Panama
M/Y CallistoM/Y CallistoEmberafolket PanamaManuel Antonio Costa Rica

Paket: Kryssning – Panamas och Costa Ricas pärlor, 8 dagar

Prisexempel: 32 700 kr

Upplev Panama och Costa Rica från vattnet! Njut av sol, varma vindar och exotiska vyer från ett bekvämt kryssningsfartyg. Den här resan sker på ett mindre kryssningsfartyg som har alla bekvämligheter du kan tänkas behöva. Under resans gång besöker vi Panama City men även den berömda Panamakanalen, emberfolkets byar och vackra Gatun Lake. Vi hinner med många stopp med sol och bad och även snorkla vid Restingue Island. För den som vill finns flera möjligheter till utflykter under resans gång, bland annat till den välkända Manuel Antonio nationalpark i Costa Rica. En resa med mycket sol och bad men även en del äventyr, historia och kultur. Det bästa av Costa Rica och Panama, helt enkelt!

Artikelnr: CRPAN01 , , ,

Kryssning – Panamas och Costa Ricas pärlor

Det här är en lite annorlunda kryssningsresa. Själva kryssningen avgår cirka 1–2 gånger per månad, men du väljer själv om du vill kombinera resan med fler resmål och hur länge du vill vara borta. Vi skräddarsyr din resa till att bli det du själv vill. Vi rekommenderar att kombinera kryssningen med extra nätter vid någon av Costa Ricas vackra stränder eller varför inte med några dagars rundresa i Costa Rica? Specificera era önskemål så tar vi fram förslag åt er!

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien – Panama City, San José – Skandinavien. Flera olika avreseorter.
 • Alla flygskatter.
 • Boende i dubbelrum/delad hytt med privat badrum och AC.
 • Helpension. Inkl. vatten, kaffe och te. Välkomstdrink.
 • Välkomstdrink.
 • Fiske- och snorklingsutrustning.
 • Engelsktalande personal och guider.

Ingår inte

 • Övrig dryck som inte ingår.
 • Utflykter och rundturer iland.
 • Dricks till personal och guider.
 • Wi-Fi (finns tillgängligt mot extra kostnad).

Avresedatum

Resan avgår cirka 1–2 gånger i månaden mellan december och april. Specificera när du vill resa när du lämnar din förfrågan.

Om resan

Njut av en harmonisk kryssning på ett litet kryssningsfartyg! Fartyget har 17 hytter och alla bekvämligheter ni kan tänka er. Ni reser i Stilla havet längs Panamas och Costa Ricas kuster. Ni besöker bland annat Pearl Islands, Restingue Island och ser hur livet ser ut i Dariens regnskog och besöker emberafolkets byar. Ni får också möjlighet att vandra i Manuel Antonio nationalpark. Sist men inte minst reser vi längs Panamakanalen. Varje dag får du upptäcka en ny destination, alla med kristallklart vatten om du är sugen på ett dopp!

Kryssningsbåten är en elegant sådan. Båten byggdes år 2000 men har renoverats senast under 2015. Båten bjuder inte bara på hög kvalitet när det gäller säkerhet men även komfort. Alla hytter har fönster och privata badrum med dusch. Utöver detta är hytterna utrustade med en rad bekvämligheter såsom AC, TV och minibar. Det finns både hytter med dubbelsäng och med två enkelsängar att välja mellan. Båten följer de senaste regelverket av SOLAS för internationella resor, du kan lita på att det är säkert att resa med fartyget.

Ombord båten finns en rad olika härligt dekorerade rum att umgås i. Här finns både utrymmen ute och inne, perfekt vare sig du vill läsa, umgås eller sola. På kvällarna kan du njuta av skeppets lounge, dricka drinkar med stjärnhimmelen som tak eller läsa en bok i fartygets bibliotek. Det finns två stora soldäck med solstolar, men även med en plattform att hoppa eller dyka ned i det ljuva vattnet runt om båten. Ombord båten finns erfaren personal som gör allt för att garantera en säker och trevlig resa.

