Res med mc genom Kuba.
Fina kubanska vägar, perfekta för en motorcykelresa på Kuba.Torcedor cigarrfabrik KubaPå Kubas vägar färdas både bilar och hästkärror.50-talsbilar i Havanna Kuba.Motorcyklar på rad.

Paket: På motorcykel genom Kuba, 14 dagar

Prisexempel: 59 900 kr

Följ med Vincent Engström på en häpnadsväckande motorcykelresa på Kuba. Landet präglas ännu av lite trafik, och lämnar man de stora vägarna kommer man in på typiska motorcykelvägar med bra underlag (endast belagda vägar) i det vackra kubanska landskapet. Väglandskapet är lagom kurvigt med backar men utan stup vid sidan av vägen, så det passar utmärkt att ha en passagerare där bak. Vi åker Suzuki, Honda, Yamaha custom 500-800 cc och har bagagebil och servicetekniker med oss. Förutom MC-körning innehåller resan även gott om studiebesök på olika platser.

På motorcykel genom Kuba, 14 dagar

Denna gruppresa på motorcykel tar er på en rundresa på fina vägar genom det vackra kubanska landskapet. Se den här filmen så får du ett smakprov på vad som väntar.

Resrutt: Havanna – Viñales – Las Yagrumas – Playa Larga – Trinidad – Santa Clara – Cayo Santa Maria – Elguea – Havanna

Datum

6–19 februari 2019. 

Gruppstorlek

10–11 motorcyklar + färdledare och guider.

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien–Havanna t/r.
 • Flygtransfer i Havanna t/r.
 • Boende 13 nätter på hotell och Casa Particular*.
 • Måltider enligt programmet. Alkoholfri dryck ingår.
 • Stadstur i Havanna.
 • MC-hyra 10 dagar.
 • Bensin.
 • Trafikförsäkring.
 • Följebil för bagage.
 • Svensk färdledare.
 • Engelsktalande kubansk guide.
 • Visum.
 • Skatter.

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Dagsprogram

6 feb, dag 1: Skandinavien – Havanna
Avresa från Skandinavien. Vid ankomst till Havannas José Martís International Airport får ni transfer till hotellet i Havanna där ni också äter middag.
Övernattning: Hotel Comodoro
Måltider: middag.

7 feb, dag 2: Stadstur i Havanna
I dag väntar en stadstur till Havannas största sevärdheter. Turen börjar i Havannas historiska hjärta, Gamla Havanna, som grundades år 1515. Ni strosar genom stadsdelen till sevärdheter som Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Ernest Hemingways bostad och El Templete som markerar platsen där Havanna grundades. Det blir också ett besök på en cigarrfabrik innan ni äter lunch på en lokal restaurang.

Efter lunchen får ni luta er tillbaka i en gammal klassisk amerikanare som kör er till det magnifika Capitolium innan ni får en hänförande åktur längs Havannas långa strandpromenad och vidare förbi flera stora sevärdheter. Efter turen återvänder ni till hotellet, och på kvällen äter ni välkomstmiddag.
Övernattning: Hotel Comodoro
Måltider: frukost, lunch, middag.

8 feb, dag 3: Havanna – Las Terrazas – Viñales på MC (ca 23 mil)
Efter frukost startar resan på MC med första stopp i ekobyn Las Terrazas, ett naturreservat i Sierra del Rosario. Ni kör genom det vackra landskapet och stannar vid Rio San Juan där tid finns att utforska området på egen hand. Ni besöker Soroas fantastiska orkidéträdgård och äter lunch på en lokal restaurang. Ni kör sedan vidare till Viñales där ni övernattar.
Övernattning: Hotel Horizontes Los Jazmines eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

9 feb, dag 4: Viñales på MC (ca 15 mil)
I dag tar ni en dagstur i Viñalesregionen. Under dagen besöker ni en tobaksplantage och en cigarrfabrik. Ni äter lunch på en lokal restaurang.
Övernattning: Hotel Horizontes Los Jazmines eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

10 feb, dag 5: Viñales Las Yagrumas (ca 16 mil)
Ni åker idag österut till Las Yagrunas. Längs vägen får ni se det vackra kubanska landskapet breda ut sig med skogar och en rik flora och fauna. Ni äter lunch på den lokala restaurangen Don Oliva i San Antonio de los Baños och middag i Las Yagrumas.
Övernattning: Hotel Las Yagrumas
Måltider: frukost, lunch, middag.

11 feb, dag 6: Las Yagrumas – Playa Larga (ca 20 mil)
Ni fortsätter en bit österut till Playa Larga på södra sidan av Kuba. Ni besöker krokodilfarmen i Guamá och äter lunch på restaurang El Piqui i Caleton.
Övernattning: Hotel Playa Larga
Måltider: frukost, lunch.

