Resa kuba havanna
Resa till Kuba veteranbilarResa till Kuba musikerResa till Kuba Viñalesdalen julresaResa till Kuba TrinidadRresa till Kuba Varadero strand

Kuba – upptäcktsresan, 16 dagar

Prisexempel: 23 900 kr

Denna resa är en kombinerad grupprundresa och individuellt program till Kubas mest populära sevärdheter. Under första veckans gruppresa upplever ni Havanna, Holguín och storstaden Santiago de Cuba. Ni besöker också Guantanamo och den lilla staden Bayamo. Andra veckan besöker du den vackra Viñalesdalen och färggranna världsarvsstaden Trinidad. Resan avslutas på paradiskusten i Varadero eller på annan sol- och badort.

Artikelnr: KUB3 Kategori: Etiketter: ,

Kuba – upptäcktsresan

Denna resa är en kombinerad gruppresa och individuell resa. Dag 2−7 är en grupprundresa med utflykter enligt fast program och engelsktalande guide. Gruppen är sammansatt av internationella deltagare. Dag 8−16 är en individuell del då du gör dagsturer enligt programmet och spenderar övrig tid på egen hand. Dagsturerna sker i lokalt sammansatta grupper med internationella deltagare och engelskspråkiga lokala guider.

Vill du ändra något i programmet dag 8−16 skräddarsyr vi gärna ett program så att du får en resa som passar dina önskemål. Hör av dig till oss så tar vi fram ett förslag.

Datum

Resan har avgångar tre gånger per vecka.

Detta ingår i resan till Kuba

  • Flyg Skandinavien−Havanna t/r i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 15 nätter i dubbelrum på hotell och Casa Particular*.
  • Transfer i bil och luftkonditionerade bussar.
  • Måltider enligt dagsprogrammet.
  • Utflykter inkl. inträden enligt dagsprogrammet.
  • Rundresa med utflykter och engelsktalande guide enligt programmet dag 2–7. Ändras öppettiderna på någon sevärdhet byts den ut till någon annan.
  • Engelsktalande lokala guider på utflykterna.
  • 24 timmars lokal jourservice av svensktalande personal.
  • Visum (värde 400 SEK/person).

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Havanna
Vid ankomst får ni transfer till ert boende i Havanna.
Boende: Casa Particular Casa Rolando y Marisol eller likvärdigt. Möjlighet finns att uppgradera till annat Casa Particular eller hotell.
Måltider: inga.

