Resa till Mexiko Chichen Itza mayaruiner
Resa till Mexiko Izamal San Antonio de PaduaResa till Mexiko Merida fruktmarknadResa till Mexiko ValladolidResa till Mexiko Tulum mayaruinerResa till Mexiko Tulum strandResa till Mexiko Playa del Carmen strand

Mexikos under, 8 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

Upplev Mexikos spännande kultur, goda mat och vackra stränder! Resan går runt norra Yucatánhalvön där du får utforska både den mystiska mayakulturen och Mexikos koloniala arv. Du får lära dig om mayakulturens historia under besöken i de forntida mayastäderna Tulum och Chichen Itza (UNESCO världsarv). Ni besöker också välbevarade koloniala städer som Izamal, Mérida och Valladolid. På slutet väntar sol och bad i strandparadiset Playa del Carmen, och du som vill kan lägga till flera dagar där.

Artikelnr: SPR15 , ,

En resa till Mexikos under

Denna resa är en gruppresa med fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra!

Vill du kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter kan vi självklart ordna det. Du kan till exempel förlänga med en veckas solsemester i Mexiko efter rundresan. Kontakta oss för en offert!

Avresedatum 2020

Denna resa har fasta avgångar cirka en gång per månad. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår i resan till Mexiko

  • Flyg Skandinavien–Cancun t/r i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 7 nätter på hotell 3*–4*.
  • Hotellfrukost.
  • Nedan program med beskrivna utflykter.
  • Engelsktalande guider.
  • All transfer inom programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Cancun
Vid ankomst i Cancun möter guiden upp er och tar er till hotellet.
Boende: hotell 3* i Cancun.
Måltider: frukost.

Dag 2: Cancun – Chichen Itza – Izamal – Mérida
I dag får ni besöka den fantastiska arkeologiska platsen Chichen Itza, utsedd till världsarv av UNESCO. Där får ni lära er mycket om mayakulturen, dess arkitektur, seder och mystiska slut. Efter rundturen i denna gamla mayastad fortsätter ni till Izamal, en lugn liten kolonial stad förklarad Pueblo Mágico, magisk plats, för att hedra stadens äkthet och skönhet. Ni fortsätter sedan till Mérida, Yucatans största stad och regionens kulturella center.
Boende: hotell 3* i Mérida.
Måltider: frukost.

Dag 3: Mérida
Idag får ni en guidad tur på godset Hacienda Yaxcopoil. Det uppfördes på 1600-talet för boskapsuppfödning och användes senare som agaveplantage. Ni fortsätter sedan till cenoten X’batun, en kristallklar underjordisk källa. Du som vill kan ta ett uppfriskande dopp, så glöm inte att ta med badkläder!  På eftermiddagen återvänder ni till Mérida.
Boende: hotell 3* i Mérida.
Måltider: frukost.

Dag 4: Mérida – Valladolid
Ni fortsätter idag vidare till Valladolid, en kolonial stad som också klassificeras som en Pueblo Mágico. Ni får en guidad stadsrundtur i staden och får då se de viktigaste sevärdheterna.
Boende: hotell 4* i Valladolid.
Måltider: frukost.

Dag 5: Valladolid – Tulum
Resan fortsätter i dag till ruinerna av den vackra mayastaden Tulum. Den arkeologiska platsen ligger på en klippa och man har en spektakulär utsikt över Karibiska havet. Passa på att koppla av och njut av den idylliska karibiska kusten.
Boende: hotell 4* i Tulum.
Måltider: frukost.

Dag 6: Tulum – Playa del Carmen
Ni återvänder i dag till Playa del Carmen. Här kan du spendera dagen på stranden eller koppla av i skuggan. På kvällen rekommenderas ett besök på någon av stadens många restauranger och barer.
Boende: hotell 3* i Playa del Carmen.
Måltider: frukost.

Dag 7: Playa del Carmen
Spendera dagen som du vill. Koppla till exempel av på den underbara stranden eller shoppa souvenirer och ät en god mexikansk middag på någon av de många restaurangerna.
Boende: hotell 3* i Playa del Carmen.
Måltider: frukost.

Dag 8: Hemresa
Transfer till Cancuns internationella flyg för nattflyg till Skandinavien med ankomst nästa dag. Vill du stanna flera dagar i Playa del Carmen kan du lägga till valfritt antal hotellnätter där.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 25 900 SEK.

Enkelrumstillägg: 3 600 SEK/person.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Förläng resan

Resan kan förlängas med valfritt antal dagar i Playa del Carmen. Kontakta oss med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SPR15

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Mexikos under, 8 dagar”