Dagsprogram

Dag 1: Flamenco Marina, Panama City
Transfer från flygplatsen i Panama City till kryssningsbåten där ni välkomnas av besättningen. Under sen eftermiddag finns möjlighet att följa med på en stadstur till fots i gamla Panama City, Casco Viejo. Övernattning på båten som ligger vid kaj.

Dag 2: Flamenco Marina, Panama City
På morgonen finns möjlighet att ta en utflykt till Gatun Lake och de spanska historiska forten Fort San Lorenzo. Ni besöker också the Panama Canal Expansion Observation Center i Gatun och äter lunch där. Ni återvänder sedan till Panama City där ni besöker Canal Museum och tittar på skeppen som passerar slussarna.

Dag 3: Panama City – Pearl Islands – Playa Muerto
Tidig morgon seglar ni till Pearl Islands i Panamabukten, en ögrupp med cirka 250 mestadels obebodda öar. Ni kommer dit under morgonen och kan då ta ett dopp och snorkla i det sköna vattnet. Sen kväll seglar ni vidare till Playa Muerto där ni ankrar för natten.

Dag 4: Playa Muerto – Darien
I dag kan du följa med på en utflykt till Darien nationalpark, Panamas största nationalpark som har en stor biologisk mångfald. Ni välkomnas där av emberafolket, en av Panamas sju ursprungsbefolkningar. De är ett stolt och vänligt folk känt för sina vackra hantverk och välbevarade traditioner. På eftermiddagen seglar ni vidare mot Cebaco Island.

Dag 5: Caleta Caiman, Restingue Island – Cebaco Island – Golfito
Ni ankommer till den lilla paradisön Caiman Caleta/Restingue Island på morgonen. Där får ni uppleva den fantastiskt vackra miljön med bad och snorkling i det fina vattnet. Vid 12-tiden fortsätter ni till närbelägna Cebaco Island där det blir BBQ på stranden. Det finns också tid att bada och koppla av på den vackra stranden. Tidig eftermiddag fortsätter kryssningen mot Golfito i Costa Rica.

Dag 6: Golfito – Puerto Jimenez
Ni når Golfito i Costa Rica tidigt på morgonen och seglar sedan vidare till Casa Orquideas där ni ankrar. Här finns möjlighet att följa med på en utflykt till Casa Orquideas välskötta parker. De är ett paradis för botaniker och naturälskare som vill titta på alla de orkidéer och andra tropiska växter som finns där. Det finns också tid till att bada. Ni seglar sedan vidare till Puerto Jimenez och njuter under tiden av en BBQ på deck. Ni ankommer till Puerto Jimenez under tidig eftermiddag, och ni som vill kan då göra en utflykt till Osahalvön med dess vackra natur och spännande djurliv med flera endemiska arter. Ni seglar sedan vidare till Quepos.

Dag 7: Quepos
Ankomst till Quepos på morgonen. Du som vill kan då följa med till Manuel Antonios välkända nationalpark. Här finns en varierad natur med både regnskog, mangroveträsk och vackra stränder och ett rikt djurliv. Du som hellre vill ta en tur på Savegrefloden kan göra det på eftermiddagen. Båten fortsätter på eftermiddagen till närbelägna Playa Bisanz där ni som har varit på någon av utflykterna möter upp. På kvällen väntar en tropisk avskedsafton med både middag och fest. Sen kväll seglar ni vidare till Puerto Caldera.

Dag 8: Puerto Caldera Port
Ni lägger till i Puerto Caldera cirka kl. 08.00. Efter avslutad kryssning ordnar vi transfer till flygplatsen i San José om du vill resa hem direkt. Annars rekommenderar vi att boka några extra nätter vid någon av Costa Ricas vackra stränder för extra avkoppling. Eller varför inte ta några dagars rundresa i detta natursköna land med sina vulkaner, regnskogar och spännande djurliv?

Kryssningsrutten

Kryssningsrutt Panama-Costa Rica.

Pris

Prisexempel per person: från 32 700 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum/delad hytt.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

CRPAN01

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Kryssning – Panamas och Costa Ricas pärlor, 8 dagar”