Paket: Natur- och kulturresa i östra Indien, 17 dagar

Prisexempel: 38 900 kr

Följ med oss till Indien på en spännande rundresa. Upplev tigerreservatet i Sundarbans från vattnet medan vi åker på kryssning bland de djupa skogarna. I dessa skogar bor Adibasifolket sida vid sida med vilda djur som tigrar, vattenödlor, krokodiler, apor, fåglar, hjortar och vildsvin. Besöket i parken erbjuder dig en unik inblick i Adibasifolkets kultur. Du får även besöka nationalparkerna i Manas och Kaziranga som är med på FN:s världsarvs lista över platser som ska bevaras. Den här resan är perfekt för dig som vill kombinera oförglömliga naturupplevelser med besök i tempel och byar så som Sualkuchi där man väver silke.

Artikelnr: SIT6 , , , ,

Natur- och kulturresa i östra Indien

Detta Ingår

  • Flyg Skandinavien-Kolkata t o r med Qatar Airways.
  • Alla flygskatter.
  • Program enligt nedanstående beskrivning, inklusive nämnda måltider.
  • Alla transfers/transporter/inrikesflyg.

Dagsprogram

DAG 1: ANKOMST TILL KOLKATA
Vår representant möter dig på Kolkatas Internationella flygplats och tar med dig till Peerless Inn där du checkar in. Ni har fri tid resten av dagen.

Kolkata är huvudstad i den Indiska delstaten Västra Bengalen, och är även känd som Calcutta. Staden är känd som Indiens kulturella huvudstad och är den tredje största metropolen i landet. Då Kolkata var huvudstad under den Brittiska kejsaren fram tills 1911 så kan man än idag se en massa vackra koloniala byggnader så som Victoria Monumentet och St. Paul’s Katedral i staden.

Dag 2: KOLKATA
Efter frukost beger vi oss iväg för en hel dag av sightseeing i Kolkata.
På sightseeingturen kommer vi att besöka Jainisttemplen, Botaniska trädgården, det Indiska museumet, Victorias minnesmonument och Kalighattemplet. Vi kommer också att åka förbi Howrahbron, Dalhousies torg, Williams fästning, sekretariatets byggnad och den gamla domstolsbyggnaden.
Efter sightseeingturen tar vi med er tillbaks till hotellet där vi bor över natten.

Dag 3: KOLKATA-SUNDARBANS (med fordon )
Efter frukost kör vi er till Sunderbans. (Ressträcka: 110 km/Restid: cirka 3 timmar).
Efter ankomsten till Sundarbans åker vi till Gothkhali Jetty. Därifrån fortsätter resan med kryssningsfartyg. Du kommer att mötas av din guide och få förfriskningar på fartyget.
Vi kommer att åka med fartyget på floderna Gormor, Durgadwani och Pitchkhali. På flodbankerna av Pitchkhalifloden ligger Sunderbans camping vid Sunderbans Tigerreservat.
Vid ankomsten kommer du att mötas av våra representanter och checka in i din stuga. På eftermiddagen åker vi på en kryssning längs med kanalerna genom Sunderbans Tigerreservats skogar. Vi åker till Sajnekhalis vakttorn och Mangroves tolkningscenter medan vi får förfriskningar ombord. Under kryssningen kan vi se inhemska och utländska fåglar samt andra vilda djur.
Vid solnedgången återvänder vi till stugbyn där vi dricker te och fikar vid lägerelden på kvällen. Vi underhålls av dansare från Adibasi stammen som bor i Sunderbans. Detta folkslag har bott här i flera hundra år och har ett rikt kulturarv. Danserna och berättandet av sägner illustrerar den lycka och svårigheter som de mött i livet.
Man kan också åka till vakttornet vid stugbyn efter att man återkom från kryssningen för att observera fågellivet. Det finns 64 olika slags fåglar i Tigerreservatet.
Vi bor över natten i stugbyn på Sundarban Tiger Camp.

