Motorcykelresan på Kuba går genom fantastiska landskap.
Fina kubanska vägar, perfekta för en motorcykelresa på Kuba.På Kubas vägar färdas både bilar och hästkärror.50-talsbilar i Kuba.Motorcyklar på rad.

Paket: På motorcykel genom Kuba, 14 dagar

Prisexempel: 59 900 kr

Följ med Vincent Engström på en häpnadsväckande motorcykelresa på Kuba. Landet präglas ännu av lite trafik, och lämnar man de stora vägarna kommer man in på typiska motorcykelvägar med bra underlag (endast belagda vägar) i det vackra kubanska landskapet. Väglandskapet är lagom kurvigt med backar men utan stup vid sidan av vägen, så det passar utmärkt att ha en passagerare där bak. Vi åker Suzuki custom 800 cc och har bagagebil och servicetekniker med oss. Förutom MC-körning innehåller resan även gott om studiebesök på olika platser.

På motorcykel genom Kuba, 14 dagar

Denna gruppresa på motorcykel tar er på en rundresa på fina vägar genom det vackra kubanska landskapet. Se den här filmen så får du ett smakprov på vad som väntar.

Resrutt: Havanna–Las Terrazas–Havanna–Playa Larga–Cienfuegos–Trinidad–Santa Clara–Varadero–Havanna.

Datum

19 februari – 4 mars 2018. 

Gruppstorlek

10–11 motorcyklar + färdledare och guider.

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien–Havanna t/r.
 • Flygtransfer t/r och vid de turer som ingår i programmet.
 • Boende 13 nätter på hotell och Casa Particular*.
 • Måltider enligt programmet. Alkoholfri dryck ingår.
 • Stadstur i Havanna.
 • MC-hyra 8 dagar.
 • Bensin.
 • Trafikförsäkring.
 • Följebil för bagage.
 • Svensk färdledare.
 • Engelsktalande kubansk guide.
 • Visum.
 • Skatter.

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när ni besöker Kuba!

Dagsprogram

19 feb, dag 1: Skandinavien – Havanna
Vid ankomst till Havannas José Martí International Airport välkomnas ni i flygplatsens VIP-lounge innan ni får transfer till hotellet i Havanna där ni också äter middag.
Övernattning: Memories Miramar Habana,  Hotel NH Capri eller Hotel Plaza.
Måltider: middag.

20 feb, dag 2: Stadstur i Havanna
I dag väntar en stadstur till Havannas största sevärdheter. Turen börjar i Havannas historiska hjärta, Gamla Havanna, som grundades år 1515. Ni strosar genom stadsdelen till sevärdheter som Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Ernest Hemingways bostad och El Templete-platsen där Havanna grundades. Det blir också ett besök på en cigarrfabrik innan ni äter lunch på en lokal restaurang. Efter lunchen får ni luta er tillbaka i en gammal klassisk amerikanare som kör er till det magnifika Capitolium innan ni får en hänförande åktur längs Havannas långa strandpromenad och vidare förbi flera stora sevärdheter. Efter turen återvänder ni till hotellet, och på kvällen äter ni välkomstmiddag.
Övernattning: Memories Miramar Habana,  Hotel NH Capri eller Hotel Plaza.
Måltider: frukost, lunch, middag. 

21 feb, dag 3: Havanna – Upphämtning av motorcyklar
Efter frukost på hotellet hämtar ni era motorcyklar och tar en rundtur i Gamla Havanna. Ni åker bland annat längs den cirka 10 km långa strandpromenaden och till Plaza de la Revolución, och besöker Che Guevaras högkvarter och Cabaña Fortress. Kvällen är fri.
Dagens etapp: ca 80 km.
Övernattning: Memories Miramar Habana,  Hotel NH Capri eller Hotel Plaza.
Måltider: frukost, lunch, middag.

22 feb, dag 4: Havanna – Las Terrazas – Havanna
Efter frukost på hotellet åker ni västerut till Las Terrazas, ett naturreservat i Sierra del Rosario. Ni kör genom det vackra landskapet och stannar vid Rio San Juan där ni får fri tid att utforska området på egen hand. Ni besöker Soroas fantastiska orkidéträdgård och äter en kreolsk lunch på en lokal restaurang. Ni återvänder sedan till Havanna.
Dagens etapp: ca 180 km.
Övernattning: Memories Miramar Habana,  Hotel NH Capri eller Hotel Plaza.
Måltider: frukost, lunch. 

23 feb, dag 5: Havanna – Playa Larga
Ni äter frukost på hotellet och kör sedan österut mot Playa Larga. På vägen besöker ni krokodilfarmen i Guamá och äter lunch. Ni övernattar i Playa Larga.
Dagens etapp: ca 190 km.
Övernattning: Hotel Playa Larga.
Måltider: frukost, lunch.

