Resa till Borneo Malaysia Kinabatangfloden näsapor
Resa till Malaysia Kuala Lumpur Petronas Twin TowersResa till Malaysia Dutch Square MalackaResa till Malaysia Moské MalackasundetResa till Malaysia Teplantage Cameron HighlandsResa till Borneo regnskog MY Nature ResortResa till Borneo Malaysia Sepilok OrangutangcenterResa till Malaysia Borneo Kinabatangan Riverside LodgeResa till Malaysia Borneo Shangri-La's Rasa Ria Resort

Malaysias höjdpunkter inkl. Borneo, 10 dagar

Prisexempel: 27 900 kr

Följ med på en resa till Malaysias fastland och norra Borneo där många spännande kultur- och naturupplevelser väntar. Resan startar i världsarvet Malacka och fortsätter till världsmetropolen Kuala Lumpur. Ni besöker sedan Cameron Highlands med sina teplantager innan ni flyger till Borneo. Här väntar en rundtur med många unika naturupplevelser. Ni får möjligheten att se flera utrotningshotade djurarter, t.ex. havssköldpaddor på Selingan Island och orangutanger på ett räddningscenter. Ni åker också ut på flodturer i regnskogen för att utforska Borneos vilda djurliv. På vägen hem får ni även se Singapore under en guidad rundtur. En svensktalande färdledare från Kenzan Tours följer med på hela resan.

Malaysias höjdpunkter inkl. Borneo

Gruppstorlek: 15–25 personer.
Minst 15 deltagare krävs för att resan ska genomföras.

Sista anmälningsdag är den 1 september.

Flygtider

1 nov
2 nov
Arlanda–Singapore
Singapore–Kuala Lumpur
09.45–06.40
08.30–09.30
Singapore Airlines
Silkair
6 nov
7 nov
10 nov
Kuala Lumpur–Kota Kinabalu
Kota Kinabalu–Sandakan
Sandakan–Kota Kinabalu
Eftermiddag
Morgon
Eftermiddag
11 nov
12 nov
Kota Kinabalu–Singapore
Singapore–Arlanda
11.45–14.00
00.05–08.15
Silkair
Singapore Airlines

Vill du flyga från en annan ort än Arlanda ordnar vi även anslutningsflyg.

Detta ingår i resan till Malaysia

  • Internationellt flyg Arlanda–Kuala Lumpur och Kota Kinabalu–Arlanda.
  • Inrikesflyg Kuala Lumpur–Kota Kinabalu och Kota Kinabalu–Sandakan t/r.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 9 nätter inkl. frukost.
  • Nedan program med utflykter enligt beskrivning. Inkl. inträdesavgifter.
  • Måltider enligt programmet.
  • Privat transfer.
  • Svensktalande färdledare från Kenzan Tours och engelsktalande professionell guide.
  • Lokala skatter och serviceavgifter.

Dagsprogram

1 nov: Avresa från Arlanda

2 nov: Ankomst till Kuala Lumpur – transfer till Malacka
På Kuala Lumpurs internationella flygplats möts ni upp av er guide. Ni åker sedan till Malacka som ligger cirka 15 mil från flygplatsen. Under färden får ni information om Malaysia och dess historia. Efter incheckning kan ni bekanta er med hotellet och omgivningarna på egen hand.
Boende: Swiss-Garden Hotel & Residences Melaka 4* i Deluxerum.
Måltider: inga.

3 nov: Malacka – Kuala Lumpur
Efter frukost checkar ni ut och tar en tur till fots i Malacka. Ni börjar vid St. Paul’s Hill där ni har en panoramautsikt över Malacka med dess sund och gamla stan. Ni får se den berömda Malacca Gateway, det välkända portugisiska Fort de Santiago och ruinerna av St. Pauls kyrka med sina holländska gravstenar från 1600-talet. Ni fortsätter till Dutch Square som leder er vidare till Harmony Street, och strosar längs Jonker Street som tidigare var känd för sina många antikaffärer. Ni äter lunch på en lokal restaurang som serverar mat från perkanangköket, en blandning av det kinesiska, malaysiska och indonesiska köket. Efter lunch stannar ni till i den lilla traditionella malaysiska byn Kampung Morten i Malacka. Ni fortsätter sedan till Kuala Lumpur, en resa på cirka 2,5 timmar. Ni checkar in på ert hotell och spenderar resten av dagen på egen hand.
Boende: Hotel Stripes Kuala Lumpur 4* i Deluxerum.
Måltider: frukost och lunch.

4 nov: Kuala Lumpur
Idag väntar en halvdagstur i Kuala Lumpur. Ni kommer att få de största sevärdheterna, och börjar på platsen där staden en gång föddes. Ni fortsätter till det kungliga palatset och den vackra National Mosque. Ni åker förbi tågstationen och stannar sedan till för ett fotostopp vid Independece Square. Bara några steg bort ligger Kuala Lumpur City Gallery där stadens kulturarv visas upp med foton och miniatyrer. Ni avslutar med en spännande tur runt Chinatown och ett fotostopp vid de magnifika Petronas Twin Towers innan ni återvänder till hotellet.

På kvällen avnjuter ni en fantastisk middag med dansuppvisning på en malaysisk restaurang. Kvällen fortsätter sedan med en promenad genom färgsprakande Chinatown där ni besöker kvällsmarknaderna som säljer allehanda saker till fyndpriser.
Boende: Hotel Stripes Kuala Lumpur 4* i Deluxerum.
Måltider: frukost och middag.

