Resa till Grekland kryssning Mykonos Celestyal Cruises
Resa till Turkiet Istanbul kryssning Celestyal CruisesKryssning Turkiet Canakkale Troja Celestyal CruisesResa till Grekland kryssning Celestyal CruisesResa till Grekland Santorini safari Celestyal Cruises

Höstkryssning i östra Medelhavet (Grekland & Turkiet), 11 dagar

Prisexempel: 18 900 kr

Fly oktoberkylan och följ med oss på en härlig kryssning i Medelhavet! Resan passar alla åldrar, även barnfamiljer eftersom den går under höstlovet. Efter två nätter i Aten startar kryssningen som tar er till Istanbul, Canakkale, Volos, Kreta, Santorini och Mykonos. Efter kryssningen väntar en utflykt till Akropolis. I kryssningen ingår hytt, All Inclusive (mat och dryck), tre utflykter i land, nöjen ombord, hamnavgifter och dricks. Avresa från Arlanda 26 oktober, hemresa 5 november. Specialpris gäller när du bokar senast 15 maj.

 

Artikelnr: CelestyalHöst19 , , , ,

Höstkryssning i östra Medelhavet

Följ med på vår härliga höstkryssning i Medelhavet! Platserna är begränsade till max 24 deltagare, så vänta inte för länge med att boka.

Datum

26 oktober–5 november

Flygtider

26 oktober: Arlanda–Aten 16:45–21:25
5 november: Aten–Arlanda 15:30–18:15

Detta ingår

 • Flyg Arlanda–Aten t/r i ekonomiklass med SAS.
 • Flygskatter.
 • Kryssning med sju nätter på Celestyal Cruises med All Inclusive. Hamnavgifter och dricks ingår.
 • Utflyktspaket under kryssningen.
 • Övernattning på hotell två nätter i Piraeus (3*) och en natt i Aten (4*). Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Stadsrundtur i Aten inkl. Akropolis med lokal engelsktalande guide.
 • Svensk- och grekisktalande assisterande representant från Kenzan Tours medföljer under hela resan.
 • All transfer.
 • Utflykter under kryssningen.
 • Wifi 6 timmar/dag.
 • Inträdesavgift till Akropolismuseet

Detta ingår inte

 • Dricks utanför kryssningen.
 • Utflykter som inte nämns i programmet.
 • Mat och dryck som inte nämns i programmet.
 • Grekisk hotellskatt, betalas direkt till hotellen.
  För 3* hotell: 1,5 euro per natt per dubbelrum, 3 euro per natt per 3-bädds-/4-bäddsrum.
  För 4* hotell: 3 euro per natt och rum.

Dagsprogram

26 okt: Ankomst till Aten
Vid ankomst möter er guide upp er och ordnar transfer till hotellet i Piraeus. Hotellet ligger på gångavstånd från hamnen. Efter incheckning spenderar du resten av dagen på egen hand.
Boende: The Park Hotel Piraeus 3* eller likvärdigt.
Måltider: –

27 okt: Aten
Frukost på hotellet. Spendera dagen på egen hand.
Boende: The Park Hotel Piraeus 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost

28 okt: Dags för kryssning!
Spendera förmiddagen på egen hand. På eftermiddagen möter ni er guide vid hotellet och tar er till fartyget Celestyal Crystal som lämnar hamn kl. 16:00.
Måltider: hotellfrukost, All Inclusive ombord.

29 okt: Istanbul
Ankomst till Istanbul kl. 15:30.
Måltider: All Inclusive.

30 okt: Istanbul
Utflykt med båttur på Bosporen och besök i den Stora basaren. Under båtturen på sundet som skiljer Europa från Asien har ni en magisk utsikt över Istanbuls ikoniska siluett med ståtliga palats, medeltida fort och andra vackra byggnader. Efter båtturen besöker ni den Stora basaren, en enorm labyrint av affärsgator där ni kan göra bra fynd. Ni återvänder sedan till fartyget som avgår kl. 20:00.
Måltider: All Inclusive.

31 okt: Canakkale
Ankomst kl. 07:00 till den historiska turkiska hamnstaden Canakkale. Avgång kl. 17:00.
Måltider: All Inclusive.

1 nov: Volos
Ankomst till Volos kl. 07:00. Volos är en modern hamnstad och är en av Greklands största städer. Staden bär också på mycket historia från det antika Grekland. Avgång kl. 17:00.
Måltider: All Inclusive.

