Safari bland Langkawis öar Malaysia
Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur.Dutch Square, Malacka MalaysiaMoskén vid Malackasundet MalaysiaTeplantage i Cameron Highlands.Orangutang Island MalaysiaMarknad i Penang MalaysiaSleeping Buddha, Penang.Khoo Kongsi, Penang.Berjaya Beach, Langkawi Malaysia

Paket: Malaysias höjdpunkter – gruppresa 2019, 10 dagar

Prisexempel: 22 900 kr

Följ med på en resa till Malaysia där många spännande kultur- och naturupplevelser väntar! Resan startar i Malacka, utsett till världsarv av UNESCO, och fortsätter till världsmetropolen Kuala Lumpur. Ni fortsätter upp till Cameron Highlands med sina teplantager, och får även möta de utrotningshotade orangutangerna. Ni fortsätter till Penang, även det utsett till världsarv, och avslutar på vackra Langkawi där både utflykter och fri tid väntar. En svensktalande färdledare från Kenzan Tours följer med på hela resan.

Malaysias höjdpunkter – gruppresa 2019

Gruppstorlek: 15–25 personer.
Minst 15 deltagare krävs för att resan ska genomföras.

Sista anmälningsdag är den 1 september.

Datum

1–12 november 2019.

Flygtider

Utresa
1 november: Stockholm/Arlanda–Singapore 09.45–06.40
2 november: Singapore–Kuala Lumpur 08.30–09.30

Hemresa
11 november: Penang–Singapore 21.15–22.40
12 november: Singapore–Stockholm/Arlanda 00.05–08.15

Detta ingår i gruppresan

  • Flyg Arlanda–Kuala Lumpur, Langkawi–Arlanda med Singapore Airlines.
  • Alla flygskatter.
  • Färja Penang–Langkawi.
  • Boende 9 nätter på hotell 4* inkl. frukost.
  • 2 luncher och 2 middagar.
  • Nedan arrangemang med utflykter enligt beskrivning. Inkl. inträdesavgifter.
  • Privat transfer.
  • Svensktalande färdledare från Kenzan Tours.
  • Engelsktalande professionell guide alla dagar utom de fria dagarna på Langkawi.
  • Lokala skatter och serviceavgifter.

Dagsprogram

1 nov: Avresa från Skandinavien

2 nov: Ankomst till Kuala Lumpur – transfer till Malacka
Vid ankomst till Kuala Lumpurs internationella flygplats möts ni upp av en lokal representant. Sedan börjar er resa till Malacka som ligger cirka 15 mil från flygplatsen. Under färden får ni information om Malaysia och dess historia. Vid ankomst till Malacka checkar ni in på hotellet.
Boende: Swiss-Garden Hotel & Residences Melaka 4* i Deluxerum.
Måltider: inga.

3 nov: Malacka – Kuala Lumpur
Efter frukost checkar ni ut och tar en tur till fots i Malacka. Ni börjar vid St. Paul’s Hill där ni har en panoramautsikt över Malacka med dess sund och gamla stan. Ni får se den berömda Malacca Gateway, det välkända portugisiska Fort de Santiago och ruinerna av St. Pauls kyrka med sina holländska gravstenar från 1600-talet. Ni fortsätter till Dutch Square som leder er vidare till Harmony Street, och strosar längs Jonker Street som tidigare var känd för sina många antikaffärer. Ni äter lunch på en lokal restaurang som serverar mat från perkanangköket, en blandning av det kinesiska, malaysiska och indonesiska köket. Efter lunch stannar ni till i den lilla traditionella malaysiska byn Kampung Morten i Malacka. Ni fortsätter sedan till Kuala Lumpur, en resa på cirka 2,5 timmar. Ni checkar in på ert hotell och spenderar resten av dagen på egen hand.
Boende: Hotel Stripes Kuala Lumpur 4* i Deluxerum.
Måltider: frukost och lunch.

4 nov: Kuala Lumpur
Efter frukost väntar en halvdagstur i Kuala Lumpur. Ni kommer att få de största sevärdheterna, och börjar på platsen där staden en gång föddes. Ni fortsätter till det kungliga palatset och den vackra National Mosque. Ni åker förbi tågstationen och stannar sedan till för ett fotostopp vid Independece Square. Bara några steg bort ligger Kuala Lumpur City Gallery där stadens kulturarv visas upp med foton och miniatyrer. Ni avslutar med en spännande tur runt Chinatown och ett fotostopp vid de magnifika Petronas Twin Towers innan ni återvänder till hotellet.

På kvällen avnjuter ni en fantastisk middag med dansuppvisning på en malaysisk restaurang. Kvällen fortsätter sedan med en promenad genom färgsprakande Chinatown där ni besöker kvällsmarknaderna med sina rader av stånd som säljer allehanda saker till fyndpriser.
Boende: Hotel Stripes Kuala Lumpur 4* i Deluxerum.
Måltider: frukost och middag.

5 nov: Kuala Lumpur – Cameron Highlands
Ni äter frukost och checkar sedan ut för att fortsätta resan nordväst till Cameron Highlands, cirka 1 800 m ö.h. Det vidsträckta området uppe i bergen består av flera byar som ligger utspridda utmed huvudvägarna. Cameron Highlands har lyckats bevara sin engelska karaktär med böljande gröna kullar, stugor, bondgårdar och golfbanor. Vid ankomst checkar ni in på hotellet och har sedan fri tid att njuta av höglandets friska, svala luft.
Boende: Strawberry Park Resort Cameron Highlands 4* i studiosvit.
Måltider: frukost.

