Gatuartister i Kuba
Capitolium Havanna50-talsbilar KubaTorcedor cigarrfabrik KubaResa till Trinidad i Kuba

Aktuellt: Kuba – gruppresa med svensk färdledare, 13 dagar

Prisexempel: 29 900 kr

Följ med oss till Kuba och utforska detta genuina land tillsammans med vår kubaexpert Vincent Engström. Ni börjar i färgstarka Havanna och får där se flera av stadens största sevärdheter, till fots och bakåtlutande i en gammal amerikanare. Resan fortsätter till Viñales med dess många koloniala byggnader och vackra omgivningar, Playa Larga i Grisbukten, den franskinspirerade staden Cienfuegos, och Trinidad med sina kullerstensgator och pastellfärgade hus. Ni åker också till Cayo Santa Maria med sina långa vita stränder. Du som vill kan förlänga vistelsen i Cayo Santa Maria eller fortsätta till Varadero efter rundresan.

Artikelnr: CTR6 , ,

Gruppresa till Kuba med svensk färdledare

Denna resa är en gruppresa med fast avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program som delas av alla deltagare. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill du kombinera denna resa med sol och bad i till exempel Varadero kan vi självklart ordna det.

Avreseorter: hela Skandinavien.

Gruppstorlek: max 25 deltagare.
Minst 15 deltagare krävs för att resan ska genomföras.

Datum

22 februari − 6 mars 2019

Detta ingår i vår gruppresa till Kuba

  • Flyg Skandinavien−Havanna t o r med KLM/Air France i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • All transfer i luftkonditionerade bussar.
  • Boende 12 nätter i dubbelrum på hotell eller Casa Particular* (privat boende).
  • Måltider enligt dagsprogrammet. En dryck ingår i luncherna och middagarna ni äter på lokala restauranger.
  • Inträden till museer och andra sevärdheter ni besöker inom programmet.
  • Svensk färdledare.
  • Engelsktalande lokal guide.
  • Visum (värde 400 SEK/person).

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när ni besöker Kuba!

Dag 1: Ankomst till Havanna
Avresa från Skandinavien och ankomst till Havanna. Transfer till hotellet i Gamla Havanna.
Boende: Hotel Plaza.
Måltider: inga.

Dag 2: Havanna
Ni träffar er guide som berättar om dagens stadsrundtur som startar till fots i Havannas historiska hjärta, Gamla Havanna. Denna del av staden grundades år 1515 och finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Ni strosar över Plaza de Armas och Plaza de la Catedral, och stannar till vid El Templete, platsen där Havanna grundades. Ni fortsätter till Hotel Ambos och besöker Ernest Hemingways rum. Ni besöker också en cigarrfabrik innan ni äter lunch på en lokal restaurang.

