Resa Kuba Cykel
Resa till Kuba tobaksplantageResa till Kuba strand sol badResa till Kuba Vinales Viñales Viñalesdalen

Kuba – cykelresa med paradisstrand, 15 dagar

Prisexempel: 20 900 kr

Cykelsemester i Kuba är en unik upplevelse inte bara för den som tycker om en aktiv semester, men också för den som vill utforska det karibiska landskapet. Under denna cykelresa på Kuba får du uppleva avkoppling, kultur och historia samtidigt som du är aktiv. Det är ingen press på att du måste cykla hela tiden. En minivan kommer att köra bredvid gruppen hela tiden, och där kan man åka med om man behöver en paus. Ni cyklar under fem av resans första åtta dagar, och avslutar med sju dagar vid en underbar paradisstrand.

Artikelnr: SPR+CTR1 Kategori: Etiketter: , , , ,

Kuba – Cykelresa med paradisstrand

Denna resa är en gruppresa med fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter kan vi självklart ordna det.

Gruppstorlek: 2–16 personer.

Svårighetsgrad: lätt
Du behöver grundläggande fysisk för denna cykelresa. Rutten kan vara relativt lång, men inte svår.

Datum

Denna resa har fasta avgångar ungefär två gånger i månaden. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår i resan till Kuba

 • Flyg Skandinavien–Havanna t/r i ekonomiklass.
  Avresa möjlig från Stockholm / Göteborg / Köpenhamn / Linköping / Oslo / Bergen / Trondheim.
 • Alla flygskatter.
 • Boende dag 1–7 på hotell inkl. frukost (standardrum) och Casa Particular* där frukosten betalas på plats.
 • Boende dag 8–15 på strandresort med All Inclusive i Varadero eller annan vald badort.
 • Nedan program med guidade turer.
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
 • Cykelhyra.
 • Kvalificerad engelsktalande guide (guidning på engelska och tyska, renodlade engelsktalande grupper fr.o.m. november).
 • Alla i programmet nämnda transporter. Minivan med AC.
 • Transport av cykel och bagage.
 • Visum till Kuba (värde 400 SEK/person).

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Detta ingår inte

 • Cykelhjälmar och handskar.
 • Övriga måltider och drycker.
 • Valfria utflykter.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Havanna
Avresa från Skandinavien med ankomst till Havanna samma kväll. Transfer till hotellet.
Boende: hotell 4* i Havanna
Måltider: –

Dag 2: Havanna – Viñales
Efter frukost välkomstmöte med er guide. Ni tar er sedan till Pinar del Rio, den berömda tobaksregionen i västra Kuba. Ni besöker där staden och får en rundvandring på en tobaksfabrik. Ni fortsätter sedan till Viñales Valley där er cykelsemester på Kuba verkligen börjar. Landskapet här är ett av de vackraste på Kuba med den legendariska kubanska tobaken som växer mellan klippor och stenar. Ni äter lunch på en typisk kubansk restaurang, och efter en kort vila startar den första cykeletappen. Ett besök i Cueva del Indio ingår, en 90 meter hög underjordisk grotta.
Dagens etapp: cirka 10 km.
Boende: Casa Particular i Viñales
Måltider: frukost, lunch.

Dag 3: Dagstur till Cayo Jutías
Dagens etapp tar er till den lilla undangömda stranden Cayo Jutías. Ni cyklar via den slingrande bergskedjan Sierra de Oreganos. Den lilla ön Cayo Jutías når man via en bro, och att cykla över bron är verkligen spektakulärt. Väl framme äter ni lunch vid stranden. Efter det har ni fri tid för härligt strandliv och bad i det kristallklara vattnet. Det finns även små båtar att hyra. Ni kan sedan välja om ni vill cykla eller åka buss tillbaka till Viñales.
Dagens etapp: cirka 55 km.
Boende: Casa Particular i Viñales.
Måltider: frukost (betalas på plats), lunch.

Dag 4: Viñales – Valle Ancón
Dagens etapp tar er till Palma i Ancón Valley, en 30 km lång tur genom ett förtrollande landskap med orörda dalar. På vägen kan ni besöka den lodge där Fidel Castro höll hemliga möten under den kubanska revolutionen. Ni äter picknicklunch i den lummiga dalen innan ni fortsätter till hotellet som är dagens slutdestination. Hotellet ligger i idylliska omgivningar som är perfekta för en promenad eller kort vandring.
Dagens etapp: cirka 30 km.
Boende: Hotel Aguas Claras 3*, standardrum.
Måltider: frukost (betalas på plats), lunch, middag.

Dag 5: Valle Ancón – Soroa
Efter frukost får ni transfer till Cueva de los Portales. Det var i detta vackra område som Che Guevara gömde sig under 1962. Härifrån startar ni dagens cykeletapp till Soroa som går via Carretera Central. Turen tar er genom charmiga, lantliga städer på västra Kubas landsbygd. I Soroa rekommenderar vi ett besök i de berömda orkidéträdgårdarna som har över 700 arter av orkidéer.
Dagens etapp: cirka 45 km.
Boende: Villa Soroa, standardrum.
Måltider: frukost, middag.

Dag 6: Las Terrazas
Efter frukost cyklar vi till Las Terrazas, 20 km bort. Samhället ligger i Sierra Rosario, ett 25 000 hektar stort område som förklarats som Biosphere Reserve av UNESCO. I samhället bor 900 invånare som numera lever av ekoturism och träindustri. Vägen till Las Terrazas går genom vackra omgivningar, och ni får bland annat se San Juanfloden, små sjöar, ett vattenfall och ruiner och kaffeplantage från 1800-talet. Ni äter lunch på en bondgård efter vägen. På eftermiddagen återvänder ni till Soroa med buss.
Dagens etapp: cirka 20 km.
Boende: Villa Soroa, standardrum.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Soroa – Havanna
På morgonen återvänder ni med buss till Havanna. Där får ni en guidad tur genom Gamla Havannas smala gator. Ni äter lunch på en lokal restaurang i gamla Havanna. Turen avslutas med ett besök på Havana Club Rum Museum.
Boende: hotell 4* i Havanna, standardrum.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8–14: Varadero (eller annan sol- och badort)
Dag 8 lämnar ni Havanna och fortsätter till Varadero eller annan badort för att koppla av vid stranden.

Välj boendestandard och hotell i Varadero nedan. Alla hotell är med All Inclusive. Rumskatergorierna går att uppgradera mot pristillägg.

Standard: Hotel Be Live Experience Turquesa eller Hotel Be Live Experience Tuxpan i standardrum.
Superior: Hotel Roc Barlovento,  Memories Varadero Beach Resort i standardrum.
Deluxe: Hotel Grand Memories Varadero, eller Starfish Cuatro Palmas (vuxenhotell) i standardrum.
Premium: Hotel Royalton Hicacos (vuxenhotell) i junior suite eller Hotel Grand Memories Varadero Junior Suite Sanctuary (vuxenhotell)

Det finns också möjlighet att lägga till fler nätter i Varadero. Vi erbjuder även boende på andra badorter i Kuba. Läs mer om alternativa badorter och strandhotell.

Dag 15: Hemresa
Transfer från Varadero till Havannas flygplats. Flyget ankommer Skandinavien nästa dag.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 20 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i boendestandarden Basic.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SPR+CTR1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Kuba – cykelresa med paradisstrand, 15 dagar”