Paket: I mayafolkets fotspår, 22 dagar

Prisexempel: 29 900 kr

Följ med på ett verkligt mayaäventyr till Mexiko, Guatemala och Belize! Resan innehåller turer till flera kända mayaruiner, och du kommer att få lära dig mycket om det mytomspunna mayafolkets kultur. Förutom en stor portion kultur innehåller resan också besök vid bland annat Playa del Carmens vackra stränder, den lugna ön Caye Caulker och Guatemalas stolthet Antigua. En perfekt resa för dig som vill ha ett upplevelserikt äventyr med mycket kultur, historia och vacker natur.

I mayafolkets fotspår

Denna resa är en gruppresa med internationellt anslutna deltagare. Resan har fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter, kan vi självklart ordna det.

Avresedatum

Denna resa har fasta avgångar ungefär en gång i månaden. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår i vår paketresa

  • Flyg Skandinavien – Cancún t o r.
  • Flygskatter. Flygplatsskatter tillkommer.
  • Flygtransfer.
  • Boende 21 nätter på hotell* i dubbelrum. Inkl. frukost.
  • Transfer i buss med AC och lokala bussar.
  • Båttur på Atitlánsjön och båttaxi Belize City  Caye Caulker  Chetumal.
  • Engelsktalande guider.
  • Inträden till Chichén Itzá, Palenque och Tikal.

*Om de namngivna hotellen i dagsprogrammet är fullbokade förbehåller vi oss rätten att boka ett likvärdigt hotell.

Dagsprogram

Dag 1: Playa del Carmen, Mexico
Vid ankomst till Cancún International Airport får ni transfer till hotellet i Playa del Carmen. Efter incheckning finns tid att promenera på den mjuka, vita stranden längs Karibiska havet. Vill du ta något att äta och dricka finns det gott om ställen på huvudgatan Quinta Avenida, Femte Avenyn.
Boende: Playa del Carmen Hotel eller likvärdigt.
Måltider: –