Dag 2: Havanna
Idag väntar en stadsrundtur i Havanna. Ni börjar i det historiska gamla Havanna som UNESCO utsett till världskulturarv. Ni promenerar genom denna historiska stadsdel med sina torg, fästningar och byggnader som byggdes av spanjorerna mellan 1600- och 1900-talen. Det finns också möjligheter att köpa hantverk. Ni stannar vid Capitolium, och därefter blir det lunch med kubansk dryck på en lokal restaurang. Ni fortsätter sedan till en utsiktspunkt där man har panoramautsikt över universitetet i Havanna, och stannar också vid Plaza de la Revolucion. Därefter återvänder ni till ert boende.
Boende: Casa Particular Casa Rolando y Marisol eller likvärdigt. Möjlighet finns att uppgradera till annat Casa Particular eller hotell.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 3: Havanna
Ni blir upphämtade på hotellet för att besöka Maykel Herreras kulturprojekt “Barnens målare”. Ni fortsätter till Finca Vigía, Hemingways hem och numera museum, och staden Cojimar. Ni äter lunch och får också smaka på daiquiri i Floridita. Eftermiddagen är fri.
Boende: hotell i mellanklass.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 4: Havanna – Holguín
Avfärd till flygplatsen för att flyga till Holguín på östra Kuba. Ni besöker staden inklusive utsiktsplatsen La Loma de la Cruz. Ni äter lunch och besöker sedan fortet Fernando VII i kuststaden Gibara. Ni återvänder sedan till Holguín för middag och övernattning.
Boende: hotell i mellanklass.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 5: HolguínSantiago de Cuba
Avresa till Santiago de Cuba på sydkusten. Ni tar där en rundtur i denna Kubas första huvudstad som grundades av de spanska conquistadorerna. Turen går till stadens viktigaste platser och gator. I stadens historiska centrum besöker ni torget Céspedes Park vid katedralen, och ni besöker även Diego Velázquezmuseet och fortet San Pedro de la Roca som är utsett till världsarv av UNESCO. På fortet finns också ett piratmuseum. Ni äter lunch och besöker sedan kyrkogården Santa Ifigenia. Ni åker därefter till hotellet och spenderar resten av dagen på egen hand. Ni äter middag på hotellet.
Boende: hotell i mellanklass.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Dagstur till Guantánamo
Ni åker idag till staden Guantánamo där ni besöker den franska graven. Ni fortsätter sedan till Hotel Caimanera som ligger i byn med samma namn. Där kan ni se utsikten över Base Naval de Guantánamo och njuta av en kreolsk lunch. Vid solnedgången återvänder ni till Santiago de Cuba för middag och övernattning.
Boende: hotell i mellanklass.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Santiago de Cuba – Cobre – Bayamo – Holguin
Idag besöker ni kopparreservatet som ligger i bergskedjan Sierra Maestres centrum, 20 minuter från Santiago. Det är en del av det kubanska folkets historiska pilgrimsfärd för att besöka Kubas skyddshelgon, la Virgen de la Caridad del Combre. Ni fortsätter sedan till Kubas kulturhuvudstad Bayamo. Där promenerar ni runt och tittar bland annat på katedralen San Salvador de Bayamo. Ni äter lunch och fortsätter sedan till Holguin. Ni äter middag på hotellet.
Boende: hotell i mellanklass.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 8: Holguin – Trinidad
Busstransfer till Trinidad på sydkusten. Denna färgstarka, koloniala stad grundades 1514 och ligger i Kubas historiskt viktiga område för sockerrörsodling. Trinidads tidigare rikedom märks tydligt på de överdådiga koloniala byggnaderna som fortfarande är i bruk. Trinidad utsågs till världsarv av UNESCO 1988.
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost.

Dag 9: Trinidad
Idag har ni gott om tid att på egen hand utforska området eller bara vila. I Trinidad kan ni till exempel promenera på Plaza Mayor, besöka Museo Romántico eller ta en salsalektion (alla aktiviteter är tillval och ingår inte i priset).
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost.

Dag 10: Trinidad – Viñales
Transfer till Viñales. Kvällen spenderar ni på egen hand.
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 11: Viñales
Dagens utfärd går till Pinar del Rioprovinsen, Kubas västra provins. Här odlas världens bästa tobak som ni får lära er mer om vid ett besök på en tobaksfabrik. Ni fortsätter till Viñalesdalen med dess fantastiska vyer. Därifrån vidare till La Cueva del Indio för en båttur på floddalen genom Haystack Hillock Mountains. Ni äter lunch på en lokal restaurang och åker därefter tillbaka till Viñales.
Boende: Casa Particular.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 12–15: Viñales – Varadero
Efter frukost busstransfer till Varadero med byte i Havanna. Du spenderar sedan några härliga dagar vid de fantastiska kritvita stränderna.
Boende: Roc Barslovento 4* i standardrum med All Inclusive, eller likvärdigt hotell.
Måltider: All Inclusive.

Uppgradera boendet i Varadero:
Superior: Hotel Grand Memories Varadero, med All Inclusive, eller likvärdigt hotell.

Deluxe: Hotel Royalton Hicacos  med All Inclusive, eller likvärdigt hotell.

Dag 16: Hemresa
Ni åker i god tid till Havannas flygplats för vidare färd till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 23 900 SEK.

Rabatt för barn i extrasäng och om ni är tre personer som delar trebäddsrum.

Prisexemplen avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och boendestandard Basic. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: KUB3-SPR

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Kuba – upptäcktsresan, 16 dagar”