Resa till Mexico Chichén Itzá
resrutt rundresa MexikoResa till Mexico NanciyagaResa till Mexiko CholulaResa till Mexiko Merida fruktmarknadResa till Mexiko CampecheResa till Mexico Campeche

Utforska södra Mexiko, 8 dagar

Prisexempel: 21 900 kr

Denna gruppresa tar er från myllrande Mexico City till antika mayastäder och mysiga koloniala städer i södra Mexiko. Längs vägen utforskar ni både mayakulturen och den koloniala historien som satt sin prägel på landet. Flera av platserna ni besöker finns upptagna på UNESCO:s världsarvslista, bland annat mayastäderna Palenque, Uxmal och Chichén Itzá liksom de koloniala städerna Campeche och Puebla. Naturälskaren får också sitt under besöket i ekoreservatet Nanciyaga. Resan avslutas i Cancun men kan förlängas om du vill utforska mer av Mexiko.

Artikelnr: TMT3 Kategori: Etikett:

Utforska södra Mexiko

Denna resa är en gruppresa med internationellt anslutna deltagare och engelsktalande färdledare. Resan har fasta avresedatum, och alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra!

Ni som vill kan kombinera detta program med fler aktiviteter och resmål före eller efter programmet. Hör av er med era önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Antal deltagare: minst 2 och max 12 personer.

Datum

Denna resa går året runt, cirka två gånger per månad.

Detta ingår i resan till Mexiko

  • Flyg Skandinavien–Mexico City och Cancun–Skandinavien.
  • Flygskatter.
  • 7 nätter på hotell av mellanklass i dubbelrum. Inkl. frukost.
  • Måltider: frukost.
  • Engelsktalande färdledare.
  • Transfer med bil eller van med AC.
  • Inträden till sevärdheter ni besöker inom programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Mexico City
Vid ankomst till Mexico City Intl. flygplats får ni transfer till ert hotell i huvudstaden.

Dag 2: Mexico City – Puebla
Utanför hotellet blir ni upphämtade av en lokal chaufför för transfer till Puebla. På vägen dit stannar ni till vid Cholulapyramiden som faktiskt är världens största pyramid. Från toppen har man en fantastisk utsikt över de två vulkanerna Popocatepetl och Iztacciuatl. Ni fortsätter till kolonialstaden Puebla som grundades 1531. Stadens historiska stadskärna är utsett till världsarv av UNESCO, och där finns över 70 kyrkor och 1 000 andra koloniala byggnader. Övernattning på Hotel Colonial i Puebla.
Måltider: frukost.

Dag 3: Puebla – Xalapa – Veracruz
Ni lämnar Puebla och åker till Xalapa, centralorten i delstaten Veracruz. Ni besöker Antropologiska museet med utställningar om Olmec-, Huastec- och Totonackulturerna. Ni åker sedan vidare för ett besök på Ex-Hacienda del Lencero som byggdes under 1500-talet och fungerade som värdshus för resenärer. Det har också varit bostad åt president Lopez de Santa Ana, men är nu ett museum. Därefter åker ni vidare till hamnstaden i Veracruz. Här kan ni uppleva det myllrande folklivet på stora torget, zocalo, under kvällen. Övernattning på Hotel Comfort Inn Veracruz.
Måltider: frukost.

Dag 4: Veracruz – Tlacotalpan – Catemaco
I dag väntar en stadsrundtur i Veracruz med bland annat zocalo, katedralen och det berömda Los Portales. Ni åker sedan vidare till södra Veracruz, och gör på vägen ett stopp i den pittoreska staden Tlacotalpan. Staden utsågs till världsarv av UNESCO 1998 för dess urbana layout och arkitektur som är en sammansmältning av spanska och karibiska traditioner. Ni åker sedan vidare till San Andres Tuxtla och Catemaco där ni övernattar på Hotel La Finca.
Måltider: frukost.

Dag 5: Catemaco – Nanciyaga – Villahermosa
Idag tar ni en båttur över Catemacosjön till Monkey Island. Där besöker ni ekoreservatet Nanciyaga som arbetar med att skydda regnskogen och dess arter genom hållbar turism. Här kan man bland annat se krokodiler, vrålapor och röda aror.

Ni åker sedan tillbaka till Catemaco där ni besöker Basilica del Carmen som ligger vid stora torget. Historien berättar att några missionärer år 1714 blev uppehållna i Catemaco på sin väg till Coatzacoalcos av ett häftigt regn. Med sig hade de en kopia av statyn Our Lady of Mount Carmel i Valencia, Spanien, som de skulle leverera till Karmelitorden i Puebla. Statyn fängslade den lokala befolkningen så pass mycket att de bad om att få behålla den. Ni fortsätter sedan till Villahermosa där ni övernattar på Hotel Mision Villahermosa.
Måltider: frukost.

Dag 6: Villahermosa – Palenque – Campeche
På morgonen besöker ni parken La Venta, känd för sina skulpturer av olmecahuvuden. Ni fortsätter sedan till Palenque, en enastående ruinstad från mayakulturen som utsetts till världsarv av UNESCO. Mitt ute i djungeln ligger välbevarade byggnader som visar mayakulturens utsmyckade arkitektur. Ni besöker bland annat det kända Inskriptionstemplet, ett gravmonument för härskaren Pacal den Store som innehåller hans sarkofag. Under eftermiddagen åker ni vidare till Campeche där ni övernattar på Hotel Mision Campeche.
Måltider: frukost.

Dag 7: Campeche – Uxmal – Mérida
Dagen inleds med en stadsrundtur i Campeche. Ni besöker bland annat det gamla fortet som en gång omslöt hela staden som skydd mot pirater. Ni fortsätter sedan till ruinstaden Uxmal som en gång var en viktig handelsplats för mayafolket. Här besöker ni Trollkarlens pyramid som har en ovanlig form då dess enskilda lager är ovala i motsats till den gängse rektangulära eller kvadratiska formen. Ni fortsätter till det spanjorerna kallade Nunneklostret, men som egentligen var regeringspalatset. Det är den mest stilfulla av Uxmals fyrlängade byggnader med otroligt vackert utsmyckade fasader, både på in- och utsidan. Ett annat ’måste’ är Guvernörspalatset, en långsträckt, låg byggnad ovanpå en enorm plattform med den längsta fasaden i det prekolumbianska Mesoamerika.

Under eftermiddagen fortsätter ni till provinsen Yucatans huvudstad Mérida. Ni upplever denna levande koloniala stad med en guidad stadsvandring. Övernattning på Hotel Del Gobernador.
Måltider: frukost.

Dag 8: Mérida – Chichén Itzá – Cancun
Ni lämnar Mérida och åker till den berömda forntida mayastaden Chicken Itzá. Här besöker ni mayas största och mest kända pyramid Kukulkan med sina fjäderprydda ormar. Ni beskådar också Krigartemplet, Los Guerreros, som är rikligt dekorerad med ansiktsmasker, och Observatoriet med det karaktäristiska snäcktornet. Ni får transfer till Cancun där programmet avslutas. Vill ni utforska mer av Mexiko eller koppla av med sol och bad vid Riviera Mayas vackra stränder kan ni förlänga resan enligt egna önskemål mot pristillägg. Hör av dig med önskemål så tar vi fram ett reseförslag.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 21 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TMT3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Utforska södra Mexiko, 8 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm