Resa till Mexiko Campeche
Resa till Mexiko Campeche kanonResa till Mexiko CampecheResa till Mexiko Chichen ItzaResa till Mexiko Tulum strand

Magiska Mexiko, 15 dagar

Prisexempel: 28 500 kr

Denna resa är en varierad och spännande resa för dig som verkligen vill lära känna Mexiko och den mexikanska kulturen. Ni besöker bland annat Mexico City, de traditionella byarna San Juan Chamula och Zinacantan och de mäktiga mayaruinerna vid Palenque och Chichen Itzas, och mycket mer! Under resan får ni också uppleva den goda mexikanska maten i de olika regionerna och besöka ett mescalbryggeri. Resan avslutas vid Playa del Carmens vita stränder. Den innehållsrika resan har något som passar alla, oavsett hur äventyrlig du är. Följ med och lär känna härliga och magiska Mexiko, du med!

Artikelnr: SPR9 , ,

Resa till magiska Mexiko

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program så att du får en resa som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Datum

Denna resa går att genomföra alla dagar året runt.

Detta ingår i resan till Mexiko

 • Flyg Skandinavien–Mexico City, Cancun–Skandinavien.
 • Alla flygskatter.
 • Engelsktalande guider (guidningen kan ske på flera språk).
 • 14 hotellnätter inkl. frukost.
  Obs! Skulle de namngivna hotellen inte vara tillgängliga bokar vi ett annat hotell med likvärdig standard.
 • Stadsturer i Mexico City, Puebla, Izamal och Mérida.
 • Guidad tur till Chichén Itzá.
 • Guidad tur i San Juan Chamula och Zinacantán.
 • Besök vid vattenfallen Agua Azul och Misol Ha.
 • Besök vid mescalbryggeri i Oaxaca.
 • Alla transfers och transporter.

Dagsprogram

Dag 1: Mexico City
Flyg till Mexico City. Väl framme blir du upphämtad på flygplatsen och får transfer till Hotel Metropol.
Måltider: –

Dag 2: Mexico City
De flesta av Mexico Citys mest besökta platser finns i den gamla stadskärnan. Här har du tid till att både besöka några av de spännande museer som finns och se den vackra koloniala arkitekturen. Några tips är att besöka Plaza de la Constitución, National Palace, Metropolitan Cathedral och Templo Maoyor. Eller varför inte pröva på den mexikanska maten eller lyssna till live mariachimusik på Plaza Garibaldi?
Boende: Hotel Metropol
Måltider: frukost.

Dag 3: Mexico City – Puebla
Efter en guidad tur till Mexico Citys viktigaste platser fortsätter du till den pittoreska lilla staden Heroica Puebla de Zaragoza, grundad 1531 av spanjorerna. Staden ligger i Cuetlaxcoapan-dalen nära både vackra stränder och Popocatepetl, en av Mexikos högsta vulkaner. Efter en fascinerande stadstur i Puebla äter du en god lunch (ingår ej).
Boende: Gilfer Hotel
Måltider: frukost.

Dag 4: Puebla – Oaxaca
I dag fortsätter du med buss till Oaxaca. Staden grundades 1529 och är en fascinerande plats rik på historia och kultur. Här finns såväl lämningar från gamla civilisationer som kolonial arkitektur och konst och levande traditioner. Stadens historiska koloniala stadskärna utsågs 1987 till ett av UNESCO:s världsarv. På eftermiddagen har du som vill chansen att besöka den arkeologiska platsen från staden Monte Albán som grundades omkring 500 f.Kr. (ingår ej).
Boende: Hotel Oaxaca Real
Måltider: frukost.

Dag 5: Oaxaca
Spendera dagen med att utforska Oaxaca. Här finns mycket att upptäcka! Strosa genom stadens världsberömda marknader och njut av färgexplosioner av alla möjliga frukter och grönsaker och känn de underbara dofterna av den av den Oaxanxanska maten, känd som en av Mexikos godaste mat. Här finns allt från ångande grytor med tamales, högar av aromatiska örter och söt mogen mango till grillade gräshoppor. På eftermiddagen besöker du ett mescalbryggeri som producerar den traditionella drycken gjord på agave.
Boende: Hotel Oaxaca Real
Måltider: frukost.

Dag 6: Oaxaca – San Cristóbal de las Casas
Efter frukost fortsätter resan till San Cristobal de las Casas. Under den sju timmar långa resan kan du luta dig tillbaka och njuta av det vackra landskapet du passerar. Väl framme checkar du in på hotellet och kan sedan utforska staden som betraktas som Chiapas-regionens kulturhuvudstad. Denna magiska plats kombinerar modern nutid med kolonialtid och influenser från ursprungsbefolkningen.
Boende: Hotel Santo Tomas
Måltider: frukost.

