Resa till Komorerna Moroni Harbour
Resa till Komorerna Friday MosqueResa till Komorerna landsköldpaddaResa till Komorerna Dzialandz HighlandsResa till Komorerna Maloudja beach

Komorerna – upptäcktsresa till 4 öar, 14 dagar

Prisexempel: 26 900 kr

Komorerna är en blandning av doftande ylang-ylang olja, arabisk estetik, afrikansk värme och fransk elegans. Utöver detta har öarna en färgrik historia med sultaner, spåmän, plantageägare och rymmande prinsessor. Denna resa inkluderar besök på de fyra öarna Grande Comore, Anjouan, Mohéli och Mayotte där ni får utforska charmiga lokala byar och vackra stränder. Det finns många olika valfria utflykter att boka till, bland annat valsafari, vandring i regnskogen och vulkanklättring. Eller varför inte bara koppla av och låta Komorernas enkla charm hitta in i din själ. Resan är individuell och sker med lokala engelsktalande guider/personal.

Artikelnr: COM2 , ,

Komorerna – upptäcktsresa till 4 öar

Datum

Avresa finns flera gånger per vecka.

Detta ingår i resan till Komorerna

  • Flyg Skandinavien–Moroni t/r med Qatar Airways/Precision Air i ekonomiklass.
  • Alla inrikesflyg.
  • Alla flygskatter.
  • All transfer inom programmet.
  • Boende 13 nätter på hotell i dubbelrum inkl. frukost.
  • Nedanstående program inkl. inträdesavgifter, nationalparksavgifter och lunch med dryck under lokala turer.
  • Engelsktalande guide.

Dagsprogram

Dag 1: Flyg Skandinavien – Moroni
Ankomst till Komorernas huvudstad Moroni där ni välkomnas på flygplatsen. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Hotel Retaj Moroni 4*

Dag 2: Kulturell rundtur i söder
Efter frukost åker ni till den berömda fiskebyn Iconi. Här besöker ni ruinerna av sultanens palats som byggdes på 1700-talet. Ni går också ett fotostopp vid de historiska, intilliggande klipporna där de lokala kvinnorna begick självmord under slaveritiden. Ni besöker sedan den berömda Marabou Lake och åker därefter till de historiska monumenten vid Drouani.

Ni fortsätter till ylang-ylang- och kryddplantagen vid Kafouni. Ni besöker ett ylang-ylang-destilleri och åker sedan tillbaka till Moroni för att titta på Nationalmuseum, Oladmarknaden och Medina med sina trånga gator och färggranna butiker.
Boende: Hotel Retaj Moroni 4*

Dag 3: Heldagstur till det vackra norr
Heldagstur på Grande Comore med privat bil och engelsktalande guide. Under rundturen får ni bland annat se traditionella komoriska folkdanser i byn Mbeni. Ni besöker också byn Mitsaniouli, en ylang-ylang plantage, Lac Salé (Saltsjön) och Chomoni med sin underbara strand.
Boende: Hotel Retaj Moroni 4*

Dag 4: Moheli
Flyg till den vackra ön Moheli med dess marina parker. Transfer till hotellet och därefter egen tid.
Boende: Les Abou Hotel

Dag 5–7: Moheli på egen hand
I tre dagar får ni njuta av denna vackra ö. Här kan ni ta det lugnt och njuta av det lugna tempot och träffa den vänliga lokalbefolkningen. På ön finns de vackra stränderna Sambadjou och Nioumachoua att koppla av på. Ni kan även snorkla och utforska det rika marina livet eller åka på val- och delfinsafari. Vissa tider på året finns också möjlighet att nattetid se jättesköldpaddor lägga sina ägg på Itsamias strand.
Boende: Les Abou Hotel

Dag 8: Anjouan, en pärla i Indiska oceanen
Flyg till ön Anjouan, Indiska oceanens pärla. Ni blir välkomnande vid flygplatsen och får sedan transfer till ert hotell. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Al Amal Hotel 3*

Dag 9: Anjouan, heldagstur
Efter frukost väntar en heldagstur runt Anjouan. Ni besöker först den berömda byn Patsy och dess floder liksom kryddplantager. Turen fortsätter sedan till det vackra vattenfallet Tatringa och Ylang-ylang-destilleriet vid Bambao. Ni besöker också Abdallahs mausoleum. Abdallah var Komorernas första president och den som utropade öarna till en självständig stat.
Boende: Al Amal Hotel 3*

Dag 10: Anjouan, stadstur och avkoppling
Efter frukost får ni en stadsrundtur med besök vid kända historiska citadell och Mutsamudus historiska del.
Boende: Al Amal Hotel 3*

Dag 11: Flyg till Mayotte
Efter frukost får ni transfer till Ouani flygplats för att flyga vidare till Mayotte. Där får ni transfer till hotellet som ligger på den lilla ön Petite-Terre strax utanför Mayotte. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Hotel Le Rocher

Dag 12: Heldag på Mayotte
Transfer från hotellet till båten som går till Mayotte (båtresan tar cirka 20 minuter). Ni stiger av på Mamoudzous pir och besöker sedan Mayottes vackra byar och de historiska baobabträden. Ni äter picknicklunch på öns bästa strand och åker sedan till Mamoudzous marknad innan ni tar båten tillbaka till Dzaoudzi.
Boende: Hotel Le Rocher

Dag 13: Flyg till Moroni
Transfer till ert vackra hotell på Moroni. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Cristal Itsandra Beach Hotel 4*

Dag 14: Moroni – Skandinavien
Transfer till flygplatsen i Moroni för hemresa till Skandinavien.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 26 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på resa under den billigaste reseperioden, med lägsta flygpris och del i dubbelrum. Skicka in en förfrågan med önskat avresedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, skiftningar i valutakurserna och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: COM2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Komorerna – upptäcktsresa till 4 öar, 14 dagar”