Tulum beach

Paket: I mayafolkets fotspår, 22 dagar

Prisexempel: 32 900 kr

Följ med på ett verkligt mayaäventyr till Mexiko, Guatemala och Belize! Resan innehåller turer till flera kända mayaruiner, och du kommer att få lära dig mycket om det mytomspunna mayafolkets kultur. Förutom en stor portion kultur innehåller resan också besök vid bland annat Playa del Carmens vackra stränder, den lugna ön Caye Caulker och Guatemalas stolthet Antigua. En perfekt resa för dig som vill ha ett upplevelserikt äventyr med mycket kultur, historia och vacker natur.

I mayafolkets fotspår

Denna resa är en gruppresa med internationellt anslutna deltagare och engelsktalande färdledare som följer med på resan. Resan har fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill du kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter kan vi självklart ordna det.

Avresedatum

Denna resa har fasta avgångar ungefär en gång i månaden. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår i vår paketresa

 • Flyg Skandinavien–Cancún t o r.
 • Flygskatter.
 • Boende 21 nätter på hotell 2*–4* i dubbelrum inkl. frukost.
 • Privat transfer under hela resan.
 • Engelsktalande färdledare och lokala guider.
 • Hjälp vid gränspasseringar.
 • Utflykter till Agua Azul och Misol Ha.
 • Guidat besök till San Juan Chamula och Zinacanta.
 • Stadsturer i Valladolid, Mérida, Campeche, San Cristobal, San Juan La Laguna och Antigua.
 • Inträde till Chichén Itzá, Palenque, Tikal och Tulum.
 • Båttur till San Juan La Laguna.
 • Båttaxi Belize City–Caye Cualker–Chetumal.
 • Inträden till Chichén Itzá, Palenque och Tikal.

Detta tillkommer

 • Ev. lokala flygplatsskatter.
 • Övriga måltider utöver frukost.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Egna utflykter och aktiviteter.

Dagsprogram

Dag 1: Playa del Carmen, Mexiko
Vid ankomst till Cancún International Airport får ni transfer till hotellet i Playa del Carmen. Efter incheckning finns tid att promenera på den mjuka, vita stranden längs Karibiska havet. Vill du ta något att äta och dricka finns det gott om ställen på huvudgatan Quinta Avenida, Femte Avenyn.
Boende: hotell i Playa del Carmen, 3* standard.
Måltider: –

Dag 2: Playa del Carmen – Mérida
Efter frukost fortsätter ni tillsammans med er guide till färgstarka Valladolid. I denna magiska stad får ni en guidad stadstur till fots då ni bland annat besöker stadens landmärke, katedralen Iglesia de San Servacio. Efter detta fortsätter ni till Chichén Itzá, den berömda forntida mayastaden som utsetts till världsarv av UNESCO. Efter denna spännande tur fortsätter ni till Yucatáns största stad Mérida, som även kallas den vita staden för sina många vackra byggnader av kalksten.
Boende: hotell i Mérida, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 3: Mérida
Egen tid i Mérida. Utforska staden på egen hand eller följ med på någon lokalt arrangerad tur (ingår ej). Några tips är att utforska Cuzamas mystiska cenoter eller ta en dagstur till Celestún nationalpark, hem åt många spektakulära tropiska fåglar. Er guide tipsar gärna om andra intressanta aktiviteter och turer i området.
Boende: hotell i Mérida, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 4: Mérida – Campeche
Ni fortsätter i dag mot den koloniala staden Campeche för en guidad stadsvandring. Medan ni strosar längs de smala gatorna i UNESCO-listade gamla stan och besöker andra sevärdheter får du höra fascinerande berättelser och sägner om pirater, conquistadorer och mayafolket.
Boende: hotell i Campeche, 4* standard.
Måltider: frukost.

Dag 5: Campeche – Palenque
Ni åker idag vidare till Chiapas regnskog. På eftermiddagen väntar ett guidat besök vid Palenques ruiner från mayakulturen som ligger mitt i regnskogen. Palenque är ett av de bästa exemplen på de enorma framsteg som mayakulturen åstadkom inom hantverk och stadsplanering. Den forntida staden har en urban layout med monumentala byggnader. Mitt i staden ligger ett fascinerande palats och templet med sina inskriptioner.
Boende: hotell i Palenque, 4* standard.
Måltider: frukost.

Dag 6: Palenque – Agua Azul – San Cristobal
I dag reser ni vidare till den koloniala staden San Cristobal de las Casas. På vägen stannar ni till vid Agua Azul och Misol Ha, två av Mexikos vackraste vattenfall. Efter ett uppfriskande dopp i vattenfallens naturliga pool fortsätter ni till San Cristobal.
Boende: hotell i San Cristóbal de las Casa, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 7: Dagstur till San Juan Chamula & Zinacatan
Dagens tur går till den lilla charmiga staden San Juan Chamula, cirka 10 km nordväst om San Cristobal. Staden är ett av flera Tzotzil Maya-samhällen som ligger i de höglänta städerna utanför San Cristobal. Under besöket i San Juan Chamula får du lära dig mer om gamla mayatraditioner och delta i kulturella ritualer.
Boende: hotell i San Cristóbal de las Casa, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 8: San Cristobal – Panajachel (Guatemala)
I dag lämnar ni Mexiko och beger er till Guatemala, känt som landet med den eviga våren. Ert första stopp blir staden Panajachel som ligger vackert belägen vid den fina Atitlánsjöns norra strand.
Boende: hotell i Panajachel, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 9: Dagstur till San Juan La Laguna
I dag tar ni båten till den idylliska lilla staden San Juan La Laguna vid Atitlánsjöns västra strand. Här råder ett lugnt tempo och man kan långsamt strosa längs gatorna och titta på stadens många väggmålningar och tavlor målade av lokala konstnärer. På kvällen återvänder ni till Panajachel.
Boende: hotell i Panajachel, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 10: Panajachel – Antigua
Ni reser i dag vidare till Antigua, ännu ett av UNESCO:s världsarv. Antigua grundades 1524 och var under en period spanjorernas huvudstad i regionen. Efter en stor jordbävning 1773 förstördes stora delar av staden och huvudstaden flyttades då till säkrare marker, och det blev nuvarande Guatemala City. Ruinerna från kyrkor och andra enastående monument i 1600- och 1700-talens barockstil finns kvar i Antigua och är praktfulla exempel på Amerikas koloniala arkitektur. Ni har hela eftermiddagen på er att utforska Antigua på egen hand.
Boende: hotell i Antigua, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 11: Antigua
I dag får ni en guidad stadstur i trevliga Antigua med sina vackra koloniala hus och kyrkor. På eftermiddagen finns tid att köpa unika souvenirer, till exempel textilier, jade och silver.
Boende: hotell i Antigua, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 12: Antigua – Rio Dulce
Ni reser vidare till staden Rio Dulce, en mysig by som ligger i början av floden med samma namn. Den 4 mil långa floden är en del av Guatemalas största sjö Izabal och mynnar ut Karibiska havet. Tar du en lugn båttur längs floden får du se de mysiga städerna passera förbi.
Boende: hotell i Rio Dulce, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 13: Rio Dulce
Utforska staden på egen hand. Några tips är att besöka det imponerande citadellet Castillo San Felipe, mayaruinerna i Quirigua, de varma källorna och vattenfallet vid Finca Paraiso och Rio Dulce nationalpark.
Boende: hotell i Rio Dulce, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 14: Rio Dulce –  Flores
Er resa fortsätter till fantastiska Flores, en vacker stad nära den fridfulla sjön Petén. Här har du hela eftermiddagen att utforska Flores på egen hand. Strosa genom staden eller ta del av någon lokalt arrangerad aktivitet (ingår inte). Några tips är att besöka Las Guacamayas Biological Station, mayaruinerna vid Uaxactun, Ixpanpajul Nature Park eller ta en tur till Tzimin Chac för att titta på solnedgången.
Boende: hotell i Flores, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 15: Flores – San Ignacio (Belize)
På morgonen får ni en guidad tur vid de enorma Tikalruinerna, en av mayakulturens viktigaste arkeologiska platser. Efter lunch lämnar ni Guatemala och reser in i lilla Belize. Landet har en spännande kolonial historia och kulturell mångfald, men där finns också vackra stränder och frodiga regnskogar att utforska.
Boende: hotell i San Ignacio, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 16: San Ignacio
Egen tid i San Ignacio. Utforska till exempel de närliggande berömda mayaruinerna eller välj bland de många äventyrsaktiviteterna som kajakpaddling, vandring och ridning för att nämna några få.
Boende: hotell i San Ignacio, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 17: San Ignacio – Belize City – Caye Caulker
Resan fortsätter i dag till Belizes huvudstad där ni tar en båttaxi till den lilla ön Caye Culker. Ön har en vänlig och avslappnad atmosfär, så låt dig inspireras av lugnet och koppla bara av.
Boende: hotell i Caye Caulker, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 18: Caye Caulker
Egen tid på Caye Culker för att till exempel koppla av på de vackra vita stränderna eller ägna dig åt vattensporter som segling, vindsurfing och fiske. Du kan också ta en snorklings- och dyktur ut till det spektakulära barriärrevet, världens näst största, och utforska det rika och unika marina livet kring revet. Vill du hålla dig på land finns många ställen där du kan shoppa och ta något att äta eller dricka.
Boende: hotell i Caye Caulker, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 19: Caye Caulker – Laguna Bacalar (Mexiko)
Efter frukost åker ni båt till Chetumal i Mexiko och fortsätter sedan med buss till den vackra sjön Laguna Bacalar, Mexikos näst största sjö. Sjön kallas också De sju färgernas lagun eftersom inflödet kommer från sju olika cenoter. Vattnet i sjön skiftar vackert i olika gröna och blå nyanser.
Boende: hotell i Bacalar, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 20: Laguna Bacalar – Tulum – Playa del Carmen
På vägen tillbaka till Playa del Carmen stannar ni vid Tulums mayaruiner. Ruinstaden ligger vackert belägen på en klippa ovanför det turkosblå Karibiska havet. Här kan du strosa bland de gamla byggnaderna och njuta av den spektakulära utsikten.
Boende: hotell i Playa del Carmen, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 21: Playa del Carmen
Njut av Mexikos härliga atmosfär den sista dagen innan hemresan. Koppla till exempel av på den vackra vita stranden, ta en dagstur eller shoppa på huvudgatan Quinta Avenida, Femte avenyn.
Boende: hotell i Playa del Carmen, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 22: Hemresa
Efter en upplevelserik resa är det dags att flyga hem till Skandinavien. Vill du i stället förlänga resan med fler nätter ordnar vi självklart det.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 32 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 7 000 SEK/person.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SPR1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: I mayafolkets fotspår, 22 dagar”