2 nov: Kreta
Ankomst till Heraklion kl. 13:00. Utflykt till den antika staden Knossos. Staden var hemvist för vad som sägs vara den första civilisationen i Europa. På den guidade turen runt den fantastiska arkeologiska palatsstaden får ni en inblick i den sofistikerade minoiska kulturen och dess vardagsliv. På vägen tillbaka till båten stannar ni i Kretas största stad Heraklion för en kort promenad genom stadens historiska del. Avgång från Heraklion kl. 23:59.
Måltider: All Inclusive.

3 nov: Santorini & Mykonos
Ankomst till Santorini kl. 07:00. Utflykt till den lilla byn Oia, även kallad Santorinis juvel. På vägen dit åker ni förbi pittoreska byar och vingårdar. I Oia blir det en stadsvandring längs de vita gatorna som går i labyrinter med små butiker, caféer, restauranger och konstgallerier. Ni har också tid att strosa, shoppa souvenirer eller bara koppla av och insupa atmosfären av det vackra Santorini. Båten avgår kl. 13:00 och ankommer Mykonos kl. 19:00.
Måltider: All Inclusive.

4 nov: Piraeus – Aten
Avgång kl. 02:00 från Mykonos och ankomst till Piraeus kl. 09:00. Efter frukost är det dags att lämna båten. Väl i land åker ni på utflykt till Akropolis och Akropolismuseet med en engelsktalande guide. Efter detta får ni transfer till hotellet i centrala Aten.
Boende: Titania Hotel 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 13: Hemresa
Efter frukost på hotellet väntar transfer till flygplatsen för flyg till Arlanda.

Pris

Hyttkategori IB (insides), dubbel-, trippel- eller fyrbäddshytt:
18 900 kr per vuxen.
11 200 kr per barn i extrabädd (max 2 barn tillsammans med 2 vuxna).

Hyttkategori XC (utsides), dubbel-, trippel- eller fyrbäddshytt:
20 700 kr per vuxen.
11 200 kr per barn i extrabädd (max 2 barn tillsammans med 2 vuxna).

I priset ingår flyg Arlanda–Aten t/r, tre hotellnätter i Aten och sju nätters kryssning. I kryssningen ingår hytt, All Inclusive (alla måltider och dryckespaket med alkoholfria och alkoholhaltiga drycker), nöjesutbud ombord, tre utflykter i land, hamnavgifter samt dricks.

Observera att dessa priser endast gäller vid bokning senast den 15 maj. Begränsat antal platser.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Om Celestyal Crystal

Kryssningen sker med Celestyal Crystal. Ombord finns totalt 480 rymliga och bekväma hytter och sviter i olika kategorier. Du äter gott i de fina restaurangerna och kan ta en drink i någon av barerna inomhus eller på däck i solnedgången. Ombord finns också lounger, kasino, butiker, pool, spa, träningscenter och läkarmottagning.

Varför kryssa med Celestyal Cruises?

Celestyal Cruises fartyg är av mellanstorlek och kan lägga till i mindre hamnar som de större kryssningsfartygen inte kan. Med Celestyal Cruises får du därför chansen att upptäcka små pärlor som du inte får se om du kryssar med ett större fartyg.

Kryssningarna med Celestyal Cruises fokuserar också på att uppleva platserna ni ankrar vid. I stället för att spendera mycket tid ombord på fartyget får du tid att se och utforska många platser under kryssningen. Ett utflyktspaket ingår med turer som tar dig till sevärda och vackra platser i land.

Kryssningarna är All Inclusive där allt utom tillvalsutflykterna ingår. Dryckespaket med ett stort urval av alkoholfria och alkoholhaltiga drycker, nöjesutbud ombord, utflyktspaket, alla hamn- och serviceavgifter samt dricks ingår i kryssningens pris.

Celestyals kryssningar är autentiskt grekiska. Rederiet är baserat i Grekland, och kryssningarna går huvudsakligen i den grekiska ö-världen. Det autentiska grekiska går också som en röd tråd genom hela kryssningen. Båtens inredning är grekisk liksom maten och vinet som serveras ombord. Personalen ombord är också huvudsakligen grekisk. Även grekiska produkter säljs på båten.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer CelestyalHöst19. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: CelestyalHöst19

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Höstkryssning i östra Medelhavet (Grekland & Turkiet), 11 dagar”