Resa till Borneo berg
Resa till Borneo OrangutangResa till Borneo Sukau Rainforest LodgeResa till Malaysia Borneo Sukau Rainforest LodgeResa till Borneo lodgeResa till Borneo Strand brygga

Norra Borneo – kultur, djur & natur, 14 dagar

Prisexempel: 44 800 kr

Följ med oss till Borneo på en spännande resa till regnskogarna. Den här resan erbjuder naturälskare i alla åldrar en chans att uppleva en stor mängd av djur, flora och fauna i Kinabalu Park och i regnskogen i Sukau. I jordens lungor lever 100-tals växter och djurarter i symbios med varandra. Här kan man se fjärilar, primater (10 olika arter), fåglar, tropiska blommor, groddjur, orkidéer, krokodiler och pygméelefanter. Ni kommer också att besöka Rungus som tillhör urbefolkningen och lever på traditionellt vis. Det blir en spännande övernattning i ett långhus. Resan avslutas med sol och bad på Nexus Karamba Resort och Spa 4* eller Berings Resort 3*. Resan är med totalt 13 nätter på plats.

Artikelnr: BET6 Kategorier: , Etiketter: , , ,

Norra Borneo – kultur, djur & natur

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien–Sandakan/Kota Kinabalu t/r.
  • Alla flygskatter.
  • Alla inrikesflyg.
  • Alla transfers.
  • Programmet nedan, boende i dubbelrum.
  • Engelsktalande guidning.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Kota Kinabalu
Flyg Skandinavien–Kota Kinabalu. På flygplatsen möts ni av vår lokala arrangör och får transfer till ert hotell i centrala Kota Kinabalu.
Boende: Horizon Hotel 4* (superiorrum), eller likvärdigt.
Måltider: frukost

Dag 2: Horizon Hotel
Fri tid för avkoppling eller stadsbesök.
Boende: Horizon Hotel 4* (superiorrum), eller likvärdigt.
Måltider: frukost

Dag 3: Hot Poring Spring
Avfärd på morgonen kl. 08.30 mot Poring (130 km) som ligger 450 meter över havet, öster om Kinabalu Parks högkvarter. Landskapet ni passerar är tropisk låglandsregnskog. Ni går längs djungelstigen som leder upp till plattformarna och hängbroarna 41 meter upp i träden. Ni fortsätter vidare till Kipungit Waterfall där ni tar ett härligt dopp i de varma källorna. Ni återvänder sedan till Kundasang för övernattning i ett traditionellt longhouse.
Boende: traditionellt longhouse
Måltider: –

Dag 4: Kinabalu Park
Efter frukost avfärd till Kinabalu Park Headquater i Kundasang. Ni hälsar på i besökscentret och Mountain Garden. Här finns ett rikt växtliv med bland annat 24 arter blommande rhododendron, tio köttätande växtarter, cirka 1 400 orkidéarter, över 600 arter ormbunkar och fler än 40 arter av ekar. Dessutom finns där över 300 fågelarter. Följ med på en guidad vandring i skogen och omgivningarna innan ni återvänder till Kundasang för övernattning i ett traditionellt longhouse.
Boende: traditionellt longhouse
Måltider: –

Dag 5: Borneos norra spets och Rungus longhouse
Avfärd på morgonen för cirka en timmes körning norrut. På vägen passerar ni Crocker Range innan ni kommer till Bajaus i Kota Belud där ni stannar till för att besöka den färgstarka marknaden. Ni fortsätter sedan norrut till platsen där Sydkinesiska sjön och Sulu Sea möts, på Borneos yttersta spets. Här vilar ni ut på stranden och tar en simtur i den kristallklara vattnet innan ni checkar in i ett longhouse för övernattning.

