Borneo Berg
Borneo OrangutangSukau Rainforest Lodge BorneoApa Sukau Rainforest Lodge BorneoBorneo Strand

Paket: Norra Borneo – Kultur, djur & natur, 14 dagar

Prisexempel: 24 800 kr

Följ med oss till Borneo på en spännande resa till regnskogarna. Den här resan erbjuder naturälskare i alla åldrar en chans att uppleva en stor mängd av djur, flora och fauna i Kinabalu Park och i regnskogen i Sukau. I jordens lungor lever 100-tals växter och djurarter i symbios med varandra. Här kan man se fjärilar, primater (10 olika arter), fåglar, tropiska blommor, groddjur, orkidéer, krokodiler och pygméelefanter. Ni kommer också att besöka Rungus som tillhör urbefolkningen och lever på traditionellt vis. Det blir en spännande övernattning i ett långhus. Resan avslutas med sol och bad på Nexus Karamba Resort och Spa 4* eller Berings Resort 3*. Resan är med totalt 13 nätter på plats.

Artikelnr: BET6 , , , ,

Norra Borneo – Kultur, djur & natur

Detta ingår

  • Flyg Skandinavien – Sandakan/Kota Kinabalu t o r.
  • Alla flygskatter.
  • Alla inrikesflyg.
  • Alla transfers.
  • Programmet nedan, boende i dubbelrum.
  • Engelsktalande guidning.

Dag 1: Skandinavien – Kota Kinabalu
Flyg Skandinavien-Kota Kinabalu. När ni ankommer till Kota Kinabalu möts ni på flygplatsen av vår lokala arrangör och får transfer till Horizon Hotel som ligger centralt i Kota Kinabalu. Boende i superior rum. (Frukost)

Dag 2: Horizon Hotel
Fri tid för avkoppling eller stadsbesök. Boende på Horizon Hotel i superior rum. (Frukost)

Dag 3: Hot Poring Spring
Avfärd på morgonen kl. 08.30 mot Poring (130 km) som ligger 450 meter över havet, öster om Kinabalu Parks högkvarter. Landskapet ni passerar är tropisk låglandsregnskog. Ni går längs djungelstigen som leder upp till plattformarna och hängbroarna 41 meter upp i träden. Ni fortsätter vidare till Kipungit Waterfall där ni tar ett härligt dopp i de varma källorna. Ni återvänder sedan till Kundasang för övernattning i ett traditionellt longhouse.

Dag 4: Kinabalu Park
Efter frukost avfärd till Kinabalu Park Headquater i Kundasang. Ni hälsar på i besökscentret och Mountain Garden. Här finns ett rikt växtliv med bland annat 24 arter blommande rhododendron, tio köttätande växtarter, cirka 1 400 orkidéarter, över 600 arter ormbunkar och fler än 40 arter av ekar. Dessutom finns där över 300 fågelarter. Följ med på en guidad vandring i skogen och omgivningarna innan ni återvänder till Kundasang för övernattning i ett traditionellt longhouse.

Dag 5: Borneos norra spets och Rungus longhouse
Avfärd på morgonen för cirka en timmes körning norrut. På vägen passerar ni Crocker Range innan ni kommer till Bajaus i Kota Belud där ni stannar till för att besöka den färgstarka marknaden. Ni fortsätter sedan norrut till platsen där Sydkinesiska sjön och Sulu Sea möts, på Borneos yttersta spets. Här vilar ni ut på stranden och tar en simtur i den kristallklara vattnet innan ni checkar in i ett longhouse för övernattning. Att vistas i ett longhouse är en speciell upplevelse där du bland annat får se kvinnor i sina traditionella saronger utföra sina dagliga sysslor. Husets invånare har tagit till sig en del av dagens sätt att leva, men mycket utförs fortfarande på traditionellt vis vilket gör det till en härlig mix av tradition och nymodigheter. På kvällen blir det middag och underhållning med traditionell rungusdans. Övernattning i tvåbäddsrum i longhuset på madrasser och med moskitnät. Ta gärna med en varm tröja då nätterna kan var lite kyliga.

Dag 6: Rungus – Kota Kinabalu
Efter frukost besöker ni en närliggande by för att se hur de tillverkar de traditionella slaginstrumenten gong. Ni hinner med ännu ett traditionellt longhouse innan ni återvänder till Kota Kinabalu. På vägen gör ni ett stopp i Mengkabong Water Village. Övernattning på Horizon Hotel i superior rum (frukost).

Dag 7: Sepilok – Sukau
Tidig frukost och sedan transfer till flygplatsen för flyg till Sandakan. Vid ankomst fortsätter ni direkt till Sepilok Orangutang Rehabiliteringscenter. Ni gör en tio minuters vandring på leden som går på plankor genom regnskogen och får vara med när orangutangerna utfordras. Ni får också se en videoshow om hur centret arbetar. Ni fortsätter till bryggan i Sandakan där ni tar en båt cirka två timmar till Sukau Rainforest Lodge längs Sabahs längsta flod, Kinabatangan. Under färden ser ni fåglar och vilt i de orörda mangroveträsken och regnskogens kant. Sent på eftermiddagen tar ni en till båtfärd med motorbåt för att leta rätt på några av de tio arter av apor som lever där. Näsapan är en av dem, och kanske får ni se hur de i stora grupper förbereder natten i trädtopparna längs floden Kanabatangan. Ni återvänder till lodgen för att äta middag i skenet från stearinljus medan naturguiden bjuder på underhållning.
Övernattning på Sukau Rainforest Lodge.

Dag 8: Sukau Rainforest Lodge
Tidig morgon vaknar ni upp till ljudet av apor och näshornsfåglar. Kl. 06.00 gör ni en ny flodfärd uppför Kinabatangan för att studera djurlivet. Båtfärden fortsätter till Kelenanap Oxbow Lake där ni tar en kort promenad längs sjön, om vädret tillåter. På eftermiddagen hinner ni med ytterligare en flodtur för att titta efter mer vilt. Efter middagen väntar en spännande nattsafari då ni med ficklampor åker ut för att se hur de nattaktiva djuren, krokodilerna och fåglarna lever.
Övernattning på Sukau Rainforest Lodge.

Dag 9: Stadsrundtur i Sandakan – Kota Kinabalu
Efter frukost återvänder ni till Sandakan med båt. Ni äter lunch, och efter det står en stadsrundtur på programmet där ni också besöker Water Village, The Agnes Keith House och The Australian War Memorial. Ni får sedan transfer till flygplatsen för vidare färd till Kota Kinabalu där ni får transfer till valt hotell där ni kommer att bo de närmsta fem nätterna.
Välj mellan Beringgis Beach Resort & Spa 3* (dubbelrum standard, inkl. frukost) och The Magellan Sutera Resort 4+* (dubbelrum deluxe garden view, inkl. frukost).

Dag 10–13: Kota Kinabalu 
Spendera dagarna fritt med sol, bad och avkoppling på hotellet.
Boende: Beringgis Beach Resort & Spa 3* (dubbelrum standard rum, inkl. frukost) eller The Magellan Sutera Resort 4+* (dubbelrum deluxe garden view, inkl. frukost).

Dag 14: Hemresa
Frukost och sedan transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

Pris

Prisexempel per person med avslutning på Beringgis Beach Resort & SPA (del i dubbelrum): 24 800 SEK.

Prisexempel per person med avslutning på The Magellan Sutera Resort (del i dubbelrum): 28 900 SEK.

Priserna avser lägsta bokningsklass på flyg under billigaste säsongen och med billigaste boendealternativen enligt programmet. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Norra Borneo – Kultur, djur & natur, 14 dagar”