Aktuellt: Kuba – gruppresa med svensk färdledare, 12 dagar (november)

Prisexempel: 28 900 kr

Följ med på en gruppresa och utforska Kubas smultronställen tillsammans med svenske färdledaren Vincent Engström. Ni börjar i färgstarka Havanna och besöker flera av stadens största sevärdheter, till fots och bakåtlutande i en gammal amerikanare. Resan fortsätter till den lilla staden Viñales med dess många koloniala byggnader, och vidare till den populära badorten Playa Larga. Ni besöker också franskinspirerade Cienfuegos och Trinidad med dess kullerstensgator och pastellfärgade hus innan ni återvänder till Havanna. Du som vill kan mot tillägg förlänga resan med sol och bad i till exempel Varadero. Avresa 8 november.

Artikelnr: CTR6 , ,

Gruppresa till Kuba med svensk färdledare

Denna resa är en gruppresa med fast avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program som delas av alla deltagare. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill du kombinera denna resa med sol och bad i till exempel Varadero kan vi självklart ordna det.

Datum: 8-19 november.

Avreseorter: hela Skandinavien.

Gruppstorlek: max 25 deltagare.

Detta ingår i vår gruppresa till Kuba

 • Flyg Skandinavien−Havanna t o r med KLM/Air France i ekonomiklass.
 • Alla flygskatter.
 • Transfers i luftkonditionerade bussar.
 • Boende 11 nätter i dubbelrum på hotell eller Casa Particular* (privat boende).
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
  En dryck ingår i de luncher och middagar som ingår.
 • Inträden till de museer och andra platser ni besöker inom programmet.
 • Svensk färdledare.
 • Engelsktalande lokal guide.
 • Visum (värde 400 SEK/person).

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när ni besöker Kuba!

8 nov: Ankomst till Havanna
Vid ankomst transfer till hotellet i Gamla Havanna.
Boende: Hotel Plaza.
Måltider: inga.

9 nov: Stadsrundtur i Havanna
Ni träffar guiden som berättar om dagens stadsrundtur och börjar sedan turen i Havannas historiska hjärta, Gamla Havanna. Denna del av staden grundades år 1515 och finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Ni strosar över Plaza de Armas och Plaza de la Catedral och stannar till vid El Templeteplatsen där Havanna grundades. Ni fortsätter till Hotel Ambos och besöker Ernest Hemingways rum. Ni besöker också en cigarrfabrik och äter lunch på en lokal restaurang.

Klockan 14.00 hämtas ni vid Plaza de Armas i en klassisk amerikanare som kör er till det magnifika Capitolium för ett kortare stopp. Ni fortsätter med en hänförande panoramisk åktur längs Havannas populära strandpromenad. Turen fortsätter längs 5:e avenyn upp till John Lennon-parken. Ni stannar också till vid Colonkyrkogården, Revolution Square, universitetet och forten Castillo del Morro och San Carlos de La Cabaña. Stadsuren avslutas vid den kolossala statyn av Cristo de la Habana. Därefter återvänder ni till hotellet. På kvällen får ni middag med show på Café Taberna. Transfer ingår.
Boende: Hotel Plaza.
Måltider: frukost, lunch, middag.

10 nov: Havanna − Viñales
Efter frukost lämnar ni Havanna och reser västerut mot den lilla koloniala staden Viñales. På vägen blir det utflykt till ekosamhället Las Terazzas med lunch.
Boende: Hotel Los Jazmines, Hotel La Ermita, Hotel Rancho San Vicente eller Casa Particular.
Måltider: frukost, lunch.

11 nov: Rundtur i Viñales
I dag blir det rundtur i Viñales med ett besök hos familjen Robainas tobaksplantage. Lunch ingår.
Boende: Hotel Los Jazmines, Hotel La Ermita, Hotel Rancho San Vicente eller Casa Particular.
Måltider: frukost, lunch.

12 nov: Viñales − Playa Larga
Efter frukost reser ni vidare mot Playa Larga längst in i Grisbukten. Ni äter lunch på Cienaga de Zapata vid krokodilfarmen.
Boende: Hotel Playa Larga.
Måltider: frukost, lunch.

