Resa Cykelresa Las Terrazas Kuba
Resa till Kuba marknadResa till Kuba lantbrukResa till Kuba båt havResa till Kuba Vinales Viñales Viñalesdalen

Kuba Cross Over – 12 dagars cykelresa

Prisexempel: 24 900 kr

Denna 12 dagars cykelresa passar dig som vill ha en aktiv resa och vill upptäcka Kuba på ett annorlunda sätt – med cykel. Resan är en kombination av en aktiv rundresa med inslag av kultur, storstad och naturupplevelser. Er guide kommer att leda er genom Kubas västra och centrala delar med dagliga etapper på 10 till 55 kilometer. Ert bagage transporteras i en följebil som ni dessutom kan åka med i när som helst. Resan sker i grupp med flerspråkiga deltagare och flerspråkig personal med engelsktalande guide.

Artikelnr: SPR7 Kategori: Etiketter: , , , , ,

Kuba Cross Over – 12 dagars cykelresa

Denna resa är en gruppresa med fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra. Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter rundresan kan vi självklart ordna det.

Gruppstorlek: 216 personer.

Datum

Resan har fasta avgångar ungefär 1–2 gånger per månad. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår i resan till Kuba

 • Flyg Skandinavien–Havanna t/r i ekonomiklass.
 • Alla flygskatter.
 • Boende 11 nätter på hotell¹ inkl. frukost och Casa Particular² (frukost betalas på plats).
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
 • Kvalificerad engelsktalande guide.
 • Följebil med möjlighet att åka med när som helst.
 • All transfer som inte beskrivs som tillval i luftkonditionerade minivans.
 • Cykelhyra.
 • Entréavgifter.
 • Visum (värde 400 SEK/person).

¹ Obs! Om hotellen som nämns i programmet är fullbelagda förbehåller vi oss rätten att boka ett annat boende av likvärdig standard.
Alla hotell har sjukvård.

² Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med ett Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra rum, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Detta ingår inte

 • Drycker och måltider som inte nämns i dagsprogrammet.
 • Dricks.
 • Valfria utflykter.
 • Hjälm och handskar.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Havanna
Avresa från Skandinavien. Vid ankomst till Havannas internationella flygplats får ni transfer till hotellet.
Boende: Hotel Habana Libre 4*
Måltider: –

Dag 2: Havanna
Efter frukost välkomstmöte med er guide, och därefter en guidad stadsrundtur till fots. Ni kommer att besöka flera intressanta sevärdheter i Habana Vieja, den gamla delen av Havanna. Ni äter lunch på en typisk lokal restaurang. På eftermiddagen besöker ni samhällsprojektet Casa del Tango. Tillbaka på hotellet är kvällen fri för egna aktiviteter.
Boende: Hotel Habana Libre 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 3: Havanna – Viñales
I dag reser ni vidare till Viñalesdalen. Under vägen får ni se såväl tobaksplantage och odlade fält som landets endemiska flora och fauna i det vackra landskapet. Under vägen tar ni en första cykeltur innan ni fortsätter med buss på smala vägar genom det unika landskapet. Efter lunch fortsätter ni cirka 20 km till ert hotell.
Dagens cykeletapp: ca 20 km.
Boende: hotell 3* i Viñales.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Dagstur till Cayo Levisa
Dagens tur tar er till Cayo Levisa. Efter frukost ger ni er iväg på en 55 km lång tur till Palma Rubia där ni tar färjan över till den lilla paradisön Cayo Levisa. Ni äter lunch där och utforskar sedan ön på egen hand under eftermiddagen. Här är otroligt vackert med kritvit sand, gröna palmer och turkost hav. Vill du utforska korallrevet, glöm inte att ta med snorklingsutrustningen! Efter en avkopplande dag tar ni färjan tillbaka till fastlandet och återvänder till Viñales med följebilen.
Dagens cykeletapp: ca 55 km.
Boende: hotell 3* i Viñales.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Viñales
På morgonen sätter ni er på cyklarna igen och följer en liten väg som går genom det vackra landskapet och samhällen som utvecklades efter revolutionen. Under vägen är det nästan ett måste att stanna vid Casa del Veguero finca där en av den bästa tobaken i världen produceras. Här lär ni känna lokalbefolkningen och får lära er mer om tobaksplantan. Ni får också möjlighet att köpa “puros”, cigarrer, direkt från producenterna.
Dagens cykeletapp: ca 50 km.
Boende: hotell 3* i Viñales.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Viñales – Cienfuegos
Dagens tur tar er till Cienfuegos, också känd som Perla del Sur. På vägen besöker ni Parque Guama, en vacker plats som ligger i Cienaga de Zapatas. Ni tar en båttur genom Laguna del Tesoro som ligger i ett pittoreskt landskap med många kanaler, mangroveträsk och palmer. Ni kan här besöka en by som byggts upp enligt taínoindianernas traditioner, och får möjligheten att besöka en krokodilfarm i närheten. Ni äter lunch på en lokal restaurang och fortsätter sedan med buss till Cienfuegos som ligger centralt på öns sydkust. Ni utforskar denna charmiga stad på cykel där ni får se den unika och intressanta arkitekturen som influerats av Louisiana.
Dagens cykeletapp: ca 10 km.
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost.

