Resa till Kroatien kryssning
Resa till Kroatien DubrovnikResor Montenegro KotorResa till Grekland Praxos KryssningResa till Albanien Butrint Kryssning

Kryssningar i Adriatiska havet med Variety Cruises, 8 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

Upptäck Adriatiska havets många pärlor! Variety Cruises eleganta motoryacht M/Y Callisto tar dig med på två olika kryssningar; en till Kroatien och Montenegro, och en som även går till Grekland och Albanien. Ni lägger bland annat till i historiska städer som Dubrovnik, Split och Kotor (alla världsarv), de grekiska öarna Paxos och Korfu och den natursköna kroatiska ön Korcula. Vill du inte utforska resmålen på egen hand finns guidade utflykter som du bokar och betalar på plats.

Artikelnr: VarCruise03 ,

Kryssningar i Adriatiska havet med Variety Cruises

Följ med på en oförglömlig resa i Adriatiska havet! Välj mellan två olika kryssningar. Alternativ 1 går till Kroatien, Montenegro, Grekland och Albanien. Alternativ 2 går till Kroatien och Montenegro. Bli inspirerad av denna video från kryssningen.

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien–Dubrovnik t/r i ekonomiklass.
 • Alla flygskatter.
 • Sju nätters kryssning med Variety Cruises. Boende i dubbelhytt med badrum och AC.
 • Helpension ombord (frukostbuffé, lunch och middag) samt välkomstcocktail, en bbq-måltid (om vädret tillåter) och Captain’s dinner.
 • Kaffe, te och dricksvatten.
 • Fiske- och snorklingsutrustning.
 • Engelsktalande personal.
 • Hamnavgifter.

Detta ingår inte

 • Övrig dryck.
 • Utflykter och aktiviteter i land.
 • Dricks.
 • Wi-Fi.

Rutt 
Dubrovnik – Korcula – Bar – Paxos – Korfu – Saranda – Kotor – Dubrovnik

Antal dagar
8 dagar/7 nätter

Fartyg
M/Y Callisto

Avresedatum 2019 (fredagar)
Maj: 31
Juni: 28
Juli: 12, 26
Augusti: 9, 23
September: 6

Dagsprogram

Dag 1: Avresa från Dubrovnik, Kroatien
Ombordstigning klockan 15.00–16.00. På kvällen väntar en välkomstmiddag. Övernattning i hamnen.

Dag 2: Korcula, Kroatien
Tidigt på morgonen seglar ni mot ön Korcula dit ni anländer på eftermiddagen. På vägen dit ankrar ni för ett svalkande morgondopp i Adriatiska havet. Vid ankomst till Korcula kan du ta en guidad tur i staden och gå på vinprovning i byn Lumbarda. Utflykterna betalas på plats. Under natten seglar ni mot Bar i Montenegro. Övernattning till havs.

Dag 3: Bar (Budva), Montenegro
På morgonen ankommer ni till Bar, en liten kuststad i Montenegro. Du som vill kan då ta en guidad tur till gamla Budva där ni utforskar Budvas stora kulturarv och den venetianska arkitekturen. Under natten seglar ni mot Paxos i Grekland. Övernattning till havs.

Dag 4: Paxos, Grekland
Efter ett kort stopp på Korfu för förtullning seglar ni vidare mot Paxos. Ni lägger till i en vik för ett uppfriskande bad och bbq-lunch ombord. På eftermiddagen ankommer ni den vackra hamnen i Paxos. Övernattning i hamnen.

Dag 5: Korfu, Grekland
Tidigt på morgonen seglar ni mot Korfu, den nordligaste av de joniska öarna och Greklands grönaste ö. Du kan välja mellan en heldagsutflykt i Korfu stad eller en ö-tur. Korfu stad är mycket vacker med sina venetianska borgar, gränder, bysantinska kyrkor och hamnkvarter. Stadskärnan är klassad som ett av UNESCO:s världsarv. Om du väljer en ö-tur får du njuta av det grönskande landskapet, kullar och bergsbyar. Övernattning i hamnen.

Dag 6: Saranda, Albanien
Ni seglar mot den charmiga kuststaden Saranda på den albanska rivieran, belägen mittemot Korfu. Du som vill kan följa med på en utflykt till den arkeologiska fyndplatsen Butrint. Eller njut av bad och avkoppling om du hellre vill göra det. På eftermiddagen seglar ni mot Kotor i Montenegro. Övernattning till havs.

Dag 7: Kotor, Montenegro
Tidig morgonsegling till Kotorbukten, den djupaste naturliga fjorden i Medelhavet. Här erbjuds en utflykt till Kotor vars gamla stad är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna i Adriatiska havet. Den också med på UNESCO:s världsarvslista. Senare på kvällen seglar ni åter mot Dubrovnik. Övernattning till havs.

Dag 8: Dubrovnik, Kroatien
Ankomst till Dubrovnik. Ät en god frukost innan det dags att stiga av båten mellan klockan 08.00 och 09.00.

