Resa till Kuba Havanna gata
Resa till Kuba dansareResa till Kuba hästarResa till Kuba forsResa till Kuba lantbrukResa till Kuba Varadero Hotel Blau Cayo Libertad

Kuba – äventyrsresan, 15 dagar

Prisexempel: 19 900 kr

Vår kubanska äventyrsresa ger dig möjligheten att njuta av öns otroliga landskap på ett aktivt sätt, till fots och på cykel. Den här resan är en perfekt blandning av kultur och äventyr. Du cyklar genom tobaksplantage, upplever fantastiska naturscenarier till fots och på hästryggen och besöker historiska sevärdheter. Du behöver inte vara vältränad för att följa med eftersom resan kan anpassas till olika nivåer av kondition. Utöver de avkopplande dagarna på stranden som ingår i resan får ni mycket fritid mellan vandringarna och cykelturerna. Passa då på att ta danslektioner eller dyk och snorkla i Kubas bästa vatten!

Artikelnr: SPR6 Kategori: Etiketter: , , ,

Kuba – äventyrsresan

Denna resa är en gruppresa med fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter kan vi självklart ordna det.

Resan sker i grupp med internationellt anslutna deltagare. Guidningen/färdledningen och personalen på plats är flerspråkig, varav engelska är ett av språken.

Gruppstorlek: 216 personer.

Datum

Denna resa har fasta avgångar ungefär en gång per månad. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår i resan till Kuba

  • Flygresan Skandinavien–Havanna t/r i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 14 nätter på hotell inkl. frukost och Casa Particular² där frukosten betalas på plats.
  • Måltider enligt dagsprogrammet.
  • Flerspråkig kvalificerad guide.
  • Transporter i luftkonditionerade minivans.
  • Hyrd cykel. Hjälm och handskar ingår inte.
  • Entréavgifter som beskrivs i programmet.
  • Visum (värde 400 SEK/person).
  • Alla transfers.

¹ Obs! Om de namngivna hotellen i programmet är fullbelagda förbehåller vi oss rätten att boka ett annat boende av likvärdig standard.

² Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med ett Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra rum, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Havanna
Vid ankomst till Havannas internationella flygplats möts ni av vår lokala representant som tar er till hotellet.
Boende: hotell 3*.
Måltider: –

Resa julresa till Kuba Havanna 50-talsbilar

Dag 2: Havanna
På morgonen får ni en guidad tur till fots i La Habana Vieja, den pittoreska gamla delen av Havanna som utsetts till världsarv av UNESCO. Därefter får ni en danslektion för att lära er dansa den berömda kubanska salsan.
Boende: hotell 3*.
Måltider: frukost.

Dag 3: Havanna – Topes de Collantes
Efter frukost reser ni vidare till Santa Clara där ni besöker Che Guevaras mausoleum och museet. Efter det åker ni upp i de magnifika bergen Sierra del Escambray. I nationalparken Topes de Collantes vandrar ni cirka 5 km.
Boende: hotell 3*.
Måltider: frukost.

Dag 4: Topes de Collantes
I dag vandrar ni till de vackra vattenfallen Salto de Caburni. Där kan ni njuta av ett uppfriskande bad innan ni beger er tillbaka till hotellet.
Boende: hotell 3*.
Måltider: frukost.

Dag 5: Topes de Collantes – Trinidad
Under dagen vandrar ni i Parque Guanayara och utforskar denna vackra och praktfulla naturpark. På kvällen fortsätter ni till den levande staden Trinidad, känd för sina färgglada hus och kullerstensgator.
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost.

Resa gruppresa Kuba Trinidad

Dag 6: Trinidad
I dag vandrar ni genom naturparken i El Cubano med sitt rika fågel- och växtliv. Längs vägen kan du ta ett uppfriskande bad under ett azurblå vattenfall. Turen är generellt en lätt vandring. På eftermiddagen får ni en guidad stadstur i Trinidad.
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost (betalas på plats).

Dag 7: Trinidad – Cienfuegos
Innan ni reser vidare till Cienfuegos får ni utforska Trinidads landsbygd från hästryggen. Turen tar cirka en timme. Därefter fortsätter ni till den levande staden Cienfuegos där ni får en guidad stadsvandring. Cienfuegos är känd för sin arkitektur i nyklassicism. Ett exempel är Palacio de Valle, en mycket imponerande byggnad med gotiska, venetianska och nyklassicistiska influenser.
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost (betalas på plats).

Dag 8: Cienfuegos – Soroa
Dagens första anhalt är Laguna de Tesoro på Zapatahalvön. Där tar ni en båttur på den lilla sjön innan ni beger er västerut mot Soroa i de majestätiska bergen Sierra del Rosario.
Boende: hotell 3*.
Måltider: frukost (betalas på plats).

Dag 9: Soroa – San Diego de los Baños
Nu fortsätter färden på cykel genom Soroas vackra böljande landskap till San Diego de los Baños. Ni cyklar en sträcka på 10–15 km under cirka tre timmar.
Boende: hotell 3*.
Måltider: frukost.

Dag 10: San Diego de los Baños – Viñales
Dagens cykeltur går till den genuina lilla staden Viñales. Landskapet i Viñalesdalen är mycket speciellt. Ni kommer att cykla förbi böljande tobaksfält och sockerrörsodlingar och få se de märkliga mogoteklipporna, nästan helt runda klippor som sticker upp ur det annars flacka landskapet. Ni tar en paus för att besöka den fascinerande grottan Cueva de los Indios.
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost.

Resa till Kuba Vinales

Dag 11: Viñales
I dag vandrar ni i Viñales Valley som har ett av Kubas vackraste landskap. Här växer den legendariska kubanska tobaken mellan klippor och stenblock. Ni får också en rundvandring i en tobaksfabrik.
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost (betalas på plats).

Dag 12: Viñales – Maria La Gorda
Vi kör i dag västerut genom tobaksplantage och sockerrörsfält till Kubas västligaste punkt, Maria La Gorda. I detta strandparadis kan du koppla av och bara njuta av den lugna miljön.
Boende: Hotel Maria La Gorda 3*
Måltider: frukost (betalas på plats).

Dag 13: Maria La Gorda
Njut av en hel dag på stranden, eller ta en dyknings- och snorklingstur med båt ute i Karibiska havet. Där väntar ett spektakulärt undervattensliv med otaliga koraller och vattenlevande djur att utforska.
Boende: Hotel Maria La Gorda 3*
Måltider: frukost.

Dag 14: Maria La Gorda – Havanna
I dag åker ni tillbaka till Havanna med bil. Njut där på egen hand av storstadens tempo, exotiska kvarter, marknader och salsarytmer.
Boende: hotell 3*.
Måltider: frukost.

Dag 15: Hemresa
Vår representant tar er i dag till Havannas flygplats i god tid för ert flyg hem.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 19 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SPR6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Kuba – äventyrsresan, 15 dagar”