Resa till Madagaskar Kirindy naturreservat lemur
Resa till Madagaskar baobaballénResa till Madagaskar Isalo windowResa till Madagaskar KameleontResa till Madagaskar stadResa till madagaskar affär

Paket: Madagaskar – Stora äventyrsresan, 23 dagar

Prisexempel: 39 900 kr

Madagaskar är en värld för sig och har varit det sedan ön drev bort från Indien för 80 miljoner år sedan. Här finns det många djur och växter som du inte hittar på andra platser i världen, bland annat 40 olika lemurarter, baobabträdet och tusentals andra unika växter och djur.

Madagaskar – Stora äventyrsresan

Detta är en äventyrsresa för de vältränade och sportiga resenärerna. Du får inte vara höjdrädd då det ingår en del klättring i trånga pass (Tsingy). Turen går till de östra, västra och södra delarna av ön.

Turen går att genomföra under perioden juni–november.

Dagsprogram

Dag 1: Flyg Skandinavien – Antananarivo (Madagaskar)
Flyg från Skandinavien med ankomst till Madagaskar samma kväll. Vid ankomst får ni transfer till hotellet i Antananarivo.

Dag 2: Antananarivo
Upphämtning från hotellet och därefter stadsrundtur och besök i lemurparken.
Övernattning på hotell.

Dag 3: Antananarivo – Andasibe
Efter frukost åker ni vidare till Andasibe. Ni passerar risfält, vattenfall och ensligt belägna parkstationer, och stannar vid Marozevos exotiska park. Före middagen tar ni en kvällspromenad för att studera de lemurer som är aktiva nattetid.
Övernattning på hotell.

Dag 4: Andasibe – Antananarivo
Frukost och sedan besök i reservatet. Där får ni bland annat se Indri Indri, den största av alla lemurarter. Där lever också andra arter av lemurer. Ni är tillbaka på hotellet under eftermiddagen.
Övernattning på hotell.

Dag 5: Antananarivo – Antsirabe
Efter frukost åker ni till Antsirabe där ni installerar er på hotellet. På eftermiddagen besöker ni Antsirabe som också kallas Vattnets stad för sina termalkällor och två kratersjöar. Ni hinner också med ett besök på en ädelstensfabrik.
Övernattning på hotell.

Dag 6: Antsirabe – Miandrivazo
Färden till dagens mål Miandrivazo går genom ett kuperat och bergigt landskap över Betsiriryplatån. Ni är framme i Miandrivazo på eftermiddagen.
Övernattning på hotell.

Dag 7: Miandrivazo – Tsiribihina 
Ni åker idag till hamnen där ni går ombord på en motorbåt för en tredagars resa längs Tsirbihinafloden. Här får ni möjlighet att studera stora fågelflockar och kanske några krokodiler. Längs flodens stränder gömmer sig flera arter lemurer i skogsbrynet. Efter att ha passerat genom Bemaraha kommer ni in i ett fågelområde.
Övernattning med camping på flodstranden.

Dag 8: Tsiribihina
Efter frukost fortsätter ni att utforska området. På morgonprogrammet står besök vid de underbara vattenfallen, och några kilometer längre bort passerar ni baobabskogar med sina säregna träd.
Övernattning camping på flodstranden.

Dag 9: Tsiribihina – Belo
Turen fortsätter idag till Menabe med sina små fiskebyar.
Övernattning på hotell.

Dag 10: Belo – Bekopaka
Efter frukost fortsätter ni i fyrhjulsdrivna bilar till Bekopaka.
Övernattning på hotell.

Dag 11: Bekopaka
Besök i Tsingy. Bland klipporna lever några arter av lemurer, ett stort antal fågelarter och endemiska växter.
Övernattning på hotell.

Dag 12: Bekopaka – Belo – Morondava
Ni återvänder till Belo för fortsatt färd till Morondava. Ni hinner med ett kort besök till Kirindyreservatet där ni hälsar på lemurer, reptiler och fåglar. Ni stannar också i den kända Baobabavenyn.
Övernattning på hotell.

Dag 13: Morondava
Dag för vila och avkoppling, kanske med sol och bad vid stranden.
Övernattning på hotell

Dag 14: Morondava – Tulear – Ifaty
Transfer till flygplatsen för flyg till Tuléar där ni möts upp och åker vidare till Ifaty. Hotellet ligger på en underbar strand omgiven av korallrev, cirka 25 kilometer från staden.
Övernattning på hotell.

