Program: Masai safari – Aberdares / Lake Naivasha / Lake Nakuru / Masai Mara, 6 dagar

Prisexempel: 14 400 kr

Masai safari är en 6 dagars safari som utgår från Nairobi. Boendestandarden väljer ni själva: antingen ”Basic” som är 3* boenden, eller ”Comfort” som är 4–5* boenden. Alla boenden är handplockade för att ni ska få mest valuta för pengarna. Helpension ingår. Garanterad fönsterplats i minivan som tar 2–5 personer. Safarin passar dig som vill åka på en längre safari i de populära nationalparkerna Aberdares, Lake Naivasha, Lake Nakuru och Masai Mara. Safarin har dagliga avgångar. Denna safari går att ordna som delad eller privat safari för 2–5 personer.

Artikelnr: NBO3 ,

Masai safari 6 dagar

Dagsprogram

Om ni är minst 4 personer som bokar, får ni en privat safari i egen minivan.

Dag 1: Nairobi – Aberdares
Tidig avresa från Nairobi mot Aberdares / Mount Kenya (ca 3,5 timmars körning).
Ni ankommer till lodgen för en varm lunch. Ca kl 14.00 kör lodgens minivan ut er till ert rum på The Ark. På eftermiddagen njuter ni av djurlivet och naturen från er balkong. Middag och övernattning på:
Comfort: The Ark

Dag 2: Aberdares – Lake Naivasha
Efter frukost lämnar ni Aberdares / Mount Kenya bakom er och kör mot Lake Naikuru. Vid ankomst till lodgen får ni en varm lunch och chans att koppla av efter maten. På eftermiddagen åker ni på en game drive genom parken, och återvänder till lodgen för middag och övernattning.
Comfort: Ziwa Bush Lodge

Dag 3: Lake Naivasha
Efter frukost kör ni till Lake Naivasha för en båttur och andra aktiviteter runt sjön. Sedan återvänder ni till lodgen för lunch och en ledig eftermiddag.
Basic: Lake Naivasha Resort
Comfort: Lake Naivasha Lodge

Dag 4: Naivasha – Masai Mara
Efter frukost kör ni till Masai Mara och anländer lagom till lunch. Efter lite avkoppling får ni en eftermiddags-game drive i Masai Mara game reserve. Middag och övernattning på:
Basic: Ol Moran Tented Camp
Comfort: Azure Mara Haven 4*

Dag 5: Masai Mara
Efter frukost tillbringar ni hela dagen i parken för game drive med lunch-boxar. På eftermiddagen återvänder ni till er lodge för middag och övernattning.
Alternativt kan ni boka, mot extra kostnad, ballongflygning över Mara med champagnefrukost ute i naturen som avslutning.
Basic: Ol Moran Tented Camp
Comfort: Azure Mara Haven 4*

Dag 6: Masai Mara – Nairobi
Efter frukost lämnar ni Masai Mara och kör till Nairobi med lunch-boxar (300 km). Ni ankommer till Nairobi sen eftermiddag för flyg eller boende.

Detta ingår i safarin

 • Transfers från/till flygplatsen eller hotell i Nairobi.
 • Helpension.
 • Alla parkavgifter.
 • 4×4 minivan med fönsterplats till alla. 2–5 personer i varje minivan. Tillägg för privat safari 2 personer: 1 000 kr per person.
 • Engelsktalande chaufför/guide.
 • 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • Flying doctors försäkring som täcker kostnaderna för en transport (vid sjukdom eller olycka) med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Detta ingår ej

 • Flyg.
 • Privata försäkringar.
 • Visumkostnader.
 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Dryck.

Pris

Prisexempel per person: 14 400 SEK.
Barn upp till 11 år i extrabädd betalar 50 % av vuxenpriset på safarin.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum i boendestandard Basic. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

Denna safari ingår i följande färdiga programförslag (paketresor)

Kenyasafari och Zanzibar

Kenyasafari och Seychellerna

3 veckors upplevelseresa i Kenya och Zanzibar

 

VARFÖR SAFARI MED KENZAN TOURS?
Safariarrangörerna har alltid sina argument varför ni ska välja just dem. Därför vill vi göra klart för er vad som skiljer oss från flertalet andra arrangörer och vilka fördelar som finns om ni bokar er safariresa med Kenzan Tours! Här är våra 10 punkter!

1) Vi har en lokal organisation som tar hand om er resenärer på bästa sätt enligt tydliga riktlinjer som passar just den skandinaviska marknaden. Organisationen heter Kenzan Wildlife safaris och är grundat av Kenzan tours tillsammans med en lokal arrangör. Våra lokala baser är i Arusha och Nairobi.

2) Ni resenärer tas omhand från början till slut. Alla transfers ingår alltid. Ni har alltid möjlighet att nå både den lokala arrangören och oss i Sverige med dygnet runt jouren.

3) Vår personal är engelsktalande och har lång erfarenhet och den utbildning som krävs för att ha hand om er resenärer. Vi har en god personal policy. All personal får en rimlig lön för sitt arbete.

4) Rekommenderad miniminivå på dricks är redan inkluderat i priset. Men givetvis om ni uppskattar er safari extra mycket, så får ni mer än gärna ge mer dricks till er guide!

5) Våra fordon är i gott skick och vi ser alltid till att kontrollera alla fordon regelbundet för att hålla en bra komfort och hög säkerhetsnivå.

6) Våra chaufförer är inte påtryckta att snåla med bränslet under er safari (till skillnad från våra lokala konkurrenter som inte ger chaufförerna/guiderna någon flexibilitet i hur mycket de får köra under safarin, för att hålla budgeten). Om tiden tillåter så finns möjligheten att vara ute längre på game drive än angivet i programmet. Vi är mycket flexibla när det gäller upplägget av game drives under er safari.

7) Alla våra Afrikasäljare åker till östra Afrika en gång per år i syfte att uppdatera sig och uppleva det vi själva säljer till er. Samt för att i samarbete med vår lokala organisation utveckla och förbättra våra resor. Vi kan försäkra er att ni alltid får bra information och hjälp att hitta en resa som passar just era behov och budget. Vi är experter i det vi erbjuder!

8) Våra lodger och tältcamper är handplockade. Vi vill vara säkra på att boendena håller den kvalitet i såväl mat, service och standard som utlovas. Vi är säkra på att deras personalpolicy överensstämmer med vår egna organisations hårda policy. Vi vet att de även driver boendena i harmoni med både natur och människorna i närheten. Vi är säkra på att ägarna av boendena är lokala och att inkomsterna därför också stannar kvar i landet.

9) Vi driver också i egen regi vår egen tältcamp (med eco-policy) i Serengeti. Den är mobil och flyttas två gånger per år, till de områdena där djurlivet är som bäst.

10) Vi deltar i samarbete med AddTruly i ett projekt där vi erbjuder alla våra resenärer möjligheten att ge bidrag till ett välgörenhetsprojekt i samband med betalningen av resan. Läs mer om projekten här.

 

KARTA ÖVER KENYAS NATIONALPARKER
Kenya Nationalparker

Artikelnr: NBO3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Masai safari – Aberdares / Lake Naivasha / Lake Nakuru / Masai Mara, 6 dagar”