Resa till Madagaskar Kirindy naturreservat lemur
Resa till Madagaskar baobaballénResa till Madagaskar Isalo windowResa till Madagaskar AntemoroResa till Madagaskar KameleontResa till Madagaskar byaffär

Madagaskar – stora äventyrsresan, 23 dagar

Prisexempel: 39 900 kr

Madagaskar är en värld för sig och har varit det sedan ön drev bort från Indien för 80 miljoner år sedan. Här finns det många djur och växter som du inte hittar på andra platser i världen, bland annat 40 olika lemurarter, baobabträdet och tusentals andra unika växter och djur. Resan går till de östra, västra och södra delarna av Madagaskar och är en äventyrsresa för de vältränade och sportiga resenärerna. Du får inte vara höjdrädd då det ingår en del klättring i trånga pass i Tsingy.

Madagaskar – stora äventyrsresan

Datum

Resan går att genomföra under perioden juni–november.

Detta ingår i resan till Madagaskar

 • Flyg Skandinavien–Antananarivo t/r i ekonomiklass.
 • Flygskatter.
 • Flygtransfer.
 • Boende på mellanklasshotell i dubbelrum inkl. frukost.
 • En kortare kryssning på Tsiribihinafloden inkl. helpension.
 • Campingutrustning, tält, madrass och lakan.
 • Färjeavgifter.
 • All transfer inom programmet.
 • Avgifter till parker och reservat (Andasibe, Ranomafana, Ranohira, Tsingy).
 • Besök på hantverksmarknad.
 • Turistskatt.

Detta ingår inte

 • Luncher och middagar förutom på båtkryssningen på Tsiribihinafloden.
 • Drycker.

Dagsprogram

Dag 1: Flyg Skandinavien – Antananarivo
Flyg från Skandinavien med ankomst till Madagaskar samma kväll. Vid ankomst får ni transfer till hotellet i Antananarivo.

Dag 2: Antananarivo
Upphämtning från hotellet och därefter stadsrundtur och besök i lemurparken. Övernattning på hotellet.

Dag 3: Antananarivo – Andasibe
Efter frukost åker ni vidare till Andasibe. Ni passerar risfält, vattenfall och ensligt belägna parkstationer. På vägen stannar ni vid Marozevos exotiska park. Före middagen i Andasibe tar ni en kvällspromenad för att studera de lemurer som är aktiva nattetid. Övernattning på hotellet.

Dag 4: Andasibe – Antananarivo
Frukost och sedan besök i naturreservatet. Där får ni bland annat chansen att se Indri Indri, den största av alla lemurarter, och andra lemurarter. Ni är tillbaka på hotellet under eftermiddagen.

Dag 5: Antananarivo – Antsirabe
Efter frukost åker ni till Antsirabe där ni installerar er på hotellet. På eftermiddagen besöker ni Antsirabe som också kallas vattnets stad för sina varma källor och två kratersjöar. Ni hinner också med ett besök på en ädelstensfabrik. Övernattning på hotell.

Dag 6: Antsirabe – Miandrivazo
Färden till dagens mål Miandrivazo går genom ett kuperat och bergigt landskap över Betsiriryplatån. Ni är framme i Miandrivazo på eftermiddagen. Övernattning på hotell.

Dag 7: Miandrivazo – Tsiribihina 
Ni åker idag till hamnen där ni går ombord på en motorbåt för en tredagars resa längs Tsirbihinafloden. Här får ni möjlighet att studera stora fågelflockar och kanske några krokodiler. Längs flodens stränder gömmer sig flera arter lemurer i skogsbrynet. Efter att ha passerat genom Bemaraha kommer ni in i ett område som är rikt på fåglar. Övernattning med camping på flodstranden.

Dag 8: Tsiribihina
Efter frukost fortsätter ni att utforska området. På morgonprogrammet står besök vid de underbara vattenfallen, och några kilometer längre bort passerar ni baobabskogar med sina säregna träd. Övernattning: camping på flodstranden.