Dag 4: SUNDARBANS
På morgonen väcks vi av fågelkvitter och morgonklockans ringande. Medan vi dricker te från balkongen kan vi se fåglarna i fruktträden nära din stuga. Sedan åker vi på en spännande kryssning på floderna genom Sunderbans Tigerreservats täta skogar. Kryssningen går till Dobanke Vakttorn där en promenad inne i skogarna sänder kårar längs med ryggraden av spänning. Vi besöker de fläckiga hjortarnas rehabiliteringscenter. Sedan åker vi tillbaks med båten till Sunderban Tigerreservat för lunch. Vi åker genom Matla, som kallas sjöansiktet, där vi kan se Bengalbukten.
På eftermiddagen besöker vi den inhemska byn Dayapur. Här kommer du att se många underbara syner medan du lär dig om lokalbefolkningens livsstil, hantverk, matlagning och hur de lever i symbios med tigrarna i dessa svåra terränger. Deras hus är byggda av lera med små dörrar och de har specifika metoder för att bedriva jordbruk. Du kommer även att få se marknaden i byn innan det är dags att återvända till stugbyn för förfriskningar och en vildmarksfilm.
Vi bor över natten i stugbyn.

Dag 5: SUNDARBANS
På morgonen tar vi en promenad runt stugbyn för att se på fåglarna och sedan dricker vi te.
Vi äter frukost på Fishermans Wharf innan vi beger oss till Netidopanis Vakttorn, vilket ligger djupt inne i Sunderbans Tigerreservat.
Vid Netidopanis vakttorn besöker vi ett tempel från 1700-talet som upprättades åt skogsgudinnan ”Bon Bibi”. Byborna som är fiskare och biodlare tillber den här gudinnan. De ber att hon ska skydda dem från de gudomliga tigrarna och krokodilerna.
Vi bor över natten i stugbyn.

Dag 6: SUNDARBANS – KOLKATA (med fordon)
KOLKATA – GUWAHATI – MANAS (med fordon/inrikesflyg)
På morgonen åker vi på kryssning i Sunderbans Tigerreservat. Vi åker till Sudhayakhali vakttorn. Vi går genom de inhägnade stigarna genom skogen där vi hoppas få se tigrarna.
Vid sötvattendammen kan vi även se rådjur, vattenödlor, apor och vildsvin. Frukost serveras på fartyget medan vi åker tillbaks till Sunderbans Tigerläger.
Senare åker vi till Kolkata flygplats. (Ressträcka: 110 km/Restid: cirka 3 timmar) Där tar du flyget till Guwahati:
Avgång: Kolkata Kl: 16.50 med flyg: 9W 2482 (Jet Konnect)
Ankomst: Guwahati Kl: 17.55
Vi åker från Guwahatis flyplats till Manas National Park. (Ressträcka: 178 km/ Restid: 3 timmar).
Manas är med på UNESCO:s världsarvslista. Här lever en stor variation av vilda djur så som tigrar, Indiska noshörningar, dvärgsvin, Assam sköldpadda, Assam harar, gyllene apor och Indisk elefant. Manas är också känt för fåglar så som Bengaliska stortrappar.
Då vi anländer i Manas checkar vi in på Manas djungelcamping.

Campingen drivs av Manas Maozigendris ekoturism sällskap. Vi möts av våra värdar som genomför en kort traditionell ceremoni och därefter kommer en lokal guide att ge oss information om vad vi kommer att få uppleva i Manas.
Vi bor övernatten på campingen.

Dag 7- 9: MANAS 
Tidigt på morgonen alla tre dagarna så kommer vi att åka på två safariturer med Jeep runt parken.
Vi bor över natten på campingen.

Dag 10: MANAS – KAZIRANGA (med fordon )
Efter frukosten kör vi längs den mysiga sträckan till Kaziranga nationalpark . (Ressträcka: cirka 339 km/ Restid: 8 timmar).
Vi checkar in på Wildgrass Resort när vi anländer i Kaziranga.

Kaziranga är med på UNESCO:s världsarvslista. I denna 470 km² stora park finns högt elefantgräs, frodiga gröna vattniga slätter och det är hemtrakter för ett rikt vilddjursliv. Här kan du se fåglar som den utrotningshotade större adjutantstorken, Bengaliska stortrappar, Pallas havsörnar och svarthalsad stork. Men i parken bor även större djur så som asiatisk elefant, asiatisk vattenbuffel, den kungliga bengaliska tigern samt en stor asiatisk noshörning med ett horn.
Vi bor över natten på hotellet.