6 nov: Cameron Highlands – Penang
På morgonen checkar ni ut från hotellet och besöker sedan en teplantage, dess fabrik och butiken där en stor mängd olika tesorter säljs. Ni avnjuter en kopp te innan ni lämnar Cameron Highlands bakom er och reser mot Penang. På vägen stannar ni vid Bukit Merah Laketown Resort där ni tar er ut till Orangutan Island. På ön bedrivs utbildning om de utrotningshotade orangutangerna. Man tar också hand om orangutanger som räddats från illegal fångenskap och återanpassar dem till det vilda. På ön får ni gå genom en 100 meter lång tunnelbur där ni på nära håll får se djuren och hur de lever fritt i sin naturliga miljö. Det här ger också en känsla av hur det är att sitta i bur. Efter denna lärorika upplevelse åker ni vidare två timmar till Penang via en av Asiens längsta broar. Vid ankomst checkar ni in på hotellet.
Boende: Parkroyal Penang Resort 4*i superiorrum.
Måltider: frukost.

7 nov: Penang
Idag väntar ett heldags vandringsäventyr i Penang nationalpark. Turen går genom ett flackt landskap och vandringen är ganska lätt. Målet är den 240 meter höga fyren Muka Head från 1883. Från fyren har man en fantastisk utsikt där man kan se Penang och närbelägna öar. Har du tur kan du även se häckande fiskmåsar i trädtopparna. Ni äter en härlig BBQ-lunch och tar sedan en båt tillbaka till nationalparkens entré.
Boende: Parkroyal Penang Resort 4* i superiorrum.
Måltider: frukost och BBQ-lunch.

8 nov: Penang – Langkawi
Ni äter en tidig frukost och får sedan transfer till hamnen för att ta färjan till Langkawi. Färden över till ön tar cirka tre timmar. Vid ankomst möts ni upp av en lokal representant som ordnar transfer till ert hotell. Transfertiden är cirka 20 minuter. Vid ankomst checkar ni in och har sedan några timmar för egna aktiviteter.

På eftermiddagen lämnar ni hotellet och åker till Langkawi Yacht Club för att åka på en middagskryssning i solnedgången. Ni kommer att få avnjuta en härlig BBQ-middag med kyckling, räkor, fisk, nötkött och grönsaker med fri tillgång till drinkar, allt ackompanjerat av härlig musik. Ni som vill kan koppla av i båtens jacuzzinät med en god drink och låta det varma, sköna vattnet skölja över er. Kryssning kommer ta er runt några av Langkawis 99 öar innan båten vänder in mot solnedgången i väst. Glöm inte badkläder, handduk och kamera! Ni är tillbaka i hamn vid 20-tiden och får då transfer tillbaka till hotellet.
Boende: Berjaya Langkawi Resort 4* i Rainforest Chalet.
Måltider: frukost och middag.

9 nov: Langkawi
Efter frukost beger ni er ut på en mangrovesafari. Under en bekväm båttur på 4–5 timmar åker ni ut till de fantastiska mangroverna och får bland annat se grottor och många exotiska växter. Om ni har tur får ni se apor, uttrar, ödlor, ormar, örnar och andra fåglar medan ni åker genom mangroveskogarna och längs öarnas kuster. Efter båtturen äter ni en god lunch på en restaurang i närheten och återvänder sedan till hotellet. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Berjaya Langkawi Resort 4*  i Rainforest Chalet.
Måltider: frukost och lunch.

10 nov: Langkawi
Fri dag för egna aktiviteter.
Boende: Berjaya Langkawi Resort 4* i Rainforest Chalet.
Måltider: frukost.

11 nov: Langkawi – Penang – Skandinavien
På förmiddagen checkar ni ut och tar färjan till Penang. Staden är känd för sitt rika kulturarv, och ni får utforska den under en halvdags rundtur. Ni startar med timmes tur i cykeltaxi från Fort Cornwallis och längs Street of Harmony där ni kan beskåda den mångkulturella lokalbefolkningens vardag. Ni kommer att stanna till vid den kinesiska klanen Khoo Kongsi, väldskänd för sin långa historia som kan spåras 650 år tillbaka i tiden. De är också kända för sina byggnader och sitt magnifika, överdådigt utsmyckade klanhus. Ni fortsätter till Chew Jetty med sina kinesiska stylthus. Därefter tar ni en buss till det sista stoppet Wat Chayamankalaram där en av världens största liggande Buddhastatyer finns. Efter rundturen äter ni en tidig middag på en lokal restaurang. Ni åker sedan till flygplatsen för att flyga till Singapore och vidare till Arlanda.
Måltider: frukost och middag.

12 nov: Ankomst till Skandinavien

Pris

Pris per person i dubbelrum: 22 900 kr.
Enkelrumstillägg: 5 500 kr.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Färdledare

Jag heter Victor Eriksson och är er färdledare. Under gymnasiet studerade jag bland annat turism, och 2007–2012 bodde jag i Kina där jag läste business, språk samt turism på universitetet. Därefter flyttade jag till Japan och studerade det japanska språket och turism. Under de senaste åren har jag rest mycket i Asien där jag även arbetar som tolk i kinesiska och japanska. Jag har även varit reseledare i Kina, Japan och Sri Lanka. Jag jobbar också med turistgrupper och olika event på familjens hjortgård.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer MALAY8. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: MALAY8

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Malaysias höjdpunkter – gruppresa 2019, 10 dagar”