Resa till Indien tiger safari
Resa till Indien Nilgiri TahrResa till Indien Neyyar Wildlife Sanctuary krokodilResa till Indien bönderResa till indien elefanterResa till Indien Agra Fort

Natur- och kulturresa i östra Indien, 17 dagar

Prisexempel: 38 900 kr

Följ med oss på en spännande rundresa i östra Indien. Upplev tigerreservatet i Sundarbans från vattnet medan ni åker på kryssning bland de djupa skogarna. I dessa skogar bor adibasifolket sida vid sida med vilda djur som tigrar, krokodiler, apor, hjortar, vildsvin och fåglar. Besöket i parken erbjuder dig en unik inblick i adibasifolkets kultur. Du besöker även nationalparkerna i Manas och Kaziranga som är med på UNESCO:s världsarvslista över platser som ska bevaras. Den här resan är perfekt för dig som vill kombinera oförglömliga naturupplevelser med genuina kulturupplevelser.

Artikelnr: SIT6 , , ,

Natur- och kulturresa i östra Indien

Detta ingår i resan till Indien

 • Flyg Skandinavien–Kolkata t/r i ekonomiklass.
 • Alla inrikesflyg i Indien.
 • Alla flygskatter.
 • Boende 16 nätter i tvåbäddsrum på nämnda eller likvärdiga hotell/eller i tält.
 • Program enligt nedanstående beskrivning, inklusive nämnda måltider.
 • All transfer inom programmet. Alla transfers, utflykter och sightseeingturer kommer att ske med luftkonditionerade fordon.
 • Måltidsplan: frukost, lunch och middag i Sunderbans, Manas, Kaziranga nationalpark och i Assam. I Kolkata ingår endast frukost.
  (Kostnader för kvällste och fika tillkommer.)
 • Tillgång till en engelsktalande guide från dag 1 Kolkata till dag 6.
 • Tillgång till en engelsktalande guide i Assam från ankomsten dag 6 till avlämning på Guwahati flygplats dag 16.
 • Exklusivt fartyg för fyra dagars besök i Sunderbans. Inklusive tillståndsavgifter, entréavgifter och lokala skogsguidesavgifter.
 • Entréavgifter vid alla parker i Sunderbans, Mana och Kazirangas.
 • 6 safariturer med jeep i Manas nationalpark.
 • 6 safariturer med jeep i Kaziranga nationalpark.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Kolkata
Vår lokala representant möter dig på Kolkatas internationella flygplats och tar med dig till ditt hotell Peerless Inn. Resten av dagen är fri.

Kolkata är huvudstad i den indiska delstaten Västra Bengalen, och känd som Indiens kulturella huvudstad. Kolkata var huvudstad under brittiskt styre fram till 1911, och man kan än idag se många vackra koloniala byggnader som Victoria Monument och St. Paul’s Cathedral.

Dag 2: Kolkata
Efter frukost väntar en hel dag av sightseeing i Kolkata. Under turen kommer ni att besöka Jainisttemplen, botaniska trädgården, det indiska museet, Victorias minnesmonument och Kalighattemplet. Ni kommer också att åka förbi Howrahbron, Dalhousies torg, Williams fästning och den gamla domstolsbyggnaden. Efter sightseeingturen återvänder ni till hotellet.

Dag 3: Kolkata – Sundarbans
Efter frukost får ni transfer till Sunderbans (restid: cirka 3 timmar). Ni åker direkt till Gothkhali Jetty, och därifrån fortsätter resan med båt. På båten möter du din guide och får förfriskningar. Färden kommer att gå längs floderna Gormor, Durgadwani och Pitchkhali. På flodbankerna av Pitchkhalifloden ligger Sunderbans camping och tigerreservat där ni kommer att checka in i er stuga.

På eftermiddagen väntar en kryssning längs kanalerna som går genom skogarna i Sunderbans tigerreservat. Under kryssningen får ni förfriskningar, och längs vägen kan ni se olika vilda djur och fåglar.

Vid solnedgången återvänder ni till stugbyn där ni dricker te och fikar vid lägerelden. Ni underhålls av dansare från adibasistammen som bor i Sunderbans. Detta folkslag har bott här i flera hundra år och har ett rikt kulturarv. Danserna och berättandet av sägner illustrerar den lycka och de svårigheter de mött i livet. Efter kryssningen kan man också åka till vakttornet vid stugbyn för att observera fågellivet med de uppemot 65 fågelarter som finns i reservatet.

Ni övernattar i stugbyn på Sundarban Tiger Camp.

Dag 4: Sundarbans
På morgonen väcks ni av fågelkvitter och morgonklockans ringande. Medan ni dricker te på balkongen kan ni se fåglarna i fruktträden nära din stuga. Sedan åker ni på en spännande kryssning på floderna genom Sunderbans täta skogar. Turen går till Dobanke vakttorn där en promenad inne i skogarna sänder kårar längs med ryggraden av spänning. Ni besöker ett rehabiliteringscenter för fläckiga hjortar, och återvänder sedan med båt till Sunderban tigerreservat för lunch. Ni åker genom Matla, som kallas sjöansiktet, där ni kan se Bengalbukten.

På eftermiddagen besöker ni den inhemska byn Dayapur. Här lär ni er om lokalbefolkningens livsstil, hantverk, matlagning och hur de lever i symbios med tigrarna i dessa svåra terränger. Deras hus är byggda av lera med små dörrar och de har specifika metoder för att bedriva jordbruk. Du kommer även att få se marknaden i byn, innan det är dags att återvända till stugbyn för förfriskningar och en vildmarksfilm. Ni bor över natten i stugbyn.

Dag 5: Sundarbans
På morgonen tar ni en promenad runt stugbyn för att se på fåglarna. Ni äter frukost på Fishermans Wharf innan ni beger er till Netidopanis vakttorn, som ligger djupt inne i Sunderbans tigerreservat. Där besöker ni ett tempel från 1700-talet som upprättades åt skogsgudinnan ”Bon Bibi”. Denna gudinna tillbes av byborna för att skydda dem från de gudomliga tigrarna och krokodilerna. Ni bor över natten i stugbyn.

Dag 6: Sundarbans – Kolkata – Guwahati – Manas 
På morgonen åker ni på kryssning till Sudhayakhali vakttorn i Sunderbans tigerreservat. Ni går genom de inhägnade stigarna genom skogen där med förhoppningen att få se tigrar. Vid sötvattendammen kan ni även se rådjur, vattenödlor, apor och vildsvin. Frukost serveras på båten medan ni återvänder till Sunderbans tigerläger.

Senare åker ni till Kolkata flygplats för att flyga till Guwahati (restid: cirka 3 timmar). Därifrån åker ni till Manas nationalpark som är utsett till världsarv av UNESCO (restid: 3 timmar). Här lever många olika vilda djur som tigrar, indiska noshörningar, dvärgsvin, sköldpadda, harar, gyllene apor, indisk elefant och fåglar. När ni kommer till Manas checkar ni in på Manas djungelcamping. Campingen drivs av Manas Maozigendris ekoturismsällskap. Ni möts av värdarna som genomför en kort traditionell ceremoni. Därefter kommer en lokal guide att ge er information om vad ni kommer att få uppleva i Manas. Ni övernattar på campingen.

Dag 7–9: Manas
Tidigt på morgonen de tre kommande dagarna kommer ni att åka på två safariturer med jeep runt parken. Övernattning på campingen.

Dag 10: Manas – Kaziranga
Efter frukosten kör ni längs den mysiga sträckan till Kaziranga nationalpark, utsett till världsarv av UNESCO (restid: 8 timmar). När ni kommer fram till Kaziranga checkar ni in på Wildgrass Resort.

I denna 470 km² stora park med högt elefantgräs och frodiga gröna slätter finns ett rikt djurliv. Här kan du se fåglar som den utrotningshotade större adjutantstorken, bengaliska stortrappar, havsörnar och svarthalsad stork. I parken lever även större djur som asiatisk elefant, asiatisk vattenbuffel, den kungliga bengaliska tigern samt en stor asiatisk noshörning med bara ett horn.

Dag 11–12: Kaziranga
Efter frukost åker ni på jeepsafari i Kaziranga, och efter lunchpaus åker ni ut på ytterligare en tur i parken. Efter safariturerna återvänder ni till hotellet.

Dag 13: Kaziranga
Ni återvänder till hotellet runt lunch. På eftermiddagen åker ni på en kort utflykt till Bhomoaguri för att åka på en solnedgångskryssning på Brahmaputrafloden. Efter utflykten åker ni tillbaka till hotellet.

Dag 14: Kaziranga – Guwahati
Efter lunch åker ni till Guwahati där ni checkar in på Hotel Nandan (restid: 6 timmar). Resten av dagen disponerar ni själva.

Dag 15: Guwahati
Efter frukost åker ni på en hel dags sightseeing i Guwahati. Ni börjar med att åka till Kamakshya Shaktitemplet, vilket är en av de framträdande platserna för shaktifolket. Hit åker också tantrikhinduer på pilgrimsresor. Templet är beläget högst uppe på Nilachalberget där man har en fantastisk utsikt över staden Brahmaputra. I templet finns en helig plats där man kan se ceremonier och tillbedjan (Puja).

Efter besöket i templet åker ni till Sualkuchi som är berömt för sitt silke (restid: 1 timme). Byborna här har jobbat med silkesvävning sedan flera generationer tillbaka. Ni får se hur de väver det sköra materialet och förvandlar det till något mycket vackert. Medhavd lunch kommer att serveras under resan. Efter besöket återvänder ni till hotellet i Guwahati.

Dag 16: Guwahati – Kolkata
Efter frukost åker ni till Guwahati flygplats för att vid lunchtid flyga tillbaka till Kolkata. Vår lokala representant möter er på Kolkata flygplats och tar med er till hotell Peerless Inn där ni checkar in.

Dag 17: Hemresa
Transfer till flygplatsen för flyg till Skandinavien.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 38 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SIT6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Natur- och kulturresa i östra Indien, 17 dagar”