24 feb, dag 6: Playa Larga – Cienfuegos – Trinidad
Efter frukost på hotellet åker ni vidare mot Cienfuegos via Playa Girón, den historiska platsen för USA:s invasion 1961. Ni besöker vackra Cienfuegos, som även kallas Söderns pärla, äter lunch i området och fortsätter sedan till Trinidad för en stadstur. Staden finns på UNESCO:s världsarvslista och är ett av Amerikas bästa exempel på kolonial arkitektur.
Dagens etapp: ca 200 km.
Övernattning: Brisas Trinidad del Mar, All Inclusive.
Måltider: frukost, lunch, middag.

25 feb, dag 7: Trinidad
Efter hotellfrukost bär det av på en dagstur upp i bergen. Ni besöker också ett kaffeplantage.
Dagens etapp: ca 160 km.
Övernattning: Brisas Trinidad del Mar, All Inclusive.
Måltider: All Inclusive.

26 feb, dag 8: Trinidad – Remedios – Santa Clara
Förmiddagen är fri. Ni äter lunch och åker sedan vidare norrut mot Santa Clara. Ni kör genom Manicuaragua och Guinia de Miranda och stannar i den historiska lilla staden Remedios med sina fina exempel på kolonial arkitektur. Efter en stadsrundtur fortsätter ni till Santa Clara och besöker där Che Guevaras mausoleum och nationalmonumentet Tren Blindado.
Dagens etapp: ca 100 km.
Övernattning: Hotel Los Caneyes.
Måltider: frukost, lunch, middag.

27 feb, dag 9: februari: Santa Clara – Varadero
Efter frukost på hotellet fortsätter ni till vackra Varadero och får på vägen se den historiska staden Cárdenas. Lunch och övernattning på hotell i Varadero.
Dagens etapp: ca 200 km.
Övernattning: Blau Varadero o Naviti, All Inclusive.
Måltider: frukost, lunch, middag.

28 feb, dag 10: Varadero – Havanna – Återlämning av motorcyklar
Ni äter frukost och lunch på hotellet och åker sedan tillbaka till Havanna där ni gör en utflykt till Ernest Hemingways hus Finca Vigia. Dagens etapp: ca 150 km.
Övernattning: Casa Particular i Gamla Havanna.
Måltider: frukost, lunch, middag.

1 mars, dag 11: Havanna
I dag har ni tid att på egen hand utforska Havanna. Ni kommer också att få en salsalektion, och på kvällen besöker ni en lokal klubb där ni kan dansa till de medryckande tonerna.
Övernattning: Casa Particular i Gamla Havanna.
Måltider: frukost. 

2 mars, dag 12: egen tid i Havanna
Utforska Havanna på egen hand.
Övernattning: Casa Particular i Gamla Havanna
Måltider: frukost.

3 mars, dag 13: Santa Maria del Estes
Fri tid och sedan en tur till de vackra stränderna i Santa Maria Del Estes 23 km utanför Havanna. På kvällen äter ni avskedsmiddag.
Övernattning: Casa Particular i Gamla Havanna.
Måltider: frukost, middag. 

4 mars, dag 14: Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg hem till Skandinavien med ankomst den 4 mars.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per förare: 59 900 SEK.

Pris per passagerare: 49 900 SEK.

Bra att veta

Motorcyklar
Suzuki custom. Ta med egen hjälm (obligatoriskt) samt övrig personlig skyddsutrustning.

Försäkring
Trafikförsäkring ingår. Olycksfalls- och sjukdomsförsäkring ingår inte men är obligatorisk enligt kubansk lag för att få resa in i landet.

Teknisk support
Under hela resan finns en luftkonditionerad följebil för er och ert bagage. Reservdelar, verktyg och reservmotorcyklar finns också tillgängliga under resan.

Guide och färdledare
Er kubanske guide är kvalificerad motorcykelförare på hög nivå med stora kunskaper i den kubanska kulturen liksom floran och faunan.

Vincent Engström

Vincent Engström har arbetat som fotograf med egen firma i 25 år. Han gjorde sin första resa till Kina 1976 och ledde sin första rundresa som guide 1979. 2005 började han organisera egna motorcykelresor till Kina och 2008 blev det ett heltidsarbete. På programmet står idag förutom Kuba även Tibet, Bhutan, Baltikum och Ungern där han har en egen vinkällare.

Kenzan Tours samarbetar med Vincent när det gäller reseledaruppdrag till Kuba via hans reseföretag VincentResor där han även organiserar ”vanliga” gruppresor. Sedan januari 2017 arbetar han som ansvarig resesäljare för kubaresor på Kenzan Tours.

 

Artikelnr: CTRMC2018

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: På motorcykel genom Kuba, 14 dagar”