Resa till Madagaskar Andasibe nationalpark Diademsifaka
Resa till Madagaskar KameleontResa till Madagaskar lemurerResa till Madagaskar Ranomafana nationalparkResa till Madagaskar fairtradeResa till Madagaskar Antemoro

Madagaskar Fair trip-resa, 12 dagar

Prisexempel: 22 900 kr

Vill du uppleva Madagaskars unika natur och djurliv, men också se landet bortom turiststråken? Denna resa till södra Madagaskar ger dig både och. Här får du uppleva Madagaskars speciella landskap, djur och växter. Men resan har också fokus på olika sociala projekt i landet. Under resans gång varvar ni besök i nationalparker med besök hos olika lokala organisationer där ni möter eldsjälar som jobbar för ett hållbart Madagaskar. Grundresan är 12 dagar, men kan förlängas till de östra delarna. Du kan också lägga till strandsemester i Ifaty.

Artikelnr: LEV7 Kategori: Etiketter: ,

Madagaskar Fair trip-resa

Denna resa passar dig som både vill uppleva Madagaskars unika natur och djurliv, men också se hur man på lokal nivå jobbar med hållbarhetsprojekt. Genom resan stödjer du en del av projekten då du bor på boenden som drivs av organisationerna.

Resan ingår i vårt Fair Trip-koncept. Det innebär att den har strikta hållbarhetskriterier och att man kommer nära det lokala livet på resmålet. I Fair trip-resorna ingår även klimatreduktion via Fly Green Fund och en donation till ett lokalt projekt.

Avresedatum

Denna resa rekommenderas under Madagaskars skolsäsong som varierar från år till år. Kontakta oss för information om bästa tiden för denna resa.

Detta ingår i grundresan, 12 dagar

 • Flyg Skandinavien–Antananarivo t/r.
 • Flyg Tulear–Antananarivo.
 • Flygskatter.
 • All transfer.
 • Boende.
 • Nedanstående program.
 • Boende 11 nätter i dubbelrum. Mycket enkla till mellanklassboenden.
 • Måltider: frukost, lunch x 1.
 • Privat bil med engelsktalande chaufför mellan Antananarivo och Ifaty.
 • Bränsle och skadeförsäkring för chauffören.
 • Inträden till parker och reservat.
 • Lokala engelsktalande guider i parker och reservat.
 • Turistavgifter och moms.
 • Klimatreduktion.
 • Donation till ett lokalt projekt.

Detta tillkommer

 • Avgift för visum (cirka 25 euro för 30 dagars vistelse).
 • Ev. flygplatsskatter.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien Antananarivo
Vår lokala arrangör möter upp er på Ivato International Airport för transfer till hotellet.
Boende: Hotel Belvedere
Måltider: –

Dag 2: Antananarivo Antsirabe
(169 km, ca 4 timmars bilresa.)
Efter frukost åker ni till Antsirabe genom ett landskap med till största delen berg och risfält. Ni besöker stiftelsen SPV Felana med picknicklunch till egen bekostnad. SPV hjälper de mest utsatta människorna i Antsirabe, och deras aktiviteter sträcker sig över ett stort antal områden som utbildning och jordbruk.

Ni kommer att övernatta på Residence Madalief i Antsirabe. Madalief är en ideell organisation med målet att erbjuda de fattigaste barnen i Madagaskar en bättre framtid. Det startade som ett litet lokalt projekt och utvecklades fem år senare till en stiftelse som stödjer flera projekt och program i Madagaskar.
Boende: Residence Madalief
Måltider: frukost.

Dag 3: Antsirabe
Under förmiddagen besöker ni olika skolor och andra platser som stöds av stiftelsen Madalief. Under eftermiddagen gör ni en stadsrundtur i Antsirabe, och återvänder sedan till ert boende.
Boende: Residence Madalief i Antsirabe.
Måltider: frukost.

Dag 4: Antsirabe – Ranomafana
(240 km, ca 5 timmars bilresa.)
Ni reser i dag vidare till Ranomafana. På vägen stannar ni vid Zafimaniry hantverkscenter för att studera deras träsniderier. Framme i Ranomafana checkar ni in på Chez Gaspard Hotel, en liten stugby som drivs av katolska kyrkan. Efteråt tar ni en kvällspromenad för att om möjligt få en skymt av lemurer och fossa, en typ av puma som är endemisk för Madagaskar.
Boende: Hotel Chez Gaspard.
Måltider: frukost.

