Resa till Kuba Havanna Capitolium
Resa till Kuba GatumusikerResa till Kuba TrinidadResa till Kuba Havanna bilResa till Kuba Varadero strand sol bad

Kubas utvalda pärlor, 13 dagar

Prisexempel: 23 900 kr

Denna rundresa är perfekt för dig som vill uppleva det bästa av västra och centrala Kuba och avsluta med några dagar vid en av världens vackraste stränder. Ni börjar i det pulserande Havanna och besöker sedan Las Terazzas med sin orörda, grönskande natur. Färden går vidare mot Söderns pärla Cienfuegos, och ni besöker dessutom koloniala Trinidad med dess kullerstensgator och små mysiga barer med kubansk trovamusik. Sista veckan bor ni på ett All Inclusivehotell i Varadero där ni kan njuta av de fantastiska vita stränderna.

Artikelnr: CTR7 Kategori: Etiketter: , ,

Kubas utvalda pärlor

Färdplan: Havanna, Las Terrazzas, Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara, Varadero.

Datum

Avresa torsdagar och söndagar.

Detta ingår i resan till Kuba

 • Flyg Skandinavien−Havanna t/r i ekononiklass.
 • Alla flygskatter.
 • Transfer i luftkonditionerade bussar.
 • Boende 12 nätter i dubbelrum på hotell och Casa Particular* (privat boende).
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
  En dryck ingår i luncher och middagar på lokala restauranger.
 • Utflykter inkl. inträden:
  – stadsvandring i Gamla Havanna och sightseeing med klassisk amerikanare dag 2
  – utflykt till Las Terazzas dag 3
  – rundresa med utflykter enligt program från dag 5.
  Ändras öppettiderna på någon sevärdhet byts den ut till någon annan.
 • Svensktalande guide på stadsturen i Havanna. Engelsktalande lokala guider på övriga utflykter.
 • 24 timmars lokal jourservice av svensktalande personal.
 • Visum (värde 400 SEK/person).

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Dagsprogram

Dag 1: Havanna
Ankomst till Havanna flygplats och transfer till hotellet i Havanna. Kvällen är fri.
Boende: Casa Particular i Havanna.
Måltider: frukost, lunch på flyget.

Dag 2: Havanna
Efter frukost blir ni upphämtade av er svensktalande guide Edyk Goicoechea Alvarez som tar er med på en tur till fots i Gamla Havanna. Den historiska stadskärnan grundades år 1515 och utsågs till världsarv av UNESCO 1982. Ni besöker torgen San Francisco de Asis, Plaza Vieja och Plaza Armas & Cathedral.

Turen fortsätter sedan med bil i en klassisk amerikanare där ni njuter av den vackra panoramautsikten längs Havannas boulevard, El Malecon. Turen går via John Lennon Park, Colon Cemetery, Revolutionstorget och den imponerande fasaden på Havannas universitet med statyn av Alma Maters. Ni avslutar med besök på fästningarna Castillo del Morro och San Carlos de La Cabaña samt den kolossala statyn av Cristo de la Habana. Turen avslutas i Havanna där ni äter lunch på en lokal restaurang (betalas på plats). Eftermiddagen och kvällen är fri för egna strövtåg.
Boende: Casa Particular i Havanna.
Måltider: frukost

Resa Kuba Havanna Vieja

Dag 3: Havanna
Efter frukost upphämtning på hotellet för färd till provinsen Pinar del Rio och Las Terazzas med dess terassodlingar. Ni får välkomstcocktail på Rancho Curujey och får veta bakgrunden till Las Terazzas som ursprungligen är ett projekt för hållbar utveckling av landskapsbygden. Ni besöker Buenavistas kaffeplantage som är en delvis restaurerad gård från 1800-talet där ni har en magnifik utsikten på 800 meters höjd. Under dagen besöker ni Hotel Moka och vandrar genom den lilla byn där ni möter de varma och gästvänliga lokalborna. Lunch och tid för en simtur i det kristallklara vattnet i San Juan River. På eftermiddagen återvänder ni till Havanna. Kvällen är fri.
Boende: Casa Particular i Havanna.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 4: Havanna
Ledig dag för egna strövtåg.
Boende: Casa Particular i Havanna.
Måltider: frukost.

Dag 5: Havanna − Cienfuegos
Efter frukost samling på angiven plats för avfärd till Cienfuegos, känd som Söderns pärla. Staden ligger i en vacker vik  och ni åker genom dess gator som grundades av franska immigranter i början av 1800-talet. Ni äter lunch på en lokal restaurang. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna strövtåg.
Boende: hotell/Casa Particular.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Cienfuegos − Trinidad
Efter frukost får ni en guidad stadstur i Cienfuegos. Efter det fortsätter ni till den koloniala staden Trinidad där ni gör en stadsvandring med besök på stora torget Plaza Mayor, Romantiska museet och Den heliga treenighetens kyrka. Ni besöker en lokal keramikverkstad och baren La Canchánchara där ni avnjuter deras speciella cocktail. Ni äter lunch på en lokal restaurang, och eftermiddagen och kvällen är fri.
Boende: hotell/Casa Particular.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Trinidad − Valle de los Engoner − Santa Clara − Varadero
Efter frukost avfärd till den vackra dalen Valle de los Ingenios och besök på San Isidro de los Destiladeros, en av dalens gamla fabriker som har ett stort arkeologiskt värde. Ni fortsätter till Santa Clara och besöker Ernesto Che Guevara Square Masoleum. Ni äter lunch på en lokal restaurang och fortsätter sedan till Varadero där ni kommer att spendera de nästkommande sex nätterna.
Boende: Blau Marina Varadero Resort eller Hotel Roc Barvlovento, standardrum.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Kuba Varadero strand

Dag 8−12: Varadero eller Cayo Santa Maria
Nu väntar några avkopplande dagar i en härlig omgivning vid en världens vackraste stränder. All mat och dryck samt aktiviteter är inkluderat (förutom motordrivna aktiviteter). Det finns även möjlighet att välja mellan olika utflykter som bokas och betalas på plats.
Boende Varadero: Hotel Roc Barlovento,  Memories Varadero Beach Resort i standardrum, eller likvärdigt.
Boende: Cayo Santa Maria: Hotel Grand Memories Cayo Santa Maria Sanctuary 4* i standardrum, eller likvärdigt.
Måltider: All Inclusive.

Dag 13: Hemresa
På förmiddagen finns tid för sol och bad. Efter lunch transfer med buss till Havannas flygplats.
Måltider: All Inclusive på hotellet, middag på flyget.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 23 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum. Skicka in en förfrågan med önskat avresedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CTR7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Kubas utvalda pärlor, 13 dagar”