12 feb, dag 7: Playa Larga – Trinidad (ca 21 mil)
Ni åker vidare österut mot Cienfuegos via Playa Girón, den historiska platsen för USA:s invasion 1961. Ni besöker vackra Cienfuegos som även kallas Söderns pärla, och äter där lunch på Palacio del Valle. Ni fortsätter sedan till Trinidad där ni får en stadstur. Trinidad finns på UNESCO:s världsarvslista och är ett av Amerikas bästa exempel på kolonial arkitektur. Efter incheckning på ert boende har ni fri tid.
Övernattning: Hostal Matilde Covas.
Måltider: frukost, lunch.

13 feb, dag 8: Trinidad (ca 10 mil)
Efter hotellfrukost bär det av på en dagstur upp i bergen. Ni kommer att besöka kaffeplantagen i Topes de Collantes och promenera bland kaffeodlingarna i El Cubano där ni också äter lunch. Ni återvänder sedan till Trinidad och har fri tid resten av dagen.
Övernattning: Hostal Matilde Covas.
Måltider: frukost.

14 feb, dag 9: Trinidad  Santa Clara (ca 11 mil)
Förmiddagen är fri. Ni äter lunch och åker sedan vidare norrut mot Santa Clara via Manicuaragua. I Santa Clara besöker ni Che Guevaras mausoleum och nationalmonumentet Tren Blindado, pansartåget. Lunch och middag äter ni på Hotel Los Caneyes där ni också övernattar.
Övernattning: Hotel Los Caneyes inkl. halvpension.
Måltider: frukost, lunch.

15 feb, dag 10: Santa Clara – Cayo Santa Maria (ca 14 mil)
Efter frukost på hotellet fortsätter ni till Cayo Santa Maria. Ni åker igenom den historiska lilla staden San Juan de los Remedios med sina fina exempel på kolonial arkitektur. Ni äter lunch och middag på Hotel Starfish Cayo Santa Maria.
Övernattning: Hotel Starfish Cayo Santa Maria med All Inclusive.
Måltider: All Inclusive.

16 feb, dag 11: Cayo Santa Maria – Elguea (ca 23 mil)
Efter frukost åker ni vidare västerut till Hotel Elguea. På vägen stannar ni till i den pittoreska lilla staden Sagua la Grande. Hotel Elguea ligger på den norra kusten i provinsen Villa Clara. Det är en mycket trevlig plats att stanna på när man reser längs norra kustens motorväg. Här kan man få en välgörande massage och koppla av i de terapeutiska varma baden. Ni äter lunch och middag på hotellet.
Övernattning: Hotel Elguea.
Måltider: frukost, lunch, middag.

17 feb, dag 12: Elguea – Havanna (ca 24 mil)
Ni äter frukost på hotellet och kör sedan vidare till Havanna. På vägen stannar ni till i den lilla staden Matanzas och äter lunch på restaurang Amelie. Ni fortsätter sedan till Havanna där ni lämnar motorcyklarna. På kvällen äter ni avslutningsmiddag tillsammans på Café Taberna.
Övernattning: Casa Particular.
Måltider: frukost, lunch, middag.

18 feb, dag 13: Havanna på egen hand
Fri dag utan program.
Övernattning: Casa Particular.
Måltider: frukost.

19 feb, dag 14: Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per förare: 59 900 SEK.

Pris per passagerare: 49 900 SEK.

Bra att veta

Motorcyklar
Suzuki, Honda, Yamaha custom 500-800 cc. Ta med egen hjälm (obligatoriskt) samt övrig personlig skyddsutrustning.

Försäkring
Trafikförsäkring ingår. Olycksfalls- och sjukdomsförsäkring ingår inte men är obligatorisk enligt kubansk lag för att få resa in i landet.

Teknisk support
Under hela resan finns en luftkonditionerad följebil för er och ert bagage. Reservdelar, verktyg och reservmotorcyklar finns också tillgängliga under resan.

Guide och färdledare
Er kubanske guide är kvalificerad motorcykelförare på hög nivå med stora kunskaper i den kubanska kulturen liksom floran och faunan.

Vincent Engström

Vincent Engström har arbetat som fotograf med egen firma i 25 år. Han gjorde sin första resa till Kina 1976 och ledde sin första rundresa som guide 1979. 2005 började han organisera egna motorcykelresor till Kina och 2008 blev det ett heltidsarbete. På programmet står idag förutom Kuba även Tibet, Bhutan, Baltikum och Ungern där han har en egen vinkällare.

Kenzan Tours samarbetar med Vincent när det gäller reseledaruppdrag till Kuba via hans reseföretag VincentResor där han även organiserar ”vanliga” gruppresor. Sedan januari 2017 arbetar han som ansvarig resesäljare för Kenzan Tours resor till Kuba.

 

Artikelnr: CTR MC2019

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: På motorcykel genom Kuba, 14 dagar”