Dag 5: Ranomafana – Fianarantsoa
(85 km, ca 2 timmars bilresa.)
Efter frukost besöker ni den 40 000 hektar stora Ranomafana nationalpark. Här kan ni se lemurer, kameleonter, spindlar, grodor, ett stort antal olika orkidéer och medicinalväxter. Så sent som 1986 upptäcktes den gyllene bambulemuren här, och det finns över 100 olika arter av fåglar. Ni stannar 3–4 timmar i nationalparken, och ni går i huvudsak på stigar som ibland är ganska branta. Ibland avviker ni från stigen och går in i skogen för att titta på något djur. För att klara av denna ganska tröttande promenad behöver man vara i ganska bra form.

Efter lunch åker ni till Fianarantsoa, huvudorten för betsileo-stammen. Där övernattar ni på vandrarhemmet Vozama, ett enkelt men trevligt ställe som drivs av Vozamaprojektet. En natts betalning av ett rum gör det möjligt för ett barn att få gå i skolan under en termin.
Boende: Vozama Hostel.
Måltider: frukost.

Dag 6: Fianarantsoa
Efter frukost besöker ni NGO Vozama som bekämpar fattigdom och stöder utbildning i flera byar i Ambositra och Fianarantsoa. Ni åker till Alakamisy Ambohimaha för att träffa representanter för Vozama och få en inblick i deras sätt att arbeta. Ni tittar också på andra delar av projektet, som byggandet av vattenreservoarer och daghemsverksamhet. Allt detta i sker väldigt vackra omgivningar, och ni passar också på att ha en picknick i den vackra naturen. Ni återvänder sedan till Fianarantsoa.
Boende: Vozama Hostel.
Måltider: frukost, picknicklunch.

Dag 7: Fianarantsoa – Ranohira
(295 km, ca 6 timmars bilresa.)
Ni lämnar Fianarantsoa tidigt på morgonen för att resa till Ranohira. På vägen stannar ni till i Ambalavao, ett handelscentrum i södra Betsiloregionen. Här kan ni se olika hantverk, och ni besöker fabriken Antemoro Paper (stängt söndagar) där man tillverkar handgjort, blomsterdekorerat papper av fibrer från mullbärsträdet.

12 km söder om Ambalavao stannar ni till vid Anja Community Reserve, en miljö- och kulturbevarande plats på södra Madagaskar. Som både ett naturreservat och en växande stad är Anja ett exempel på hur människa och natur kan samexistera. Under en två timmar lång promenad på ganska ojämn väg kan ni få se några familjer av ringsvansade kattalemurer i sin naturliga miljö. Framme i Ranohira åker ni till ert hotell, Isalo Ranch, som i huvudsak drivs med solenergi.
Boende: Isalo Ranch
Måltider: frukost.

Dag 8: Ranohira
På morgonen ger ni er ut på en cirka tre timmar lång vandring i Isalo nationalpark. Vissa delar av leden är lite ojämna eller branta. I parken utforskar ni  Isalomassivet med sina speciella sandstensformationer, djupa floddalar och endemiska fauna och flora. Ni avslutar med en simtur i en naturlig pool, och vandrar efteråt tillbaka till hotellet.
Boende: Isalo Ranch
Måltider: frukost.

Dag 9: Ranohira – Tulear – Ifaty
(240 km, ca 4 timmar + 27 km, ca 45 minuters bilresa.)
Efter frukost beger ni er till Tulear. Ni åker genom ett landskap av torra skogar, baobabträd och några vackert dekorerade mahafaly-gravar. Framme i Tulear besöker ni ADES verkstad. I projektet tillverkar man energibesparande spisar och uppmuntrar användandet av förnybar energi. Genom att tillverka spisar som drivs med solenergi kan man spara stora mängder ved och kol. Detta i sin tur skyddar den biologiska mångfalden, klimatet och hälsan, och bidrar till att bekämpa fattigdomen.

Ni åker vidare till Ifaty och checkar in på Hotel Solidaire Mangily som drivs av NGO Bel Avenir.  Hotellet satsar på hållbar turism, ansvar och solidaritet. Vinsten går till olika utbildnings- och miljöprojekt i NGO Bel Avenir vilka direkt gagnar lokalbefolkningen.
Boende: Hotel Solidaire Mangily
Måltider: frukost.