Dag 7: San Cristobal de las Casas
I dag utforskar du staden på egen hand. Några tips är att besöka de vackra kyrkorna, bärnstensmuseet och jademuseet. Du som är naturintresserad får inte missa att utforska den unika och storslagna naturen här. Botaniska trädgården Orquideas Moxviquil, Sumidero canyon, det vackra vattenfallet el Chorro och nationalparken Lagunas de Montebello är platser som erbjuder fantastiska naturupplevelser.
Boende: Hotel Santo Tomas
Måltider: frukost.

Dag 8: San Cristóbal – Palenque
Resan fortsätter till den pittoreska byn Palenque. Innan dess besöker du de två traditionella byarna San Juan Chamula och Zinacantán med sina speciella seder och traditioner. Du besöker också de två mäktiga vattenfallen Agua Azul och Misol. Efter ett uppfriskande bad i det kristallklara vattnet fortsätter du till Palenque.
Boende: Hotel Tulija Express
Måltider: frukost.

Dag 9: Palenque
I dag kan du som vill besöka ruinerna vid Palenque, några av mayafolkets största lämningar. De flesta av de imponerande byggnaderna i denna ruinstad byggdes mellan 600 och 800 e.Kr. och visar mayafolkets fantastiska och imponerande arkitektur.
Boende: Hotel Tulija Express
Måltider: frukost.

Dag 10: Palenque – Campeche
Du reser vidare till den charmiga staden Campeche. Denna metropol belägen vid kusten har både vackra koloniala byggnader och fort uppbyggda för att skydda staden mot pirater. Strosa längs gatorna eller ta en tur med spårvagnen för att utforska staden. Några tips är att besöka några av forten,  fyren El Morro eller museet för mayaarkitektur. Du som är naturälskare kan besöka Petenes Biosphere Reserve.
Boende: Hotel Ocean View
Måltider: frukost.

Dag 11: Campeche – Mérida
I dag reser du till Mérida, Yucatánprovinsens vackra och färgstarka huvudstad. Under en guidad tur får du se stadens viktigaste platser, och efteråt utforskar du staden på egen hand. Mérida uppfördes av spanjorerna ovanpå  ruinerna av en mayastad, och här finns många vackra koloniala byggnader att beskåda såväl som det vackra torget Plaza Mayor.
Boende: Hotel Dolores Alba
Måltider: frukost.

Dag 12: Mérida
Heldag att spendera som du vill. Gå runt och andas in den mexikanska atmosfären i Mérida eller besök de närbelägna Uxmalruinerna. Andra tips är att besöka det vackra våtmarksreservatet Celestun Biosphere Reserve med dess rika tropiska fågelliv eller ta ett underjordiskt bad i det kristallklara vattnet i Cuzamás grottor.
Boende: Hotel Dolores Alba
Måltider: frukost.

Dag 13: Mérida – Izamal – Chichen Itza – Playa del Carmen
Du reser till den ”gula staden” Izamal och besöker där klostret San Antonio de Padua. Efter en guidad tur i denna charmiga stad åker du vidare till den mäktiga arkeologiska mayastaden Chichen Itza. Vid denna UNESCO-listade plats får du under en guidad tur lära dig mycket om Mayakulturens historia, arkitektur och seder. Efter en fullspäckad dag åker du vidare till Playa del Carmen där du har kvällen till eget förfogande för att utforska omgivningarna.
Boende: Hotel Playa del Carmen by H&A
Måltider: frukost.

Dag 14: Playa del Carmen
Koppla av och njut av Playa del Carmens vita stränder och den mexikanska maten eller kanske handla de sista souvenirerna. Det finns också olika turer och aktiviteter i området, till exempel till den eko-arkeologiska parken Xcaret.
Boende: Hotel Playa del Carmen by H&A
Måltider: frukost.

Dag 15: Avresa eller fortsatt resa
Det är dags att avsluta en spännande resa. Välj att åka tillbaka till Skandinavien eller kombinera rundresan med fler resmål eller fler nätter i Playa del Carmen/Cancun.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 28 500 SEK.

Prisexemplet gäller per person när 4 personer reser tillsammans. Priset gäller under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong, hur många som reser tillsammans och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SPR9

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Magiska Mexiko, 15 dagar”