vid Santo Domingo-katedralen. Vår guide berättar om katedralens historia och arkitektur samt om den angränsande men mindre katedralen Iglesia del Triunfo som var den första kristna kyrkan i Cusco. Efter att ha besökt katedralerna åker vi till Koricancha, eller Soltemplet, där vi kan skåda både nutida och forntida arkitektur. Vi fortsätter rundturen genom att köra ut från Cusco och besöka arkeologiska platser i omgivningen. Till att börja med besöker vi den imponerande fästningen Sacsayhuaman (nöjd hök) som består av mystiska gigantiska stenblock som väger omkring 125 ton vardera. Stenarna på denna plats är skurna med en sådan precision att de fäster i varandra och skapar former som leder ned i underjordiska gångar. Efteråt passerar vi Quencos offerkammare, fästningen Puka Pukara och vattentemplet Tambo Machay. Längden på vår resa är omkring 4 1/2 timme och alla inträdesavgifter är inkluderade.  Övernattning inkl frukost (homestay eller 3-4* hotell).

Dag 11: Cusco – Inkaindianernas heliga dal – Machu Picchu Pueblo
Klockan 08:00 börjar vi vår utflykt till Heliga dalen (2 600 m över havet). Vi reser i turistbuss med en guide ombord. Det finns en traditionell marknad i Pisac som är öppen alla dagar. Pisac har Citadellruinerna som är sammanlänkade med Inkariket och Paucatambo, dessa platser leder till ravinens ingång. Vid ravinens ingång berättar vår guide om vattenlederna och trappstegen som är uthuggna direkt ur stenen. Efter att ha tittat på ruinerna äter vi en lunchbuffé. Efter lunch besöker vi Ollantaytambo som anses vara en levande museumstad där invånarna fortfarande bibehåller sina förfäders traditioner och lagar. I Ollantaytambo besöker vi en lokal arkeologisk plats. Därefter tar vi tåget från tågstationen i Ollantaytambo till Machu Picchu Pueblo (2 040 m över havet.), byn nedanför den kända ruinstaden. Under resan kommer vi att se många betydelsefulla platser i de sagolikt vackra omgivningarna. Spänningen ökar ju närmare vi kommer Machu Picchu som skymtar i fjärran. Vid ankomsten till Machu Picchu tågstation, möts vi av vår guide som följer oss till vårt boende och ger oss information om morgondagens program. Övernattning inkl frukost (homestay eller 3-4* hotell).

Dag 12: Machu Picchu Pueblo – Machu Picchu – Cusco
Från Machu Picchu Pueblo tar vi bussen upp till Machu Picchu (2 600 m över havet). Inkaindianerna började bygga Machu Picchu omkring 1430 e. kr. Platsen övergavs som inkahärskarnas officiella fäste omkring hundra år senare vid tiden för spanjorernas erövring av inkariket. Den förblev i stort sett okänd för omvärlden innan Hiram Bingham, en känd amerikansk historiker, återupptäckte den år 1911. Vi börjar vårt besök med en guidad tur som tar två timmar och som tar oss till de viktigaste platserna på denna arkeologiska plats. Vår guide berättar om Machu Picchus stora betydelse som ett centrum för jordbruk, astrologi och religion. Vi utforskar Machu Picchus huvudområden Solens tempel, Intihuatana och Rummet med de tre fönstren. Återstoden av dagen tillbringar vi på denna fantastiska plats och vi har även chansen att bestiga Huayna Picchu (personlig tillvalstur) eller besöka det vackra Måntemplet. På eftermiddagen tar vi tåget till Ollantaytambo och därifrån transfer till Cusco. Övernattning inkl frukost (homestay eller 3-4* hotell).

Dag 13: Cusco
Ledig dag i Cusco, perfekt för att besöka något av de många museer Cusco har att erbjuda, eller varför inte vandra upp till stadsdelen ”San Blas”. Övernattning inkl frukost (homestay eller 3-4* hotell).

Dag 14: Cusco – Lima
Förmiddagen ledig. Vi checkar ut från hotellet tidig eftermiddag och reser med en privat bil till Cuscos flygplats med destination Jorge Chavez flygplats i Lima. Restiden är en timme och femton minuter. Vid ankomsten möts vi av en representant som hjälper oss med incheckningen till vårt internationella flyg.

Observera: Du kan tillbringa en extra natt i Lima på begäran och mot en extra kostnad (800 SEK/person, i hotell).

Prisexempel per person

Med boende i homestay: från 23 900 SEK (del i dubbelrum)
Med boende i 3-4* hotell: från 26 900 SEK (del i dubbelrum)

Förslag på tillval och förlängning av resan

(Prisuppgift fås på begäran)
När ni är i Cusco: 4 dagars INKALEDEN Läs programmet här!
Efter Cusco, innan hemresan: 4 dagars / 3 nätters AMAZONAS regnskogspaket. Tillägg: 3 500 SEK/person i homestay, 6 500 SEK/person i djungellodge.
När ni är i Lima: 2 dagars PARACAS OCH NASCALINJERNA
Efter att ni kommit tillbaka till Lima på slutet: STRANDHOTELL valfritt antal nätter, norr om Lima.

Intern kod: ALL1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Flex: Klassiska Peru, 14 dagar”