Resa till Komorerna Friday Mosque
Resa till Komorerna orkidéerResa till Komorerna bröllopsdansResa till Komorerna landsköldpaddaResa till Komorerna Maloudja beach

Komorerna – det bortglömda paradiset, 15 dagar

Prisexempel: 24 900 kr

Komorerna är en blandning av doftande ylang-ylang olja, arabisk estetik, afrikansk värme och fransk elegans. Följ med på en resa till denna ö-grupp som innehåller såväl vackra stränder, besök i byar och vandring på en vulkan. Ni besöker Mayotte och de tre öarna Grande Comore, Anjouan och Mohéli där ni utforskar små byar och vackra stränder. Det finns ett stort utbud av utflykter med allt ifrån valsafari och vandring genom regnskogen till att bestiga en vulkan. Eller så kan du koppla av och njuta av charmen av Komorernas vackra öar.

Artikelnr: COM1 ,

Komorerna – det bortglömda paradiset

Datum

Resan har flera avgångar per vecka och kan göras året runt. Resan sker på individuell basis med lokala engelsktalande guider/personal.

Detta ingår i resan till Komorerna

  • Flyg Skandinavien–Moroni t/r med Qatar Airways/Precision Air i ekonomiklass.
  • Alla inrikesflyg i Komorerna.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 14 dagar i dubbelrum inkl. frukost.
  • Nedanstående program med guidade utflykter inkl. inträden till nationalparker och sevärdheter.
  • All transfer inom programmet.
  • Engelsktalande guide.

Dagsprogram

Dag 1: Flyg Skandinavien – Moroni
Ankomst till Komorernas huvudstad Moroni. Ni välkomnas på flygplatsen får transfer till hotellet. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Hotel Retaj Moroni 4*

Dag 2: Kulturell rundtur
Efter frukost åker ni till fiskebyn Iconi. Här besöker ni ruinerna av det gamla sultanpalatset från 1700-talet. Ni besöker sedan den kända Marabousjön innan ni åker till de historiska monumenten Drouani. Därefter fortsätter ni till plantaget vid Kafouni där det odlas ylang-ylang och kryddor. Ni återvänder sedan till Moroni för att besöka Nationalmuseum, en marknad och Medina, en stadsdel med vackra små smala gator med butiker som säljer färgglada tyger. Ni återvänder till hotellet.
Boende: Hotel Retaj Moroni 4*

Dag 3: Heldagstur runt ön
Idag får ni se mer av Grande Comore under en heldagstur med privat bil. Ni kommer att få se traditionell folkdans i byn Mbeni, besöka ylang-ylang-plantaget Mitsaniouli och se saltsjön Lac Salé. Ni åker också till Chomoni med sina vackra stränder. Ni återvänder sedan till hotellet.
Boende: Hotel Retaj Moroni 4*

Dag 4: Moheli
Idag flyger ni till ön Moheli med sina marina parker. Vid ankomst får ni transfer till ert hotell.
Boende: Les Abou Hotel

Dag 5–7: Moheli
Nu har ni tre dagar att njuta av denna vackra ö. Vi har ordnat några sightseeingturer och aktiviteter på Moheli som är en mycket enkel ö att utforska. Här kan ni njuta av ett annat tempo än ni är vana vid hemma och möta den trevliga lokalbefolkningen.

De vackraste stränderna på Moheli heter Sambadjou och Nioumachoua, och här kan ni snorkla och utforska det rika marina livet. Ni kan också åka på delfin- och valsafari. Under vissa perioder på året kan man även få se när jättesköldpaddorna lägger sina ägg på Itsamiastranden.
Boende: Les Abou Hotel

Dag 8: Anjouan, Indiska oceanens pärla
Ni flyger idag vidare till Anjouan. På flygplatsen får ni ett varmt välkomnande av en guide som ordnar transfer till Al Amal Hotel. Eftermiddagen är fri att ta det lugnt på stranden.
Boende: Al Amal Hotel 3*

Dag 9: Heldagstur på Anjouan
Efter frukosten beger ni er ut på en heldagstur runt Anjouan. Ni kommer att besöka kryddplantage, vackra vattenfall och ylang-ylang-destilleriet vid Bambao. Ni kommer också att besöka president Abdallahs mausoleum. Abdallah var Komorernas första president och statsminister, och anses vara fadern till Komorernas självständighet. Ni återvänder till hotellet.
Boende: Al Amal Hotel 3*

Dag 10: Halvdags stadstur
Frukost på hotellet och sedan en stadstur då ni besöker den kända fästningen och Mutsamudus medina. Ni återvänder till hotellet och spenderar resten av dagen på egen hand.
Boende: Al Amal Hotel 3*

Dag 11: Anjouan på egen hand
Programfri dag för egna aktiviteter.
Boende: Al Amal Hotel 3*

Dag 12: Flyg tillbaka till Moroni
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen för att flyga till Moroni. Efter incheckning på hotellet får ni en guidad tur i den gamla fästningen och dess historiska medina. Ni återvänder till hotellet.
Boende: Hotel Retaj Moroni 4*

Dag 13: Vandring upp på vulkanen Karthala
Efter en tidig frukost vandrar ni upp till en plattform på den aktiva vulkanen Karthala. Ni besöker och campar vid La Convalescence.

Dag 14: Karthala, vandring ner
Efter frukost vid tälten börjar ni vandra ner genom tät regnskog och får på vägen se öns flora och fauna. Ni anländer till Nyouni och får transfer till hotellet.
Boende: mellanklasshotell.

Dag 15: Hemresa
Transfer till Moroni flygplats och flyg hem.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 24 900 SEK.

Priset är beräknat på resa under billigaste säsongen med lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat avresedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skiftningar i valutakurserna och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: COM1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Komorerna – det bortglömda paradiset, 15 dagar”