Att vistas i ett longhouse är en speciell upplevelse där du bland annat får se kvinnor i sina traditionella saronger utföra sina dagliga sysslor. Husets invånare har tagit till sig en del av dagens sätt att leva, men mycket utförs fortfarande på traditionellt vis vilket gör det till en härlig mix av tradition och nymodigheter. På kvällen blir det middag och underhållning med traditionell rungusdans. Övernattning i tvåbäddsrum i longhuset på madrasser och med moskitnät. Ta gärna med en varm tröja då nätterna kan var lite kyliga.
Boende: traditionellt longhouse
Måltider: middag

Dag 6: Rungus – Kota Kinabalu
Efter frukost besöker ni en närliggande by för att se hur de tillverkar de traditionella slaginstrumenten gong. Ni hinner med ännu ett traditionellt longhouse innan ni återvänder till Kota Kinabalu. På vägen gör ni ett stopp i Mengkabong Water Village.
Boende: Horizon Hotel 4* (superiorrum), eller likvärdigt.
Måltider: frukost

Dag 7: Sepilok – Sukau
Tidig frukost och sedan transfer till flygplatsen för flyg till Sandakan. Vid ankomst fortsätter ni direkt till Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. Här gör ni en tio minuters promenad genom regnskogen för att få vara med när orangutangerna utfordras. Ni får också se en film om hur man på centret jobbar med att rädda de utrotningshotade orangutangerna.

Ni fortsätter sedan till Sandakan där ni tar en båt cirka två timmar till den prisbelönta ekolodgen Sukau Rainforest Lodge. Färden går längs Sabahs längsta flod, Kinabatangan. Under färden finns chansen att se fåglar och andra djur i de orörda mangroveträsken och regnskogens kant. Sent på eftermiddagen tar ni en till båtfärd för att leta rätt på några av de tio arter av apor som lever där. Näsapan är en av dem, och kanske får ni se hur de i stora grupper förbereder natten i trädtopparna längs floden. Ni återvänder till lodgen för att äta middag i skenet från stearinljus medan naturguiden håller i en presentation.
Boende: Sukau Rainforest Lodge.
Måltider: frukost, middag

Dag 8: Sukau Rainforest Lodge
Tidig morgon vaknar ni upp till ljudet av apor och näshornsfåglar. Kl. 06.00 gör ni en ny flodfärd uppför Kinabatangan för att studera djurlivet. Båtfärden fortsätter till Kelenanap Oxbow Lake där ni tar en kort promenad längs sjön, om vädret tillåter. På eftermiddagen hinner ni med ytterligare en flodtur för att titta efter mer vilt. Efter middagen väntar en spännande nattsafari då ni med ficklampor åker ut för att se hur de nattaktiva djuren, krokodilerna och fåglarna lever.
Boende: Sukau Rainforest Lodge.

Dag 9: Stadsrundtur i Sandakan – Kota Kinabalu
Efter frukost återvänder ni till Sandakan med båt. Ni äter lunch, och efter det står en stadsrundtur på programmet där ni också besöker Water Village, The Agnes Keith House och The Australian War Memorial. Ni får sedan transfer till flygplatsen för vidare färd till Kota Kinabalu där ni får transfer till valt hotell där ni kommer att bo de närmsta fem nätterna.
Boende: Beringgis Beach Resort & Spa 3* (standardrum) eller The Magellan Sutera Resort 4+* (dubbelrum).
Måltider: frukost

Dag 10–13: Kota Kinabalu 
Spendera dagarna fritt med sol, bad och avkoppling på hotellet.
Boende: Beringgis Beach Resort & Spa 3* (standardrum) eller The Magellan Sutera Resort 4+* (deluxe garden view).
Måltider: frukost

Dag 14: Hemresa
Frukost och sedan transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

Pris

Prisexempel per person med avslutning på Beringgis Beach Resort & SPA (del i dubbelrum): 44 800 SEK.

Prisexempel per person med avslutning på The Magellan Sutera Resort (del i dubbelrum): 48 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsong och lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Norra Borneo – kultur, djur & natur, 14 dagar”