Med reservation för ändringar av rutten på grund av väderförhållanden.

Rutt 
Dubrovnik – Split – Rab – Sibenik – Hvar – Korcula – Kotor – Dubrovnik

Antal dagar
8 dagar/7 nätter

Fartyg
M/Y Callisto

Avresedatum 2019 (fredagar)
Juni: 7, 14, 21
Juli: 5, 19
Augusti: 2, 16, 30

Dagsprogram

Dag 1: Avresa från Dubrovnik, Kroatien
Ombordstigning mellan klockan 15.00 och 16.00. På kvällen äter ni välkomstmiddag och seglar mot Split. Övernattning till havs.

Dag 2: Split, Kroatien
Ankomst till Split på morgonen. Här kan du ta en guidad stadstur till fots och upptäcka denna gamla stad. Split är byggd på ruinerna av den romerske kejsaren Diocletianus palats. Efter lunch ombord på båten erbjuds en utflykt till kuststaden Trogir, vars historiska stadskärna finns med på UNESCO:s världsarvslista. På vägen dit njuter ni av det natursköna landskapet längs den dalmatiska kusten. På eftermiddagen seglar ni mot Rab. Övernattning till havs.

Dag 3: Rab, Kroatien
På morgonen ankommer ni ön Rab. Du som vill kan gå en guidad stadstur i den historiska staden med samma namn som ön. Rab är en medeltida stad som grundades under romarriket. Staden är känd för sina kyrkor, palats och olika historiska monument. Senare på eftermiddagen seglar ni söderut mot Sibenek. Färden går genom den vackra nationalparken Kornati som består av över 100 obebodda öar och klippor. Övernattning till havs.

Dag 4: Sibenik, Kroatien
Ankomst till Sibenik genom en spektakulär fjord. Här erbjuds en heldagsutflykt till nationalparken Krka. I parken finns många små vattenfall och en rik flora och fauna, bland annat över 200 fågelarter. Utflykten fortsätter sedan till kuststaden Primosten och Sibeniks gamla stad. Övernattning i hamnen.

Dag 5: Hvar/Korcula, Kroatien
Tidigt på morgonen seglar ni mot Hvar som är Kroatiens längsta ö. Här kan du ta en stadstur till fots i den medeltida staden Hvar. I staden finns många historiska byggnader, en vacker borg och Europas äldsta teater, byggd i början på 1600-talet. På eftermiddagen kan ni njuta av en avkopplande simtur. Därefter fortsätter kryssningen mot Korcula dit ni ankommer sent på kvällen. Övernattning i hamnen.

Dag 6: Korcula, Kroatien
Idag kan du välja mellan flera heldagsutflykter; stadstur i Korcula och/eller vinprovning i byn Lumbarda. Du har även möjligheten att besöka vingården Milina-Bire innan vinprovningen. På kvällen seglar ni mot kuststaden Kotor i Montenegro. Övernattning till havs.

Dag 7: Kotor, Montenegro
Tidig morgonsegling till Kotorbukten, den djupaste naturliga fjorden i Medelhavet. Här erbjuds en utflykt till Kotor vars gamla stad är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna i Adriatiska havet. Den finns också med på UNESCO:s världsarvslista. På eftermiddagen seglar ni genom den fantastiskt vackra Kotorbukten mot Dubrovnik dit ni anländer sent på kvällen. Övernattning i hamnen.

Dag 8: Dubrovnik, Kroatien
Kryssningen har kommit till sitt slut och efter frukost är det dags att stiga av båten omkring klockan 09.00.

Med reservation för ändringar av rutten på grund av väderförhållanden.

 

Om M/Y Callisto

M/Y Callisto är en elegant yacht av högsta klass med 17 hytter och plats för 34 passagerare. Hytterna är fördelade på två däck, alla hytter har eget badrum och AC, liksom tv, litet kylskåp och säkerhetsbox. Hytterna på övre däck har fönster, på nedre däck har hytterna en liten glugg.

På det stora soldäcket finns bekväma solstolar där du kan koppla av och njuta av solen och kryssningen. Där finns också en badplattform som man kan hoppa i vattnet från.

Ombord på båten finns generösa och mysiga utrymmen både inne och ute där man kan umgås eller bara sitta och läsa. På kvällarna kan du njuta av skeppets lounge, ta en drink och titta på stjärnhimlen eller läsa en bok i fartygets bibliotek. Erfaren och välkomnande personal gör allt för att garantera en säker och trevlig resa.

Pris

Från 25 900 SEK/person (gäller dubbelhytt, kategori C).

Priset är ordinarie pris under billigaste reseperioden. Priset kan dock bli lägre vid kampanjerbjudanden från rederiet. Vi erbjuder samma priser som rederiet, och du får alltid aktuellt pris när du begär en offert från oss.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: VarCruise03

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Kryssningar i Adriatiska havet med Variety Cruises, 8 dagar”