5 nov: Kuala Lumpur – Cameron Highlands
Ni fortsätter resan nordväst till Cameron Highlands, cirka 1 800 m ö.h. Det vidsträckta området uppe i bergen består av flera byar som ligger utspridda utmed huvudvägarna. Cameron Highlands har lyckats bevara sin engelska karaktär med böljande gröna kullar, stugor, bondgårdar och golfbanor. Vid ankomst checkar ni in på hotellet och har sedan fri tid att njuta av höglandets friska, svala luft.
Boende: Strawberry Park Resort Cameron Highlands 4* i studiosvit.
Måltider: frukost.

6 nov: Cameron Highlands – Kota Kinabalu
Efter frukost lämnar ni högländerna och åker till Kuala Lumpurs internationella flygplats för att flyga till Borneo. Vid ankomst väntar transfer till ert hotell i centrala Kota Kinabalu.
Måltider: frukost.
Boende: Horizon Hotel Sabah i superiorrum.

7 nov: Kota Kinabalu – Selingan Island
Ni tar ett tidigt flyg till Sandakan på nordöstra kusten för att ta båten ut till Selingan Turtle Island. Ön ingår i ett naturskyddsområde där man arbetar med att bevara två utrotningshotade arter av havssköldpaddor. Sköldpaddorna kommer hit året runt för att lägga sina ägg i sanden. För att skydda dem mot plundring grävs de upp och tas till en kläckningsanläggning på ön. När ungarna har kläckts släpps de ut i havet. Här kommer ni att få en unik naturupplevelse och se hur man arbetar för att bevara de utrotningshotade arterna.

Efter incheckning och lunch spenderar ni eftermiddagen på egen hand. Ni kan till exempel koppla av på stranden, snorkla eller titta på öns fågelliv. På kvällen tar parkvakten med er till stranden där ni får se en av de sköldpaddor som kommit hit för att lägga sina ägg.
Boende: Park chalet på Selingan Island.
Måltider: frukost, lunch, middag.

8 nov: Selingan Island – Sepilok
Tidig avfärd från Selingan Island till Sandakan där ni äter frukost. Ni åker sedan vidare till Sepilok Orangutan Sanctuary där tillfångatagna orangutanger återanpassas till det vilda. Vid matstationerna i regnskogen får ni möjlighet att se dessa fantastiska djur i verkligheten. Om ’barnkammaren’ är öppen får ni även se de bedårande ungarna.

Ni fortsätter sedan till Bornean Sun Bear Conservation Centre (BSBCC). Här rehabiliteras malajbjörnar som hållits i fångenskap för att kunna återvända till ett liv i det vilda. Idag bor över 30 björnar i björnhuset och i centrets stora inhägnade naturområden.

Ni åker vidare till MY Nature Resort. Resorten ligger inom ett 25 hektar stort regnskogsområde och gränsar till Sepiloks regnskogsreservat som har ett rikt djurliv. Spendera eftermiddagen på egen hand. Vill du inte koppla av vid poolen kan du ta en promenad till det närbelägna Rainforest Discovery Centre och uppleva regnskogen från ovan från de hängande broarna.
Boende: MY Nature Resort
Måltider: frukost, lunch, middag.

9 nov: Sepilok – Sukau
Spendera morgonen på egen hand. På resortens område finns stigar där man befinner sig mitt i regnskogens frodiga växtlighet och kan uppleva djurlivet. På förmiddagen lämnar ni MY Nature Resort och åker med båt uppför Kinabatangfloden. Håll utkik efter de djur som lever i mangroveskogarna här. Efter cirka en timme tar ni lunchpaus på Abai Jungle Restaurant. Ni fortsätter sedan båtfärden till Sukau där ni checkar in på Kinabatangan Riverside Lodge. Ni tar sedan en tur ut på floderna Kinabatangan och Menanggul för att skåda efter näsapor, fåglar, reptiler och andra vilda djur.
Boende: Kinabatangan Riverside Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

10 nov: Sukau – Kota Kinabalu
Tidig morgon lämnar ni lodgen och tar båten tillbaka till Sandakan. Under den 2,5 timmar långa färden får ni ännu en möjlighet att se regnskogens vilda djur. Ni stannar till på Abai Jungle Lodge för en kort paus. Ni fortsätter sedan nedför floden till Sandakan och åker till flygplatsen för att flyga till Kota Kinabalu. Spendera resten av dagen på egen hand på er strandresort.
Boende: Shangri La’s Rasa Ria Resort & Spa (Deluxe Garden View rum)
Måltider: frukost, lunch.

11 nov: Kota Kinabalu – Singapore – Arlanda
Frukost på hotellet och transfer till flygplatsen för flyg till Singapore. Där väntar en lokal guide som tar er med på en 3,5 timmar lång rundtur i Singapore. Bland höjdpunkterna finns Padang i det koloniala området, Esplanadteatern, Sir Stamford Raffles landstigningsplats och Singapores nationalikon Merlion. Ni får också uppleva det pulserande gatulivet i Chinatown, beskådar panoramavyn över staden från Mount Faber och besöker marknadsgatan Arab Street. Ni äter middag på en lokal restaurang och åker sedan ut till flygplatsen för hemresa.
Måltider: frukost, middag.

12 nov: Ankomst till Skandinavien

Pris

Pris per person i dubbelrum: 27 900 kr.
Enkelrumstillägg: 3 600 kr.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Färdledare

Jag heter Victor Eriksson och är er färdledare. Under gymnasiet studerade jag bland annat turism, och 2007–2012 bodde jag i Kina där jag läste business, språk samt turism på universitetet. Därefter flyttade jag till Japan och studerade det japanska språket och turism. Under de senaste åren har jag rest mycket i Asien där jag även arbetar som tolk i kinesiska och japanska. Jag har även varit reseledare i Kina, Japan och Sri Lanka. Jag jobbar också med turistgrupper och olika event på familjens hjortgård.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer MALAY8. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: MALAY8

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Malaysias höjdpunkter inkl. Borneo, 10 dagar”