Dag 10: Ifaty
Fri tid. Förslag på aktiviteter till egen kostnad är att besöka Renialareservatet med sina baobabträd och fåglar, mangroveträden i Honko, snorkling eller valskådning (juli och augusti).
Boende: Hotel Solidaire Mangily
Måltider: frukost.

Dag 11: Ifaty Tulear Antananarivo
(27 km, ca 1,5 timmes bilresa.)
Transfer till flygplatsen för flyg tillbaka till Anatananarivo. På flygplatsen möts ni av vår lokala arrangör som ordnar transfer till hotellet.
Boende: Hotel Au Bois Vert
Måltider: frukost.

Dag 12: Avresa från Antananarivo
Transfer till flygplatsen för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 22 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 2 600 SEK.

Prisexemplet avser resa under billigaste perioden med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Bra att veta om denna resa

Terrängen i några av nationalparkerna är ibland lite ojämn eller brant, och därför krävs god fysik för dessa turer.

Förläng resan österut

Du som vill kan förlänga resan österut. Denna resa inkluderar höjdpunkter som Andasibe Périnet nationalpark och Palmariumreservatet med ett stort antal dag- och nattaktiva lemurer. Du kan också förlänga resan till ön Île Sainte-Marie. 

Dag 12: Antananarivo Andasibe
(147 km, ca 3,5 timmars bilresa.)
Efter frukost kör ni mot Andasibe och passerar genom risfält, förbi vattenfall och svårtillgängliga skogsposteringar. Ni stannar till vid Marozevo Exotic Park med kameleonter, grodor och fjärilar. Framme i Andasibe checkar ni in på hotellet. På kvällen gör ni en nattvandring längs vägen för att titta efter nattaktiva djurarter.
Boende: Feon’ny Ala
Måltider: frukost.

Dag 13: Andasibe – Akanin’ny Nofy
(132 km, ca 3 timmars bilresa + 1,5 timmes båtresa.)
I dag besöker ni Mitsinjoreservatet med sin inhemska fauna och flora. Mitsinjostiftelsen grundades 1999 av byborna i Andasibe. De tjänstgör nu som guider för det växande antal turister som besöker regionen och verkar för bevarande, forskning och hållbar utveckling.

Innan lunch åker ni bil till Manambato och sedan vidare med båt till Akanin’ny Nofy. Där checkar ni in på Bush House, en liten avlägsen ekolodge belägen på östkusten. Lodgen ligger i Canal des Pangalanes sjödistrikt där sötvattensjöarna möter Indiska oceanen. Bush House är det perfekta stället att varva ner och njuta av ’den röda ön’. Personalen som arbetar på lodgen kommer från lokalområdet. Bush House deltar också i ett flertal lokala projekt som bland annat hjälper till att skydda och bevara skogen och ekosystemen i sjöarna och havet.
Boende: Bush House
Måltider: frukost, middag.

Dag 14: Akanin’ny Nofy
På morgonen besöker ni Palmariumreservatet där sex olika arter av lemurer lever. Under eftermiddagen kan man antingen göra ett besök i den lokala skolan och promenera runt i de vackra omgivningarna, eller ta en kort båttur över sjön för att se havet. Det finns också möjlighet att under kvällen göra en utflykt för att försöka få syn på det säregna djuret Aye-Aye. Ni återvänder sedan till stugbyn.
Boende: Bush House
Måltider: frukost, middag.

Dag 15: Akanin’ny Nofy – Antananarivo
(Ca 1,5 timmes båtresa + 272 km, ca 6,5 timmar bilresa.)
Ni åker båt tillbaka till Manambato och sedan vidare med bil till Antananarivo där ni checkar in på hotellet.
Boende: Hotel Belvedere
Måltider: frukost.

Dag 16: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemresa.

Detta ingår i tilläggsresan

 • Flygtransfer.
 • Boende i dubbelrum på mellanklasshotell.
 • Frukost, middag på Bush House.
 • Delad båttransfer till Bush House.
 • Privat bil med engelsktalande chaufför mellan Antananarivo och Manambato t/r.
 • Bränsle och skadeförsäkring för chauffören.
 • Inträden till Andasibereservatet och Palmariumparken.
 • Kvällsutflykt till Aye-Aye-djuren.
 • Lokal guide i Andasibe.
 • Turistavgifter och moms.

Pris för tilläggsresan

Prisexempel per person i dubbelrum: 6 200 SEK.
Enkelrumstillägg: 1 100 SEK.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: LEV7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Madagaskar Fair trip-resa, 12 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm