Resa till Guatemala Panajachel Villa Santa Catarina
Resa till Mexiko Merida fruktmarknadResa till Mexiko Palenque mayaruinerResa till Guatemala Panajachel Villa Santa CatarinaResa till Guatemala Guatemala, Antigua La Merced kyrkaResa till Mexiko Tulum beach

I mayafolkets fotspår, 12–13 dagar alt. 22 dagar

Prisexempel: 22 900 kr

Följ med på ett verkligt mayaäventyr till Mexiko, Guatemala och Belize! Ni besöker flera kända mayaruiner, och får lära er mycket om det mytomspunna mayafolkets kultur. Förutom en stor portion kultur innehåller resan också besök vid bland annat Playa del Carmens vackra stränder, den lugna ön Caye Caulker och Guatemalas stolthet Antigua. En perfekt resa för dig som vill uppleva mycket kultur, historia och vacker natur. Vill du ha en lite kortare resa kan du välja att följa med på antingen del 1 eller 2.

I mayafolkets fotspår

Denna resa är en gruppresa med internationellt anslutna deltagare och engelsktalande färdledare som följer med på resan. Resan har fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program som alla deltagare följer. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra!

Du kan välja att antingen följa med på del 1 eller 2, eller att följa med på hela rundresan 22 dagar.

Vill du kombinera resan med fler aktiviteter eller resmål före eller efter nedanstående program kan vi självklart ordna det.

Datum

Denna resa har fasta avgångar ungefär en gång i månaden. Specificera i din förfrågan när du vill resa och vilken resa du önskar, del 1 alt. 2 eller hela rundresan 22 dagar.

Detta ingår i resan (22 dagar)

 • Flyg Skandinavien–Cancún t/r.
 • Flygskatter.
 • Boende 21 nätter på hotell 2*–4* i dubbelrum inkl. frukost.
 • Privat transfer under hela resan.
 • Engelsktalande färdledare och lokala engelsktalande guider.
 • Hjälp vid gränspasseringar.
 • Utflykter till Agua Azul och Misol Ha.
 • Guidat besök till San Juan Chamula och Zinacanta.
 • Stadsturer i Valladolid, Mérida, Campeche, San Cristobal, San Juan La Laguna och Antigua.
 • Inträde till Chichén Itzá, Palenque, Tikal och Tulum.
 • Båttur till San Juan La Laguna.
 • Båttaxi Belize City–Caye Cualker–Chetumal.
 • Inträden till Chichén Itzá, Palenque och Tikal.

Detta tillkommer

 • Ev. lokala flygplatsskatter.
 • Övriga måltider utöver frukost.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Egna utflykter och aktiviteter.

Dagsprogram

Dag 1: Playa del Carmen
Vid ankomst till Cancún International Airport får ni transfer till hotellet i Playa del Carmen. Efter incheckning finns tid att promenera på den mjuka, vita stranden längs Karibiska havet. Vill du ta något att äta och dricka finns det gott om ställen på huvudgatan Quinta Avenida, Femte Avenyn.
Boende: hotell i Playa del Carmen, 3* standard.
Måltider: –

Dag 2: Playa del Carmen – Mérida
Efter frukost fortsätter ni tillsammans med er guide till färgstarka Valladolid. I denna magiska stad får ni en guidad stadstur till fots då ni bland annat får se vacker kolonial arkitektur och stadens landmärke, katedralen Iglesia de San Servacio. Efter detta fortsätter ni till Chichén Itzá, den berömda forntida mayastaden som utsetts till världsarv av UNESCO. Här finns bland annat stora tempel och pyramider, ett astronomiskt observatorium och en helig offerbrunn. Byggnaderna ger en inblick i mayafolkets avancerade astronomiska och arkitektoniska kunskaper. Efter denna spännande tur fortsätter ni till Yucatáns största stad Mérida, som även kallas den vita staden för sina många vackra byggnader av kalksten.
Boende: hotell i Mérida, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 3: Mérida
Egen tid i Mérida. Utforska staden på egen hand eller följ med på någon lokalt arrangerad tur (ingår ej). Några tips är att utforska Cuzamas mystiska cenoter eller ta en dagstur till Celestún nationalpark där många spektakulära tropiska fåglar lever. Er guide tipsar gärna om andra intressanta aktiviteter och turer i området.
Boende: hotell i Mérida, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 4: Mérida – Campeche
Ni fortsätter i dag mot den koloniala staden Campeche för en guidad stadsvandring. Medan ni strosar längs de smala gatorna i UNESCO-listade gamla stan och besöker andra sevärdheter får du höra fascinerande berättelser och sägner om pirater, conquistadorer och mayafolket.
Boende: hotell i Campeche, 4* standard.
Måltider: frukost.

Dag 5: Campeche – Palenque
Ni åker idag vidare ut i delstaten Chiapas regnskog. På eftermiddagen väntar ett guidat besök vid Palenques mayaruiner som ligger mitt i regnskogen. Palenque är ett av de bästa exemplen på de enorma framsteg som mayakulturen åstadkom inom hantverk och stadsplanering. Den forntida staden har en urban layout med monumentala byggnader. Mitt i staden ligger ett fascinerande palats och Inskriptionens tempel känd för sina hieroglyfer.
Boende: hotell i Palenque, 4* standard.
Måltider: frukost.

Dag 6: Palenque – Agua Azul – San Cristobal de las Casas
I dag reser ni vidare till den koloniala staden San Cristobal de las Casas. På vägen stannar ni till vid Agua Azul och Misol Ha, två av Mexikos vackraste vattenfall. Efter ett uppfriskande dopp i vattenfallens naturliga pool fortsätter ni till San Cristobal.
Boende: hotell i San Cristóbal de las Casa, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 7: Dagstur till San Juan Chamula & Zinacatan
Dagens tur går till den lilla charmiga staden San Juan Chamula, cirka 10 kilometer nordväst om San Cristobal. Staden är ett av flera Tzotzil Maya-samhällen som ligger i de höglänta städerna utanför San Cristobal. Under besöket i San Juan Chamula får du lära dig mer om gamla mayatraditioner och delta i kulturella ritualer.
Boende: hotell i San Cristóbal de las Casa, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 8: San Cristobal – Panajachel (Guatemala)
I dag lämnar ni Mexiko och beger er till Guatemala, känt som landet med den eviga våren. Ert första stopp blir staden Panajachel som ligger vackert belägen vid den fina Atitlánsjöns norra strand.
Boende: hotell i Panajachel, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 9: Dagstur till San Juan La Laguna
I dag tar ni båten till den idylliska lilla staden San Juan La Laguna vid Atitlánsjöns västra strand. Här råder ett lugnt tempo och man kan långsamt strosa längs gatorna och titta på stadens många väggmålningar och tavlor målade av lokala konstnärer. På kvällen återvänder ni till Panajachel.
Boende: hotell i Panajachel, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 10: Panajachel – Antigua
Ni reser i dag vidare till Antigua, ännu ett av UNESCO:s världsarv. Antigua grundades 1524 och var under en period spanjorernas huvudstad i regionen. Efter en stor jordbävning 1773 förstördes stora delar av staden och huvudstaden flyttades då till säkrare marker, och det blev nuvarande Guatemala City. Ruinerna från kyrkor och andra enastående monument i 1600- och 1700-talens barockstil finns kvar i Antigua och är praktfulla exempel på Amerikas koloniala arkitektur. Ni har hela eftermiddagen på er att utforska Antigua på egen hand.
Boende: hotell i Antigua, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 11: Antigua
I dag får ni en guidad stadstur i trevliga Antigua med sina vackra koloniala hus och kyrkor. På eftermiddagen finns tid att shoppa unika souvenirer att ta med hem, till exempel textilier, jade och silver.
Boende: hotell i Antigua, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 12: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.
Vill du se mer av Centralamerika kan du fortsätta med del 2 i mayafolkets fotspår.

Dag 1: Antigua
Ankomst till Antigua om du börjar din resa här. Följer du med på hela rundresan 22 dagar är detta dag 10 i ditt program.