13 nov: Playa Larga − Cienfuegos
Efter frukost tar ni en tur till Punta Perdiz för snorkling och lunch. Efter lunch fortsätter ni resan till Cienfuegos i en luftkonditionerad minibuss. På vägen stannar ni till i Playa Giron på östra sidan av Grisbukten. Där finns en fin strand perfekt för fiske och dykning. Ett besök på det lilla museet Museo Giron är ett måste. Museet visar invasionen i Grisbukten 1961 med fotografier, dokument, vapen, en stridsvagn och vraket från det flygplan som deltog i den sista striden. Du får också se filmer tagna under invasionen. Efter besöket i Playa Giron fortsätter ni till hamnstaden Cienfuegos för övernattning.
Boende: Hotel Jagua, Faro Luna eller Rancho Luna.
Måltider: frukost, lunch.

14 nov: Cienfuegos − Trinidad
Efter frukost får ni en stadstur i Cienfuegos. Staden är en av Kubas mest välbevarade städer med tydliga influenser från de franska immigranter som kom dit på 1800-talet. Ni besöker bland annat stora torget Parque Marti, Tomas Terry-teatern, stadshuset och strosar längs stadens boulevarder. Njut sedan av en god lunch (betalas på plats) på Club Cienfuegos nere i hamnen innan ni fortsätter resan till Trinidad där ni övernattar.
Boende: Casa Particular i Trinidad.
Måltider: frukost.

15 nov: Panoramisk tur i Trinidad
Ni äter frukost och får sedan en panoramisk tur i Trinidad som UNESCO har utsett till världskulturarv. Staden var en av de första städerna som den spanska kronan grundade på tidigt 1500-tal. Här besöker ni Museo Romàntico och baren La Canchanchara där ni smakar på den lokala drinken gjord på rom, honung och citron. Ni äter lunch på en lokal restaurang i Trinidad.
Boende: Casa Particular i Trinidad.
Måltider: frukost, lunch.

16 nov: Trinidad − Santa Clara − Havanna
Efter frukost reser ni tillbaka till Havanna. På vägen besöker ni Santa Clara, en av de viktigaste platserna i Kubas revolutionära historia. Här får du se flera fascinerande historiska platser, däribland det stora monumentet och mausoleet där Che Guevara vilar. Ni äter lunch på en lokal restaurang (betalas på plats) och fortsätter sedan till Havanna där ni övernattar resterande nätter.
Boende: Hotel Plaza.
Måltider: frukost.

17 nov: I Hemingways fotspår
Efter frukost får ni en tur i Hemingways fotspår. Ni besöker först Hemingways museum i hans bostad Finca La Vigía. Därefter fortsätter ni till Cojimar, en förort vid kusten strax utanför Havanna som inspirerade Hemingway att skriva sin berömda novell Den gamle och havet. Ni avnjuter en skaldjurslunch på restaurang Las Terrazas och får samtidigt höra historien om Hemingways skipper Gregorio.
Boende: Hotel Plaza.
Måltider: frukost, lunch.

18 nov: Havanna
Ledig dag i Havanna. På kvällen äter ni avskedsmiddag på Meson de la Flota.
Boende: Hotel Plaza.
Måltider: frukost, middag.

19 nov: Hemresa
Fri tid i Havanna tills ni på eftermiddagen får transfer från hotellet till flygplatsen.
Måltider: frukost.

Vincent Engström

Vincent Engström har arbetat som fotograf med egen firma i 25 år. Han gjorde sin första resaVincent Engström
till Kina 1976 och ledde sin första rundresa som guide 1979. 1993 började han organisera egna
resor till Kina och 2008 blev det ett heltidsarbete. På programmet står idag förutom Kuba även
Burma, Indien – Nepal, Tibet och framförallt Ungern där han har en egen vinkällare.

Kenzan Tours samarbetar med Vincent när det gäller reseledaruppdrag till Kuba via hans reseföretag VincentResor.

 

 

Pris

Prisexempel per person i delat dubbelrum: 28 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 5 600 SEK.

Förläng resan i Varadero eller annan badort

Du som vill kan mot pristillägg lägga till valfritt antal dagar i till exempel Varadero efter rundresan. Välj mellan nedanstående hotell i Varadero. Alla hotell är med All Inclusive.

Tilläggskostnad per extranatt i Varadero:

På ovanstående hotellpriser tillkommer transfer Havanna − Varadero resort och flygtransfer vid hemresan: 600 SEK/person.

 

CTR6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Aktuellt: Kuba – gruppresa med svensk färdledare, 12 dagar (november)”