Dag 9: Tsiribihina – Belo
Turen fortsätter till Menabe med sina små fiskebyar. Övernattning på hotell.

Dag 10: Belo – Bekopaka
Efter frukost fortsätter ni i fyrhjulsdrivna bilar till Bekopaka där ni övernattar på hotell.

Dag 11: Bekopaka
Idag väntar besök i det spektakulära Tsingy. Bland klipporna lever några arter av lemurer, ett stort antal fågelarter och endemiska växter. Övernattning på hotell.

Dag 12: Bekopaka – Belo – Morondava
Ni återvänder till Belo för fortsatt färd till Morondava. På vägen hinner ni med ett kort besök i Kirindyreservatet där ni tittar på lemurer, reptiler och fåglar. Ni stannar också vid den kända baobabavenyn. Övernattning på hotell.

Dag 13: Morondava
Dag för vila och avkoppling, kanske med sol och bad vid stranden. Övernattning på hotell.

Dag 14: Morondava – Tulear – Ifaty
Transfer till flygplatsen för flyg till Tuléar. Därifrån åker ni vidare till Ifaty vid kusten. Ert hotell här ligger på en underbar strand omgiven av korallrev, cirka 25 kilometer från staden.

Dag 15–16: Ifaty
Dagar för avkoppling, bad eller upptäcktsfärder i landskapet. Här finns bland annat endemiska växter och olika träd, buskar och kaktusar. Övernattningar på hotellet.

Dag 17: Ifaty – Tulear – Ranohira
Efter frukost åker ni tillbaka till Tulear och besöker den botaniska trädgården Arboretum, hemvist för olika endemiska växter. Efter besöket fortsätter ni till Ranohira. Övernattning på hotell.

Dag 18: Ranohira
Den här dagen ägnar ni åt nationalparken Isalo. Här finns ruinliknande kalkstensklippor, dalar och naturliga swimmingpooler liksom ett unikt djur- och växtliv med endemiska arter. Bland arterna finns lemurer och ökenstjärna, små elefantfotsliknande träd med vackra gula blommor. Innan ni återvänder till hotellet stannar ni till vid La Fenetre (Isalos fönster) där ni njuter av den underbara solnedgången. Övernattning på hotell.

Dag 19: Ranohira – Fianarantsoa
Avfärd till Fianarantsoa. Cirka tolv kilometer utanför Ambalavao gör ni ett första stopp och besöker ett litet reservat som bebos av ringsvanslemurer. Nästa uppehåll är i Ambalavao. Det är södra Betsileoregionens handelscentrum och är känt för sina vänliga människor, konst och hantverk. På programmet här står vinprovning hos en vinproducent och ett besök på pappersfabriken Antemoro. Det vackra handgjorda papperet är tillverkat av fibern från avohaträdet och är handmålat med blomsterdekorationer. Ni fortsätter sedan till Fianarantsoa där ni övernattar på hotell.

Dag 20: Fianarantsoa – Ranomafana
Avfärd till nationalparken i Ranomafana. Här gör ni ett kvällsbesök för att titta på lemurer och fossa som är ett pumaliknande djur. Övernattning på hotell.

Dag 21: Ranomafana
Ni tillbringar dagen i parkens regnskog där ni studerar lemurer, kameleonter, grodor och andra djur. Ni får också se vackra orkidéer av flera medicinalväxter. Ni återvänder sedan till hotellet.

Dag 22: Ranomafana – Ambositra
Efter frukost fortsätter ni till Ambositra. Övernattning på hotell.

Dag 23: Ambositra – Antananarivo – Skandinavien
På morgonprogrammet står besök på sniderifabriken. Ni fortsätter sedan till hantverksmarknaden där ni får tillfälle att göra de sista inköpen innan transfer till flygplatsen för hemresa. Ankomst till Skandinavien nästa dag.

Pris

Pris per person i delat dubbelrum: 39 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: LEV5

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Madagaskar – stora äventyrsresan, 23 dagar”