Tidig eftermiddag fortsätter stadsturen i de för Kuba så karaktäristiska klassiska amerikanska bilarna. Ni hämtas upp vid Plaza de Armas och åker först till det magnifika Capitolium där ni gör ett kort fotostopp. Ni fortsätter med en hänförande panoramisk åktur längs Havannas populära strandpromenad. Turen fortsätter längs 5:e avenyn upp till John Lennon-parken. Ni stannar också till vid Colonkyrkogården, Revolution Square, universitetet och forten Castillo del Morro och San Carlos de La Cabaña. Stadsuren avslutas vid den kolossala statyn av Cristo de la Habana. Ni återvänder till hotellet och har fri tid fram till kvällens middag med show på Café Taberna.
Boende: Hotel Plaza.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 3: Havanna
Efter frukost får ni en tur i Hemingways fotspår. Turen går först till Hemingways museum i hans forna bostad Finca La Vigía. Ni fortsätter till San Francisco de Paula och får längs vägen bland annat se hamnen. Därefter fortsätter ni till Cojimar, en liten fiskeby strax utanför Havanna som inspirerade Hemingway att skriva sin berömda novell Den gamle och havet. Här får ni bland annat se Hemingways minnesmonumentet och fortet. Ni stannar till på Las Terrazas bar för att ta en Don Gregorio, cocktailen som Hemingway skapade. Ni besöker också Hemingways rum på hotell Ambos Mundos liksom restaurangerna La Bodeguita och El Floridita. Ni äter lunch på en lokal restaurang, och återvänder efter turen till hotellet.
Boende: Hotel Plaza.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 4: Havanna − Viñales
Ni lämnar i dag Havanna och reser västerut mot den lilla koloniala staden Viñales. På vägen blir det utflykt till ekosamhället Las Terazzas med lunch.
Boende: Hotel Los Jazmines, Hotel La Ermita eller Hotel Rancho San Vicente.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 5: Viñales
I dag väntar en rundtur i Viñales med ett besök hos en lokal tobaksplantage. Lunch ingår.
Boende: Hotel Los Jazmines, Hotel La Ermita eller Hotel Rancho San Vicente.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Viñales − Playa Larga
Resan fortsätter idag till Playa Larga längst in i Grisbukten. Ni äter lunch på en lokal restaurang.
Boende: Hotel Playa Larga.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Playa Larga − Cienfuegos
Efter frukost tar ni en tur till Punta Perdiz med snorkling och lunch. Efter lunch fortsätter ni till Cienfuegos, och stannar på vägen i Playa Giron på östra sidan av Grisbukten. Där finns en fin strand perfekt för fiske och dykning. Det lilla museet Museo Giron är väl värt ett besök. Museet visar invasionen i Grisbukten 1961 med fotografier, dokument, vapen, en stridsvagn och vraket från det flygplan som deltog i den sista striden. Du kan också se filmer tagna under invasionen. Ni fortsätter sedan till hamnstaden Cienfuegos för övernattning.
Boende: Hotel Faro Luna eller Rancho Luna.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: Cienfuegos − Trinidad
Efter frukost får ni en stadstur i Cienfuegos. Staden är en av Kubas mest välbevarade städer med tydliga influenser från de franska immigranter som kom dit på 1700- och 1800-talen. Ni besöker bland annat stora torget Parque Marti, Tomas Terry-teatern, stadshuset och strosar längs stadens boulevarder. Ni får sedan avnjuta en god lunch på Club Cienfuegos nere i hamnen innan ni fortsätter till Trinidad där ni övernattar.
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 9: Trinidad
Efter frukost åker ni på en rundtur i Trinidad som är utsett till världskulturarv av UNESCO. Staden var en av de första städerna som den spanska kronan grundade på tidigt 1500-tal. Här besöker ni Museo Romàntico och baren La Canchanchara där ni smakar på den lokala drinken gjord på rom, honung och citron. Ni äter lunch på en lokal restaurang i Trinidad.
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 10: Trinidad − Santa Clara − Cayo Santa Maria
Ni reser idag tvärs över landet till Cayo Santa Maria, ett strandparadis utanför Kubas norra kust med långa vita stränder. På vägen besöker ni Santa Clara som är en av de viktigaste platserna i Kubas revolutionära historia. Här får ni se flera fascinerande historiska platser, bland annat det stora monumentet och mausoleet där Che Guevara vilar. Ni äter lunch på en lokal restaurang och fortsätter sedan till Cayo Santa Maria där ni checkar in på er resort med All Inclusive.
Boende: Starfish Cayo Santa Maria i standardrum.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 11: Cayo Santa Maria
Ledig dag i Cayo Santa Maria.
Boende: Starfish Cayo Santa Maria i standardrum.
Måltider: All Inclusive.

Dag 12: Cayo Santa Maria − Havanna
Efter frukost på hotellet återvänder ni till Havanna. På kvällen äter ni avskedsmiddag tillsammans på en lokal restaurang.
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost, middag.

Dag 13: Hemresa
Fri tid i Havanna tills ni på eftermiddagen får transfer från ert boende till flygplatsen. Ankomst till Skandinavien nästa dag.
Måltider: frukost.

Vincent Engström

Vincent Engström har arbetat som fotograf med egen firma i 25 år. Han gjorde sin första resaVincent Engström
till Kina 1976 och ledde sin första rundresa som guide 1979. 1993 började han organisera egna
resor till Kina och 2008 blev det ett heltidsarbete. På programmet står idag förutom Kuba även
Burma, Indien – Nepal, Tibet och framförallt Ungern där han har en egen vinkällare.

Kenzan Tours samarbetar med Vincent när det gäller reseledaruppdrag till Kuba via hans reseföretag VincentResor. Sedan januari 2017 arbetar han också som ansvarig resesäljare för Kenzan Tours resor till Kuba.

Pris

Pris per person i delat dubbelrum: 29 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 4 900 SEK.

Förläng resan med sol och bad

Du som vill kan förlänga vistelsen i Cayo Santa Maria med valfritt antal nätter på Starfish Cayo Santa Maria.
Tilläggskostnaden är 800 SEK/person och extranatt i standard dubbelrum med All Inclusive.

Det finns också möjlighet att efter rundresan fortsätta till Varadero och bo valfritt antal nätter på Blau Varadero Hotel 4*.
Tilläggskostnaden är 1 000 SEK/person och natt i standard dubbelrum.

Möjlighet finns att uppgradera till bättre standard på boendet i Cayo Santa Maria och i Varadero vid förlängd vistelse. Kontakta oss för alternativ och pris.

Vid förlängning av resan tillkommer 600 SEK/person för transfer Havanna−Varadero och flygtransfer vid hemresan.

Information och bokning

För mer information och bokning, fyll i detta formulär, mejla till vincent@kenzantours.se eller ring 021-18 16 17.

Artikelnr: CTR6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Aktuellt: Kuba – gruppresa med svensk färdledare, 13 dagar”