Dag 11 – 12: KAZIRANGA 
Efter frukost åker vi på safari med Jeep. Efter lunch åker vi på ytterligare en safaritur med Jeep i parken.
Efter safariturerna tar vi er tillbaks till hotellet där vi bor övernatten.

Dag 13: KAZIRANGA
Vi åker tillbaks till hotellet runt lunch. På eftermiddagen åker vi på en kort utflykt till Bhomoaguri för att åka på en solnedgångskryssning på Brahmaputra floden.
Efter utflykten åker vi tillbaks till hotellet där vi bor över natten.

Dag 14: KAZIRANGA-GUWAHATI
Efter lunch åker vi till Guwahati. (Ressträcka: 280 km/Restid: 6 timmar). När vi anländer I Guwahati checkar vi in på Hotel Nandan.

Resten av dagen disponerar vi själva.
Vi bor över natten på hotellet.

Dag 15: GUWAHATI
Efter frukost åker vi på en hel dags sightseeing i Guwahati.
Vi börjar med att åka till Kamakshya Shakti Templet, vilket är en av de framträdande platserna för Shaktifolket. Det är också en plats som Tantrik Hinduer åker till på pilgrimsresor. Templet är beläget högst uppe på Nilachal berget, där man har en fantastisk utsikt över staden Brahmaputra. I templet finns en helig plats där man kan se ceremonier och tillbedjan (Puja).
Efter besöket i templet åker vi till Sualkuchi. (Ressträcka: 32 km/ Restid: 1 timma).
Sualkuchi är berömt för sitt silke. Byborna har jobbat med silkesvävning sedan flera generationer tillbaks. Vi får se hur de väver till det sköra materialet och förvandlar det till något mycket vackert. Medhavd lunch kommer att serveras under resan.
Efter besöket åker vi tillbaks till hotellet i Guwahati där vi bor över natten.
Vänligen observera att tillgången till den heliga platsen i Kamakshyla Shakti Templet är begränsad.

Dag 16: GUWAHATI-KOLKATA
Efter frukost åker vi till Guwahati flygplats för att flyga tillbaks till Kolkata:
Avgång: Guwahati Kl: 12.05 med 9W 2154 (Jet Konnect)
Ankomst: Kolkata Kl: 13.10

Vår representant möter dig på Kolkata flygplats och tar med dig till Peerless Inn.
Vi checkar in när vi anländer till hotellet.
Vi bor över natten på hotellet.

Dag 17: AVGÅNG FRÅN KOLKATA (med internationellt flyg)
Vår representant följer er till flygplatsen i god tid innan hemresan.

Detta ingår under själva turen :
• 16 övernattningar i tvåbäddsrum på hotellen som nämns ovanför eller liknande hotell/eller i tält.
• Måltidsplan. Frukost, lunch och middag i Sunderbans, Manas, Kaziranga National park och i Assam. I Kolkata ingår endast frukost.
• Alla transfers, utflykter och sightseeingturer kommer att ske med luftkonditionerade fordon. Fordonen som används kommer att vara:
• I kolkata erbjuder vi en luftkonditionerad bil för 2-3 personer eller en luftkonditionerad tempo traveller minibuss för 4-6 personer.
• I Assam kommer transporten att ske med en AC Sumo endast.
• Tillgång till en engelsktalande guide från dag ett i Kolkata till dag 6.
• Tillgång till en engelsktalande guide i Assam från ankomsten på dag 6 till avlämning på Guwahati flygplats dag 16.
• Exklusivt fartyg för fyra dagars besök i Sunderbans. Inklusive tillstånds avgifter, entréavgifter och lokala skogsguides avgifter.
• Entréavgifter vid alla parker i Sunderbans, Mana och Kazirangas Nationalparker.
•  6 Safariturer med Jeep i Manas National Park.
•  6 Safariturer med Jeep i Kaziranga National Park.

Detta ingår ej:
• Alla personliga kostnader för dricks, tvätt, telefonsamtal, fax, alkoholhaltiga drycker, kamera och videokamera avgifter vid sevärdheter, kostnader för sjukvård, flygplatsskatter etc.
• Kostnader för kvällste och fika.
• Alla andra tjänster som inte finns omnämnda i det som inkluderas.

Intern kod: SIT6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Natur- och kulturresa i östra Indien, 17 dagar”