Resa till Grekland kryssning
Resa till Grekland FolegrandosResa till Grekland delos ruinerResa till Grekland MykonosResa till Grekland Santorini

Kryssning i Kykladerna med Variety Cruises, 8 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

Kykladerna är en ö-grupp som ligger sydost om det grekiska fastlandet. Här får du följa med Variety Cruises lilla motorkryssare Galieo till Santorini, Mykonos, Syros, Paros och flera andra öar, alla med sin egen karaktär. Upplev mysiga små hamnar, byar med vitkalkade hus, gyllene stränder och kristallklart vatten. På vissa öar finns guidade turer till antika sevärdheter och pittoreska byar. Turerna betalas på plats. I resan ingår flyg Skandinavien–Aten t/r, kryssning med halvpension, en härlig grekisk afton och en bbq om vädret tillåter.

Artikelnr: VarCruise04 ,

Kryssning till Kykladernas med Variety Cruises

Rutt
Aten – Poros – Poliegos – Folegandros – Santorini – Antiparos – Paros – Delos – Mykonos – Syros – Kithnos – Cape Sounion – Aten

Antal dagar
8 dagar/7 nätter

Fartyg
M/S Galileo

Avresedatum 2019 (fredagar)
Augusti: 23, 30
September: 13
Oktober: 18

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien–Aten t/r.
 • Alla flygskatter.
 • Sju nätters kryssning med Variety Cruises. Boende i dubbelhytt med badrum och AC.
 • Halvpension (frukostbuffé och en måltid/dag) samt välkomstcocktail, en grekisk afton, en BBQ-måltid (om vädret tillåter) och Captain’s dinner.
 • Kaffe, te och dricksvatten.
 • Fiske- och snorklingsutrustning.
 • Engelsktalande personal.
 • Hamnavgifter.

Detta ingår inte

 • Övriga drycker än ovan nämnda.
 • Utflykter och aktiviteter i land. Dessa betalas ombord.
 • Dricks.
 • Wi-Fi.

Dagsprogram

Dag 1: Avresa från Aten
Ombordstigning klockan 14.00–15.00. Välkomstdrink innan ni seglar till Poros där ni stannar i tre timmar. Ni seglar sedan vidare mot Poliegos. Övernattning till havs.

Dag 2: Poliegos – Folegandros
På morgonen ankommer ni Poliegos, en mycket liten ö känd för sina fantastiska stränder. Njut av ett morgondopp följt av BBQ på fartyget. På eftermiddagen seglar ni till lilla Folegandros, en av de mindre kända öarna i Egeiska havet. Här kan du ta en promenad i de mysiga gränderna. Prova också gärna några grekiska delikatesser på de traditionella tavernorna. Övernattning i Folegandros.

Dag 3: Folegandros – Santorini
Tidigt på morgonen seglar ni mot den vackra ön Santorini där ni kan utforska den fantastiska huvudstaden Fira. Det finns också möjlighet att följa med på en guidad utflykt till utgrävningarna i Akrotiti och en rundtur till olika byar. En av byarna är Oia som ligger högt uppe på en klippa och är känd för sin enastående utsikt över havet och solnedgången. Övernattning i Santorini.

Dag 4: Antiparos – Paros
Idag seglar ni mot Antiparos där ni stannar till för ett svalkande bad i en av öns vackra vikar. Tidig eftermiddag ankommer ni Paros. Dagens valfria utflykt går till huvudorten Parikia och den pittoreska byn Naoussa. På kvällen blir det grekisk afton och du får då möjlighet att visa upp dina dansfärdigheter! Övernattning i Paros.

Dag 5: Delos – Mykonos
På morgonen ankommer ni Delos, en av de mest betydelsefulla öarna under antiken. Här kan ni följa med på en valfri utflykt till de arkeologiska utgrävningarna och ruinerna på ön. Seglingen fortsätter sedan mot Mykonos, jetsettarnas ö, där ni stannar till för ett dopp i havet innan ni seglar in i Mykonos hamn. Här kan ni utforska Mykonos nattliv på egen hand. Övernattning i Mykonos.

Dag 6: Syros
Innan ankomst till Syros hinner ni med ett morgondopp i det härliga havet. Huvudorten Ermoupolis är även huvudort i ögruppen Kykladerna. Spendera dagen på en av de ljuvliga stränderna eller utforska staden och dess unika arkitektur. Övernattning i Syros.

Dag 7: Kithnos – Cape Sounion
Denna morgon anländer ni till Kithnos där det blir stopp för en svalkande simtur i Kolonesbukten. Ni fortsätter seglingen mot Marina Zea dit ni ankommer sent på eftermiddagen via Cape Sounion och Poseidons tempel. Kryssningen avslutas med Captain’s dinner. Övernattning i Marina Zea.

Dag 8: Aten
Kryssningen har nått sitt slut och det är dags att stiga av fartyget. Avstigning sker mellan klockan 08.00 och 09.00.

Observera att resrutt och dagsprogram kan komma att ändras på grund av väder och vind.

Om M/S Galileo

M/S Galileo är en elegant motorseglare med 25 hytter och plats för 49 passagerare. Hytterna är fördelade på två däck, alla hytter har eget badrum och AC, liksom TV, litet kylskåp och säkerhetsbox. Alla hytter har en stor fönsterglugg.

I den eleganta matsalen serveras maten vid bordet eller som buffé.

På soldäck finns bekväma solstolar där du kan koppla av och njuta av utsikten. På kvällarna kan du titta på solnedgången och beundra stjärnhimlen medan du sippar på en god drink.

När vädret tillåter stannar ni till vid olika vikar och öar där ni kan simma, snorkla och paddla kajak. Utrustning finns att låna.

Pris

Från 25 900 SEK per person i dubbelhytt, kategori C.

Priset är ordinarie pris under billigaste reseperioden. Priset kan dock bli lägre vid kampanjerbjudanden från rederiet. Vi erbjuder samma priser som rederiet, och du får alltid aktuellt pris när du begär en offert från oss.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: VarCruise04

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Kryssning i Kykladerna med Variety Cruises, 8 dagar”