Dag 7: Cienfuegos – Trinidad
I dag ger ni er av mot Trinidad. På vägen cyklar ni längs foten av bergskedjan Sierra del Escambray. Det blir en del uppförsbackar, men ni kommer att belönas med en hisnande utsikt över den fantastiska växtligheten. När ni når Trinidad kan ni stanna till och beundra de vackra byggnaderna runt Plaza Major. Ni checkar sedan in på hotellet och tillbringar kvällen på egen hand. För dig som gillar kubansk musik kan ett besök på Casa del la Trova rekommenderas. Vill du hellre dansa till techno är diskotek Las Cuevas ett tips.
Dagens cykeletapp: ca 25 km.
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost (betalas på plats).

Dag 8: Trinidad
I dag får ni en guidad promenad genom Trinidad och får då höra många intressanta historier om sockerboomens gyllene era och hur den gynnade staden. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Ett tips är att ta en cykeltaxi till Playa Ancón där ni kan koppla av, simma eller snorkla.
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost (betalas på plats).

Dag 9: Trinidad
I dag cyklar ni genom Valle de los Ingenios som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det är en bördig platå med sockerrörsplantage omgärdad av Sierra del Escambrays kullar där sockerbruken byggdes upp i början av 1800-talet. Ni stannar vid Torre Iznagas vakttorn som användes för övervakning av slavar, men numer är en turistattraktion. Du som vill kan ta trapporna upp till toppen av det 50 meter höga tornet och beskåda den fantastiska utsikten över dalen. På eftermiddagen cyklar ni tillbaka till Trinidad.
Dagens etapp: ca 40 km.
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost (betalas på plats).

Dag 10: Trinidad – Santa Clara
Destinationen i dag är Santa Clara. Turen tar er genom ett charmigt bergslandskap med skogar av tall och eukalyptus. Cykelvägarna är lite steniga och branta ibland men är hanterbara för alla. Ni tar en paus i staden Topes de Collantes som ligger 800 m ö.h. och är känd för sin rena luft och sin Art-Deco inspirerade sanatorium. På eftermiddagen fortsätter ni till Santa Clara genom ett fascinerande landskap. På kvällen äter ni middag på hotellet.
Dagens cykeletapp: ca 30 km.
Boende: hotell 3* i Santa Clara.
Måltider: frukost (betalas på plats), middag.

Dag 11: Santa Clara – Havanna
Idag cyklar ni till slutdestinationen Havanna, via Matanzas. Ni cyklar ca 45 km genom Yumuri Valley, och därifrån fortsätter ni med minibuss till Havanna.
Dagens cykeletapp: ca 45 km.
Boende: hotell 4* i Havanna.
Måltider: frukost.

Dag 12: Hemresa
Transfer till flygplatsen i Havanna och flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 24 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SPR7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Kuba Cross Over – 12 dagars cykelresa”