Resa Kuba Havanna Gatuartister
Resa till Kuba Havanna ViejaResa till Kuba GruppresaResa till Kuiba Vinales ViñalesResa till Kuba CigarrfabrikResa till Kuba TrinidadResa till Kuba Varadero strand julresor

Det bästa av Kuba, nyårsresa 13 dagar

Prisexempel: 36 900 kr

Följ med oss till Kuba och utforska detta genuina, färgstarka land tillsammans med vår kubaexpert Vincent Engström. Vi börjar i Havanna där vi får se stadens största sevärdheter och gå i Ernest Hemingways fotspår. Resan fortsätter till Viñales med dess många koloniala byggnader och vackra landskap. Vi fortsätter sedan till den mysiga kolonialstaden Trinidad med sina kullerstensgator och pastellfärgade hus. Ni avslutar det med några härliga dagar i Varadero där de kritvita karibiska stränderna väntar. Alla nätter utom i Varadero bor vi i Casa Particular hos kubanska familjer där vi får möta det riktiga Kuba. Datum: 26 dec – 8 januari.

Det bästa av Kuba, nyårsresa

Gruppstorlek: max 14 deltagare.

Datum

26 december 2019 − 8 januari 2020

Flygtider

26 dec Arlanda–Amsterdam
Amsterdam–Havanna
09.35–11.40
12.35–17.15
KLM
7 jan
8 jan
Havanna–Paris
Paris–Arlanda
20.20–11.50
14.50–17.30
Air France

Behöver du anslutningsflyg till Arlanda hjälper vi även till att boka det.

Detta ingår i resan till Kuba

  • Flyg Skandinavien−Havanna t/r i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • Transfer i luftkonditionerade bussar.
  • Nedan program med utflykter och inträden.
  • Boende 12 nätter på hotell och Casa Particular*.
  • Måltider enligt dagsprogrammet. En lokal  dryck ingår i luncherna och middagarna ni äter på lokala restauranger.
  • Vincent Engström som färdledare.
  • Engelsktalande kubansk guide.
  • Visum (värde 400 SEK/person).

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Dagsprogram

26 dec: Ankomst till Havanna
Avresa från Skandinavien och ankomst till Havanna. Transfer till ert boende i Havanna.
Boende: Casa Particular
Måltider: –

27 dec: Havanna stadsrundtur
På förmiddagen väntar en rundtur till fots i lugnt tempo i Havannas historiska hjärta, Gamla Havanna. Denna del av staden grundades år 1515 och finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Vi strosar över Plaza de Armas och Plaza de la Catedral, och stannar till vid El Templete, platsen där Havanna grundades. Vi fortsätter till Hotel Ambos där Ernest Hemingway bodde. Vi besöker också en cigarrfabrik och äter lunch på en lokal restaurang.

Efter lunch hämtas vi vid Plaza de Armas för en hänförande rundtur i klassiska amerikanare. Vi fortsätter sedan längs Havannas populära strandpromenad. Turen fortsätter längs 5:e avenyn upp till John Lennon-parken, och vi stannar också till vid Plaza de la Revolucion. Rundturen avslutas vid den kolossala statyn av Cristo de la Habana, och vi återvänder därefter till hotellet. På kvällen får vi middag med show på Café Taberna.
Boende: Casa Particular
Måltider: frukost, lunch, middag.

28 dec: Havanna i Hemingways fotspår
Idag får vi en tur i Hemingways fotspår. Vi besöker först Hemingways museum i hans bostad Finca La Vigía. Därefter fortsätter vi till Cojimar, en förort vid kusten strax utanför Havanna som inspirerade Hemingway att skriva sin berömda novell Den gamle och havet. Här får vi bland annat se Hemingways minnesmonumentet och fortet. Vi avnjuter en skaldjurslunch på restaurang Las Terrazas och återvänder sedan till hotellet.
Boende: Casa Particular
Måltider: frukost, lunch.

29 dec: Havanna − Viñales
Efter frukost lämnar vi Havanna och reser västerut mot den lilla koloniala staden Viñales. På vägen blir det utflykt till ekosamhället Las Terazzas med lunch.
Boende: Casa Particular
Måltider: frukost, lunch.

30 dec: Rundtur i Viñales
I dag väntar en rundtur i Viñales. Viñalesdalen är utnämnd till världsarv av UNESCO för sitt unika landskap, sin multikultur och de gamla jordbrukstraditionerna. I regionen odlas världens bästa tobak. Vi kommer bland annat att besöka en tobaksplantage och får då lära oss mer om hur de berömda cigarrerna blir till. Lunch på en lokal restaurang ingår.
Boende: Casa Particular
Måltider: frukost, lunch.

31 dec: Viñales − Trinidad
Transfer till Trinidad på sydkusten. Denna färgstarka stad ligger i Kubas historiskt viktiga område för sockerrörsodling. Trinidads tidigare rikedom märks tydligt på de överdådiga koloniala byggnaderna som fortfarande är i bruk. Imorgon får vi en rundtur till stadens största sevärdheter.
Boende: Casa Particular
Måltider: frukost, lunch.

1 jan: Rundtur i Trinidad
Efter frukost tar vi en promenad i Trinidads stads­kärna som UNESCO har utsett till världs­kulturarv. Staden var en av de första städerna som den spanska kronan grundade på tidigt 1500-tal. Här besöker vi Stadsmuseet och baren La Canchanchara där vi smakar på den lokala drinken gjord på rom, honung och citron. Vi äter också lunch på en lokal restaurang.
Boende: Casa Particular
Måltider: frukost, lunch.

2 jan: Trinidad − Santa Clara – Varadero
Efter frukost reser vi vidare till Varadero. På vägen besöker vi Santa Clara, en av de viktigaste platserna i Kubas revolutionära historia. Här får vi se flera fascinerande historiska platser, däribland det stora monumentet och mausoleet där Che Guevara vilar. Vi äter lunch på en lokal restaurang och fortsätter sedan till Varadero.
Boende: Hotel Starfish Quatro Palmas 4* i standardrum.
Måltider: All Inclusive.

3−6 jan: Varadero
Här lämnar vår svenska och Kubanska guide oss och vi kan njuta av Kubas kritvita stränder och koppla av på en fin resort några dagar.
Boende: Hotel Starfish Quatro Palmas 4* i standardrum.
Måltider: All Inclusive.

7 jan: Hemresa
Transfer från Varadero till flygplatsen i Havanna.
Måltider: frukost.

8 jan: Ankomst till Arlanda

Pris

Pris per person i delat dubbelrum: 36 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 4 900 SEK.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på höjda skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Om Vincent Engström

Vincent Engström har arbetat som fotograf med egen firma i 25 år. Han ledde sin första rundresa som guide 1979. År 1993 började han organisera egna resor och 2008 blev det ett heltidsarbete. Han har gjort ett flertal rundresor på Kuba med svenska grupper från Kenzan Tours, och även lett flera motorcykelresor där.

Kenzan Tours samarbetar med Vincent när det gäller reseledaruppdrag till Kuba via hans reseföretag VincentResor. Sedan januari 2017 arbetar han också som ansvarig resesäljare för Kenzan Tours resor till Kuba.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Vincent Engström samt artikelnummer CTR12. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: CTR12

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Det bästa av Kuba, nyårsresa 13 dagar”