Resa till Mexiko äventyrsresa rapelling
resrutt rundresa Mexiko mayan adventuresResa till Mexico camping la unionResa till Mexiko Kajaktur djungelResa till mexiko bacalar rundresa

Äventyr i Mexiko, 6 dagar

Prisexempel: 17 900 kr

Denna resa är för er som vill uppleva Mexiko med äventyr. Efter ankomst väntar fem dagar med både fartfyllda och lugna aktiviteter som rappelling, simturer i grottor och kajakpaddling i djungeln. Dessutom får ni utforska vad som döljer sig i regnskogen under en tre timmar lång vandring. Som en lugn avslutning på resan åker ni till den undersköna De sju färgernas lagun. Ni bor tre nätter på hotell och två nätter i tält. Ni som vill kan förlänga resan före eller efter programmet enligt önskemål. Kanske med några dagars solsemester vid Riviera Maya?

Artikelnr: TMT2 Kategori: Taggar: ,

Äventyr i Mexiko

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Rundresan är privat med egen engelsktalande lokal guide.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill ni ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa så att den passar era önskemål. Ni kan också förlänga resan före eller efter nedanstående program.

Antal deltagare: denna resa kan bokas av sällskap med minst 2 personer.

Detta ingår i resan till Mexiko                                                 

  • Flyg Skandinavien–Cancun t/r.
  • Flygskatter.
  • 3 nätter i dubbelrum på hotell av mellanklass, inkl. frukost.
  • 2 nätter i delat tält inkl. liggunderlag och sängkläder, inkl. frukost.
  • Måltider: frukost, lunch dag 3–5, middag dag 3–4.
  • Nedanstående program.
  • Lokal chaufför dag 2.
  • Engelsktalande lokal guide i Rio Secreto och Tulum dag 2, samt under dag 3–6.
  • Transfer i bil eller minivan med AC.
  • Inträden och aktiviteter inom programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Cancun
Vid ankomst till Cancun Intl. flygplats får ni transfer till hotellet i Cancun.

Dag 2: Riviera Maya – Rio Secreto – Tulum – Chetumal
Ni blir upphämtade utanför hotellet av en lokal chaufför och åker till den underjordiska floden Rio Secretos grottor. Ni får en kort presentation av en lokal guide om det spektakulära grottsystemet innan ni går in i en till synes ändlös labyrint av passager formade av naturen själv. Passa på att simma bland stalagmiter och stalaktiter i det kristallklara vattnet i detta skyddade reservat. Ni fortsätter sedan till Tulum, den antika hamnstaden vid Karibiska havet där ni får en guidad tur vid ruinerna. Tulum var en av de sista städer som mayafolket byggde och bebodde, och blomstrade mellan 1200- och 1400-talen. Ni åker sedan till Chetumal och Capital Plaza Hotel där ni övernattar (standardrum).

Dag 3: Chetumal – La Union camping 
Er guide hämtar er på hotellet i Chetumal och ni åker till byn La Union. Där gör ni er hemmastadda i tältlägret beläget vid cenoten Cocodrilo Dorado där ni kommer att övernatta. Sedan väntar ett magkittlande äventyr med rappelling då ni firar er nedför en brant bergvägg. Er naturguide håller en kort introduktion om rappelling, och efter teori väntar praktik. Ni klättrar upp till bergets topp där ni har en fantastisk utsikt över djungeln i södra Quintana och Belize. Sedan börjar äventyret när ni firar er 70 meter nedför bergväggen! När ni kommit ner kan ni ta ett uppfriskande dopp i det blå vattnet innan det är dags att återvända till tältlägret.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Kajaktur i djungeln
Efter frukost gör ni i ordning era kajaker och paddlar sedan ut på en lugn tur på floden genom djungeln. Njut av den frodiga grönskan, de många mangroveträden och näckrosorna, upptäck de solande leguanerna och de tropiska fåglarna på stränderna. Dagens äventyr består av att ta sig igenom forsarna och se vilka som klarar sig bäst. På eftermiddagen återvänder ni till tältlägret för övernattning.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Djungeltrekking – Bacalar
Efter frukost väntar en två timmar lång guidad vandring i området vid lägret och in i regnskogen där ni får utforska den exotiska floran och faunan. Ni får också lära er om skogens medicinalväxter som det gamla mayafolket använde. Efteråt återvänder ni till lägret för ett uppfriskande dopp. Ni fortsätter sedan till den lilla lugna staden Bacalar som ligger vid den undersköna De sju färgernas lagun. Ni äter lunch på en lokal restaurang. Ni kan sedan ta en promenad genom den koloniala staden och besöka det spanska fortet som ligger vid lagunen. Övernattning på Hotel Rancho Encantado (rumskategori Garden Casita).
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Bacalar – Playa del Carmen
Efter hotellfrukosten går ni ombord på en pontonbåt för en behaglig resa över De sju färgernas lagun. Här kan man verkligen se hur lagunen fått sitt namn då färgerna skiftar i olika nyanser av blått och grönt. Ni kommer fram till en formation där tidvattnet gröpt ur en spektakulär stenmur, och här dyker ni ner i det varma vattnet för att med cyklop och snorkel upptäcka den färgsprakande undervattensvärlden i Karibiska havet. På eftermiddagen får ni transfer till Cancun om ni ska flyga hem. Vill ni utforska mer av Mexiko eller koppla av på stränderna i Playa del Carmen eller i Cancun kan ni mot pristillägg lägga till valfritt antal dagar på önskad ort. Hör av er med era önskemål så tar vi fram ett reseförslag.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 17 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information och bokning, kontakta oss via mail till info@kenzantours.se, skicka in en förfrågan  eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TMT2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Äventyr i Mexiko, 6 dagar”