Dag 15–16: Ifaty
Dagar för avkoppling, bad eller upptäcktsfärder i landskapet. Här finns bland annat endemiska växter och olika träd (baobab, octopus och jujubes), buskar och kaktusar.
Övernattningar på hotellet.

Dag 17: Ifaty – Tulear – Ranohira
Efter frukost åker ni tillbaka till Tulear och besöker den botaniska trädgården Arboretum, hemvist för endemiska växter. Efter besöket fortsätter ni till Ranohira.
Övernattning på hotell.

Dag 18: Ranohira
Den här dagen ägnar ni åt nationalparken Isalo. Här finns ruinliknande kalkstensklippor, dalar och naturliga swimmingpooler liksom ett unikt djur- och växtliv med endemiska arter. Bland arterna finns lemurer och ökenstjärna, små elefantfotsliknande träd med vackra gula blommor. Innan ni återvänder till hotellet stannar ni till vid La Fenetre (Isalos fönster) där ni njuter av den underbara solnedgången.
Övernattning på hotell.

Dag 19: Ranohira – Fianarantsoa
Avfärd till Fianarantsoa. Cirka tolv kilometer utanför Ambalavao gör ni ett första stopp och besöker ett litet reservat som bebos av ringsvanslemurer. Här får ni se dem i sin naturliga omgivning. Nästa uppehåll är i Ambalavao. Det är södra Betsileoregionens handelscentrum och är känt för sina vänliga människor, konst och hantverk. På programmet står också vinprovning hos en vinproducent. Ett besök på pappersfabriken Antemoro hinner ni också med. Det utsökta handgjorda papperet är tillverkat av fibern från Avohaträdet och är handmålat med blomsterdekorationer. Ni fortsätter sedan mot Fianarantsoa.
Övernattning på hotell.

Dag 20: Fianarantsoa – Ranomafana
Avfärd till nationalparken i Ranomafana. Kvällsbesök i parken för att titta på lemurer och fossa som är ett pumaliknande djur.
Övernattning på hotell.

Dag 21: Ranomafana
Frukost. Dagen tillbringar ni i parkens regnskog där ni studerar lemurer, kameleonter, spindlar, och grodor. Ni får också se vackra orkidéer av flera sorters medicinalväxter.
Övernattning på hotell.

Dag 22. Ranomafana – Ambositra
Efter frukost avfärd till Ambositra.
Övernattning på hotell.

Dag 23: Ambositra – Antananarivo – Skandinavien
På morgonprogrammet står besök på sniderifabriken. Ni fortsätter till hantverksmarknaden där ni får tillfälle att göra de sista inköpen innan transfer till flygplatsen och flyg tillbaka till Skandinavien dit ni ankommer nästa dag.

Resan sker exklusivt för ert resesällskap. Det är alltså ingen gruppresa där ni åker med andra resenärer. Därför prissätts resan enligt antal resenärer ni är i ert sällskap.

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien – Madagaskar t/r, inkl. flygskatter.
 • Flygtransfer t/r.
 • En kort kryssning på Tsiribihinafloden inkl. helpension.
 • Boende på mellanklasshotell inkl. frukost.
 • Campingutrustning, tält, madrass och lakan.
 • Färjeavgifter.
 • Transfer på landväg Antananarivo – Andasibe – Antananarivo – Antsirabe – Miandrivazo,
  Belo – Bekopaka – Morondava och
  Tulear – Ifaty – Tulear – Ranohira – Fianarantsoa – Ranomafana – Antsirabe – Antananarivo
 • Transport i bil med chaufför.
 • Avgifter till parker och reservat (Andasibe, Ranomafana, Ranohira, Tsingy).
 • Besök på hantverksmarknad.
 • Turistskatt.

Detta ingår ej

 • Möjlighet att uppgradera till bättre boende.
 • Luncher och middagar förutom på båtkryssningen på Tsiribihinafloden.
 • Drycker.
 • Vattensporter och dykning.
 • Personliga omkostnader, dricks och försäkringar.

Pris

Pris per person i delat dubbelrum: 39 900 SEK.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: LEV5

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Madagaskar – Stora äventyrsresan, 23 dagar”