Antigua grundades 1524 och var under en period spanjorernas huvudstad i regionen. Efter en stor jordbävning 1773 förstördes stora delar av staden och huvudstaden flyttades då till säkrare marker, och det blev nuvarande Guatemala City. Ruinerna från kyrkor och andra enastående monument i 1600- och 1700-talens barockstil finns kvar i Antigua och är praktfulla exempel på Amerikas koloniala arkitektur. Ni har hela eftermiddagen på er att utforska denna UNESCO världsarvsstad på egen hand.
Boende: hotell i Antigua, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 2: Antigua
I dag får ni en guidad stadstur i trevliga Antigua med sina vackra koloniala hus och kyrkor. På eftermiddagen finns tid att shoppa unika souvenirer att ta med hem, till exempel textilier, jade och silver.
Boende: hotell i Antigua, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 3: Antigua – Rio Dulce
Ni reser vidare till Rio Dulce, en mysig by som ligger i början av floden med samma namn. Den fyra mil långa floden är en del av Guatemalas största sjö Izabal och mynnar ut Karibiska havet. Under en lugn båttur längs floden får du se de mysiga städerna passera förbi.
Boende: hotell i Rio Dulce, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 4: Rio Dulce
Utforska staden på egen hand. Några tips är att besöka det imponerande citadellet Castillo San Felipe, mayaruinerna i Quirigua, Finca Paraisos vackra vattenfall och varma källor eller Rio Dulce nationalpark.
Boende: hotell i Rio Dulce, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 5: Rio Dulce – Flores
Er resa fortsätter till fantastiska Flores, en vacker stad nära den fridfulla sjön Petén. Här har du hela eftermiddagen att utforska Flores på egen hand. Strosa genom staden eller ta del av någon lokalt arrangerad aktivitet (ingår inte). Andra tips är att besöka Las Guacamayas biologiska forskningsstation, mayaruinerna vid Uaxactun eller Ixpanpajul naturpark. Du kan också titta på den vackra solnedgången i Tzimin Chac.
Boende: hotell i Flores, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 6: Flores – San Ignacio (Belize)
På morgonen får ni en guidad tur vid de enorma Tikalruinerna, en av mayakulturens viktigaste arkeologiska platser. Efter lunch lämnar ni Guatemala och reser in i lilla Belize. Landet har en spännande kolonial historia och kulturell mångfald, men där finns också vackra stränder och frodiga regnskogar att utforska.
Boende: hotell i San Ignacio, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 7: San Ignacio
Egen tid i San Ignacio. Utforska till exempel de närliggande berömda mayaruinerna eller välj bland de många äventyrsaktiviteterna som kajakpaddling, vandring och ridning för att nämna några få.
Boende: hotell i San Ignacio, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 8: San Ignacio – Caye Caulker
Resan fortsätter i dag till Belize huvudstad där ni tar en båttaxi till den lilla ön Caye Culker. Ön har en vänlig och avslappnad atmosfär, så låt dig inspireras av lugnet och koppla bara av.
Boende: hotell i Caye Caulker, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 9: Caye Caulker
Egen tid på Caye Culker. Här kan du till exempel koppla av på de vackra vita stränderna eller ägna dig åt vattensporter som segling, vindsurfing och fiske. Du kan också ta en snorklings- och dyktur ut till det spektakulära barriärrevet Great Blue Hole. Det är världens näst största barriärrev, och här kan du utforska det rika och unika marina livet kring revet. Vill du hålla dig på land finns många ställen där du kan shoppa och ta något att äta eller dricka.
Boende: hotell i Caye Caulker, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 10: Caye Caulker – Laguna Bacalar (Mexiko)
Efter frukost åker ni båt till Chetumal i Mexiko och fortsätter sedan med buss till den vackra sjön Laguna Bacalar, Mexikos näst största sjö. Sjön kallas också De sju färgernas lagun eftersom inflödet kommer från sju olika cenoter. Vattnet i sjön skiftar vackert i olika gröna och blå nyanser.
Boende: hotell i Bacalar, 2* standard.
Måltider: frukost.

Dag 11: Laguna Bacalar – Tulum – Playa del Carmen
Ni åker idag till Playa del Carmen, och på vägen dit stannar ni vid Tulums mayaruiner. Ruinstaden ligger vackert belägen på en klippa ovanför det turkosblå Karibiska havet. Här kan du strosa bland de gamla byggnaderna och njuta av den spektakulära utsikten över havet.
Boende: hotell i Playa del Carmen, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 12: Playa del Carmen
Njut av Mexikos härliga atmosfär den sista dagen innan hemresan. Koppla till exempel av på den vackra vita stranden, ta en dagstur eller shoppa på huvudgatan Quinta Avenida.
Boende: hotell i Playa del Carmen, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 13: Hemresa
Efter en upplevelserik resa är det dags att flyga hem till Skandinavien. Vill du i stället förlänga resan med fler nätter ordnar vi självklart det.
Måltider: frukost.

 

 

Pris

Prisexempel del 1, 12 dagar
Per vuxen i dubbelrum: 28 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 900 SEK.

Prisexempel del 2, 13 dagar
Per vuxen i dubbelrum: 28 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 4 300 SEK.

Prisexempel hela rundresan, 22 dagar
Per vuxen i dubbelrum: 45 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 7 600 SEK/person.

Prisexemplen avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SPR1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “I mayafolkets fotspår, 12–13 dagar alt. 22 dagar”