Dag 2: Playa del Carmen – Mérida
Efter frukost fortsätter ni tillsammans med er guide till färgstarka Valladolid. I denna magiska stad får ni en guidad stadstur till fots då ni bland annat besöker stadens landmärke, katedralen Iglesia de San Servacio. Efter detta får ni en guidad tur vid Chichen-Itza, den forntida mayastaden och berömda arkeologiska platsen i närheten av Valladolid. Efter denna spännande tur fortsätter ni till Yucatáns största stad Mérida. Mérida kallas även den vita staden för sina många byggnader som byggts av kalksten.
Boende: Hotel Dolores Alba Mérida eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 3: Mérida
Egen tid i Mérida. Utforska staden på egen hand eller följ med på någon lokalt arrangerad tur (ingår ej). Några tips är att dyka i Cuzamas mystiska och vackra slukhål eller ta en dagstur till Celestún National Park, hem åt många spektakulära tropiska fåglar. Er guide tipsar gärna om andra intressanta aktiviteter och turer i området.
Boende: Hotel Dolores Alba Mérida eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 4: Mérida – Campeche – Palenque
Ni fortsätter i dag mot pittoreska staden Palenque. På vägen dit stannar ni i den koloniala staden Campeche för en guidad stadsvandring. Staden har behållit sina enorma fästningar och murar som skyddade palatsen och templen mot piratattacker. Medan ni strosar längs de smala gatorna i UNESCO-listade gamla stan får du höra fascinerande berättelser och sägner om pirater, conquistadorer och mayafolket. Efter lunch fortsätter ni till Palenque som ligger omgiven av frodig regnskog och är den enda staden inom en stor radie.
Boende: Hotel Tulijá Express Palenque eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 5: Palenque
I dag kan ni se fram emot ett guidat besök vid Palenques ruiner från mayakulturen som ligger mitt i regnskogen. Palenque är ett av de bästa exemplen på de enorma framsteg som mayakulturen åstadkom inom hantverk och stadsplanering. Den forntida staden har en urban layout med monumentala byggnader. Mitt i staden ligger ett fascinerande palats och templet med sina inskriptioner. Efter besöket spenderar du eftermiddagen på egen hand. Vill du göra någon mer aktivitet hjälper er guide gärna till att arrangera det (ingår inte).
Boende: Hotel Tulijá Express Palenque eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 6: Palenque – Agua Azul – San Cristobal
I dag reser ni vidare till den koloniala staden San Cristobal de las Casas. På vägen stannar ni till vid Agua Azul och Misol Ha, två av Mexikos vackraste vattenfall. Efter ett uppfriskande dopp i vattenfallens naturliga pool fortsätter ni till San Cristobal.
Boende: Hotel Santo Tomas eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 7: Dagstur till San Juan Chamula & Zinacatan
Dagens tur går till den lilla charmiga staden San Juan Chamula, cirka 10 km nordväst om San Cristobal. Staden är ett av flera Tzotzil Maya-samhällen som ligger i de höglänta städerna utanför San Cristobal. Under besöket i San Juan Chamula får du lära dig mer om gamla Maya-traditioner och delta i kulturella ritualer.
Boende: Hotel Santo Tomas eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 8: San Cristobal – Panajachel (Guatemala)
I dag lämnar ni Mexiko och beger er till Guatemala, känt som landet med den eviga våren. Ert första stopp blir staden Panajachel som ligger vackert belägen vid den bedårande Atitlán-sjöns norra strand.
Boende: Hotel K’amol B’ey eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 9: Dagstur till San Juan La Laguna
I dag tar ni båten till den idylliska lilla staden San Juan La Laguna vid Atitlán-sjöns västra strand. Här råder ett lugnt tempo och man kan långsamt strosa längs gatorna och titta på stadens många väggmålningar och tavlor målade av lokala konstnärer. På kvällen återvänder ni till Panajachel.
Boende: Hotel K’amol B’ey eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 10: Panajachel – Antigua
Ni reser i dag vidare till Antigua, ännu ett av UNESCO:s världsarv. Antigua grundades 1524 och var under en period spanjorernas huvudstad i regionen. Efter en stor jordbävning 1773 förstördes stora delar av staden och huvudstaden flyttades då till säkrare marker, och det blev nuvarande Guatemala City. Ruinerna från kyrkor och andra enastående monument i 1600- och 1700-talens barockstil finns kvar i Antigua och är praktfulla exempel på Amerikas koloniala arkitektur. Ni har hela eftermiddagen på er att utforska Antigua på egen hand.
Boende: Hotel San Jorge eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 11: Antigua
I dag får du tid att utforska trevliga Antigua på egen hand. Här finns mycket att se och göra, och det är en stad som har mycket kultur att bjuda på. Du kan till exempel besöka museer och titta på vackra koloniala hus och kyrkor. Antigua är också ett bra ställe att köpa unika souvenirer på, till exempel textilier, jade och silver.
Boende: Hotel San Jorge eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 12: Antigua – Rio Dulce
Ni reser vidare till staden Rio Dulce, en mysig by som ligger i början av floden med samma namn. Den 4 mil långa floden är en del av Guatemalas största sjö Izabal och mynnar ut Karibiska havet. Tar du en lugn båttur längs floden får du se de mysiga städerna passera förbi.
Boende: Hotel Hacienda Tijax eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 13: Rio Dulce
Utforska staden på egen hand. Vi rekommenderar att du besöker det imponerande citadellet Castillo San Felipe, mayaruinerna i Quirigua, de varma källorna och vattenfallet vid Finca Paraiso och Rio Dulce National Park.
Boende: Hotel Hacienda Tijax eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Rio Dulce –  Flores
Er resa fortsätter till fantastiska Flores, en vacker stad nära den fridfulla sjön Petén. Här har du hela eftermiddagen att utforska Flores på egen hand. Strosa genom staden eller ta del av någon lokalt arrangerad aktivitet (ingår inte). Några tips är att besöka Las Guacamayas Biological Station, mayaruinerna vid Uaxactun, Ixpanpajul Nature Park eller ta en tur till Tzimin Chac för att titta på solnedgången.
Boende: Hotel Casona de la Isla eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 15: Flores – San Ignacio (Belize)
På morgonen får ni en guidad tur vid de enorma Tikal-ruinerna, en mayakulturens viktigaste arkeologiska platser. Efter lunch lämnar ni Guatemala och reser in i lilla Belize. Landet har en spännande kolonial historia och kulturell mångfald, men där finns också vackra stränder och en frodig regnskog att utforska.
Boende: Rolsons Hotel eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 16: San Ignacio
Egen tid i San Ignacio. Utforska till exempel de närliggande berömda mayaruinerna eller välj bland de många äventyrliga aktiviteterna som finns, till exempel kajakpaddling, vandring och ridning för att nämna några få.
Boende: Rolsons Hotel eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 17: San Ignacio – Belize City – Caye Caulker
Resan fortsätter i dag till Belizes huvudstad där ni tar en båttaxi till den lilla ön Caye Culker. Ön har en vänlig och avslappnad atmosfär, så låt dig inspireras av lugnet och koppla bara av några dagar.
Boende: Caye Caulker Plaza Hotel eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 18 & 19: Caye Caulker
Egen tid på Caye Culker. På de vackra vita stränderna finns många fina platser att mysa på. Det finns också en mängd vattenaktiviteter att välja mellan, som segling, vindsurfing och fiske. Utanför Belize finns också det spektakulära Belize barriärrev, världens näst största barriärrev. Dagliga snorkel- och dykturer går till vissa områden kring revet, bland annat Hol Chan Marine Reserve och the Blue Hole Natural Monument. Där kan du utforska det rika och unika marina livet kring revet. Vill du hålla dig på land finns många ställen där du kan shoppa och ta något att äta eller dricka.
Boende: Caye Caulker Plaza Hotel eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 20: Caye Caulker – Playa del Carmen (Mexiko)
Efter frukost fortsätter ni med båt till San Pedro på ön Ambergris Caye där ni gör ett kort stopp. Båten tar er sedan till Chetumal i Mexiko där ni fortsätter med buss till Playa del Carmen.
Boende: Playa del Carmen Hotel eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 21: Playa del Carmen
Njut av Mexikos härliga atmosfär den sista dagen innan hemresan. Koppla till exempel av på den vackra vita stranden, ta en dagstur eller shoppa på huvudgatan Quinta Avenida, Femte avenyn.
Boende: Playa del Carmen Hotel eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 22: Hemresa
Efter en upplevelserik resa är det dags att flyga hem till Skandinavien. Vill du i stället förlänga resan med fler nätter ordnar vi självklart det.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 29 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

 

Artikelnr: SPR1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: I mayafolkets fotspår, 22 dagar”